Laatste Nieuws Online

Metro Nieuws

OM: supporter bracht geen Hitlergroet, maar 'wegwerpgebaar'

De supporter van FC Den Bosch die zondag met gestrekte arm in beeld kwam, bracht niet de Hitlergroet maar maakte een wegwerpgebaar.

Dat constateert het Openbaar Ministerie na onderzoek van de beelden en een gesprek met de man. Het OM gaat hem dan ook niet vervolgen wegens racisme, meldt ...

vandaag 11:54 open_in_new
Politie Amsterdam schrapt mogelijk rechercheteam

De politie Amsterdam moet de komende weken „pijnlijke keuzes" gaan maken om de personeelsproblemen bij het korps op te lossen.

Een van de opties om de beschikbare mankracht anders in te zetten, is het opheffen van een rechercheteam dat is gespecialiseerd in de aanpak van georganiseerde ...

vandaag 10:51 open_in_new
Nieuwe podcast over daders: 'Zit kwaad ook ergens in mij?'

Podcastmaker Cas de Jong ging op de (oplos)koffie bij onder meer moordenaars en tbs’ers in ruste voor Daders, z'n nieuwe podcastserie die bijna instant verslavend werkt.

'M’n moeder vroeg zich bezorgd af of ik wel levend thuis zou komen... Snap je dat?’ Bám, rake binnenkomer, maar ...

vandaag 10:51 open_in_new
Coldplay tourt voorlopig niet vanwege 'milieu-impact'

Wanneer een band een nieuw album uitbrengt, wordt er vaak direct een wereldtour gepland om het te promoten. Daar ziet Coldplay voorlopig even vanaf.

De band maakt zich zorgen over de impact van zo’n tour op het milieu en wil eerst uitzoeken hoe de tour ‘een positieve stempel’ kan ...

vandaag 10:51 open_in_new
'Helft Nederlanders vindt elke dag vlees niet van deze tijd'

Wordt minder vlees eten de norm? Ja, denken bijna zes op de tien Nederlanders: bijna net zo'n grote groep als mensen die zichzelf als vleeseter beschouwen. 

Bijna de helft is het eens met de stelling dat „elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is". Die uitkomsten staan in de ...

vandaag 09:48 open_in_new
ChristenUnie: Geen wiet voor toeristen

Als het aan de ChristenUnie ligt, moeten klanten van coffeeshops in de toekomst een uittreksel van de Basisregistratie Personen (BRP) laten zien, voordat ze de softdrugs mogen kopen. Het is dan alleen voor mensen die in Nederland wonen mogelijk om cannabis te kopen.

Het criterium bestaat ...

vandaag 09:48 open_in_new
Hotel moest wc ontstoppen na elfstedenzwemtocht Van der Weijden

De legendarische elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden leverde niet alleen een heldendaad en een bedrag van 6,5 miljoen voor kankeronderzoek op, maar ook: een verstopt toilet. 

In het NUsport Jaarboek vertelt de zwemmer dat hij tijdens de tocht niet voor een grote boodschap naar ...

vandaag 08:45 open_in_new
Chirsten Unie: Geen wiet voor toeristen

Als het aan de ChristenUnie ligt, moeten klanten van coffeeshops in de toekomst een uittreksel van de Basisregistratie Personen (BRP) laten zien, voordat ze de softdrugs mogen kopen. Het is dan alleen voor mensen die in Nederland wonen mogelijk om cannabis te kopen.

Het criterium bestaat ...

vandaag 08:45 open_in_new
Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

Ho, een olifant! Even remmen maar. Rijden in een open jeep door de adembenemende natuur in een park en dan plotseling oog in oog ‘staan’ met een leeuw, giraffe of neushoorn. Dat zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. En: je doet ze op op nog geen halve dag reizen: Zuid-Afrika, land van ...

vandaag 07:42 open_in_new
Misbruikt kind krijgt vaak veel te laat hulp

De hulp aan seksueel misbruikte kinderen schiet op veel vlakken tekort. Teveel kinderen worden gemist in de jeugdhulp.

Dat meldt Trouw op basis van een onderzoek van de Nationaal Rapporteur.

De hulp aan kinderen die seksueel misbruikt zijn is versnipperd en heeft onvoldoende ...

vandaag 07:42 open_in_new
Martine Bijl wint NS Publieksprijs

Martine Bijl heeft met Rinkeldekink de NS Publieksprijs 2019 gewonnen. Het werk is daarmee het Boek van het Jaar 2019.

Namens de in mei overleden auteur en presentatrice nam haar man Berend Boudewijn de prijs in ontvangst in het tv-programma De Wereld Draait Door.

In Rinkeldekink ...

gisteren 22:15 open_in_new
Prins Andrew legt openbare functies neer

De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies neer naar aanleiding van een omstreden interview over zijn relaties met de overleden Amerikaanse zakenmagnaat Jeffrey Epstein.

Hij belooft opsporingsinstanties die de affaire-Epstein onderzoeken, indien gewenst, medewerking te verlenen. ...

gisteren 21:12 open_in_new
Voetbalclubs leggen wedstrijd één minuut stil tegen racisme

Aankomend weekend zal er op de Nederlandse velden één minuut niet gevoetbald worden. Het voorstel van de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie is aan alle clubs voorgelegd. Het doel is aandacht vragen voor racisme.

Het statement zal direct na het klinken van het eerste fluitsignaal ...

gisteren 21:12 open_in_new
Nederlandse tropenarts besmet met lassavirus

In Sierra Leone is een Nederlandse tropenarts besmet geraakt met het lassavirus, dat de gevaarlijke lassakoorts kan veroorzaken. 

De arts is ziek geworden tijdens het werk en naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht, maakte het RIVM bekend.

De patiënt wordt in 'strikte ...

gisteren 19:06 open_in_new
Verdacht object in Haarlem lijkt handgranaat

Het verdachte object dat is aangetroffen op de trap voor het stadhuis van Haarlem lijkt volgens de politie een handgranaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp inmiddels weggehaald.

Na de vondst woensdagmiddag werd het stadhuis aan de Grote Markt ...

gisteren 18:03 open_in_new
OM: spreekkoren FC Den Bosch waren strafbaar

De racistische uitingen, oerwoudgeluiden en Zwarte Piet-liedjes die zondag klonken vanaf de tribune van FC Den Bosch waren 'voor zover we nu kunnen beoordelen' strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie.

Of er ook aanhoudingen worden verricht onder de supporters van Den Bosch die ...

gisteren 18:03 open_in_new
'Gratis soa-testautomaat oplossing voor drukte GGD'

Er moet snel een oplossing komen voor het capaciteitsprobleem rondom soa-testen bij de GGD regio Utrecht. Dat vindt de jongerenpartij van D66, de Jonge Democraten in Utrecht. Hun voorstel: een soa-test die je anoniem en gratis uit de muur kunt halen. 

In Nederland kun je op verschillende ...

gisteren 18:03 open_in_new
Jongerenpartij D66: gratis soa-testautomaat oplossing voor drukte GGD

Volgens de jongerenpartij van D66, de Jonge Democraten in Utrecht, moet er een oplossing komen voor het capaciteitsprobleem rondom soa testen bij de GGD regio Utrecht. Hun voorstel: een soa-test die je anoniem en gratis uit de muur kunt halen. 

In Nederland kun je op verschillende ...

gisteren 17:00 open_in_new
Ziekenhuisstaking: de woede waar staken geen optie is

In 83 ziekenhuizen gold woensdag het ‘zondagsrooster’. Waar mogelijk legde personeel het werk neer en werden behandelingen opgeschort. Ook waar staken écht niet kan, wordt met zachte hand getoond dat het menens is.

Teun Terlingen (67) ligt ontspannen op bed. Buiten is het snijdend ...

gisteren 17:00 open_in_new
Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat

Bram Moszkowicz wil weer aan het werk als advocaat. De ex-strafpleiter werd in 2012 uit zijn ambt gezet.

Moszkowicz heeft daartoe een verzoek ingediend bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Ernst de Win, advocaat en oud-deken van de Orde van Advocaten in Den Haag, staat de ...

gisteren 17:00 open_in_new
Metro zoekt een redactiestagiair(e)!

Metro is op zoek naar een creatieve en enthousiaste redactiestagiair(e). Volg jij het nieuws op de voet en begrijp je wanneer een verhaal nieuws is? Dan zoeken wij jou!

Metro is het enige gratis dagblad van ons land. We voorzien dagelijks zo’n 750.000 reizigers van het laatste nieuws op ...

gisteren 15:57 open_in_new