Laatste Nieuws Online

DVHN

Farfán bekijkt slotduel vanuit ziekenhuis

Jefferson Farfán moet het laatste duel van Peru op het WK vanuit het ziekenhuis bekijken. De oud-speler van PSV moet daar nog even ter observatie blijven, nadat hij op de training een zware hersenschudding had opgelopen. ,,Ik zou er alles voor over hebben bij mijn vrienden op het veld te ...

vandaag 11:54 open_in_new
Sinkeldam moet Démare helpen aan sprintzeges

Ramon Sinkeldam gaat met Groupama-FDJ naar de Ronde van Frankrijk. De Franse wielerploeg heeft voor de komende editie van de Tour alle pijlen gericht op de Franse sprinter Arnaud Démare.

Eerder werd al bekend dat de Franse klimmer Thibaut Pinot ontbreekt in Frankrijk. Pinot is nog niet ...

vandaag 11:54 open_in_new
'Andere doelman bij Argentinië'

Argentinië speelt in het laatste groepsduel van het WK tegen Nigeria vermoedelijk met een andere doelman. Dat meldde althans media uit het land, op basis van ontwikkelingen op de training. De verwachting is dat Franco Armani de keeper is. De 31-jarige Armani van River Plate maakt in dat geval ...

vandaag 11:54 open_in_new
Nietap-Terheijl: Dorpszin door legaat van de olieslager

Nietap-Terheijl bestaat - minstens- 325 jaar en de gelijknamige Buurtschap 115 jaar. Reden voor een feestweek en een nieuw geschiedenisboek: Terheijl, een parel in de kop van Drenthe.

Wie is toch die J.P.Santee, naar wie de hoofdweg door Nietap is genoemd? Een notabele, ...

vandaag 11:54 open_in_new
Doktersassistenten: nu is je kans! Negentig banen na spoedcursus

De drie huisartsenposten in Drenthe, Friesland en Groningen geven negentig herintredende doktersassistenten een spoedcursus met garantie op een baan.

De tekorten aan personeel in de zorg lopen op. Veel huisartsenpraktijken en de drie huisartsenposten kampen met te weinig ...

vandaag 11:54 open_in_new
Stichting MEE Drenthe discrimineerde zwangere vrouw

De Asser Stichting MEE Drenthe, die mensen met een beperking helpt, heeft het contract van een zwangere vrouw niet verlengd. Dat had niet mogen gebeuren, oordeelt het College voor de rechten van de Mens.

28 weken zwanger is ze wanneer de werkneemster in oktober 2015 hoort dat haar ...

vandaag 11:54 open_in_new
Provinciale Staten praten woensdag over problemen zuidelijke ringweg

Provinciale Staten van Groningen houden woensdag een ingelaste vergadering over de problemen rond de zuidelijke ringweg.

Dat is maandagochtend besloten. De ombouw van de drukste verkeersader in de provincie gaat twee jaar langer duren.

De Staten willen uitleg van gedeputeerde ...

vandaag 11:54 open_in_new
OM: man kocht paarden met vals geld

Tegen een 30-jarige man uit Tilburg is zes maanden celstraf geëist omdat hij in 2015 paarden zou hebben gekocht met vals geld.

Een van de gedupeerden is een vrouw uit Scheemda. Toen de vrouw hierover een bericht plaatste op Facebook zou zij door hem zijn bedreigd.

Ook ...

vandaag 11:54 open_in_new
Doe het: Neem 23 minuten de tijd voor Sir Paul (+video)

Dankzij de Brit James Corden is Carpool Karaoke inmiddels een begrip. Wereldsterren laten zich verleiden om in de auto hard mee te zingen met hun eigen hits. De nieuwste in de rij is met Paul McCartney en die slaat alles.

Met dank aan reclames is de kreet ‘Dit Moet Je Gezien ...

vandaag 10:51 open_in_new
Bertens stijgt naar plek twintig

Kiki Bertens is in de nieuwe uitgave van de WTA-ranking een plaats gestegen. De beste Nederlandse tennisster staat op de mondiale ranglijst op de twintigste plaats. De 26-jarige Wateringse bereikte onlangs bij het grastoernooi van Rosmalen de tweede ronde. Omdat ze een jaar eerder al haar ...

vandaag 10:51 open_in_new
Hugo Borst zoekt vrouwelijke analyticus via 'talentenjacht' (+poll)

Hugo Borst is bezig met het ontwikkelen van een nieuw tv-programma waarin wordt gezocht naar vrouwelijke voetbalanalytici. Het is idealiter de bedoeling dat de ‘winnares’ geregeld aanschuift bij de sportprogramma’s van de NOS.

,,Het zijn heftige tijden, de vrouw eist haar rol ...

vandaag 10:51 open_in_new
Mogelijk alleen Asser taxi’s in binnenstad tijdens TT 2019

Volgend jaar rijden tijdens de TT-week mogelijk alleen nog Asser taxi’s in de binnenstad . Dat zegt Wietze Mast, die alle taxiondernemingen in Assen heeft verenigd. „Alle neuzen staan nu dezelfde kant op.”

Vorig jaar al probeerde Mast voor een aantal taxibedrijven uit Assen ...

vandaag 10:51 open_in_new
Emmer sportclubs willen af van rokers op sportpark

Het sportparken van voetbalvereniging DZOH en korfbalclub EKC 2000 in de Emmer wijk Rietlanden worden vanaf komend seizoen geheel rookvrij. Dat hebben de besturen van beide clubs besloten.

Volgens beide clubbesturen past roken niet in een omgeving waar wordt gesport. Ook vinden zij ...

vandaag 10:51 open_in_new
Tien jaar na het rookverbod: is jouw rookgedrag en horecabezoek veranderd? Vul de enquête in!

Op 1 juli is het precies tien jaar geleden dat het algehele rookverbod in de horeca van kracht werd. Wij zijn nieuwsgierig hoe jij tegen het rookverbod aankijkt.

Duik je minder vaak de kroeg in of vind je het juist een verademing dat je niet meer in de rook hoeft te zitten? En voor ...

vandaag 10:51 open_in_new
Wat is er tegen een vrouwelijke voetbalcommentator? (+poll)

Het wereldje van de voetbalcommentatoren wordt beheerst door mannen. Is het tijd om een vrouw de wedstrijden van commentaar te laten voorzien?

,,Als er iemand is die het heel goed kan, graag. In Nederland ken ik er zo een-twee-drie niemand. Ik? Nee! Ik heb ietsje minder met voetbal ...

vandaag 10:51 open_in_new
Groningen Airport Eelde is opnieuw de snelst groeiende luchthaven

Het aantal passagiers op Groningen Airport Eelde is het eerste kwartaal van 2018 met 13,5 procent toegenomen tot 35.000.

Daarmee is de noordelijke luchthaven opnieuw de sterkste groeier van de vijf nationale luchthavens in ons land. In het eerste kwartaal van 2017 was dat ook al ...

vandaag 09:48 open_in_new
Baloy (Panama): mooier afscheid niet denkbaar

Na meer dan honderd interlands en zeventien jaar als international neemt Felipe Baloy na het WK afscheid van Panama. De manier waarop is voor hem nu al onvergetelijk zei de verdediger, na de ruime nederlaag (1-6) tegen Engeland. Baloy maakte namelijk het eerste doelpunt ooit op een WK voor zijn ...

vandaag 08:45 open_in_new
Egypte: geen problemen met Salah

De Egyptische voetbalbond heeft in een officiële verklaring laten weten dat Mohamed Salah niet overweegt te stoppen als international. CNN had eerder bericht dat de sterspeler van Liverpool er genoeg van heeft, omdat politici proberen zijn populariteit te misbruiken.

,,Wij verzoeken ...

vandaag 08:45 open_in_new
Van Marwijk vertrouwt op Frankrijk

Bert van Marwijk heeft nog kans zich met Australië te plaatsen voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal. De bondscoach moet dan niet alleen met zijn elftal Peru verslaan, het al geplaatste Frankrijk moet ook nog eens winnen van Denemarken.

De trainer die in 2010 met ...

vandaag 08:45 open_in_new
Verweij stopt een jaar met schaatsen

Koen Verweij (27) stopt een jaar met schaatsen. Dat zegt de atleet in een interview met De Telegraaf. Het lukte Verweij niet om voldoende sponsors te vinden voor het komende seizoen. ,,Ik ga me niet voor het vierde jaar op rij alles op de hals halen om de gaten te kunnen dichten. Ik wil dat de ...

vandaag 07:42 open_in_new
MuzeeAquarium Delfzijl blijft toch buiten zeedijk na scheuren in vloer

Het MuzeeAquarium in Delfzijl wordt toch niet ingebed in de nieuwe zeedijk. Dat plan gaat van tafel nu er recent scheuren zijn aangetroffen in de betonvloer van het gloednieuwe museum.

Dat hebben de gemeente Delfzijl, waterschap Noorderzijlvest en aanneemcombinatie Ommelanderdiek ...

vandaag 07:42 open_in_new