Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Mumford & Sons en Anderson. Paak in De Nieuwe Van Nierop

In het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je zondagavond onder meer Mumford & Sons en Anderson. Paak (foto).

Anderson. Paak vernoemt zijn albums naar plaatsen waar hij iets mee heeft. Na debuut ‘Venice’ en doorbraak ‘Malibu’ opereert hij nu ...

vandaag 11:18 open_in_new
Den Haag FM Top 30 (week 46)

Den Haag FM zendt elke zaterdag een eigen hitlijst uit, de Den Haag FM Top 30, met een overzicht van de dertig meest gedraaide songs op de Haagse omroep in de afgelopen week, waaronder uiteraard veel Haagse nummers.

De Den Haag FM Top 30 wordt gepresenteerd door Herman van Velzen. ...

gisteren 15:21 open_in_new
Straatvraag: Doe jij ook mee aan de Den Haag FM-actie voor Sintvoorieder1?

Niet voor alle kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid. Den Haag FM zamelt volgende week kado’s in voor kinderen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Want ieder kind verdient een kado op 5 december.

Doe jij ook mee aan deze Den Haag FM-actie voor de stichting ...

2018-11-16 21:27 open_in_new
Den Haag FM voert actie voor Sintvoorieder1

Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid. Dit is helaas niet voor alle kinderen in Nederland het geval. Den Haag FM zamelt deze week cadeaus in samen met Sintvoorieder1 om zoveel mogelijk kinderen die in moeilijke omstandigheden verkeren een Sinterklaas cadeau te ...

2018-11-16 20:25 open_in_new
VVD-Kamerlid Wörsdörfer wil dat “ondernemen een beetje leuk blijft”

Het Haagse Kamerlid voor de VVD Martin Wörsdörfer pleit ervoor dat ondernemers in het midden- kleinbedrijf (mkb) zo min mogelijk hinder moeten ondervinden van de overheid. “Ondernemen gaat over je zaken zelf regelen en dat betekent dat de overheid daar niet al te veel tussen moet ...

2018-11-16 18:18 open_in_new
Politie onderzoekt dood van man in woning Den Haag Zuidwest

In een huis aan het Rietveen in Den Haag Zuidwest heeft de politie woensdag onder verdachte omstandigheden het lichaam van een 53-jarige man gevonden. Het gaat om de bewoner van het pand, meldt de politie vrijdag.

Een Team Grootschalige Opsporing doet verder onderzoek naar het overlijden ...

2018-11-16 18:18 open_in_new
Kick out Zwarte Piet gaat demonstreren op nog geheime locatie

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas demonstreren, maar zegt nog niet waar. Dat blijkt uit een tweet van de actiegroep.

Eerder riep KOZP medestanders op te demonstreren op het Plein, waar de intocht van de Sint eindigt. Dat werd niet toegestaan door ...

2018-11-16 18:18 open_in_new
Haagse Held Karel Kanits helpt mee met actie Sintvoorieder1

Schrijver en voordrachtskunstenaar Karel Kanits spoort bezoekers van komediemiddag Haagse Helden aan om kado’s in te zamelen voor Sintvoorieder1. “We roepen alle bezoekers op een kado mee te nemen of om tijdens jullie actieweek iets langs te brengen”, vertelt Karel op Den Haag ...

2018-11-16 18:18 open_in_new
Sander van de Pavert van LuckyTV met theatervoorstelling in Lourdeskerk

De Haagse tv-maker Sander van de Pavert speelt vrijdagavond voor Club Lourdes aan Zee zijn voorstelling ‘Lucky Foundation Televisiegala’ in de Lourdeskerk op Scheveningen. De voorstelling was al eerder te zien op de Parade. “Ik ben een groot fan van de televisiegala’s ...

2018-11-16 16:12 open_in_new
GroenLinks doet mee aan inzamelingsactie van Den Haag FM voor Sintvoorieder1

GroenLinks Den Haag doet ook mee aan de inzamelingsactie van Stichting Sintvoorieder1. “Het is een fantastische manier om wat te kunnen doen voor de mensen in de stad waar het niet zo goed mee gaat”, vertelt de fractievoorzitter Arjen Kapteijns op Den Haag FM.

“We hebben ...

2018-11-16 15:09 open_in_new
Sinterklaas: “De boottocht naar Den Haag verloopt goed”

Sinterklaas is al bijna in Nederland. De goedheiligman komt zaterdagochtend om 11.30 uur aan in Den Haag maar vaart vrijdagochtend nog voor de kust van Frankrijk. “Alles loopt nog op rolletjes, maar we zijn er nog niet”, zegt Sinterklaas tegen Den Haag FM.

Traditiegetrouw lijkt ...

2018-11-16 15:09 open_in_new
Check hier het tijdschema van de Popronde Den Haag

Zaterdag komt het reizend popfestival Popronde naar Den Haag. De hele dag zijn er optredens in cafés en andere plekken in onze stad. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Tijdschema: 13.15 Jasper Mook (Coffeecompany, Korte Poten 21) 14.00 John-Lewis Cabot (Empire Records, Korte ...

2018-11-16 15:09 open_in_new
“Zo snel mogelijk directe treinverbinding tussen Den Haag en Düsseldorf”

Den Haag en Düsseldorf willen zo snel mogelijk een directe Intercity verbinding realiseren tussen beide steden. Die treinverbinding moet via Eindhoven en Rotterdam gaan rijden. Dat hebben wethouder Robert van Asten van Mobiliteit en Oberbürgermeister Thomas Geisel van Düsseldorf vrijdag ...

2018-11-16 15:09 open_in_new
Tien jaar cel voor moord op Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana

De rechtbank in Den Haag heeft Gerard P. vrijdag veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn vriendin Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana (foto) en het wegmaken van haar lichaam.

De stoffelijke resten van de 48-jarige Portugese werden in ...

2018-11-16 15:09 open_in_new
‘Storm’, ‘Repairing Earthquake’ en ‘#Pest’ in Kunstlicht op Den Haag FM

Rampspoed in Kunstlicht op Den Haag FM. Het radioprogramma besteedt komende zondag van 10.00 tot 12.00 uur aandacht aan onder meer de tentoonstellingen ‘Storm’ bij Panorama Mesdag en het ‘Repairing Earthquake Project’ bij Stroom.

Het loopt vanaf zondag Storm bij Panorama Mesdag. ...

2018-11-16 14:06 open_in_new
Steeds meer plekken voor autodelen in Den Haag

Autodeelplatform MyWheels breidt het aantal deelauto’s in Den Haag flink uit. Op tien strategische plekken zijn auto’s geplaatst die makkelijk te reserveren en te openen zijn met een smartphone.

“Autodelen in Den Haag zit in de lift sinds de gemeente haar beleidsplan autodelen heeft ...

2018-11-16 14:06 open_in_new
50 Jaar De Uithof in Zaterdag Live op Den Haag TV

Elke week is het programma Zaterdag Live te zien op Den Haag TV en te beluisteren op Den Haag Totaal. In de uitzending komend weekend wordt onder meer aandacht besteed aan het vijftigjarig bestaan van De Uithof.

De Uithof ligt in het zuidwesten van Den Haag, aan de rand van de stad. Samen ...

2018-11-16 14:06 open_in_new
Ook zo’n zin in Sinterklaas? Dit is het programma van de intocht zaterdag

Sinterklaas arriveert zaterdag met de stoomboot in de haven van Scheveningen. De goedheiligman wordt ontvangen door burgemeester Pauline Krikke en de ambassadeur van Spanje.

Na zijn aankomst in de haven start Sinterklaas aan zijn traditionele rijtoer door de winkelstraten van Den Haag. De ...

2018-11-16 14:06 open_in_new
Beslis mee: welke kunstwerken komen op de stadsentree bij Den Haag Centraal?

Eén van de drukste stadsentrees van Den Haag, station Den Haag Centraal, krijgt er binnenkort een buitenkunstwerk bij. Als nalatenschap van het themajaar Feest aan Zee, de viering 200 jaar badplaats Scheveningen, wordt de betonnen muur onder het perron aan de Rijnstraat flink onder handen ...

2018-11-16 13:03 open_in_new
Beulszwaard Johan van Oldenbarnevelt naar Gevengenpoort

Het zwaard waarmee Johan van Oldenbarnevelt in 1619 op het Binnenhof zou zijn onthoofd, komt deze winter terug naar Den Haag. Het wapen wordt tentoongesteld in Museum de Gevangenpoort. Daar is vanaf medio februari een presentatie over het proces tegen en de executie van de staatsman.

Om ...

2018-11-16 13:03 open_in_new
Formule 1 racen in virtual reality op de Binckhorst

Wat ervaart Max Verstappen als hij in zijn auto stapt? Bij VRF1 kun je dat vanaf dit weekend zelf meemaken. Althans, in virutal reality. De twaalfjarige Haagse coureur Shayne van Kersbergen mocht als allereerste de racesimulator uittesten. Vanaf zondag kunnen bezoekers de Formule 1-rit zelf ...

2018-11-16 13:03 open_in_new