Den Haag FM

Sterk deelnemersveld bij jubileum The Hague Open

Aan de 25e editie van The Hague Open doen toptennissers uit binnen- en buitenland mee. Het hoofdtoernooi gaat maandag 17 juli van start, met de finales op zondag 23 juli.

Aan het jaarlijkse evenement op de gravelbanen van de Mets op Scheveningen doet onder meer Taro Daniel uit Japan mee. ...

vandaag 13:44 open_in_new
SP: “‘Maak van Madurodam geen rupsje nooitgenoeg”

De SP in de gemeenteraad vreest dat de geplande uitbreiding van Madurodam de opmaat zal zijn naar het kappen van nog meer groen. Voor de uitbreiding moet een stuk bos worden gekapt. “Maar de directie van het park heeft, als een soort rupsje nooitgenoeg, altijd gezegd dat dit te weinig was”, ...

vandaag 12:42 open_in_new
Honderd minimeubels van Gerrit Rietveld in Atrium stadhuis

In het kader van het themajaar ‘100 Jaar De Stijl’ start dinsdag een expositie in het Atrium van het stadhuis. Daarbij ligt voor de verandering deze keer niet de nadruk op Piet Mondriaan.

Een van de andere bekende kunstenaars uit deze stroming is Gerrit Rietveld (1888-1964). De ...

vandaag 12:42 open_in_new
Haagse Stadspartij regelt betere bewonersbetrokkenheid

​Een motie van de Haagse Stadspartij om bewoners beter te betrekken bij plannen die afwijken van bestemmingsplannen heeft brede steun gekregen van de Haagse gemeenteraad. Aanleiding voor de motie was de gang van zaken rondom de komst van een jeugdhostel in de Nieuwe Molstraat .

“Op ...

vandaag 12:42 open_in_new
Australisch fitness-fenomeen F45 Training komt naar Den Haag

De Australische fitnessmethode F45 Training opent zaterdag 29 juli de eerste vestiging op het Europese vasteland, in Den Haag. Na ruim 750 studio’s in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kan men vanaf dan ook terecht in gebouw The Bridge boven de ...

vandaag 12:42 open_in_new
“Bewoners Schilderswijk dupe van veranderingen parkeervergunninggebieden”

Sinds de herindeling in mei van de parkeervergunninggebieden in de Schilderswijk ontvangen wijkbewoners dagelijks parkeerbonnen. De exacte grenzen van de nieuwe gebieden blijken voor veel bewoners en bezoekers onduidelijk te zijn. De Islam Democraten in de gemeenteraad heeft daarom schriftelijke ...

vandaag 12:42 open_in_new
Den Haag organiseert internationaal congres over seniorvriendelijke steden

In oktober staat Den Haag drie dagen in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente zo’n vijftig steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou in China.

Met het congres wil de gemeente de andere ...

vandaag 12:42 open_in_new
Zomerdienstregeling HTM zaterdag van start

Vanaf zaterdag rijden de bussen en trams van HTM volgens een zomerdienstregeling. Ook worden deze zomer diverse projecten uitgevoerd, die gevolgen hebben voor tram en bus van HTM.

In de zomervakantie zijn er minder reizigers dan in de rest van het jaar. Daarom past HTM de dienstregeling ...

vandaag 12:42 open_in_new
Dierenambulance haalt achtergelaten huisdieren op uit Zuiderpark

De Dierenambulance Den Haag rijdt nu al een extra rondje door het Zuiderpark om gedumpte knaagdieren op te halen. Vooraf aan de schoolvakantie, die volgende week begint, worden altijd veel huisdieren gedumpt omdat de eigenaar geen opvang kan regelen of betalen.

Volgens medewerker Jeroen ...

vandaag 11:40 open_in_new
Zaterdag finale Stadsspelen in Zuiderpark

Zaterdag is de finale van de tweede editie van de Stadsspelen Den Haag. Of je nu 8 of 88 bent, sportief of juist niet. Iedereen kan gratis meedoen met de sportieve activiteiten in en rondom de nieuwe Sportcampus Zuiderpark.

Zaterdag is er een bomvol programma voor jong en oud, met meer dan ...

vandaag 11:40 open_in_new
Slagerij Van Den Broek in Reinkenstraat maakt beste spareribs van het land

De slagerij van Peter Jan van den Broek in de Reinkenstraat heeft de Spareribs Trophy 2017 gewonnen. De Spareribs Trophy wordt ieder jaar uitgereikt door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers(KNS).

“We hebben echte Haagse ribben”, vertelde een trotse van den Broek ...

vandaag 11:40 open_in_new
Haagse modeontwerper showt werk in Roemenië

De Haagse modeontwerper Michelangelo Winklaar (kleine foto) presenteert zijn nieuwe collectie op de Feeric Fashion Week in Roemenië. Deze fashion week is het grootste mode evenement van de Balkan.

“Er komen klanten van over de hele wereld om nieuw modetalent te ontdekken”, ...

vandaag 11:40 open_in_new
Picnic, Biblionef en Jongeren Perspectief Fonds in de Goede Zaak bij Den Haag FM

Den Haag FM zendt elke vrijdag het radioprogramma De Goede Zaak uit. Tussen 21.00 en 23.00 uur wordt dan extra veel aandacht besteed aan maatschappelijk ondernemen in Den Haag.

Met De Goede Zaak wil Den Haag FM ondernemers een platform bieden en in contact brengen met non-profit ...

vandaag 11:40 open_in_new
Weinig tips bij politie over vechtpartijen op Parkpop

Bij de politie hebben zich de afgelopen dagen maar enkele getuigen gemeld van de vechtpartijen op Parkpop.

Tijdens het optreden van onder andere Broederliefde was het onrustig in het publiek. Er waren vechtpartijen, waarbij gewonden zijn gevallen. Ook werden vrouwen betast. Twee vrouwen ...

vandaag 11:40 open_in_new
Projectontwikkelaar zoekt horeca-ondernemer

Voor het zogenoemde Junoblok in De Binckhorst is een wedstrijd opgezet waarbij de bedenker van het leukste horecaconcept 10.000 euro wint. Het pand is in bezit van projectontwikkelaar Casa 23 die dus op zoek gaat naar een uitbater.

“Het succes van een horecazaak is dat de eigenaar ...

vandaag 10:38 open_in_new
Handjevol demonstranten tegen trambaan op Westduinweg

Een handjevol mensen heeft donderdag gedemonstreerd tegen de mogelijke komst van een trambaan over de Westduinweg. Het protest was georganiseerd door Groep de Mos in de gemeenteraad.

Als er een tram komt naar de haven, gaat die over de Westduinweg rijden, zei wethouder Tom de Bruijn van ...

vandaag 00:18 open_in_new
Boek over bijzondere archeologische vondsten aan het Spui

In boekhandel Van Stockum ontving wethouder Joris Wijsmuller woensdag de eerste uitgave van een nieuw boek van de afdeling Archeologie van de gemeente: ‘Wonen langs het Spui, Opgravingen in hartje Den Haag’.

In 2012 werd aan het Spui archeologisch onderzoek uitgevoerd. Hierbij ...

vandaag 00:18 open_in_new
Randy Wolters van ADO Den Haag naar Schotse club Dundee FC

Voetballer Randy Wolters van ADO Den Haag zet zijn loopbaan in Schotland voort. De 27-jarige aanvaller heeft woensdag een tweejarig contract ondertekend bij Dundee FC.

Wolters kwam in de winterstop over naar ADO Den Haag. Hij was onderdeel van een ruildeal tussen de club en Go Ahead ...

vandaag 00:18 open_in_new
Gemeente beloont mantelzorgers met cadeautjes

Mantelzorgers zijn belangrijk, dat wil de gemeente Den Haag duidelijk maken. Daarom is de campagne ‘U vindt het vanzelfsprekend, wij noemen het mantelzorg’ van start gegaan. Voor de mantelzorgers zelf heeft de gemeente een kortingspas, een waardebon voor huishoudelijke hulp en nu ook ...

vandaag 00:18 open_in_new
Burgemeester Krikke maakt kennis met Haagse kerken

Burgemeester Pauline Krikke heeft woensdag uitgebreid kennis kunnen maken met vertegenwoordigers van verschillende Haagse kerkgenootschappen.

In de Grote Kerk was een een kennismakingsbijeenkomst waar christenen uit verscheidene kerken in Den Haag zich presenteerden. Kerken en kerkelijke ...

vandaag 00:18 open_in_new
Line-up Haags Beat Festival uitgebreid met leden Golden Earring, Urban Heroes en The Magic Strangers

Ook bassist Rinus Gerritsen (grote foto) van de Golden Earring, Evert Nieuwstede en Jaap de Jonckheere van de band Urban Heroes en de groep The Magic Strangers treden op tijdens het Haags Beat Festival.

Op zondag 23 juli is de eerste editie van het festival in het Zuiderparktheater . De ...

vandaag 23:16 open_in_new