Laatste Nieuws Online

Elsevier Weekblad

Verdere EU-arrogantie ligt op de loer door Brexit

De Brexit-chaos toont aan dat vertrekken uit de Europese Unie (EU) moeilijker is dan erbij komen. Daardoor ligt een groot gevaar op de loer, vreest Philip van Tijn: de Brusselse arrogantie neemt nog verder toe.

Deze Slag om Engeland is dus door de Engelsen verloren. Ik bedoel natuurlijk de ...

vandaag 14:03 open_in_new
Hoe voorkom je 3,2 miljard dode haantjes per jaar?

Joppe Gloerich gaat langs bij een Leids bedrijfje, waar slimme ondernemers een tragisch probleem uit de pluimveesector te lijf gaan.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee ...

vandaag 09:51 open_in_new
Uitweg uit de klimaatimpasse: wees nuchter en eerlijk over kosten energietransitie

Opvallend weinig Nederlanders vertrouwen politici als ze het hebben over klimaatverandering, waardoor een impasse dreigt te ontstaat in de energietransitie. Er is een uitweg, schrijft journalist Marco Visscher: wees nuchter en eerlijk over de kosten en volg niet adviezen van belanghebbenden, ...

vandaag 09:51 open_in_new
Ondernemende geitenhouders vechten tegen slecht imago

Steeds meer mensen eten geitenkaas, en de sector groeit dan ook als kool. Geitenhouders willen ondernemen en hun werk professionaliseren. Maar vooral door de Q-koorts-epidemie tussen 2007 en 2011 hangt een negatieve sfeer rond de sector.

Het hek springt open en tientallen geiten lopen kalm ...

gisteren 16:00 open_in_new
Geachte heer Boekhoorn … portretfoto is he-le-maal niet nodig

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan ondernemer Marcel Boekhoorn: prima dat die officiële portretfoto er nog altijd niet is.

Onno Aerden  is  schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand ...

gisteren 12:51 open_in_new
Een Europees leger? Ook handig voor de euro

Door de opkomst van regeringen die het niet zo nauw nemen met Brusselse dreigementen, zoals in Italië, komt de eurozone steeds verder onder druk te staan. Een Europees leger, zoals de Franse president Macron opperde, kan dan best van pas komen, schrijft Syp Wynia.

Jelte Wiersma: ...

gisteren 09:42 open_in_new
De sleutel tot Kims hart: zonneschijnpolitiek

In 2018 veranderde dictator Kim Jong-un van paria in vredespartner. De zonneschijnpolitiek van Zuid-Koreaans president Moon Jae-in was hierbij cruciaal. Zijn de ‘zonneschijners’ net zo naïef als in het verleden?

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al ...

2018-11-16 22:06 open_in_new
Lang pensioenoverleg, maar Rutte heeft geen last van nachtbraken

Geen enkel teken van vermoeidheid, geen brandende ogen noch versprekingen op de persconferentie na de ministerraad. Premier Mark Rutte (VVD) stond erbij als elke vrijdag. En dat na een nacht doorhalen in het pensioenoverleg met sociale partners.

Rutte had niet geslapen, leidde de ...

2018-11-16 22:06 open_in_new
Meevaller aan de pomp door dalende olieprijzen

Van 85 dollar per vat in oktober naar 72 dollar per vat nu: ruwe olie werd in korte tijd flink goedkoper, terwijl juist een prijsstijging was voorzien.

Het is een prijsdaling die niemand zag aankomen. Olie werd het afgelopen jaar gestaag duurder: van 45 dollar per vat in het voorjaar van ...

2018-11-16 17:54 open_in_new
Brabant krijgt 20 miljoen euro voor aanpak van ondermijnende drugsmisdaad

Dat de regio Brabant-Zeeland van minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid met 20 miljoen euro het meeste geld krijgt om de ondermijnende misdaad aan te pakken, is logisch. Daar is de drugsindustrie het diepst ingevreten in de samenleving en zijn politie en justitie ...

2018-11-16 17:54 open_in_new
Coalitie onzeker over ‘Marrakesh’, Belgen ruziën

Hoewel premier Mark Rutte (VVD) vorige week zei dat het kabinet positief staat tegenover het veelbesproken migratiepact van Marrakesh, lijkt de coalitie steeds minder enthousiast. Volgens Haagse bronnen overweegt het kabinet bij de Verenigde Naties (VN) te pleiten voor een zogenoemd inlegvel, ...

2018-11-16 15:48 open_in_new
Zwartepietenwaanzin moet hier stoppen

Als Zwarte Piet in alle kleuren het doel was, is dat al lang en breed bereikt. Maar de pakweg honderd activisten zijn nog lang niet tevreden: zij willen de complete Nederlandse traditie omploegen. Deze waanzin moet stoppen, schrijft Afshin Ellian.

Een heel kleine minderheid probeert ...

2018-11-16 13:42 open_in_new
Chinezen willen Gouden Visum voor het balkon van Europa

China rammelt aan de poorten van Europa. Het wil het machtigste land van de wereld worden. Correspondent Hans Moleman schrijft dit najaar voor Elsevier Weekblad over de Chinese impact op de Grieken. ‘Wij zorgen ervoor dat Griekenland uw tweede thuishaven wordt.’

Aan de Ermou, ...

2018-11-16 12:39 open_in_new
Recalcitrant Alpenland op ramkoers met EU

De toch al moeizame verhouding met EU dreigt te verslechteren, nu Zwitsers gaan stemmen over voorrang voor hun eigen rechtssysteem.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee ...

2018-11-16 10:33 open_in_new
Het intellectuele verraad van Julien Benda

De Franse filosoof Julien Benda werd bekend door een lofzang op onafhankelijk denken, maar koos zelf voor het communisme.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee

Bent u ...

2018-11-15 23:00 open_in_new
Zo reist u slim met de trein

Treinreizigers opgelet: in januari gaan de prijzen omhoog. Toch kunnen ook mensen die niet vaak de trein pakken, goedkoop reizen met de NS.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee ...

2018-11-15 23:00 open_in_new
Facebook weer onder vuur: critici gelinkt aan Soros

Met een uitgebreid artikel heeft The New York Times vanochtend onthuld hoe Facebook de afgelopen jaren is omgegaan met de schandalen die het grootste socialemediabedrijf ter wereld teisterden. Het bagatelliseerde de invloed van Russische inmenging en huurde een bedrijf in om concurrenten in een ...

2018-11-15 18:48 open_in_new
‘Tijd voor strengere regelgeving voor sociale media’

Facebook heeft flink z’n best gedaan om de negatieve aandacht van het bedrijf af te leiden. Het socialemediabedrijf bagatelliseerde de invloed van Russische inmenging en huurde een bedrijf in dat concurrenten in een kwaad daglicht moest stellen.

De invloed van het bedrijf, dat ...

2018-11-15 18:48 open_in_new
Macrons idealisme tegen ‘eng’ nationalisme

Macrons toespraak over het gevaar van het oprukkende nationalisme werd met applaus ontvangen. Maar, vraagt Robbert de Witt zich af, dienen zijn plannen voor meer Europese samenwerking niet juist het Franse, nationale belang?

Met zijn sterke gevoel voor stijl benutte Emmanuel Macron ...

2018-11-15 15:39 open_in_new
Europa heeft Brits leiderschap nodig, geen verminkte eilandnatie

De voorlopige overeenkomst die de Britse premier Theresa May en de Franse EU-onderhandelaar Michel Barnier hebben gesloten, is een gedrocht. Politiek is de overeenkomst misschien wel het maximaal haalbare, maar heel Europa verliest, schrijft Jelte Wiersma.

Compromissen zijn meestal lelijk, ...

2018-11-15 14:36 open_in_new
Mijd Marrakesh!

Het pact van Marrakesh maakt een einde aan het laatste beetje ­eigen immigratie­beleid voor Nederland. Hoe diplomaten, activisten en hun sponsors een wereld bouwen waarin ‘meer migratie’ de norm is. Democratie komt er zelden aan te pas.

Het verhaal van het Compact dat van de wereld ...

2018-11-15 14:36 open_in_new