Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Haagse nieuwkomers leren zingend de Nederlandse taal

Nieuwkomers in Den Haag die de Nederlandse taal willen leren, kunnen dit voortaan ook zingend. Bij koor ‘Het Nieuwe Geluid’ op de Waldeck Pyrmontkade wordt de taal bijgespijkerd met veel vrolijk deuntjes. Eens in de twee weken wordt er op maandagavond 19:30 gerepeteerd bij gymzaal De Grote ...

gisteren 20:06 open_in_new
Voorzitter SVV Scheveningen over bekerduel met SC Cambuur: “Ik verwacht het mes tussen de tanden”

SVV Scheveningen mag dinsdagavond weer gaan proberen om een profclub te verslaan in de KNVB-beker. Waar de ploeg vorig jaar Ajax trof, wacht nu SC Cambuur uit de eerste divisie. “Wij vinden het een hele belevenis om tegen dit soort teams te spelen”, zegt Scheveningen-voorzitter Ron ...

gisteren 19:03 open_in_new
Haags zangtalent Roula zaterdag in de finale van Junior Songfestival

Zaterdag staat Roula (14) in de finale van het Junior Songfestival met de girlband ‘REMIX’ en dat vindt ze best spannend: “Ik hoop dat we er achteraf met alle meiden tevreden over kunnen zijn”, vertelt de jonge zangeres op Den Haag FM.

Het Haagse zangtalent deed ...

gisteren 18:00 open_in_new
Moerwijker is rattenplaag zat en neemt heft in eigen handen

Waar de gemeente nog werkt aan een plan om de rattenoverlast aan te pakken in verschillende wijken, is Nico uit Moerwijk al druk bezig om zelf de beestjes weg te houden. Gewapend met een plastic zak en handschoenen gaat hij daarom zelf op zoek naar afval.

Tijdens de wandeling met zijn hond ...

gisteren 18:00 open_in_new
Geen buurtstrand, maar waterspeelparadijs in Molenwijk

Eigenlijk zou er aan de Trekweg in Molenwijk een stadsstrand komen . De toenmalige wethouder Rabin Baldewsingh presenteerde dat plan vol trots in juni vorig jaar. Het idee ontstond tijdens een werkbezoek aan de buurt, waarbij veel kinderen vroegen om zwemmogelijkheden.

De PvdA in de ...

gisteren 16:57 open_in_new
Overheidsgebouwen in centrum Den Haag volledig verduurzaamd

In 2040 moeten de overheidsgebouwen in het centrum van Den Haag volledig zijn verduurzaamd. Donderdag wordt daarvoor een overeenkomst getekend tussen staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland en ...

gisteren 16:57 open_in_new
‘Uitgestorven’ strandbeest van kunstenaar Theo Jansen in Gemeentemuseum

Een metersgroot strandbeest van kunstenaar Theo Jansen is vanaf woensdag te zien in het Gemeentemuseum.

Hagenaar Jansen bouwt enorme constructies van pvc-buizen. Als die op een strand worden neergezet, blaast de wind ze vooruit en kunnen ze ‘zelfstandig’ wandelen. “Dat ...

gisteren 16:57 open_in_new
Actie Van Lowlands naar Lombok geslaagd, twee pallets met spullen op weg naar Indonesië

De inzamelingsactie van de Haagse muzikanten Rick Kuyper en Kim van Roijen‎ – onder de naam Van Lowlands Naar Lombok – is geslaagd. Dinsdag werden twee pallets met spullen ingeladen om te worden verscheept naar Indonesië.

Het stel was tijdens een van de aardbevingen op ...

gisteren 15:54 open_in_new
Aandacht voor ‘Langer in uw huis-lening’ in Zaterdag Live op Den Haag TV

Elke week is het programma Zaterdag Live te zien op Den Haag TV en te beluisteren op Den Haag Totaal. In de uitzending komend weekend wordt onder meer aandacht besteed aan de ‘Langer in uw huis-leningen’ van de gemeente Den Haag.

De overheid voert een beleid dat erop is gericht ...

gisteren 15:54 open_in_new
150e geboortedag van Mahatma Gandhi ook gevierd in Den Haag

Er komen zes evenementen in vier Nederlandse steden om de 150e geboortedag van Mahatma Gandhi te vieren. De evenementen bestaan onder meer uit een Gandhi Mars voor geweldloosheid in Den Haag, op 30 september van het Vredespaleis naar de Grote Kerk.

Naar verwachting zullen honderden mensen ...

gisteren 15:54 open_in_new
Na deze week geen contante betalingen meer bij buschauffeur en trambestuurder

Contant geld is na deze week niet meer te gebruiken bij buschauffeurs en trambestuurders van de HTM. Het openbaar vervoerbedrijf wil zo de veiligheid van de chauffeurs verbeteren. Cash is vanaf 1 oktober weg bij hen, waardoor overvallers geen buit meer kunnen maken.

Eind 2017 besloot de ...

gisteren 14:51 open_in_new
Zo gaat de nieuwe woontoren naast het Hofbad eruit zien

Loostad Vastgoedontwikkeling heeft de ontwerpwedstrijd voor de woontoren naast het Hofbad gewonnen. De onderneming van VolkerWessels ontwierp een gebouw met 162 sociale huurwoningen die energiezuinig, duurzaam en comfortabel zijn.

Het ontwerp is van architect Oever en Zaaijer en heeft de ...

gisteren 14:51 open_in_new
Fietsweek Den Haag: Debatteer mee over veilig fietsen in onze stad

Vrijdag start de Fietsweek Den Haag, met als thema ’Fiets Veilig!’. De week start met een fietsdebat in Comm, het museum voor communicatie aan de Zeestraat. Wethouder Robert van Asten van Mobiliteit gaat dan in gesprek met professionals en bewoners. Jij kan er ook bij zijn!

Als het aan ...

gisteren 14:51 open_in_new
Welzijn in de Wijk: FIOM begeleidt ouders voor, tijdens en na de zwangerschap

Den Haag FM besteedt in het radioprogramma Haagse Ochtendradio regelmatig aandacht aan welzijn in de stad, door naar inspirerende Haagse initiatieven te kijken. Deze week spraken we met Karla Slotboom van FIOM Den Haag.

FIOM is een organisatie gespecialiseerd in alle problemen die kunnen ...

gisteren 12:45 open_in_new
Capriole Café heeft op de een na beste koffie van Nederland

In het Capriole Café aan de Binckhorst drink je volgens Horecamagazine Misset Horeca de op een na beste koffie van Nederland. Gisteravond werd bekend dat de koffiezaak als 2e eindigt in de jaarlijkse top 100. Uitleg van de jury: “De zaak biedt zeer constante kwaliteit, fraaie filterkoffie ...

gisteren 12:45 open_in_new
“Bouw Rotterdamsebaan loopt honderd procent volgens plan”

De aanleg van de Rotterdamsebaan, die de snelwegen A4 en A13 verbindt met bedreiventerrein De Binckhort, verloopt geheel volgens planning. Dat vertelde Henk Hogenbirk, omgevingsmanager van het project, dinsdagochtend op Den Haag FM.

De Laan van Hoornwijck is sinds twee weken deels ...

gisteren 11:42 open_in_new
Gemeente presenteert aangepaste ontwerp kunstwerk Hobbemaplein

De gemeente Den Haag presenteert dinsdagavond de aangepaste plannen voor het kunstwerk dat op het Hobbemaplein gaat komen. Het eerdere ontwerp(foto) werd vervloekt door de bewoners tijdens een eerdere informatieavond. “Iedereen mag wat zeggen over het huidige ontwerp en als men het goed ...

2018-09-24 19:54 open_in_new
Actiegroep blij met aankondiging van ‘rattenoffensief’

De Actiegroep Rattenprobleem Moerwijk is blij dat de gemeente de rattenoverlast in de wijk serieus neemt. Maandag werd duidelijk dat de gemeente in november met een heus ‘rattenoffensief’ komt.

De bewoners van Moerwijk sloegen in juli alarm omdat ratten door de portieken, ...

2018-09-24 18:51 open_in_new
Ambulancepersoneel voert actie voor meer salaris en minder werkdruk

Het ambulancepersoneel in de regio Haaglanden voert vanaf maandag actie voor een betere cao. De actievoerders eisen hogere salarissen en minder werkdruk. Volgens FNV-kaderlid Edwin Edeling is er een ‘enorm’ gebrek aan verpleegkundigen en is er geen gelegenheid om te eten tussen de ...

2018-09-24 16:45 open_in_new
Den Haag FM Top 30 (week 39)

Den Haag FM zendt elke zaterdag een eigen hitlijst uit, de Den Haag FM Top 30, met een overzicht van de dertig meest gedraaide songs op de Haagse omroep in de afgelopen week, waaronder uiteraard veel Haagse nummers.

De Den Haag FM Top 30 wordt gepresenteerd door Herman van Velzen. ...

2018-09-24 15:42 open_in_new
Den Haag FM zoekt vermiste spullen en huisdieren in nieuwe rubriek

In de nieuwe rubriek ‘Ik mis ik mis wat jij niet mist’ bellen Den Haag FM presentatoren Justin Verkijk en Rogier Heimgartner elke woensdag met een eigenaar van vermiste spullen of huisdieren.

Afgelopen woensdag was de aftrap waarin Lucia uit de Celsiusstraat werd gebeld. Zij is ...

2018-09-24 14:39 open_in_new