Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Vuurwerkgooiende Hagenaar bedreigt agenten met vleesmes

Een 43-jarige man uit Den Haag is maandagochtend aangehouden nadat hij twee politieagenten had bedreigd met een vleesmes.

De twee agenten kwamen poolshoogte nemen in de Hendrik Zwaardecroonstraat in Bezuidenhout nadat zij een melding kregen over zware knallen. Eenmaal aangekomen bij de ...

vandaag 14:54 open_in_new
Terrassen op parkeerplaats mogen jaar langer blijven

Haagse ondernemers met een terras op een parkeerplaats krijgen een jaar langer de zekerheid dat zij dit terras mogen exploiteren.

Het stadsbestuur heeft, op aangeven van wethouder Richard de Mos van Economie en Buitenruimte, het overgangsbeleid voor deze vergunninghouders verlengd tot 1 ...

vandaag 14:54 open_in_new
Overkapping van ‘lekke’ tophalte Leyweg wordt dichtgemaakt

De tophalte van de HTM bij de Leyweg wordt aangepast. Vorig jaar bleek dat de halte niet bij iedereen in de smaak viel. Groep de Mos in de gemeenteraad mopperde over de perronoverkapping die bestaat uit een ruitenstructuur die als een langwerpige schijf rust op pilaren.

“We weten niet ...

vandaag 13:51 open_in_new
Hagenaars gek op terras en balkon

In vergelijking met Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft Den Haag de minste balkons, maar besteden de inwoners hier wel de meeste tijd aan, namelijk een uur en twintig minuten per week. Dat blijkt uit het Terras- en Balkononderzoek van Mooiwatplantendoen.nl .

In Den Haag heeft 55 procent ...

vandaag 13:51 open_in_new
VVD wil extra maatregelen tegen meeuwenoverlast

Gemeenteraadsleden Ayse Yilmaz en Chris van der Helm van de VVD in de gemeenteraad willen dat het stadsbestuur snel extra extra maatregelen neemt tegen meeuwenoverlast. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een interview op Den Haag FM .

In het interview zegt ...

vandaag 12:48 open_in_new
Terrassen op parkeerplaats mogen jaar langer blijven

Haagse ondernemers met een terras op een parkeerplaats krijgen een jaar langer de zekerheid dat zij dit terras mogen exploiteren.

Het stadsbestuur heeft, op aangeven van wethouder Richard de Mos van Economie en Buitenruimte, het overgangsbeleid voor deze vergunninghouders verlengd tot 1 ...

vandaag 12:48 open_in_new
John Lennonbus presenteert eerste nummer: ‘Flexen’

De John Lennonbus staat momenteel op de parkeerplaats van Den Haag FM. Jonge talentvolle muzikanten kunnen in deze grootste mobiele studio van Europa in één dag een nummer schrijven, opnemen én een videoclip maken. Maandag ging de eerste lichting aan de slag. Jorie (17) en Romee (15) schreven ...

vandaag 12:48 open_in_new
Welzijn in de Wijk: Stichting MEE begeleidt aanstaande moeders met een licht verstandelijke beperking

Den Haag FM besteedt in het radioprogramma Haagse Ochtendradio regelmatig aandacht aan welzijn in de stad, door naar inspirerende Haagse initiatieven te kijken. Deze week spraken we met Jantine Huijssen, cliëntondersteuner bij Stichting Mee.

Jantine ondersteunt aanstaande moeders met een ...

vandaag 11:45 open_in_new
Geen subsidie meer voor Shell-festival op Malieveld

De gemeente stopt de steun aan het Generation Discover Festival op het Malieveld. Dat blijkt uit een brief van wethouder Saskia Bruines (D66) aan de gemeenteraad.

Volgens de wethouder heeft organisator Shell deze keer geen subsidie aangevraagd voor het festival dat in oktober voor de derde ...

vandaag 11:45 open_in_new
Bedrijfsleidster Indiaas restaurant Paul Krugerlaan opgepakt voor mensensmokkel

De bedrijfsleidster van Indiaas restaurant Chawlas2 aan de Paul Krugerlaan in Transvaal is opgepakt voor mensensmokkel. De eigenaar van het Indiaas restaurant is in mei al aangehouden. Hij wordt ook verdacht van mensensmokkel.

De 35-jarige eigenaar werd opgepakt toen de politie begin mei ...

vandaag 10:42 open_in_new
Schrijfster Effie Tromp in daklozenkrant Straatnieuws

In de nieuwe editie van de daklozenkrant Straatnieuws staat onder meer een interview met schrijfster Effie Tromp.

Tromp bracht tot nu toe twee romans uit. Onlangs verscheen haar eerste dichtbundel en ze is alweer druk bezig met een nieuw boek. Daarnaast presenteert Effie elke vrijdagavond ...

gisteren 17:54 open_in_new
Nog minder bekeuringen door acties verkeerspolitie

De politiebonden breiden hun acties voor een betere cao voor politiepersoneel uit. Vanaf dinsdagochtend vroeg gaan alle politiemedewerkers meedoen aan de acties. Dat betekent dat niet alleen de basisteams minder bekeuringen uitschrijven, maar ook de verkeerspolitie. Dat hebben de bonden NPB, ...

gisteren 16:51 open_in_new
VIDEO: KNRM Scheveningen geeft spectaculaire demonstratie

Een schip in gevaar, een drenkeling in zee, of een kindje dat zijn ouders kwijt is. De Koninklijke Nationale Reddingsmaatschappij op Scheveningen (KNRM) zorgt 24 uur per dag, én het hele jaar door voor veiligheid op zee. Afgelopen weekend kreeg Den Haag FM een uniek kijkje achter de ...

gisteren 16:51 open_in_new
NFI-baas stapt op na grensoverschrijdend gedrag

Peter van den Elzen, interim-directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag, stapt per direct op. Dat bevestigt het NFI maandagmiddag na een bericht in De Telegraaf.

De topman vertrekt omdat hij “gedragsregels ten aanzien van privérelaties op het werk”, ...

gisteren 16:51 open_in_new
VIDEO: Tropische temperaturen bij tiende African Festival The Hague

Het The Hague African Festival werd afgelopen zondag voor de tiende keer gehouden. Honderden mensen trotseerden de brandende zon en kwamen voor het festival naar het Zuiderparktheater.

Tijdens het evenement waren onder meer optredens van de Refugee All Stars uit Sierra Leone, de Ghanese ...

gisteren 15:48 open_in_new
WINACTIE: Vrijkaarten voor Rewind SummerJam in beachclub Fonk

Den Haag FM geeft deze week vrijkaarten weg voor het grote dancefeest Rewind SummerJam in beachclub Fonk op zaterdag 28 juli. Wil jij twee vrijkaarten winnen voor dit superleuke feest? Vul dan snel onder aan deze pagina je gegevens in.

Heb jij zin om terug te gaan in de tijd dat Right ...

gisteren 12:39 open_in_new
Telling wijst uit: 2.700 meeuwen in Den Haag

Om de meeuwenoverlast in Den Haag in kaart te brengen is ecoloog Roland-Jan Buijs alle meeuwen in de stad gaan tellen. Met een team van veertien vrijwilligers telde hij in totaal ongeveer 2.700 meeuwen.

“We hebben in elk stadsdeel een team laten tellen”, zegt Buijs op Den Haag ...

gisteren 11:36 open_in_new
FOTOSERIE: Mauritshuis viert verjaardag Rembrandt van Rijn met enorme taart

Museum Het Mauritshuis vierde afgelopen zondag dat Rembrandt van Rijn die dag 412 jaar zou zijn geworden. Het museum herdacht de grootste schilder van de Gouden Eeuw met een megataart.

Banketbakkerij Maison Kelder creëerde voor de verjaardag van Rembrandt speciaal een enorme ...

gisteren 11:36 open_in_new
Haagse broer en zus lanceren oprolbare strandstoel

De Haagse ondernemers Koen en Aafke Hofman lanceren de oprolbare strandstoel. “Een doodeenvoudig, ecologisch ontwerp met een eerlijke prijs”, zeggen de broer en zus. “Op deze manier kan iedereen comfortabel van de natuur genieten op een honderd procent organische stoel.” ...

gisteren 11:36 open_in_new
Boren tweede tunnelbuis Rotterdamsebaan start in september

Het boren van de eerste buis van de Victory Boogie Woogietunnel – onderdeel van de Rotterdamsebaan – is klaar. Begin deze maand kwam de boormachine aan op het werkterrein in de Binckhorst.

De komende weken wordt de tunnelboormachine uit elkaar gehaald en gaat zij weer terug ...

gisteren 11:36 open_in_new
“Klassenjustitie”: Haags advocatenkantoor verdient miljoenen aan bijstaan politieagenten

De Nederlandse politie betaalt miljoenen euro’s aan advocatenkantoren om agenten bij te staan die worden verdacht van buitensporig geweld.

Volgens de NOS is het Haagse advocatenkantoor Sjöcrona van Stigt grootverdiener met bijna 2,7 miljoen euro in drie jaar tijd. Het kantoor staat ...

gisteren 11:36 open_in_new