DVHN

Ram: bewijs is in dit geval aan sporter

Een sporter bij wie een te hoge waarde salbutamol in de urine wordt aangetroffen hoeft zeker niet meteen te vrezen voor een schorsing. Dat zegt Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit, in een reactie op de positieve test van de Britse wielrenner Chris Froome in de door hem gewonnen Ronde ...

vandaag 11:14 open_in_new
Lanjouw maakt stapje hogerop

PEIZE Trainer Willem Lanjouw van v.v. Peize (zondag tweede klasse) gaat op hoger niveau aan de slag. Met ingang van volgend seizoen is hij de technische baas bij zaterdag eersteklasser d’Olde Veste.

Peize was de eerste klus van Lanjouw als hoofdcoach in het amateurvoetbal. De ...

vandaag 11:14 open_in_new
Coevorden slaat plank mis met dwangsom mestvergister ’t Haantje

De Raad van State heeft een dwangsom van 10.000 euro tegen de biomassavergistingsinstallatie bij maatschap Hazelaar in ’t Haantje van tafel geveegd.

In een definitieve uitspraak veegt de Raad de Coevordense dwangsom tegen de bedrijven Infracom en Groengas ’t Haantje van ...

vandaag 11:14 open_in_new
Nieuw fietspad langs Pekel Aa na dijkverbreding

De gemeente Oldambt laat een nieuw fietspad aanleggen langs het Pekel Aa vanaf de Winschoter Hoogebrug tot aan het Winschoterdiep.

Het fietspad maakt onderdeel uit van een groot recreatief fietsnet vanaf de Turfweg bij Oude Pekela tot de Molenbrug bij Winschoten.

Fietsers ...

vandaag 11:14 open_in_new
Huiveringwekkende verhalen huurders in zwartboek ROOD

Dertien huiveringwekkende verhalen en een waslijst aan klachten. Het zwartboek van SP-jongerenorganisatie ROOD over HNA Vastgoed in Groningen staat er vol mee. Wethouder Roeland van der Schaaf kreeg woensdagmorgen het eerste exemplaar.

De wethouder haalde in de nazomer al eens uit ...

vandaag 11:14 open_in_new
Hof behandelt hoger beroep zonder verdachte Cafer G.

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft besloten de strafzaak in hoger beroep rond de dood van Michael de Vrieze te behandelen zonder de aanwezigheid van de verdachte. Ook is er geen advocaat die de belangen van de verdachte behartigt.

Het hof sprak van een complexe en ongewone ...

vandaag 11:14 open_in_new
Alles wat je moet weten over Star Wars The Last Jedi

Het bioscoopsucces van het jaar draait vanaf woensdagochtend: Star Wars The Last Jedi. Althans, dat zijn de verwachtingen. In 2012 kocht Disney de rechten op de filmserie en dat zullen we weten. Er staan nog minimaal zes films op de planning de komende jaren. Vandaag is de ...

vandaag 11:14 open_in_new
Onrust over betaalde koffiepauze bij Synergon

Op de werkvloer van werkvoorzieningschap Synergon is onrust over het voornemen van de directie om de betaalde koffiepauze af te schaffen.

De directie wil alle betaalde koffiepauzes, van twee keer veertien minuten per dag, op 1 april 2018 afschaffen. Ze neemt die maatregel op basis ...

vandaag 11:14 open_in_new
Patstelling rond strafzaak Cafer G., die Michael de Vrieze zou hebben gedood (maar het lichaam is spoorloos)

Op de rol van het gerechtshof in Leeuwarden staat woensdag de strafzaak tegen de 39-jarige Cafer G. die in 2013 twaalf jaar celstraf kreeg wegens doodslag op Michael de Vrieze. Het lichaam van het slachtoffer is echter tot op de dag van vandaag spoorloos. Het strafproces krijgt vandaag ...

vandaag 10:12 open_in_new
Duitse tol komt vooral voor rekening van Drenten en Groningers (en andere grensbewoners)

Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. En die rekening komt vooral te liggen bij bewoners en bedrijven uit de grensstreek. Drenten en Groningen krijgen dus vooral de ...

vandaag 10:12 open_in_new
Pechstein zegt af voor EK afstanden

Claudia Pechstein doet begin januari niet mee aan de Europese afstandskampioenschappen. De Duitse schaatsster vindt het toernooi in Kolomna in Rusland niet passen in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in februari in Pyeongchang.

De 45-jarige Pechstein twijfelde al langer aan ...

vandaag 09:10 open_in_new
Froome in opspraak door positieve test Vuelta

Chris Froome is tijdens de Ronde van Spanje positief getest op salbutamol. Dat meldt de internationale wielerbond UCI woensdag. Salbutamol is een geneesmiddel tegen astma.

Froome, die de Vuelta won, heeft toestemming om het middel te gebruiken. Maar omdat de toegelaten waarde is ...

vandaag 09:10 open_in_new
Grootste banenverlies van Nederland in Zuidwest-Drenthe; Delfzijl kreeg meer werk

Het aantal banen is vorig jaar in Zuidwest-Drenthe het hardst gedaald. Er waren in december 2016 bijna vier procent minder banen dan in december 2015. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de regio Delfzijl steeg het aantal banen echter met drie ...

vandaag 09:10 open_in_new
Duitse tol komt vooral voor rekening van Drenten en Groningers

Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. En die rekening komt vooral te liggen bij bewoners en bedrijven uit de grensstreek. Drenten en Groningen krijgen dus vooral de ...

vandaag 09:10 open_in_new
Record LeBron James met zeventien assists

LeBron James heeft in de NBA zijn persoonlijk record qua assists geëvenaard. De sterspeler van de Cleveland Cavaliers deed dat dinsdag (plaatselijke tijd) in de thuiswedstrijd tegen Atlanta Hawks: 123-114.

James kwam tot zeventien assists. Daarnaast nam de 32-jarige Amerikaan 25 punten ...

vandaag 08:08 open_in_new
Wildcard Azarenka voor Australian Open

Victoria Azarenka doet in januari mee aan de Australian Open. De Wit-Russische tennisster, die het grandslamtoernooi in Melbourne in 2012 en 2013 won, krijgt van de organisatie een wildcard.

De 28-jarige Azarenka maakte in juni haar rentree in het WTA-circuit. Op Wimbledon ging ze in de ...

vandaag 08:08 open_in_new
'Jacke aus', roept No Surrenderbaas Henk Kuipers; en dan klinken er klappen (+video)

 

De politie is naarstig op zoek naar slachtoffers van mishandelingen en afpersingspraktijken van No Surrender. In het programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond een geluidsfragment laten horen waarin leider Henk Kuipers in het Duits een lid van de motorclub ...

vandaag 08:08 open_in_new
Vrouwelijke voetganger ernstig gewond na te zijn geschept bij Westerlee

Op de Emergoweg bij Westerlee is woensdagochtend een ernstig ongeval gebeurd. Een auto heeft een voetganger geschept.

De toestand van het slachtoffer is zorgwekkend, meldt Ernest Zinsmeijer van de politie. De voetganger is een vrouw.

De traumahelikopter is ook ter plaatse. ...

vandaag 08:08 open_in_new
Dit jaar geen Eextahal Nieuwjaarstoernooi

De zaalvoetbaltoernooien in Oost-Groningen hebben het lastig. Het Eextahal Nieuwjaars-toernooi in Scheemda gaat dit jaar niet door, terwijl Indoor Soccer Winschoten zijn laatste editie beleeft.

Het Eextahal Nieuwjaarstoernooi zou dit jaar voor de veertiende keer worden gehouden, ...

vandaag 07:06 open_in_new
Groningse koks zetten eetcafé ‘t Koetshuys op z’n Star Wars-kop (en dat allemaal om naar première te kunnen)

Werken tijdens de première van The Last Jedi, deel acht van de Star Wars films? Deze Groningse kok niet, hoor. Ze bedachten een list en zetten woensdag heel eetcafé ‘t Koetshuys op z’n Star Wars-kop.

In hun Star Wars pakken zitten Bob van Rhijn (28) en Michael Sipsma (32) aan ...

vandaag 07:06 open_in_new
2,5 jaar cel geëist tegen Hoogevener voor loods vol gestolen spullen

Tegen een 30-jarige man uit Hoogeveen heeft het Openbaar Ministerie dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk geëist. De man stond dinsdag in Assen terecht voor grootschalige heling, diefstal van diesel en bezit van een wapen en harddrugs.

p 2 mei dit jaar werd hij betrapt ...

vandaag 07:06 open_in_new