Laatste Nieuws Online

Elsevier Weekblad

Waarom kinderen van rijke ouders ook rijk worden

Waarom worden de kinderen van rijke ouders ook rijk? Niet alleen door erfenissen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee

Bent u abonnee en hebt ...

vandaag 03:18 open_in_new
MH17: Aansprakelijk is nog geen doorbraak

Premier Mark Rutte (VVD) stelt Rusland nu eindelijk ‘aansprakelijk’ voor de ramp met de MH17. Rutte zei vrijdag dat het internationale juridische onderzoek feiten op tafel legt ‘die aantonen dat Rusland verantwoordelijk is voor de inzet van de Buk-installatie’ waarmee de Maleisische ...

gisteren 13:39 open_in_new
‘Brussel probeert wig te drijven tussen Visegrad-landen’

Het samenspannen van de Visegrad-landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije tegen Brussel is de Europese Commissie een doorn in het oog. Achter de schermen zou de Commissie werken aan een verdeel-en-heersstrategie om de Centraal-Europese clique op te breken.

De Europese Commissie wil ...

gisteren 13:39 open_in_new
Niet kleinzielig doen over shirtreclame Rwanda

Het Afrikaanse land Rwanda investeert in een zelfstandige toekomst door te adverteren op de shirts van de wereldberoemde Britse voetbalclub Arsenal. En hoe reageren Nederlandse parlementariërs? Kleinzielig en kortzichtig.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium ...

gisteren 10:30 open_in_new
Israël roept EU op: ‘Stop subsidie aan ngo’s die Palestijnse terreurgroepen steunen’

Israël heeft een lijst gepubliceerd met meer dan tien Europese en Palestijnse ngo’s die Israël-boycots promoten, waaronder groepen die Palestijnse terreurgroepen zouden financieren. De groepen ontvangen subsidie van de Europese Unie (EU): de regering in Israël roept de EU op die te ...

gisteren 10:30 open_in_new
MH17: Rutte wacht op president Poetin

Na het aansprakelijk stellen van Rusland voor het neerhalen van de MH17 wacht Nederland op een reactie van Rusland. ‘We gaan kijken wat er gebeurt,’ zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van de ministerraad.

Rutte wilde vrijdag per se zelf de ministerraad voorzitten die zou ...

2018-05-25 19:45 open_in_new
Ferme kritiek kabinet op royaal opvangplan Amsterdamse illegalen

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Immigratie is kritisch over het plan van de nieuwe coalitie in Amsterdam voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het plan gaat niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar is mogelijk ook in strijd met de wet, meent Harbers.

GroenLinks, ...

2018-05-25 18:42 open_in_new
We worden geregeerd door wolkenridders

Vijf jaar geleden berichtte de ­ Financial Times vanuit Londen dat Amsterdamse woningmakelaars steeds meer internationale klandizie aan de deur kregen. De betere huizen in Amsterdam werden namelijk, gerekend naar internationale maatstaven, als een koopje beschouwd. Bovendien waren de ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Zo beschermen boeren geplaagde weidevogels

De kieviet en grutto horen bij Nederland, maar ze hebben het al tientallen jaren moeilijk. Boeren proberen de weidevogels nu op nieuwe manieren te beschermen. In mei is het erop of eronder voor de jonge kuikens.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Na harde afwijzing Trump toch ‘warme woorden’ Noord-Korea

Na de vrij harde afzegging door de Amerikaanse president Donald Trump, laat het Noord-Koreaanse regime weten nog altijd open te staan voor gesprekken met de Verenigde Staten. Trump besloot donderdag de historische top op 12 juni met Kim Jong-un in Singapore af te blazen.

Noord-Korea liet ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Inzet robots bij Europees grensbewakingssysteem

Het Europese grensbewakingssysteem Eurosur leunt sterk op innovatieve techniek. Veel wordt verwacht van de inzet van zwermen robots.

In 2017 zijn de Europese buitengrenzen bijna 205.000 keer op illegale wijze overschreden, waardoor de druk op de buitengrenzen onverminderd hoog blijft. Er ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
Kabinet, fluit Nederlandse Turken terug!

Nederland dreigt de controle over een vitaal belang te verliezen. Ik heb het hier niet over gas, olie of telecommunicatie, maar over Nederlanders van Turkse komaf.

Het vorige kabinet besloot om, waar het om vitale economische belangen gaat, de overname van Nederlandse door buitenlandse ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
MH17: Rutte toont terecht spierballen

Of het nu tevoren bedacht was of niet, de vervroegde terugkeer van premier Mark Rutte (VVD) uit India, illustreert hoe serieus hij de MH17-kwestie neemt. Terecht toont de doorgaans polderende Rutte zijn spierballen jegens Moskou.

De conclusies van het internationale onderzoeksteam naar het ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
Opnieuw vandalisme tegen FvD: debatcentrum vernield

Het debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam is afgelopen nacht vernield en beklad door vandalen. Daar is vanavond een lezing van Forum voor Democratie (FvD) over de Brexit, genaamd de Renaissancelezing. Het vandalisme komt een dag na FvD-Kamervragen over ‘straffeloosheid’ na ...

2018-05-25 12:24 open_in_new
Wat ging er mis met de journalistiek?

Dat zelfs zijn zoon begon te spreken van de ‘Lügenpresse’ schokte journalist Sytze van der Zee. Hoe kon het zo ver komen?

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee

Bent u ...

2018-05-25 11:21 open_in_new
Hoe Brexit-onderhandelingen cultuurverschillen blootleggen

Terwijl EU-ambtenaren de scheiding tot in de details willen vastleggen, improviseren de Britten en kiezen voor pragmatisme. Hoe de Brexit-onderhandelingen diepe cultuurverschillen blootleggen.

Bij de aanleg van de Kanaaltunnel, dertig jaar geleden, keek een Nieuw-Zeelandse projectleider ...

2018-05-25 11:21 open_in_new
Kamer maakt vuist tegen Rusland en eist verantwoording

Het Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar ramp waarbij op 17 juli 2014 alle 298 passagiers (196 Nederlanders) van vlucht MH17 omkwamen, kwam donderdag met nieuwe bevindingen: de BUK-raket die het vliegtuig boven Oekraïne uit de lucht schoot, was afkomstig van een legerbasis ...

2018-05-25 10:18 open_in_new
Dwingt Macron Vladimir Poetin op de knieën?

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdagavond op aandringen van zijn Franse collega Emmanuel Macron toegezegd dat Moskou de Nederlandse bevindingen over het neerhalen van vlucht MH17 gaat analyseren.

Poetin en Macron voerden in Sint-Petersburg overleg met elkaar. Door het ...

2018-05-24 23:48 open_in_new
Trump blaast top met Kim Jong-un af na ‘vijandigheid’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de naderende ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een vlammende brief opgeblazen. De ‘enorme woede en openlijke vijandigheid’ van de meest recente verklaring van Kim was de druppel, schrijft Trump.

De top zou op 12 ...

2018-05-24 21:42 open_in_new
Zo vergaat het Europese jihadisten die zijn veroordeeld in Irak

Er komt steeds meer informatie naar buiten over Europese jihadisten die gevangenzitten in Irak. Woensdag werd bekend dat daar een Nederlandse jihadist vastzit op verdenking van terrorisme.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde niets te weten over Nederlandse terreurverdachten in ...

2018-05-24 20:39 open_in_new
Rechtse oppositie fileert akkoord: ‘extreem-links bakfietssocialisme’

De oppositie in Amsterdam reageert vol verbazing op het coalitieakkoord dat GroenLinks, PvdA, D66 en SP donderdag presenteerden. Vooral CDA, Forum voor Democratie (FvD) en VVD zijn geschrokken van het nieuwe beleid in de hoofdstad. Ze spreken van ‘Venezuela aan de Amstel’ en ...

2018-05-24 18:33 open_in_new