Breda Vandaag

Nieuws

GINNEKEN - De winnaars voor de Golden Circle Kaarten van Hartje Ginneken zijn bekend. Begin deze maand stelden we vijf keer twee kaarten beschikbaar voor het evenement. 

De vijf gelukkigen zijn Jan Cees Kluft, Karin Franken, Matty Valk, Maarten Mathijssen en Astrid ...

vandaag 13:54 open_in_new
Nieuws

BREDA - Terwijl trainer Stijn Vreven nog bezig is zijn selectie voor te bereiden op het seizoen, kijkt de aanhang al reikhalzend uit naar de eerste thuiswedstrijd. 20 augustus komt PSV op bezoek.

De voorverkoop voor de zondagwedstrijd startte deze maandag. Inmiddels zijn er nog maar zo’n ...

vandaag 12:52 open_in_new
Nieuws

BREDA – Een 25-jarige verwarde Oosterhouter is woensdag rond 20.13 uur na goed speurwerk van politiehond Guti in een maisveld op de Grintweg opgepakt vanwege  woninginbraak of een poging daartoe. Hij was via een raam een woning binnengedrongen en werd door de bewoonster bij thuiskomst ...

vandaag 11:50 open_in_new
Nieuws

BREDA - AlleeWonen wil graag sociale woningen gaan bouwen op de plaats waar tot vorig jaar Harley Davidson-dealer OIT zat aan de Liniestraat. Afhankelijk van de plannen gaat het om zo’n vijf grondgebonden woningen en tussen de dertig en 46 appartementen.

AlleeWonen diende hiervoor een ...

vandaag 11:50 open_in_new
Nieuws

BREDA - De Stichting Harley Dag Breda heeft de tweede editie van het motor-event Bikes-Blues & BBQ op Belcrum Beach afgeblazen.

De stichting hekelt in een persverklaring de opstelling van de gemeente Breda, waarbij volgens de stichting gedreigd wordt dat Belcrum Beach haar vergunning ...

vandaag 09:46 open_in_new
Nieuws

BREDA - Een bestuurster van een auto is woensdagavond gewond geraakt toen ze met haar auto van de weg raakte op de A16. Het ongeval gebeurde tussen afslag Galder en afslag Rijsbergen vanuit Antwerpen richting Rotterdam.

De vrouw raakte tegen 22.00 uur door onbekende oorzaak van de weg, ...

vandaag 23:26 open_in_new
Nieuws

BREDA - Voor assistentie bij een ongeval waarbij in elk geval een gewonde is gevallen, is een traumahelikopter geland bij de A16 bij Breda.

Het gaat om een ongeval bij afslag Breda/Rijsbergen. Naar het zich laat aanzien heeft een bestuurder de afslag gemist. Verschillende heulpverleners ...

gisteren 22:24 open_in_new
Nieuws

GINNEKEN - De magisch verlichte LED-run door het Bredase Mastbos staat ook deze zomer weer gepland. Op donderdag 24 augustus vindt de tweede editie van LEDS GO! plaats.

Als de zon ondergaat, beginnen de (hard)lopers aan de route van 4, 7 of 10 kilometer. Het bos wordt voorzien van ...

gisteren 17:14 open_in_new
Nieuws

BREDA/EINDHOVEN - Een gynaecoloog van het Amphia die bij zijn vorige werkgever een relatie heeft gehad met een patiënte, mag zijn beroep een half jaar niet uitoefenen.

Het regionaal tuchtcollege Eindhoven heeft in deze zaak uitspraak. De tuchtzaak draait om een relatie die de specialist, ...

gisteren 17:14 open_in_new
Nieuws

BREDA - Breda heeft vorige week duidelijk gemaakt af te zien van het eerste recht op koop van gevangeniscomplex De Boschpoort, inclusief de monumentale Koepelgevangenis. De reden? Het risico, maar ook de in de ogen van Breda ongelijke voorwaarden die aan het recht op eerste koop verbonden waren. ...

gisteren 16:12 open_in_new
Nieuws

BREDA – Tijdens een routinecontrole van een auto zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur de twee inzittenden aangehouden. De bestuurder, een 40-jarige Bredanaar, omdat hij nog twee weken gevangenisstraf had openstaan, en de bijrijder, een 51-jarige Bredanaar, vanwege ...

gisteren 16:12 open_in_new
Nieuws

BAVEL – Een 58-jarige man uit Bavel is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beneluxweg in Oosterhout.

Het slachtoffer reed met zijn motor over de Beneluxweg in de richting van de Europaweg. Ter hoogte van de kruising met de Vondellaan kwam hij in aanrijding ...

gisteren 15:10 open_in_new
Nieuws

BREDA - Het was een wonderbaarlijk wolk die maandagmiddag tegen vier uur over Breda trok. Inktzwart en met verdachte uitlopers naar de grond.  In de reactie op het korte verhaaltje op BredaVandaag afgelopen maandag postten stadgenoten al foto's van de wolk vanuit andere plaatsen. ...

gisteren 14:08 open_in_new
Nieuws

BREDA/ULVENHOUT  - Tien jaar nadat ze op onnavolgbare wijze de trouwringen van haar ouders  kwijtraakte, deed de Chaamse Nelly de Graauw een oproep op Facebook: “Wie heeft ze gevonden?”

Waarom na tien jaar nog deze oproep? “Tien jaar terug bestond Facebook nog niet. Ik heb ...

gisteren 14:08 open_in_new
Nieuws

GINNEKEN - Het was een idee dat ontstond toen duidelijk werd dat de Tranen van Van Cooth twijfelde over een nieuwe editie: De Glimlach van Breda. Zaterdag 26 augustus is de eerste editie, met onder meer Dries Roelvink, Andrea Hazes en Stef Ekkel.

De opzet? “Een meezingfeest met ...

gisteren 12:04 open_in_new
Nieuws

BREDA/ULVENHOUT  - Tien jaar nadat ze op onnavolgbare wijze de trouwringen van haar ouders  kwijtraakte, deed de Chaamse Nelly de Graauw een oproep op Facebook: “Wie heeft ze gevonden?”

Waarom na tien jaar nog deze oproep? “Tien jaar terug bestond Facebook nog niet. Ik heb ...

gisteren 12:04 open_in_new
Nieuws

BREDA - Breda wentelt zich in de aandacht rondom het EK Voetbal voor vrouwen, WEURO 2017, als een krolse kat in de lentezon. Filmpjes over de stad gaan viraal, honderden fans blijven een nachtje slapen.

“We wilden een goede gastheer zijn, maar dat er zo positief over Breda bericht zou ...

gisteren 10:00 open_in_new
Nieuws

BREDA - De Bredanaar kan het vaakst van alle Nederlanders een rondje geven op het terras: gemiddeld 24 rondjes per week. Tenminste als het volledig besteedbaar inkomen wordt omgezet in een standaard ‘bestelrondje’.

Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & ...

2017-07-25 20:32 open_in_new
Nieuws

GINNEKEN - Het is de horecatrend voor 2018: poké bowl. Een van oorsprong Hawaïaans gerecht met rijst, vis of kip geserveerd in een kokosnoot. Aan de Ginnekenmarkt gaat Jop Mommersteeg het gerecht serveren.

Mommersteeg (30) studeerde bedrijfseconomie aan Avans. “Maar de horeca bleef ...

2017-07-25 19:30 open_in_new
Nieuws

BREDA - De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur een Burgernetbericht verstuurd over de vermissing van een 89-jarige vrouw. De vrouw werd sinds 15.00 uur vermist in de omgeving van de Kapittelweg.

Het gaat om een dame met een Indonesisch uiterlijk, 1.65 meter lang, slank en dus ...

2017-07-25 19:30 open_in_new
Nieuws

BREDA - De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur een Burgernetbericht verstuurd over de vermissing van een 89-jarige vrouw. De vrouw wordt sinds 15.00 uur vermist in de omgeving van de Kapittelweg.

Het gaat om een dame met een Indonesisch uiterlijk, 1.65 meter lang, slank en dus ...

2017-07-25 18:28 open_in_new