Laatste Nieuws Online

Breda Vandaag

Nieuws

BREDA - De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil de handen ineenslaan met de gemeente zodat er met Koningsdag meer gefeest kan worden in de binnenstad.

“538-radiodirecteur Menno de Boer ziet kansen liggen om samen te werken met de Bredase horecazaken”, zegt Johan de Vos van KHN. “Zo ...

gisteren 19:21 open_in_new
Nieuws

BREDA - De politie heeft op de Emerparklaan in Breda het rijbewijs ingenomen van een motorrijder. De man reed 70 kilometer per uur te hard.

De motorrijder reed 120 kilometer per uur op de Emerparklaan, waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

 

...
gisteren 18:18 open_in_new
Nieuws

BREDA - Begin dit jaar is Breda compleet overgegaan naar een nieuw systeem voor afvalscheiding. Deze nieuwe manier van afvalverzameling heeft in een jaar tijd al een besparing opgeleverd van 5,8 miljoen kilo restafval, laat wethouder Paul de Beer weten in een brief.

Met dat aantal loopt ...

gisteren 17:15 open_in_new
Nieuws

BREDA - De Rabobank aan de Concordiastraat wordt gestript. Het kantoorpand wordt verbouwd tot een appartementencomplex met 123 woningen. Daar komt een heleboel bij kijken, want de eisen voor die bestemmingen schelen behoorlijk.

Het is opvallend dat de voorgevel van het pand er nog ...

gisteren 15:09 open_in_new
Nieuws

BREDA - In het Chassé Theater draait de film Isle Of Dogs, waar je op vrijdag 18 mei met je viervoeter naartoe mag. De bioscoopzaal wordt zo comfortabel mogelijk gemaakt voor de dieren met kleedjes, waterbakken en de nodige aanpassingen zoals zachter geluid en schemerend licht. Maar haalt je ...

gisteren 13:03 open_in_new
Nieuws

BREDA - Bewoners en ondernemers in de buitengebieden van Breda kunnen een interessant doelwit zijn voor criminelen. Daarom slaan de gemeente, politie en Buurtpreventie Breda de handen ineen bij de organisatie van een bijeenkomst over veiligheid in het buitengebied.

“Steeds vaker worden ...

gisteren 13:03 open_in_new
Nieuws

BREDA - Vroegtijdig schoolverlaters vallen nu tussen wal en schip. Het ComPas, dat staat voor Competentie Paspoort, moet daar binnen nu en anderhalf jaar verandering in brengen.

De nieuwe Bredase stichting Exe-leren heeft voor het opzetten van het ComPas een innovatiesubsidie gekregen ...

gisteren 10:57 open_in_new
Nieuws

BREDA - Oud en nieuw ligt alweer geruime tijd achter ons. Een relatief rustige jaarwisseling was het in Breda, maar toch is er voor vele tienduizenden euro’s aan schade. “In totaal werden 219 beschadigingen aan gemeentelijke eigendommen door vuurwerk geteld”, schrijft burgemeester Depla in ...

gisteren 08:51 open_in_new
Nieuws

BREDA - De brandweer en verschillende duikers zijn dinsdagmiddag bezig om ongeveer tien jonge eendjes te vangen. De moeder van de kuikens is kort daarvoor doodgereden op de Westerparklaan.

De eendjes zijn in het water aan de Blauwtjes gegaan, waar de brandweer ze probeert de vangen. Het ...

2018-04-24 18:06 open_in_new
Nieuws

BREDA - Ga je nog op pad met Koningsdag? Goed om te weten dat het dit jaar overwegend droog is. Wel komt er vrij veel bewolking voor in het hele land. Koningsnacht verloopt daarnaast ‘droog en frisjes’ met 4 tot 8 graden.

Dat meldt Weeronline. Donderdagavond kan in het binnenland nog ...

2018-04-24 18:06 open_in_new
Nieuws

BREDA/ULVENHOUT - De afgelopen week werden al op acht verschillende plaatsen in Midden- en West-Brabant drugsafval gedumpt. Ook maandag was het weer raak en werden vijf vaten met chemicaliën aangetroffen langs de Koekelberg in Ulvenhout. Dinsdag werd daarnaast ook in Galder drugsafval ...

2018-04-24 17:03 open_in_new
Nieuws

BREDA - De Rooi Pannen gaat na de zomer een deel van de lessen geven in het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het gaat om praktijklessen horeca die nu in de vestiging aan het Dr Jan Ingen Houszplein gegeven worden.

Dat laat bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx van de Rooi ...

2018-04-24 16:00 open_in_new
Nieuws

BREDA - Op de A16 richting Breda stond dinsdag bij knooppunt Princeville een auto in brand. De weg was korte tijd geheel afgesloten, inmiddels is alleen nog de rechterrijstrook dicht.

Verkeer kon keren op de A58 bij de afrit Breda-West. Door het ongeval is inmiddels een file ontstaan ...

2018-04-24 13:54 open_in_new
Nieuws

BREDA - De politie heeft een 36-jarige Bredanaar aangehouden op de Grote Markt in Breda. Hij wordt verdacht van mishandeling.

Agenten kregen rond 23.55 uur een melding dat twee mannen voor geluidsoverlast zorgden op een terras van een horecagelegenheid op de Grote Markt. De agenten hebben ...

2018-04-24 12:51 open_in_new
Nieuws

BREDA - Fietsen is populair in Breda, maar dat doen we wel op onze vertrouwde standaard fiets. Dat blijkt uit de enquête West-Brabant Fietst die BredaVandaag en De Bode afgelopen week hielden. 62,11% van de respondenten fietst nog het meest met de oude vertrouwde standaard fiets. In totaal ...

2018-04-24 09:42 open_in_new
Nieuws

BREDA - De raad moet het bestemmingsplan Bagvenpark aanpassen om de plaatsing van een 45 meter hoge reclamemast aan de rand van de Rith en de A16 onmogelijk te maken.

Dat stelt wijkraad Buitengebied Zuid-West in een brief aan de nieuwgekozen raad. Die zou daartoe een procedure moeten ...

2018-04-23 16:54 open_in_new
Nieuws

BREDA - De pas opgerichte belangenvereniging (voormalige) Zuidelijke rondweg wil een verbod op (transitie)vrachtverkeer op de rondweg. Dat is een van de drie prioriteiten die de vereniging heeft gesteld.

De andere twee zijn handhaving van de snelheid en realisatie van ‘slimmere’ ...

2018-04-23 16:54 open_in_new
Nieuws

BREDA - Op de A59 bij knooppunt Hooipolder een ongeval gebeurd met een vrachtwagen. De rijbaan is dicht. Verkeer vanuit Breda kan het beste omrijden over de A27.

Door het ongeval is inmiddels een flinke file ontstaan. De vertraging bedraagt ongeveer een half uur, meldt de ANWB. Verkeer ...

2018-04-23 15:51 open_in_new
Nieuws

BREDA - Injectables, liposuctie, ooglidcorrecties en borstvergrotingen. Het is écht een vak. Eigenaren Ankie van der Linden en Jorn Kielman van het Bredase ABC Clinic kunnen dat niet genoeg benadrukken. “Daarom werken wij ook alleen maar met gespecialiseerde artsen.”

Kielman en Van ...

2018-04-23 14:48 open_in_new
Nieuws

BREDA - In de omgeving van Bosveen is zondag 21 april aan het begin van de middag een 68-jarige man vermist. Daar geeft Burgernet Noord-Brabant een melding voor.

De man is te voet. Hij is ongeveer 1.78 meter lang, heeft grijs en kalend haar. Daarnaast heeft hij een sondeslang in zijn neus. ...

2018-04-23 13:45 open_in_new
Nieuws

BREDA - PvdA, VVD en D66 sleutelen aan een nieuw stadsbestuur voor Breda. Zonder de SP dus, zonder Patrick van Lunteren, die de eerste SP-wethouder van de stad was. Hij beraadt zich op zijn toekomst, tijdens wat zijn laatste weken als bestuurder lijken te zijn. “Er is altijd nog een paar ...

2018-04-23 13:45 open_in_new