Laatste Nieuws Online

DVHN

Column Herman Sandman: De Verloting

Ondanks dat ik wist dat we niet gingen winnen, voelde het toch wel even spannend, gisteravond. Want ook wij deden mee aan De Verloting en dan heb ik het natuurlijk over die van de voetbalvereniging Eenrum, waarbij je een vakantiehuisje in Lauwersoog ter waarde van 150.000 euro kon winnen, een ...

vandaag 07:36 open_in_new
Column Sjoerd Jansen: Sisi

Coach Arjan Taaij van de Groningse landskampioen volleybal Abiant Lycurgus probeert zijn jongens op buitenlandse trips vaak wat cultureels bij te brengen. Zo vertelde hij afgelopen week na de Europa Cup-wedstrijd tegen SK Posojilnica Aich/Dob wandelend in het centrum van Klagenfurt vol ...

vandaag 07:36 open_in_new
Race tegen klok om zonnepark Nieuw-Buinen krijgt happy end om 2 voor 12

Letterlijk twee voor twaalf was het. Kort voor middernacht gaf de gemeenteraad van Borger-Odoorn donderdag groen licht voor het grootste zonnepark van het Noorden bij Nieuw-Buinen.

Een happy end in Ben Timmermans’ race tegen de klok. Miljoenen euro’s SDE-subsidie dreigden de ...

vandaag 07:36 open_in_new
Zuidlaren: de voormalige pastorie aan de Stationsweg krijgt zijn oude glorie terug

De ene woning na de andere maakte plaats voor winkels in de dorpskern van Zuidlaren. Met een nieuwe invulling van de vroegere ING-locatie aan de Stationsweg stopt deze tendens. Er is daar plaats voor vijf appartementen, inclusief de huidige bovenwoning.

Het plan moet weer meer ...

vandaag 07:36 open_in_new
Geschiedenis van de ‘zanddrenten’ in wijk De Weide: ‘We zijn zo anders dan de mensen in dorp Hoogeveen’

De geschiedenis van woonwijk De Weide in Hoogeveen is voor het eerst beschreven in een boek. ,,Hoogeveen is een dubbelstad, met een interessant en belangwekkend westelijk deel,’’ stellen de auteurs Albert Metselaar en Marga Zwiggelaar.

De geschiedenis van het gebied leek ...

vandaag 07:36 open_in_new
Hunebedcentrum wordt Panorama Mesdag van Drenthe

Het Panorama Mesdag van Drenthe. Dat wordt het Hunebedcentrum. Met een in 360 graden uitgevoerde panoramawand van de prehistorie.

Een soort superschoolplaat. Die bezoekers het gevoel geeft door de wondere wereld van de hunebedbouwers te wandelen. Het museum in Borger staat voor ...

vandaag 07:36 open_in_new
Burgersubsidie in Oldambt heel erg populair, nieuwe criteria in de maak

De gemeente Oldambt gaat voor haar inwoners andere criteria opstellen om in aanmerking te komen voor subsidie op burgerinitiatieven. Het potje blijkt erg populair, want er moet extra geld bij.

Dit jaar zijn al tientallen aanvragen gehonoreerd. Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) ...

vandaag 07:36 open_in_new
Opinie: Ryanair schoffeert zowel passagiers als personeel

Het personeel van Ryanair moet onmiddellijk verhuizen nu de vliegbasis Eindhoven sluit, anders volgt ontslag. Agnes Jongerius en Leen van der List vinden dat het kabinet Ryanair keihard moet aanpakken.

Ryanair schoffeert de gedupeerde passagiers die geen schadevergoeding krijgen ...

vandaag 06:33 open_in_new
Rookverbod, vettaks, suikertaks: beteugeling of bettuteling?

Het kabinet wil het rookhok verbieden. Het zint zelfs op het invoeren van een ‘vettaks’ en ‘suikertaks’. Een goede zaak of ergerlijke betutteling?

Geen sigaret meer mogen opsteken in de bushalte voor het ziekenhuis, alleen nog maar verantwoord voedsel op het menu van een ...

vandaag 06:33 open_in_new
Volleybalsters tegen China om brons op WK

De Nederlandse volleybalsters strijden vanaf 10.20 uur tegen China om een bronzen medaille op het WK in Japan. Oranje won nog nooit eerder een plak op een mondiale eindronde. China is de regerend olympisch kampioen.

De ploeg van bondscoach Jamie Morrison speelde afgelopen dinsdag ook al ...

vandaag 04:27 open_in_new
Club Brugge thuis niet langs Waasland-Beveren

Club Brugge heeft in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren twee punten laten liggen. De kampioen van België kwam niet verder dan 1-1. Club Brugge achterhaalde daardoor weliswaar Genk aan de kop van de ranglijst, maar dat met een wedstrijd meer gespeeld.

De thuisclub kwam kort na rust ...

vandaag 23:12 open_in_new
Lyon met scorende Depay langs Nîmes

Lyon is door een zege op Nîmes gestegen naar de derde plaats in de Franse competitie. Het werd 2-0 voor de thuisclub.

Memphis Depay, de afgelopen interlandperiode smaakmaker bij Oranje in de duels met Duitsland (3-0) en België (1-1), was een van de doelpuntenmakers. Hij scoorde in de ...

vandaag 23:12 open_in_new
Verstappen en Hamilton rijden maar paar ronden

Max Verstappen heeft ook tijdens de tweede vrije training van de GP van de Verenigde Staten de derde tijd geklokt: 1.49,798. Opnieuw was Lewis Hamilton (1.48,716) de snelste op de door regen geteisterde circuit in Austin.

Het duurde even voordat de coureurs zich op de baan lieten zien. ...

vandaag 23:12 open_in_new
Gridstraf voor Vettel in Austin

Sebastian Vettel heeft vrijdag na de eerste en tweede vrije training van de GP van de Verenigde Staten een gridstraf van drie plaatsen ontvangen. De coureur van Ferrari werd bestraft omdat hij in de eerste vrije training te weinig snelheid minderde toen de rode vlag werd getoond.

Tijdens ...

vandaag 23:12 open_in_new
Koploper Go Ahead wint topper in Almere

Go Ahead Eagles heeft de topper in de eerste divisie tegen Almere City nipt gewonnen. In Almere werd het 1-0 voor de club uit Deventer. Istvan Bakx nam vlak voor rust het doelpunt voor zijn rekening.

Door de overwinning gaat Go Ahead met 23 punten uit tien duels alleen aan kop. ...

gisteren 22:09 open_in_new
Tennisster Jabeur schrijft historie in Moskou

De Tunesische Ons Jabeur heeft zich voor het eerst in haar loopbaan verzekerd van een plek in de finale van een WTA-toernooi. De nummer 101 van de wereld verraste bij de laatste vier de Letse Anastasija Sevastova, die negentig plekken hoger staat op de wereldranglijst: 6-3 3-6 6-3.

Nooit ...

gisteren 21:06 open_in_new
Oud-directeur glasvezelcoöperatie Sterk Midden-Drenthe: Vertrek was onoverkomelijk

De voormalige directeur van glasvezelcoöperatie Sterk Midden-Drenthe uit stevige kritiek op de gang van zaken in een schriftelijke verklaring over de reden van zijn vertrek.

De raad van commissarissen (RvC) van de coöperatie wilde dat directeuren Peter de Vries en Roel Seele ...

gisteren 21:06 open_in_new
Twee Leekster ondernemers vangen bot bij gemeente

Twee Leekster ondernemers Leek beklagen zich over de rol van de gemeente bij hun plannen om de verrommeling op hun erven aan te pakken.

Transportbedrijf Eite Mulder in Zevenhuizen en agrarisch loonbedrijf Cazemier in Tolbert willen allebei een forse schuur bouwen bij hun bedrijf. ...

gisteren 21:06 open_in_new
Loting levert VV Eenrum 400.000 euro op: vakantiehuis is voor lot 4238

Voetbalclub VV Eenrum verloot geen rollade maar een huis en de trekking is vanavond in Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum.

De vereniging heeft 7653 loten verkocht. Dat heeft de vereniging 400.000 euro opgeleverd. Het winnend lot voor het vakantiehuis is 4238. De winnaar van het ...

gisteren 21:06 open_in_new
Yoëll van Nieff miste vertrouwen bij FC Groningen

Yoëll van Nieff heeft bij FC Groningen nooit een echte kans gehad. De naar Heracles vertrokken Groninger vindt dat hij bij de voetbalclub verkeerd is gebruikt.

Dat zegt de voetballer in een interview met Dagblad van het Noorden, aan de vooravond van het competitieduel zondagmiddag ...

gisteren 21:06 open_in_new
FC Emmen in half duister ten onder tegen PSV

De eerste keer dat FC Emmen ooit tegen PSV speelde - in 1982, bleef grotendeels onderbelicht. Letterlijk.

Studio Sport was in 1982 graag naar Emmen gekomen om televisieopnames te maken van de eerste editie van FC Emmen-PSV, maar dat bleek onmogelijk; het licht in de masten was niet ...

gisteren 20:03 open_in_new