Den Haag FM

Premier Mark Rutte ontvangt nieuw boek over honderdjarig Papaverhof

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag het eerste exemplaar ontvangen van een boek over het Papaverhof, een woningbouwproject in de Bloemenbuurt.

Het boek verschijnt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Coöperatieve Woningbouwvereniging Tuinstadwijk Daal en Berg. Ook ...

vandaag 17:48 open_in_new
Wie heeft er één euro (of meer) voor acteur Achmed Akkabi?

De Haagse acteur Achmed Akkabi gaat een korte film maken over de groeiende angst voor terroristische aanslagen en de impact daarvan op het alledaagse leven.

De film ‘Glad IJs’ speelt zich af bij het loket gevonden voorwerpen van een openbare ijsbaan, waar een medewerker twee jongens ...

vandaag 15:44 open_in_new
Haagse Politie zet autisten in om camerabeelden te bekijken

De Haagse politie zet sinds kort mensen met autisme in om camerabeelden te bekijken. Door hun autisme kunnen ze zich lang op een scherm concentreren. Zo hebben ze van hun beperking een kwaliteit gemaakt. Volgens de politie hebben de specialisten zo in grote onderzoeken al een aantal subjecten ...

vandaag 15:44 open_in_new
Alle jongeren een gratis smartphone

Den Haag FM ging de straat op om geld en mobiele telefoons af te troggelen. Het ging om een experiment om te kijken hoe op straat wordt gereageerd op een collecte om elk kind in Den Haag een gratis telefoon te geven.

Maandag startte de gemeente Den Haag en Stichting Leergeld een initiatief ...

vandaag 15:44 open_in_new
Voedseltekort bij Dierenvoedselbank

De Dierenvoedselbank in Den Haag zit in de problemen: steeds minder mensen komen dierenvoer brengen. Ruim 400 huisdieren krijgen daarom nog maar de helft van het eten dat ze eigenlijk nodig hebben. “Alle hulp is nu welkom”, zegt oprichtster Geertje van Kranen.

“We helpen ...

vandaag 15:44 open_in_new
Haagse Stadspartij: “Wijs fietsers op routes met minder luchtvervuiling”

De Haagse Stadspartij maakt zich zorgen over de hoeveelheid fijnstof die fietsers binnenkrijgen als ze door Den Haag fietsen. Het effect van luchtvervuiling op fietsers wordt volgens de partij zwaar onderschat.

Gemeenteraadslid Gerwin van Vulpen wijst op een onderzoek van GGD ...

vandaag 15:44 open_in_new
Licentiecommissie KNVB laat ADO Den Haag wachten

De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag vooralsnog niet ingedeeld in een categorie. De voetbalbond maakte dinsdag de categorie-indeling bekend van de clubs in het betaald voetbal op basis van hun financiële huishouding.

ADO Den Haag zit nu in de wachtkamer, nadat eerder al ...

vandaag 13:40 open_in_new
VVD: “Gratis smartphones voor kinderen in arme gezinnen is bespottelijk”

“Het is echt idioot. Bespottelijk. Een totaal verkeerd signaal.” Gemeenteraadslid Ingrid Michon keert zich fel tegen het uitdelen van gratis smartphones aan Haagse kinderen in arme gezinnen om “digitaal sociaal isolement” te voorkomen.

Maandag werden ruim duizend ...

vandaag 13:40 open_in_new
Licentiecommissie laat ADO Den Haag wachten

De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag vooralsnog niet ingedeeld in een categorie. De voetbalbond maakte dinsdag de categorie-indeling bekend van de clubs in het betaald voetbal op basis van hun financiële huishouding.

ADO Den Haag zit nu in de wachtkamer, nadat eerder al ...

vandaag 12:38 open_in_new
Seizoensfinale ‘Game of Thrones’ gratis bij Pathé Spuimarkt

Komende maandag is de seizoensfinale van de televisieserie ‘Game of Thrones’ gratis te zien in bisocoop Pathé Spuimarkt. Ook in zes andere steden kunnen fans van de serie naar de bioscoop.

“‘Game of Thrones’ kijk je het best op een groot scherm, samen met ...

vandaag 12:38 open_in_new
Hudson´s Bay Den Haag opent op 7 september

De Canadase warenhuisketen Hudson Bay heeft de openingsdata voor de eerste tien Hudson’s Bay warenhuizen en twee Saks Fifth Avenue OFF 5TH winkels in Nederland bekendgemaakt.

De flagship store in Amsterdam opent als eerste haar deuren op 5 september, waarna de feestelijke opening op 19 ...

vandaag 12:38 open_in_new
Inspectie nagelt vieze Haagse horeca aan schandpaal

Haagse restaurants die de hygiëne niet op orde hebben, worden binnenkort aan de schandpaal genageld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Vanaf maandag publiceert de NVWA een kaart waarop de actuele resultaten van inspecties in de horeca te zien zijn. Daarmee hoopt de ...

vandaag 11:36 open_in_new
Politie Den Haag zet autisten in om camerabeelden te bekijken

De politie Den Haag zet sinds kort mensen met autisme in om camerabeelden te bekijken. Door hun autisme kunnen ze zich lang op een scherm concentreren. Zo hebben ze van hun beperking een kwaliteit gemaakt. Volgens de politie hebben de specialisten zo in grote onderzoeken al een aantal subjecten ...

vandaag 11:36 open_in_new
Welzijn in de Wijk: ‘Spel Aan Huis’

Den Haag FM besteedt elke dinsdag in het radioprogramma Haagse Ochtendradio aandacht aan welzijn in de stad, door naar inspirerende Haagse initiatieven te kijken. Deze week spraken we met Edith Onderstal van stichting Xtra Welzijn.

Edith coördineert het project ‘Spel Aan ...

vandaag 10:34 open_in_new
Strandconcert Anouk is uitverkocht

Alle kaarten voor het strandconcert van Anouk op vrijdag 8 september zijn uitverkocht. Dat meldt de organisatie.

Het is de tweede keer dat de Haagse zangeres een concert op het Scheveningse strand geeft. In 1999, aan het begin van haar carrière, stond ze al eens op een zelf georganiseerd ...

vandaag 09:32 open_in_new
Enorme boor in Mondriaankleuren graaft Victory Boogie Woogietunnel

In Duitsland is de boormachine gebouwd die nodig is voor het maken van de tunnel in de Rotterdamsebaan. De boor komt in oktober naar Den Haag en zal in 2018 de zogeheten Victory Boogie Woogietunnel gaan graven.

De Rotterdamsebaan is de nieuwe verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg en de ...

vandaag 08:30 open_in_new
Jamie Oliver: “Den Haag is een wereldstad”

De Britse kok Jamie Oliver is “heel blij” met de nieuwe vestiging van zijn keten Jamie’s Italian die dinsdag de deuren opent in Den Haag.

‘The Naked Chef’ noemt onze stad, in een korte verklaring ter gelegenheid van de opening, “een wereldstad die nationaliteiten en ...

gisteren 22:10 open_in_new
Opruimactie Partij voor de Dieren in Haagse grachten

Haagse leden en politici van de Partij voor de Dieren hebben maandag een opruimactie in de Haagse grachten gehouden. Vanaf een rondvaartboot van de Ooievaart werd plastic en ander afval uit de grachten geschept.

Met de actie wil de partij aandacht vragen voor zwerfvuil, zegt ...

gisteren 22:10 open_in_new
Tommie Beugelsdijk gekozen tot ‘Maatschappelijk speler van het jaar’

Tommie Beugelsdijk van ADO Den Haag is door het Nederlandse publiek en een vakjury uitgeroepen tot maatschappelijk Eredivisiespeler van het jaar. De voetballer kreeg de prijs uit handen van zijn eigen moeder.

Maandagavond werd dat tijdens het Voetballer van het Jaar Gala de winnaar bekend ...

gisteren 21:08 open_in_new
Haagse maakt boek met hippe tegeltjeswijsheden

Wat ooit begon als een Instagram-account met parodieën is voor citatenliefhebster Inge van Prooijen uitgegroeid tot een boek. Inge brengt in oktober de quotebundel Pick One uit. “Het boekje is een samenstelling van verschillende tegengestelde quotes”, zei ze in het radioprogramma ...

gisteren 18:02 open_in_new
HTM: “Digitaal kaartje in tram en bus succes”

Het digitale kaartje op de mobiele telefoon voor het reizen in de tram en bus is een succes. Als eerste openbaar vervoerbedrijf in de Randstad introduceerde de HTM het digitale kaartje in maart. Sindsdien verkocht het bedrijf bijna 19.000 digitale kaartjes via een speciale app, waarvan een ...

gisteren 15:58 open_in_new