Laatste Nieuws Online

Laatste Nieuws Online

Wie waren je voorouders, wat deden ze, hoe leefden ze?

Om daar meer over te weten te komen moet men zich gaan verdiepen in de geschiedenis van zijn of haar familie. Onderzoek doen naar die geschiedenis is een van de pijlers onder stamboomonderzoek en -vandaag de dag- een van de snelst groeiende vrijetijdsbestedingen. Het gaat daarbij niet alleen om de daarbij behorende feitelijke gegevens zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensdata, het gaat steeds vaker om de verhalen eromheen. Verhalen van en over familieleden. Verhalen die tijdens verjaardagen nog wel eens worden verteld. Juist met die verhalen wordt een familiegeschiedenis levendig. Maar hoe kom je aan die verhalen? Lid worden van een vereniging zoals HCC!genealogie is een van de mogelijkheden.

...
vandaag 06:41 open_in_new
Drukte en verlangen bij De Ontmoeting

Op donderdag 17 oktober a.s. om 19.30 uur kan men onder het motto ‘Alle ballen even laten vallen’ bij de Ontmoeting terecht voor een psychosynthese workshop: Drukte en verlangen. Je hart herinnert je aan wat werkelijk belangrijk is, terwijl je druk bent met al die andere dingen. Maar hoe zit het met je gevoel?
Dit is de derde workshop in het kader van ‘Gezonde Wijk Kattenbroek’ in de reeks ‘Alle ballen even laten vallen’ onder leiding van psychosyntheticus Ivan Šulenta.

...
2019-10-14 12:59 open_in_new
Nieuwe website voor Geke`s Tiental.

In verband met het 40-jarig jubileum van zangeres Geke van der Sloot & Geke`s Tiental in 2020, lanceert Geke`s Tiental een nieuwe website www.gekestiental.nl

...
2019-10-14 12:30 open_in_new
HCC!Kennisdag – Winkel vol ‘digitaal snoepgoed’

Wie graag meer wil weten over nieuwe technologie en gadgets, of juist gepassioneerd is van ‘old school’ en retrosystemen, zal de HCC!Kennisdag als een ‘winkel vol digitaal snoepgoed’ ervaren. De HCC!Kennisdag vindt op 12 oktober van 10 tot 15 uur plaats in Houten Expo (Meidoornkade 24, Houten). De toegang is gratis. Er is bovendien voldoende gratis parkeergelegenheid en de bus stopt voor de deur.

...
2019-10-11 13:30 open_in_new
Haagse jongeren nemen het museum over!

Op 11 oktober 2019 nemen DeeDee’s Kids onder leiding van Deborah Cameron opnieuw het Haags Historisch Museum over. Mis het niet en kom naar de MUSEUM TAKE OVER! Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur in het Haags Historisch Museum.

...
2019-10-10 10:37 open_in_new
Niet bij het grootste bierfestival van Duitsland? De leukste alternatieve steden

Het seizoen van de bierfestivals is weer aangebroken. Hoewel elk jaar ruim zes miljoen mensen op het legendarische Oktoberfest in München afkomen, vinden er ook op veel andere plekken in de wereld bierfestivals plaats. Voor wie Oktoberfest wil combineren met een last-minute stedentrip, zocht vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl uit waar de beste bierfestivals plaatsvinden, inclusief de gemiddelde overnachtingsprijs per bestemming.

...
2019-10-09 08:36 open_in_new
De Kerstsingle 2019 komt van Geke en De Zonnepitten.

In december aanstaande komt de nieuwe Kerstsingle van 2019 uit van zangeres Geke van der Sloot en De Zonnepitten. De Zonnepitten zijn leerlingen van de ZMLK (Zeer Moeilijk Lerende Kinderen) Zonnebloemschool uit Emmeloord. De kerstsingle is 1 juni jl. in de Bethelkerk van Urk opgenomen, samen met kinderen vanuit de zangschool Geke`s Tiental en met op vleugel Rienk Bakker en Audio De Boer verzorgde de opname. Op 6 november a.s. wordt de videoclip gemaakt op de Zonnebloemschool. Op 18 december wordt de eerste single uitgereikt aan de directeur  van de Zonnebloemschool en vanaf die dag is de kerstsingle via Spotify en  iTunes te downloaden!

...
2019-09-30 09:31 open_in_new
De Ontmoeting doet mee aan Rabo ClubSupport

Inloophuis De Ontmoeting in de Amersfoortse wijk Kattenbroek/Zielhorst doet dit jaar mee aan Rabo ClubSupport. Daarmee steunt de Rabobank clubs, stichtingen en verenigingen uit de regio. Ze wil mensen samenbrengen, talenten benutten, een sociaal netwerk opbouwen en elkaar verder helpen. Daarom geven de Rabobanken ieder jaar een deel van hun winst aan dit soort instanties. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. De wereld, buurt voor buurt, beter maken.

...
2019-09-20 09:01 open_in_new