Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Haags echtpaar op weg naar honderste concertbezoek André Rieu

De Haagse Ruud en Ineke Elshout zijn ook dit jaar weer naar Maastricht afgereisd om drie weken lang vanuit hun hotelkamer de concerten van André Rieu te beluisteren. “We doen dit al voor de vijftiende keer en dit jaar zullen we ons honderdste concert meemaken”, vertelt Ruud op Den ...

vandaag 00:03 open_in_new
Mokkataart van Roger wint ‘Heel SamenHaags bakt!’

Met een mokkataart heeft Roger Long de competitie ‘Heel SamenHaags bakt!’ gewonnen. Roger komt uit Zuid-Afrika en is deelnemer aan SamenHaags. Hij kreeg als hoofdprijs een bijzonder kookboek.

Met de prijsuitreiking van de bakcompetitie en aansluitend een barbecue werd in Het Haagse ...

gisteren 18:48 open_in_new
‘Nieuw dna-bewijs linkt Thijs H. aan moorden’

In de zaak tegen Thijs H. is nieuw dna-bewijs gevonden. Dat meldt het AD zaterdag op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. De 27-jarige H. wordt verdacht van de moord op een vrouw in de Scheveningse Bosjes en op twee wandelaars op de Brunsummerheide.

Eén van de bronnen die de krant ...

gisteren 13:33 open_in_new
Zomerdienstregeling HTM ingegaan

Zaterdag start de zomerdienstregeling van vervoerder HTM. De haltevertrektijden van de trams en bussen wijzigen. Op sommige lijnen daalt de frequentie. Op andere lijnen, bijvoorbeeld die naar het strand rijden, worden juist meer trams of bussen ingezet.

Zo worden er extra trams ingezet op ...

gisteren 12:30 open_in_new
Marktkooplui blij met rapport rekenkamer

Marktkooplieden op de Haagse Markt zijn blij met de uitkomsten van het rapport van de Rekenkamer. Daaruit blijkt dat ze jarenlang veel te veel voor hun standplaats hebben betaald. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

De Haagse Markt is enkele jaren geleden grondig opgeknapt, maar ...

2019-07-19 22:48 open_in_new
Wat is er te doen in Den Haag en Scheveningen deze zomervakantie?

De zomervakantie is begonnen in onze regio. Voor een leuke vakantie hoef je Den Haag niet uit, Hilde Gloudemans van The Hague Marketing Bureau vertelt wat er allemaal te doen is in de stad en op Scheveningen. Zo kan je naar een tentoonstelling van National Geographic in het Museon of naar een ...

2019-07-19 20:42 open_in_new
Eerste editie The Hague Craft Festival bij Brouwerij De Prael

Bij Brouwerij De Prael is zondag de eerste editie van het The Hague Craft Festival. Het festival in de vorig jaar geopende brouwerij staat in het teken van Haagse bieren.

“Er komen niet alleen Haagse brouwerijen maar ook bierwinkels en cafés”, zegt Robin Heyl van De Prael op ...

2019-07-19 19:39 open_in_new
Haagse Hans loopt voor de 25e keer over Via Gladiola

De Haagse wandelaar Hans van Leeuwen (foto) heeft voor de 25e keer de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Rond 14.15 uur liep hij over de Via Gladiola, de finishstraat.

In De Middagshow op Den Haag FM deed hij iedere dag verslag van zijn wandeling. “De 160 kilometer zitten er weer ...

2019-07-19 18:36 open_in_new
CDA wil compensatie voor ondernemers Haagse Markt

Ondernemers op de Haagse Markt hebben jarenlang teveel betaald voor hun standplaats. Dit oordeelde de Rekenkamer Den Haag afgelopen week in een onderzoek  “Fijn dat de ondernemers nu gelijk krijgen dat de tarieven te hoog waren”, meldt CDA-raadslid Ismet Bingöl. Volgens de CDA’er ...

2019-07-19 17:33 open_in_new
Pand ontruimd na aantreffen jerrycan zoutzuur

Een pand aan de Tarwekamp is vrijdagmiddag uit voorzorg ontruimd in verband met het aantreffen van een jerrycan zoutzuur. Onder andere eenheden van de brandweerkazerne Laak zijn ter plaatse. Die zijn gespecialiseerd in incidenten met gevaarlijke stoffen.

Een uurtje later was de situatie ...

2019-07-19 16:30 open_in_new
NIDA wil boetes nikab-draagsters betalen

Islamitische partij NIDA gaat de boetes die vrouwen vanaf volgende maand kunnen krijgen voor het dragen van een boerka of niqab betalen. De partij met zetels in de Haagse en Rotterdamse raad gaat boetes die in heel Nederland aan nikab-draagsters worden uitgedeeld betalen.

“Dit gaat ...

2019-07-19 13:21 open_in_new
Knuffelactie ADO-supporters krijgt vervolg: “Elke keer weer kippenvel als ik de beelden zie”

ADO-supporters gaan opnieuw een grote knuffelactie organiseren voor patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis. Net als in 2016 zullen er tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord, zondag 15 september, een honderden knuffels vanuit het uitvak in een vak vol zieke kinderen.

“Elke keer ...

2019-07-19 13:21 open_in_new
Jazz in de Gracht maakt programma bekend

Het driedaagse muziekfestival Jazz in de Gracht pakt deze zomer groot uit. Op het gratis evenement treden ruim zestig nationale en internationale artiesten op. Het muzikale aanbod op 29, 30 en 31 augustus varieert van jazz, funk en soul tot blues en pop.

De bekende jazzpianist Rembrandt ...

2019-07-19 13:21 open_in_new
WINACTIE: Vrijkaarten voor Hollands Feest aan Zee met Anita Meyer

Op het Zuiderstrand van Scheveningen is op vrijdag 2 augustus de tweede editie van het festival Hollands Feest aan Zee. Den Haag FM geeft volgende week tien vrijkaarten weg voor het evenement.

Hollands Feest Aan Zee is hét Nederlandstalige muziekfestival met een toplijst van artiesten op ...

2019-07-19 12:18 open_in_new
Geraldina Metselaar in Woordenrijk XXL op Den Haag FM

Zondagavond 21 juli is de Haagse dichter/journalist Geraldina Metselaar te gast bij Woordenrijk XXL op Den Haag FM

In de maanden juli en augustus gaat literatuurprogramma Het Woordenrijk drie keer de diepte in. Onder de noemer ‘Leven in werken’ komt één gast uitgebreid aan het woord ...

2019-07-19 11:15 open_in_new
Zomerse terugblik met Niko en Lizzo in De Nieuwe Van Nierop

In het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je zondagavond een zomerse terugblik met onder meer Niko en Lizzo (foto).

Lizzo is zonder twijfel een van de doorbraak-artiesten van 2019. De soulzangeres met dwarsfluit zingt en swingt ons allemaal vrolijk. ...

2019-07-19 11:15 open_in_new
Stroomstoring na brand Cor Spaanslaan nog niet verholpen

De stroomstoring in de omgeving van de Cor Spaanslaan is nog niet verholpen. Gisteravond brak brand uit in een transformatorhuisje. Daarna viel de stroom uit.

Monteurs hebben de hele nacht doorgewerkt, maar de reparatie is complex. Netbeheerder Stedin verwacht dat de 300 getroffen huizen ...

2019-07-19 10:12 open_in_new
Madurodam mag uitbreiden, deel Scheveningse Bosjes verdwijnt

Madurodam mag uitbreiden. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagmiddag in met het bestemmingsplan dat de uitbreiding mogelijk maakt. Een deel van de Scheveningse Bosjes verdwijnt door de plannen. Naast de al afgesproken groencompensatie, wil de raad dat ook in het bestaande ...

2019-07-19 10:12 open_in_new
Programma festival The Streets Of Chuck Deely krijgt vorm

De programmering van het festival The Streets Of Chuck Deely krijgt steeds meer vorm. Op zondag 25 augustus komen ongeveer dertig acts optreden. Het festival is een is eerbetoon aan de op 9 januari 2017 overleden beroemde straatmuzikant Chuck Deely. Het is de eerste keer dat het festival ...

2019-07-18 19:30 open_in_new
Agent mishandeld in politiebureau Scheveningen

Een agent is woensdagavond gewond geraakt in het politiebureau van Scheveningen. De agent werd mishandeld door een eerder aangehouden 27-jarige Hagenaar. De man was eerder aangehouden voor belediging van een agent.

Bij binnenkomst op het politiebureau ging de 27-jarige verdachte door het ...

2019-07-18 16:21 open_in_new
Scheveningse politie waarschuwt voor oplichter met ‘autopech’

De politie in Scheveningen waarschuwt voor een man die ouderen oplicht met een babbeltruc. De politie heeft inmiddels al meerdere aangiftes ontvangen en waarschuwt voor de man.

De man zegt dat hij autopech heeft en vraagt 80-plussers om het telefoonnummer van de ANWB. Als het slachtoffer ...

2019-07-18 15:18 open_in_new