Laatste Nieuws Online

Metro Nieuws

RAI Amsterdam gaat deuren weer openen

De RAI Amsterdam heropent op korte termijn de deuren en zegt klaar te zijn voor vakbeurzen waarbij bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De RAI organiseert komende zomer proefevenementen waarvoor bezoekers zich vooraf dienen te registreren, zodat de beursorganisatie weet hoeveel ...

2020-05-12 21:36 open_in_new
Oudste inwoner van Spanje overleeft coronavirus

Een 113-jarige Spaanse, voor zover bekend de oudste persoon van het land, is hersteld van het coronavirus. Maria Branyas, die al twintig jaar in een verzorgingstehuis in de plaats Olot woont, raakte in april besmet. In haar kamer moest ze in quarantaine.

"Ze heeft de ziekte overleefd en ...

2020-05-12 20:33 open_in_new
Recordaantal antisemitische incidenten in VS

In de Verenigde Staten hebben vorig jaar een recordaantal antisemitische incidenten plaatsgevonden. In 2019 werden 2107 gevallen geregistreerd, het hoogste aantal sinds het begin van de tellingen in 1979. Dat maakte de Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich inzet tegen Jodenhaat, ...

2020-05-12 20:33 open_in_new
Topdrukte bij kapsalons: 'Binnen 4 minuten hadden we 700 boekingen'

Het is topdrukte bij kappers. Sinds de bekendmaking dat kappers weer open mochten zien veel kapsalons een enorme stijging in het aantal online reserveringen. Dat zegt het bedrijf Treatwell, dat boekingen verzorgt voor kappers. 

Het bedrijf maakte ook een top 5 van de meest gevraagde ...

2020-05-12 19:30 open_in_new
Minister bereid om te kijken naar versoepeling voor sportscholen

Het kabinet is bereid te kijken naar extra maatregelen die de sportscholen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te verminderen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) na een „goed gesprek" met vertegenwoordigers van de branche.

Volgens de huidige planning ...

2020-05-12 19:30 open_in_new
Remkes: 'Watersporters kenden de zee als hun broekzak'

De vijf watersporters die maandagavond om het leven kwamen bij Scheveningen, waren zeer ervaren. Dat zei burgemeester Johan Remkes van Den Haag op een persconferentie. Drie van de watersporters waren afkomstig uit Den Haag, twee anderen uit Delft.

Twee surfers die uit het water werden ...

2020-05-12 17:24 open_in_new
'Coronacrisis kan zorgen voor meer asielzoekers'

De coronacrisis kan op termijn leiden tot een toename van het aantal asielzoekers dat naar de EU komt. Daarvoor waarschuwt het Europese asielagentschap EASO.

De lockdownmaatregelen hebben tot nu toe juist geleid tot een afname van het aantal migranten dat Europa weet te bereiken. Het ...

2020-05-12 16:21 open_in_new
'Veroordeling zaak Anne Faber handhaven, straf opnieuw bekijken'

De veroordeling van Michael P. voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber kan in stand blijven. De zaak moet echter opnieuw beoordeeld worden op het punt van de strafoplegging.

Het gerechtshof in Arnhem, dat P. vorig jaar veroordeelde tot 28 jaar cel en tbs met ...

2020-05-12 16:21 open_in_new
Dodental coronavirus stijgt met 54 tot 5510

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5510. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 54 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal gemelde sterfgevallen ligt op dinsdag meestal wat hoger dan op andere dagen. Dat komt doordat ...

2020-05-12 16:21 open_in_new
Wat eten we vandaag? Salade met zilverui, krieltjes en tuinbonen

In deze salade halen we een oldskool ingrediënt naar de moderne sfeer: zilveruitjes uit een glazen potje. Want hoewel we zilverui haast moeilijk kunnen wegdenken van ossenworst, doen deze smaakbommetjes het ook heel goed in een frisse salade met krieltjes, komkommer, tuinbonen en een dressing ...

2020-05-12 15:18 open_in_new
Sterftecijfer coronavirus op z'n retour

Dat het aantal sterfgevallen door het coronavirus daalt, is ook te zien aan het totale sterftecijfer.

Dat melden onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de week van 27 april overleden ongeveer 170 mensen ...

2020-05-12 14:15 open_in_new
Wuhan gaat hele bevolking testen op virus

De autoriteiten in de Chinese miljoenenstad Wuhan willen de hele bevolking testen op het coronavirus.

Chinese staatsmedia berichten dat lokale overheden in de metropool opdracht hebben gekregen om plannen op te stellen voor het testen van inwoners.

In de metropool, waar de pandemie ...

2020-05-12 14:15 open_in_new
Minder mensen positief over corona-aanpak

Het vertrouwen dat de overheid goed kan omgaan met de corona-uitbraak is gedaald. Het aantal mensen dat dat vertrouwen heeft, schommelde lange tijd rond de 70 procent, maar is nu gedaald naar 63 procent.

Dat concludeert adviesbureau Citisens na een peiling onder ruim 2500 mensen uit een ...

2020-05-12 13:12 open_in_new
'Dodenklok' van Donald Trump op Times Square

Een filmmaker heeft op Times Square in New York een 'Dodenklok van Trump' laten neerzetten. De digitale klok laat niet zien hoeveel coronaslachtoffers er in Amerika zijn gevallen, maar hoeveel doden er voorkomen hadden kunnen worden. 

Op het billboard is via een teller te zien hoeveel ...

2020-05-12 13:12 open_in_new
Surfdrama Scheveningen: nu vijf doden

Bij het surfdrama in Scheveningen zijn nu vijf doden op te betreuren. Nadat maandagavond twee omgekomen surfers uit de zee waren gehaald, vonden hulpdiensten dinsdagochtend nog drie slachtoffers.

Eén persoon was rond 10.00 uur nog vermist, maar die is nog ook uit het water ...

2020-05-12 12:09 open_in_new
Vrouw laat lippen 20 keer opspuiten

'Wie mooi wil zijn, moet lijden’, luidt het spreekwoord. In het geval van Andrea Ivanova mag je dat letterlijk nemen. De Bulgaarse wil zo graag op Barbie lijken en spaart daarvoor kost noch moeite. Onlangs liet ze al voor de twintigste keer haar lippen opspuiten. 

In 2018 begon haar ...

2020-05-12 11:06 open_in_new
Land 'meer open', maar Denen dragen coronavirus minder vaak over

Goed nieuws uit Denemarken, het land dat 'we' met een schuin oog in de gaten houden. De lockdownmaatregelen werden er versoepeld, maar meer coronabesmettingen zijn er niet. 

De corona-epidemie in Denemarken blijft ondanks de versoepeling van lockdownmaatregelen in hevigheid afnemen. ...

2020-05-12 11:06 open_in_new
De vlag uit voor de helden in de zorg

Helden waren zorgmedewerkers voor velen in coronatijd al. Deze dinsdag staan zij extra in het zonnetje, vanwege de (jaarlijkse) ‘Dag van de Verpleging’. Of ‘Dag van de Zorg’ zoals die ook vaak wordt genoemd.

NU'91, de beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging, roept iedereen ...

2020-05-12 10:03 open_in_new
Agressie tegen agenten neemt fors toe

Agenten worden in coronatijd vaker geconfronteerd met agressie en geweld. Dat komt onder meer omdat agenten vaker op overlastmeldingen moeten afgaan, schrijft het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat de straten leger zijn dan normaal, krijgen agenten vaker te maken met verbale of fysieke ...

2020-05-12 09:00 open_in_new
E-sigaret nog slechter dan gedacht

De e-sigaret wordt vaak gebruikt om te stoppen met roken, maar de elektronische sigaret is schadelijker dan gedacht.

Dat meldt het Trimbos-instituut dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) onderzoek doet naar de rookwaar. Staatssecretaris Paul Blokhuis bekijkt of ...

2020-05-12 09:00 open_in_new
Cambuur-erevoorzitter Smid haalt uit: Eric Gudde is een soort autist

De club uit Leeuwarden baalt nog altijd als een stekker van het KNVB-besluit en steekt dit niet onder stoelen of banken. 

De club is boos op KNVB-directeur Eric Gudde. Gudde en commercieel directeur Jean-Paul Decossaux, die evenmin op veel waardering kan rekenen in Leeuwarden, besloten ...

2020-05-11 23:33 open_in_new