NOS

'Ik vraag mij af of er werklozen zijn, want ik zie ze niet'

Het is voor bedrijven in de ICT, zorg en de bouw steeds moeilijker om gekwalificeerde mensen te vinden. Te weinig leerlingen in het mbo kiezen voor een opleiding in die sectoren. Het tekort dreigt zelfs de economische groei in Nederland af te remmen, blijkt uit cijfers van het UWV.

De ...

vandaag 14:08 open_in_new
Geen dag zonder schot in Oost-Oekraïne

Er is dit jaar nog geen dag voorbij gegaan zonder dat het bestand in Oost-Oekraïne werd geschonden. Dat heeft de tweede man van de OVSE-waarnemingsmissie in Oost-Oekraïne, Alexander Hug, gezegd in een radiointerview. Volgens Hug wordt er iedere dag geschoten en zijn beide partijen ...

vandaag 14:08 open_in_new
Merkel en Trump nemen geen gas terug

Europa moet een actievere rol spelen bij het oplossen van internationale conflicten zoals die in Libië en Oekraïne, en internationale vraagstukken als massa-immigratie. Dat zei de Duitse bondskanselier Merkel na een ontmoeting met de Indiase minister-president Modi.

Merkel herhaalde dat ...

vandaag 14:08 open_in_new
Fatale ongeluk gezin Wijdenbosch gebeurde zondag al

Het ongeluk waarbij acteur John Wijdenbosch (44) en zijn vrouw (36) en dochtertje (4) om het leven kwamen is waarschijnlijk zondagavond al gebeurd. Het gezin was die dag gaan winkelen in winkelcentrum Bataviastad, in Lelystad. Op de weg terug naar Amsterdam raakten ze door onbekende oorzaak van ...

vandaag 14:08 open_in_new
Discussie Oekraïne-verdrag nu definitief beslecht; Eerste Kamer stemt voor

De Eerste Kamer steunt het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Bij de stemming schaarde uiteindelijk een ruime meerderheid zich achter de goedkeuringswet.

Met de stemming in de Eerste Kamer komt een eind aan een lange discussie. De goedkeuringswet was in 2015 ook al door Tweede ...

vandaag 14:08 open_in_new
Trump ontslaat directeur communicatie na drie maanden

De net benoemde nieuwe directeur communicatie van het Witte Huis is na drie maanden ontslagen. Volgens de Amerikaanse website Politico heeft hij zelf ontslag ingediend en heeft Trump de ontslagaanvraag onmiddellijk aanvaard.

Politico schrijft dat dit zich op 18 mei heeft afgespeeld, net ...

vandaag 14:08 open_in_new
Kamer debatteert: hoe verder met de formatie?

De Tweede Kamer debatteert vandaag met informateur Schippers over de stand van zaken in de formatieonderhandelingen. Schippers schrijft in haar eindverslag dat haar onderzoek naar de mogelijkheden voor de vorming van een meerderheidskabinet is afgerond.

Op dit moment, zegt Schippers, zijn ...

vandaag 14:08 open_in_new
Nog tientallen gewonden aanslag Manchester in ziekenhuis

Zeventien mensen die tijdens de aanslag van vorige week in Manchester gewond raakten, worden nog behandeld op de intensive care. In totaal liggen er nog vijftig gewonden in het ziekenhuis. Dat hebben de Britse gezondheidsautoriteiten gezegd.

De zeventien gewonden op de intensive care ...

vandaag 14:08 open_in_new
Orkaan Mora raast langst kust Bangladesh, 3 doden

Het kustgebied van Bangladesh wordt geteisterd door orkaan Mora. Die heeft met windsnelheden tot 117 kilometer per uur het zuidoostelijk kustgebied bereikt, tussen de steden Chittagong en Cox's Bazar.

Tot nu toe zijn er drie doden gevallen. Duizenden huizen zijn volgens de autoriteiten ...

vandaag 13:06 open_in_new
Doorschijnende glaskikker ontdekt: je kan z'n hart zien kloppen

In de bossen van Ecuador hebben wetenschappers een bijzondere kikker ontdekt. Zijn buik en borst zijn hebben een transparante huid en zijn dus volledig doorschijnend. Hierdoor kun je het hart van de kikker zien zitten (en zelfs zien kloppen).

Het diertje behoort tot de glaskikkers. Over ...

vandaag 13:06 open_in_new
Vrouw neergeschoten bij burenruzie Rotterdam

Forensisch onderzoek nav schietpartij #Wolphaertsbocht#Rotterdam is in volle gang. @RTV_Rijnmondpic.twitter.com/P8V7MAtnbE

Bij een burenruzie in Rotterdam Charlois is vanmorgen een vrouw van begin twintig op straat neergeschoten. De vrouw had woorden gekregen met haar 79-jarige buurman met ...

vandaag 13:06 open_in_new
Vrachtwagen botst op trein bij Venlo, hele dag geen treinverkeer

In Noord-Limburg is een vrachtwagen op een goederentrein gebotst. Het ongeluk gebeurde rond 04.30 uur bij een spoorwegovergang tussen Sevenum en Venlo. Door de botsing vloog de vrachtwagen in brand. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo heeft er de hele dag last van.

De wagon achter ...

vandaag 12:04 open_in_new
120 miljoen voor wifi-hotspots in Europese steden

Europese lidstaten kunnen straks in Brussel aankloppen voor het opzetten van openbare wifi-hotspots. Het Europees Parlement, de Raad van Europa en de Europese Commissie zijn akkoord met een subsidiepakket van 120 miljoen euro. Alle lidstaten komen ervoor in aanmerking, maar het zal met name ...

vandaag 12:04 open_in_new
Tour de France 2019 begint in Brussel

De Tour de France begint in 2019 in Brussel. Dat heeft de organisatie dinsdagochtend bekendgemaakt. Dat de Tour in de Belgische hoofdstad start, is een eerbetoon aan Eddy Merckx. Het is in 2019 precies vijftig jaar geleden dat de wielerlegende zijn eerste van in totaal vijf Tour-zeges ...

vandaag 12:04 open_in_new
Meer dan 20 doden bij twee aanslagen in Bagdad

Bij twee bomaanslagen in Bagdad zijn zeker 20 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt.

De eerste autobom ging rond middernacht af bij een populaire ijssalon in Bagdad. Daarbij kwamen 13 mensen om het leven en raakten meer dan 20 mensen gewond. Op dat tijdstip waren ...

vandaag 12:04 open_in_new
Juist in bouw en zorg nu schreeuwend tekort aan personeel

Een tekort aan personeel dreigt de economische groei te remmen, meldt het UWV. Vooral in de ICT, de zorg en de bouw is het voor bedrijven steeds moeilijker om gekwalificeerde werknemers te vinden.

In de bouw en de zorg was het de afgelopen jaren juist moeilijk om een baan te vinden vanwege ...

vandaag 12:04 open_in_new
Na gemiste EL-finale is Viergever extra gemotiveerd bij Oranje

Terwijl Ajax vorige week een vuist probeerde te maken tegen Manchester United in de Europa League-finale, zat Nick Viergever zich te verbijten op de tribune. De linksback was geschorst na een rode kaart in de halve finales. "Het was heel frustrerend dat we geen grip kregen op de wedstrijd." ...

vandaag 11:02 open_in_new
Honderdduizenden kustbewoners Bangladesh schuilen voor orkaan Mora

Honderdduizenden inwoners van Bangladesh hebben een schuilplaats opgezocht in verband met de orkaan Mora. Die heeft met windsnelheden tot 117 kilometer per uur het zuidoostelijk kustgebied bereikt, tussen de steden Chittagong en Cox's Bazar.

De storm stuwt het zeewater op tot 1,5 meter ...

vandaag 11:02 open_in_new
Honderdduizenden kustwoners Bangladesh schuilen voor orkaan Mora

Honderdduizenden inwoners van Bangladesh hebben een schuilplaats opgezocht in verband met de orkaan Mora. Die heeft met windsnelheden tot 117 kilometer per uur het zuidoostelijk kustgebied bereikt, tussen de steden Chittagong en Cox's Bazar.

De storm stuwt het zeewater op tot 1,5 meter ...

vandaag 10:00 open_in_new
Mislukte aanslag op Martin Kok had meerdere slachtoffers kunnen eisen

Een explosief dat vorig jaar juli onder de auto van ex-crimineel en misdaadblogger Martin Kok was geplaatst, was zo krachtig dat er waarschijnlijk meerdere doden zouden zijn gevallen als het was afgegaan. Dat stelt de politie na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De ...

vandaag 10:00 open_in_new
'AH en Media Markt meest op toekomst voorbereid'

Welke winkel is het meest verzekerd van een mooie toekomst? Die vraag stelde marktonderzoeker Q&A aan zo'n 5000 consumenten. AH en Media Markt kwamen als beste uit de bus. In de subtop staan namen als Kruidvat, Ikea, BCC en Douglas.

Laag scoren ketens als Trendhopper, Big Bazar, Hubo, ...

vandaag 08:58 open_in_new