Laatste Nieuws Online

Metro Nieuws

Kat Dymka krijgt nieuw leven met 3D-geprinte pootjes

Een Britse korthaar an sich is op zich niet heel speciaal, al zijn het natuurlijk bloedmooie katten die menig kattenliefhebber in huis zou willen hebben. Britse korthaar Dymka uit Rusland gaat echter heel de wereld over: het is de eerste kat op aarde die met vier 3D-geprinte protheses verder ...

vandaag 11:18 open_in_new
Twee mensen gewond door sprong uit raam van brandend huis Zaandam

Een man en een vrouw zijn zondagochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen.

Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij ...

vandaag 11:18 open_in_new
Facebook zegt sorry voor vertaling Xi Jinping als 'Mr Shithole'

Facebook heeft zijn excuses aangeboden voor een foute vertaling van de naam van de Chinese president. Als Xi Jinping in het Birmaans werd geschreven, verscheen in de Engelse vertaling 'Mr Shithole'. Een technisch mankement volgens Facebook.

De foutieve vertaling kwam de afgelopen twee ...

vandaag 10:15 open_in_new
15-jarige Emily uit Groningen weer terecht

De 15-jarige Emily uit het Groningse Grootegast die mogelijk tegen haar wil was meegenomen uit haar ouderlijk huis, is weer terecht. 

Ze werd zaterdagnacht in Amsterdam gevonden. De politie doet geen uitspraak over de oorzaak van haar vermissing en de toestand waarin ze werd gevonden. Wel ...

vandaag 10:15 open_in_new
McGregor slaat Cerrone in 40 seconden tegen de grond

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft zijn rentree, na een korte afwezigheid, ingeluid met een explosieve overwinning. In de T-Mobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald 'Cowboy' Cerrone tegen de vlakte voor hij zo'n beetje met zijn ogen kon kipperen. 

De wedstrijd duurde ...

vandaag 09:12 open_in_new
Metalzangeres Floor Jansen wint Popprijs 2019

Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. De zangeres van de metalband Nightwish kreeg de prijs traditiegetrouw uitgereikt op het festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

Jansen is al jaren ...

vandaag 09:12 open_in_new
Nederlander duikt op in Oekraïne-affaire Trump

Een Nederlander duikt op in de Oekraïne-affaire rond president Trump. De pijlen richten zich op ene Anthony de Caluwé, die volgens Amerikaanse media een aanhanger van de president is.

Hij zou de Amerikaande voormalig ambassadeur in Oekraïne, Marie Yovanovitch, hebben bespioneerd, maar ...

vandaag 09:12 open_in_new
Knokpartij in Groningen, agent gewond

Tijdens een uit de hand gelopen ruzie tussen jongeren in de Groningse binnenstad zijn zaterdagavond zeker twee verdachten opgepakt. Een agent raakte gewond.

Hoe de agent eraan toe is, kon een woordvoerster nog niet zeggen. Ook is niet bekend waarvoor de verdachten zijn ...

gisteren 22:42 open_in_new
Tom 'Draco' Felton wil nieuwe Bond worden

Acteur Tom Felton (32), ook wel bekend als Draco Malfidus van Harry Potter, ziet de rol van James Bond wel zitten. 

Als Daniel Craig (51) na No Time To Die afzwaait als 007, zou hij diens plek graag innemen. Dat verklapt de acteur, die na Harry Potter ook rollen had in Rise of the Planet ...

gisteren 21:39 open_in_new
Harry en Meghan zien af van koninklijke titels

De deal is rond. Vanaf het voorjaar is het ‘gewoon’ Harry, Meghan en Archie. De familie zal hun koninklijke titels dan niet meer gebruiken. 

Dat maakte het Buckingham Palace zaterdagavond bekend. Ook krijgen ze niet langer betaald als leden van het koninklijk huis.

„Harry, ...

gisteren 21:39 open_in_new
Emily (15) mogelijk vermist, politie en ouders bezorgd

De politie maakt zich zorgen om de 15-jarige Emily Meijer uit Grootegast in Groningen. Ze zijn bang dat het meisje drie dagen geleden is ontvoerd. 

Emily zou in de gestolen auto van haar ouders zijn meegenomen, maakt de politie zaterdag bekend.

Woensdagochtend werd er ingebroken in ...

gisteren 20:36 open_in_new
Harry en Meghan gebruiken geen koninklijke titels meer

De deal is rond. Vanaf het voorjaar is het ‘gewoon’ Harry, Meghan en Archie. De familie zal hun koninklijke titels dan niet meer gebruiken. 

Dat maakte het Buckingham Palace zaterdagavond bekend. Ook krijgen ze niet langer betaald als leden van het koninklijk huis.

„Harry, ...

gisteren 20:36 open_in_new
Man opgepakt, mishandelde dochter (3) in vliegtuig

Zaterdagochtend is op Schiphol een 47-jarige Oekraïense man aangehouden. Hij zou zijn dochter (3) in het vliegtuig hebben mishandeld. 

De vader en dochter waren vanuit Brazilië onderweg naar Schiphol.

Toen vliegtuigpersoneel en omstanders de mishandeling zagen, grepen zij in. Het ...

gisteren 19:33 open_in_new
Kaj zegt sorry voor 'domme fouten'

Kaj van der Ree biedt excuses aan voor zijn seksueel grensoverschrijdende contacten die hij in het verleden had met minderjarige meisjes.

In een persoonlijke persverklaring noemt de 28-jarige vlogger en presentator dit „domme fouten".

„Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt ...

gisteren 18:30 open_in_new
Gratis tampons voor Engelse scholieren

Een klein gelukje voor menstruerende meisjes op Engelse scholen. Zij kunnen vanaf maandag gratis tampons, maandverband en andere menstruatiegerelateerde producten krijgen. 

Leuker kunnen ze het niet maken, goedkoper wel. De Engelse scholen volgen daarmee de Schotse regering, die twee jaar ...

gisteren 18:30 open_in_new
Proefkonijnen van buis na ophef Kaj van der Ree

De NPO is per direct gestopt met het uitzenden van het programma Proefkonijnen nadat duidelijk werd dat presentator Kaj van der Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. 

Ook uit Van der Ree’s vrijdagavondshow op 3FM, Skaj is The Limit, wordt de stekker getrokken, zo ...

gisteren 17:27 open_in_new
'Stukjes geluk' op Vakantiebeurs: hoeveel vrije dagen heb ik nog?!

In vogelvlucht door de Vakantiebeurs waar je meteen zin krijgt om al je vakantiedagen per direct op te nemen.  

Voor de ingang gaan de gesprekken in de miezerige regen nog over parkeerkosten en boodschappenlijstjes, binnen gaat het over vliegtickets en de persoonlijke bucketlist. „Ik ...

gisteren 16:24 open_in_new
Na bosbranden nu hevige overstromingen in Australië

Maanden lang hoopte de Australische bevolking op een grote plensbui die de hevige bosbranden zou blussen. Die regen is er de afgelopen dagen eindelijk gekomen, maar zorgt voor een nieuw probleem. Er valt namelijk zo veel regen in een korte tijd dat alles overstroomt.

Het noodweer zorgt met ...

gisteren 13:15 open_in_new
Leegstand Nederlandse winkelstraten flink toegenomen

De leegstand in de Nederlandse winkelstraten is vorig jaar, na vier jaar van afname, flink toegenomen. Volgens onderzoeksbureau Locatus sloten 2767 winkels de deuren. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het totale winkelbestand en het is tevens het hoogste aantal in zeker vijftien ...

gisteren 12:12 open_in_new
Ouders op reis zonder 'ondankbare kinderen' maar met internetmodem

Alleen op vakantie met je partner zit er vaak niet meer in als je kinderen hebt. Het Australische echtpaar Cassie en Chris Langan is het echter toch gelukt. In plaats van hun 'ondankbare kinderen' namen ze hun internetmodem mee op reis.

Het stel had een dagtrip naar een kuststad in ...

gisteren 12:12 open_in_new
Onsmakelijke huiswerkvraag roept woede op bij ouders

Een opvallende huiswerkvraag heeft kwaad bloed gezet bij de ouders van enkele leerlingen van een Amerikaanse middelbare school. De leerlingen moesten namelijk uitzoeken wie een vrouw verkracht had.

De 14- en 15-jarige leerlingen van de Klein Collins High School in Houston (Texas) keken ...

gisteren 11:09 open_in_new