Breda Vandaag

Nieuws

BREDA - Het Amphia ziekenhuis (Molengracht), dat op dit moment verbouwd wordt, heeft op dit moment nog geen concrete plannen een speciaal waterfilter te plaatsen dat het water ondere andere van contrastvloeistoffen en medicijnresten zuivert. Daardoor kunnen deze stoffen in het ...

gisteren 18:46 open_in_new
Nieuws

BREDA - Het Amphia ziekenhuis (Molengracht), dat op dit moment verbouwd wordt, is niet van plan een speciaal waterfilter te plaatsen dat het water ondere andere van contrastvloeistoffen en medicijnresten zuivert. Daardoor kunnen deze stoffen in het afvalwater terecht komen.

Dat blijkt uit ...

gisteren 17:44 open_in_new
Nieuws

BREDA - Waterschap Brabantse Delta is geëindigd in de top-3 van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017. Staatsbosbeheer mag zich winnaar van de competitie noemen.

Dat is maandagavond bekendgemaakt in de Ridderzaal in Den Haag. “Het behalen van de top-3 is een geweldige waardering ...

gisteren 15:40 open_in_new
Nieuws

BREDA - Wie altijd al het eten van frikandellen met Sinterklaas wilde combineren, kan sinds kort een gat in de lucht springen. De twee volks fenomenen komen samen in een excentrieke snack, bedacht door twee Bredanaars. En het is blijkbaar lekkerder dan dat het klinkt.

Hoewel de heiligman ...

gisteren 15:40 open_in_new
Nieuws

BREDA - Door de maatregelen die NS en ProRail de afgelopen tijd hebben genomen lijkt NS op schema te liggen qua doelen in 2017 voor de HSL-treinen. Vooral de vroege Intercity Direct trein vanuit Breda richting Rotterdam heeft hier baat bij gehad.

In de zomer nam NS samen met ProRail extra ...

gisteren 13:36 open_in_new
Nieuws

BREDA - De eigenaren van het winkelcentrum De Lunet eisten eerder bijna 10 miljoen euro aan schadevergoeding van de gemeente Breda. Zij zijn echter niet van plan dit te betalen en stellen een bedrag voor van 444.200 euro, blijkt uit een raadsbrief van wethouder Arbouw.

De rechter stelde in ...

gisteren 11:32 open_in_new
Nieuws

BREDA - De politie doet onderzoek naar een verkeersruzie aan de Backer en Ruebweg. Daarbij vielen rake klappen, waardoor een man verwondingen opliep.

Op dinsdag 24 oktober reed het slachtoffer rond 8.51 uur op de Backer en Ruebweg. Ter hoogte van de wasstraat kwam hij tijdens het ritsen ...

gisteren 09:28 open_in_new
Nieuws

BREDA - Supporters van NAC zijn op zoek naar de ‘vermiste’ Jeff Stans. Na de 0-8 nederlaag tegen Ajax werd de nood aan spelers met ervaring pijnlijk duidelijk en dus doen de B-Side Rats een oproep.

Jeff Stans, een van de weinige spelers bij NAC op dit moment met eredivisie ervaring, ...

gisteren 08:24 open_in_new
Nieuws

Dick Wildeman, ook bekend als 'Mister Horeca' in de horeca-branche, is op maandag 20 november overleden. Hij was ruim 25 jaar werkzaam bij brouwerij De Drie Hoefijzers (tegenwoordig Oranjeboom). Ook was hij jarenlang columnist voor Misset Horeca, evenals Hoofdjurylid van de Café Top ...

2017-11-21 18:52 open_in_new
Nieuws

BREDA - Ronkende motoren boven Breda deze middag. Een flink aantal helikopters van de Koninklijke Luchtmacht waren te spotten in de lucht. “Een samenloop van omstandigheden, voornamelijk door het slechte weer”, geeft een woordvoerster van defensie als reden.

In principe vliegen de ...

2017-11-21 17:50 open_in_new
Nieuws

BREDA - PvdA wil dat de gemeente Breda zich openstelt voor samenwerking met UN Women en hun project ‘Safe Streets’. Met dit project wil de organisatie samen met gemeenten de veiligheid voor vrouwen en meisjes in openbare ruimtes verbeteren.

Hier stelt de PvdA vragen over aan het ...

2017-11-21 16:48 open_in_new
Nieuws

BREDA - F.E.B.O. Tapas hoopt om via een crowdfunding-actie weer open te gaan. Onderhandelingen daarover zijn inmiddels in volle gang. Eigenaar Juan-Carlos Reina heeft ook een geschikte locatie op het oog.

Een locatie in het centrum vinden blijkt lastig, maar de ondernemer kan zich mogelijk ...

2017-11-21 14:44 open_in_new
Nieuws

BREDA - Drie mannen werden afgelopen maandag 20 november op de IABC gearresteerd door de politie. Zij worden verdacht van het in bezit hebben van drugs en vuurwerk.

De politie controleerde twee naast elkaar geparkeerde auto’s, omdat het vermoeden bestond dat er drugs in het spel was. ...

2017-11-21 14:44 open_in_new
Nieuws

BREDA - Jaarlijks kunnen echte shopaholics hun hart ophalen tijdens Black Friday. Op deze dag kan er namelijk met fikse korting worden gewinkeld. Helaas voor hen, doen er dit jaar maar weinig winkeliers in Breda mee aan deze kortingsdag. Waar kunnen shoppers dan wel terecht?

“We waren ...

2017-11-21 13:42 open_in_new
Nieuws

(advertorial) - Dat het inrichten én onderhouden van een goed kantoor als werkomgeving meer is dan iets van de plank bestellen, weten de tien specialisten van Wout Monseurs Kantoor- en projectinrichting als geen ander. Eigenaar Rob Monseurs geeft tips en signaleert de trends.

Een ...

2017-11-21 12:40 open_in_new
Nieuws

Weersverwachting voor dinsdag 21 november 2017

Algemene luchtdrukverdeling Een warmtefront horend bij een omvangrijk lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan trekt over Nederland noordwaarts. Achter dit front stroomt zeer zachte lucht naar onze streken.

Weersverwachting voor ...

2017-11-21 12:40 open_in_new
Nieuws

BREDA - Vanwege de gevoelige aard van het onderzoek is de politie terughoudend met het delen van informatie. Het onderzoek is pas gestart en het gaat om een complexe zaak.

Er kan volgens de woordvoerder van de politie nog weinig gezegd worden over de zaak. "Het is een gevoelige, maar ...

2017-11-21 11:38 open_in_new
Nieuws

BREDA - Breda is van Brabant de duurste stad wat betreft de huurprijzen van studentenwoningen. Vaak wordt het maximale huurtarief overschreden. SP en D66 Breda willen hierin graag verandering zien, om Breda aantrekkelijk te houden voor studenten.

De vijfduizend in Breda wonende studenten ...

2017-11-21 09:34 open_in_new
Nieuws

BREDA - Nu.nl meldt zojuist dat er een politieonderzoek gestart is naar de dood van een baby uit Breda.

De baby werd afgelopen zondag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Een dag later is de baby in het ziekenhuis overleden, meldt een woordvoerder van de politie aan nu.nl.

Volgens ...

2017-11-21 00:16 open_in_new
Column

‘Wil je het misschien ook boven zien?’ vraagt een medewerker van een bekend bouwbedrijf uit de regio enthousiast aan mij. Ik heb hem net mogen interviewen in opdracht van het bedrijf waar hij werkt. Hij heeft me alles verteld over het project waar hij het afgelopen jaar met hart en ziel aan ...

2017-11-20 21:10 open_in_new
Nieuws

BREDA - Eigenaren Kris en René Maas van Maas-Jacobs Vastgoed hebben hem nu echt: de StiB-award voor de transformatie van het voormalige stadskantoor aan de Vlaszak naar woningen en commerciële ruimten. Het geheel gaat sinds de transformatie door het leven als Gasthuyspoort.

Maas-Jacobs ...

2017-11-20 19:06 open_in_new