Laatste Nieuws Online

Metro Nieuws

Gegevens delende KVK wint Big Brother Award

Vooral voor veel zzp'ers zal het voelen als - een beetje - gerechtigheid: De Kamer van Koophandel is de grootste privacyschender van Nederland, vindt het publiek, en daarom krijgt de instantie dit jaar de Big Brother Award. Die werd dinsdag uitgereikt door de organisatie Bits of Freedom, die ...

vandaag 22:18 open_in_new
Marktplaats gaat illegale verkoop en handel tegen

Marktplaats gaat met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) samenwerken om de verkoop van illegale producten en verboden handel aan te pakken. Het gaat dan om bijvoorbeeld dieren, verboden chemicaliën, planten en voedingssupplementen die steeds vaker online worden ...

vandaag 22:18 open_in_new
PVV, SP en VVD het luidruchtigst in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer manifesteren de partijen PVV, SP en VVD zich als de meest luidruchtigen. Dat stelt taalkundige Siemon Reker. De wetenschapper bestuurde tal debatverslagen uit de periode 1950 tot 2017.

Hij ging niet zozeer in op de inhoud van de debatten, maar wel op bijzondere woorden ...

vandaag 20:12 open_in_new
Op vakantie in Ethiopië: 5x dit kun je doen

Niemand reist helemaal naar Ethiopië om alleen de hoofdstad Addis Ababa te bezoeken. Er is een bekend museum met de resten van een van de eerste mensen ter wereld (Lucy) en een aantal gave traditionele restaurants. Maar voor de tofste dingen moet je een stuk verder het land in reizen. Inmiddels ...

vandaag 19:09 open_in_new
Supreme Court: Trump mag transgender weren uit leger

Het Amerikaanse hooggerechtshof geeft de Amerikaanse president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het Amerikaanse leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel die de maatregel eerder verboden.

Trump stapte naar het hooggerechtshof omdat ...

vandaag 19:09 open_in_new
Consumentenvertrouwen gedaald, maar wat betekent 't?

Dat het consumentenvertrouwen een grootste daling in ruim zeven jaar laat zien, wil nog niet zeggen dat er minder wordt gewinkeld. Sterker nog: er wordt meer gekocht. Dat blijkt allebei uit cijfers van het CBS.

Hoewel je zou denken dat de wekelijkse shop-sessies per direct uit de agenda's ...

vandaag 19:09 open_in_new
Recorddrukte: ANWB meet bijna 2300 kilometer file

Heb je dinsdag na je werk in de file gestaan? Je bent niet de enige. Wel in tegendeel. De ANWB spreekt nu al van de heftigste spits ooit met een lengte van maar liefst 2.296 kilometer file op het drukste punt kwart voor zes.

Daarmee wordt het oude filerecord verbroken en dik ook! Dat stond ...

vandaag 18:06 open_in_new
Waarom ligt 'alles' plat bij twee centimeter sneeuw?

Een aangepaste dienstregeling en pas op op de weg want het kan glad zijn. Gewapend met thermoskan, deken en een veiligheidshamer kroop Metro-verslaggever Anne Kersten gistermorgen in de auto. ‘Horrorsneeuw’ was er voorspeld.

Bij nader inzien pas voor de avondspits, want dinsdagochtend ...

vandaag 18:06 open_in_new
IJs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto's, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen ...

vandaag 17:03 open_in_new
Oscar-nominaties: zwart-witfilm Roma scoort er tien

De nominaties voor de Academy Awards - beter bekend als de Oscars - zijn vrijgegeven. Over een dikke maand (op 24 februari) zullen de awards ook daadwerkelijk worden uitgereikt.

Het belangrijkste is natuurlijk de award voor beste film, waarvoor er nog acht films in de running zijn. Black ...

vandaag 17:03 open_in_new
Drake staat in april drie keer in de Ziggo Dome

Fans van Drake kunnen hun hart ophalen. De rapper komt namelijk naar Nederland voor maar liefst drie optredens. De Ziggo Dome in Amsterdam is op 23, 25 en 26 april zijn podium, zo maakt organisator Mojo bekend. Tory Lanez is zijn supportact.

De optredens maken deel uit van Drake zijn ...

vandaag 16:00 open_in_new
Reddingsactie Julen vertraagd, 'hooguit nog 24 uur'

Nieuwe omstandigheden vertragen de redding van de Spaanse peuter Julen Jiménez. De reddingwerkers zijn erachter gekomen dat de tunnel waar de buizen in moeten, te klein is. Deze laatste fase van de redding duurt volgens Ángel García Vidal, coördinator van de operatie, nog maximaal 24 ...

vandaag 14:57 open_in_new
‘Chris Brown opgepakt in Parijs’

Chris Brown is maandag opgepakt in Parijs. De Amerikaanse zanger wordt verdacht van verkrachting, zegt een bron binnen de politie tegen persbureau Reuters.

Het tijdschrift Closer berichtte eerder al dat de Franse autoriteiten een onderzoek waren begonnen naar de zanger. Een 24-jarige vrouw ...

vandaag 14:57 open_in_new
Rotterdam The Hague Airport gesloten wegens sneeuw

Een woordvoerster Rotterdam The Hague Airport laat dinsdag weten dat het vliegverkeer van en naar de luchthaven tijdelijk is opgeschort wegens sneeuwval. De prognose is dat er tot 14.00 uur geen vliegtuigen kunnen landen en opstijgen, al kan dat veranderen afhankelijk van de mate van ...

vandaag 13:54 open_in_new
Het is kwakkelweer, voorlopig geen schaatsweer meer

De eerste sneeuw is gevallen, en code geel is van kracht. Wat kunnen we dinsdag verwachten? Volgens Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline, is de voorspelling dat er ongeveer 1 tot 3 centimeter sneeuw gaat vallen.

„In het westen van het land sneeuwt het nu op grote schaal. Heel veel ...

vandaag 12:51 open_in_new
Jihadrapper Marouane B. geen Nederlander meer

Dinsdag werd bekend dat staatssecretaris Harbers de Arnhemse jihadist en rapper Marouane B. zijn Nederlandse identiteit heeft afgenomen. Dit meldt de Telegraaf.

Al eerder heeft Nederland de nationaliteit afgepakt van polderjihadisten. Dat gebeurde voor het eerst in de zomer van 2017; ...

vandaag 10:45 open_in_new
De bijzondere vriendschap van Mohamed en Zakaria

Mohamed Kassem plaatste een oproep op Facebook, die massaal werd gedeeld. Hij werkte onlangs als vrijwilliger in het AZC en had een bijzondere vriendschap gevormd met Mohammed Zakaria Hassan - een 29-jarige Sudanees die naar Nederland is gevlucht voor zijn veiligheid.

Na zes jaar vluchten ...

vandaag 10:45 open_in_new
Ochtendspits minder druk dan gebruikelijk

Het was dinsdagochtend aanmerkelijk minder druk dan gebruikelijk op de Nederlandse snelwegen. Volgens de ANWB stond er omstreeks 09.00 uur ongeveer 80 kilometer file, terwijl dat meestal 200 kilometer is.

„Waarschijnlijk hebben sommige mensen op basis van de weersverwachting hun ...

vandaag 10:45 open_in_new
Nederland gaat zich bemoeien met bestuur op Curaçao

Premier Rutte is op werkbezoek in Curaçao en ondertekende daar samen met de Curaçaose premier Rhuggenaath een samenwerkingsconvenant. Doel hiervan is dat Nederland zich meer kan gaan bemoeien met het bestuur en de financiële huishouding op het eiland.

Correspondent Dick Drayer laat in ...

vandaag 10:45 open_in_new
‘Verkeerd licht net zo slecht als ongezond eten'

Terwijl onze januari vooral bestaat uit regen, ligt er in Zweden een flink pak sneeuw. Wanneer ik lichtprofessor Karl Ryberg aan de telefoon heb, begint het ironisch genoeg alweer donker te worden in zijn woonplaats. Veertig jaar lang deed Ryberg over de hele wereld onderzoek naar licht en het ...

vandaag 09:42 open_in_new
Genoeg van fake dating? Check deze apps

Tinder… wie heeft het niet geprobeerd? 5 jaar geleden vond ik er zelf mijn vriendje mee, maar niet iedereen heeft geluk met de app. Sterker nog: het lijkt steeds moeilijker te worden om Mr(s). Right te vinden via Tinder, onder andere door het aantal fake accounts dat is gecreëerd. Hoe vind je ...

vandaag 08:39 open_in_new