Laatste Nieuws Online

NOS

Russisch schip dat aan de ketting lag, loopt vast voor Britse kust

Het Russische vrachtschip Kuzma Minin dat zeven maanden vanwege geldproblemen aan de ketting lag in de haven van Terneuzen, is vastgelopen voor de Britse kust. Het schip ligt zo'n 100 meter van het strand van Falmouth in Cornwall, schrijft Omroep Zeeland.

Britse media melden dat het schip ...

vandaag 13:33 open_in_new
Holleeder is hoogtepunt voor tekenaars, en niet alleen vanwege de neus

Het megaproces tegen Willem Holleeder in de extra beveiligde Bunker in Amsterdam is vandaag hervat. Vaste gast van de rechtbank Petra Urban is er ook weer bij. Zij is rechtbanktekenaar en zal, net als op de eerdere zittingsdagen, weer urenlang naar de topcrimineel moeten kijken.

Het is ...

vandaag 13:33 open_in_new
Grote politieactie in Berlijn tegen financier jihadisme

De Duitse autoriteiten hebben vanochtend in Berlijn invallen gedaan bij een operatie tegen jihadisme. De politie, veiligheidsdiensten en ordetroepen onderzochten onder meer een salafistische moskee in de wijk Wedding.

Verder werden ook invallen gedaan in enkele appartementen. De politie ...

vandaag 13:33 open_in_new
Albino orang-oetan krijgt vrijheid terug

De albino orang-oetan Alba wordt vandaag vrijgelaten in een nationaal park op het Indonesische deel van het eiland Borneo. Het dier werd in mei vorig jaar gevonden door dorpelingen en gehouden in een kooi.

Natuurbeschermers troffen het zwaar ondervoede en uitgedroogde vrouwtje aan en namen ...

vandaag 12:31 open_in_new
Ex-topman Amerikaanse tv-zender loopt 106 miljoen euro mis

De Amerikaanse tv-zender CBS wil de afkoopsom niet betalen van ex-topman Les Moonves (69). Die trad in september af na beschuldigingen van seksueel wangedag. Hij loopt nu 106 miljoen euro mis.

Moonves vertrok, nadat vrouwen hadden gezegd dat hij hen had betast en tot orale seks had ...

vandaag 12:30 open_in_new
'Opvang gehandicapte kinderen in azc's ver onder de maat'

De manier waarop gehandicapte kinderen worden opgevangen in Nederlandse asielzoekerscentra is in strijd met VN-verdragen. Defence for Children stelt dat na een analyse van 57 klachten over de opvang van kinderen met een beperking.

Volgens de mensenrechtenorganisatie maken deze kinderen ...

vandaag 12:30 open_in_new
Van Barneveld terug naar kelder van het darts? 'Hij heeft geen keus'

Hoe is het met Raymond van Barneveld een dag na zijn ontluisterende nederlaag bij het WK darts in Londen? Die prangende vraag blijft vooralsnog onbeantwoord. 'Barney' is niet beschikbaar voor interviews, daarvoor is de klap te hard aangekomen.

"Dit doet wel even pijn", laat zijn manager ...

vandaag 12:30 open_in_new
Sociale huur volgend jaar minder omhoog

De huurdersorganisatie Woonbond en koepel van woningcorporaties Aedes hebben afspraken gemaakt over de huurverhogingen in de komende drie jaar.

De onderhandelaars hebben in het sociaal huurakkoord afgesproken dat huren van sociale huurwoningen vanaf juli volgend jaar gemiddeld gelijke tred ...

vandaag 12:30 open_in_new
Strengere regels voor banken, reclameverbod voor flitskrediet

De financiële buffers bij banken moeten hoger, de beloningsregels scherper, en consumenten moeten beter beschermd worden tegen buitensporige kredieten en te hoge hypotheekschulden. Dat staat in de agenda financiële sector die minister Hoekstra aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In de ...

vandaag 11:28 open_in_new
Oranje-briefje van Lodeweges levert 35.000 euro op

Het briefje dat rondging onder een paar spelers van het Nederlands elftal in de slotfase van de wedstrijd tegen Duitsland in de Nations League, heeft 35.000 euro opgebracht.

Dat gebeurde tijdens een veiling van de Johan Cruijff Foundation. De opbrengst komt ten goede aan een Cruijff court ...

vandaag 11:28 open_in_new
Treinreizen naar buitenland in trek, NS ziet impuls door milieudebat

Steeds meer mensen reizen met een internationale trein. Naar Parijs reisde dit jaar vanuit Nederland 6 procent meer mensen dan in 2017, naar Berlijn 9 procent en naar Brussel 12 procent.

Volgens NS International is dit te danken aan onder meer milieubewustzijn. "Het debat rond CO2-uitstoot ...

vandaag 11:28 open_in_new
Manchester United ontdoet zich van mopperende Mourinho

Manchester United heeft per direct afscheid genomen van trainer José Mourinho. De Portugees, die Louis van Gaal medio 2016 opvolgde bij 'the Mancunians', wordt afgerekend op de slechte resultaten en zijn moeizame relatie met zijn spelers en clubleiding.

"De club bedankt Jose voor zijn ...

vandaag 11:28 open_in_new
Politie breekt achtervolging af van spookrijders op A6

Twee mannen die op de vlucht sloegen voor de politie hebben vanmorgen tegen het verkeer in gereden op de A6. De politie zette de achtervolging in, maar brak die af omdat het te gevaarlijk werd. De spookrijders zijn ontkomen.

Om 06.00 uur vanmorgen kreeg de politie een melding van een ...

vandaag 09:21 open_in_new
Sporadische gevechten na ingaan bestand Jemenitische havenstad Hodeida

Bij de Jemenitische havenstad Hodeida is vannacht het staakt-het-vuren ingegaan, na zware gevechten gisteravond tussen regeringstroepen en rebellen. De wapenstilstand geldt ook voor de rest van de provincie.

Na middernacht is er nog sporadisch gevochten in de stad. Zo was er nog ...

vandaag 09:21 open_in_new
Inkomen boeren gekelderd door kurkdroog jaar

Veel boeren kregen dit jaar te maken met een financiële domper. Het gemiddelde bruto-inkomen van een boer of tuinder daalde met ongeveer 30.000 euro ten opzichte van vorig jaar, van 71.000 euro naar 42.000 euro.

Wageningen Economic Research en het CBS hebben berekend dat de land- en ...

vandaag 09:21 open_in_new
Advies: geef jonge baby's één vaccinatie minder tegen kinkhoest

Heel jonge baby's kunnen in het vervolg toe met twee in plaats van drie vaccinaties tegen kinkhoest. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan staatssecretaris Blokhuis van Welzijn, Volksgezondheid en Sport. Het kan omdat alle zwangere vrouwen in Nederland vanaf 1 januari 2019 een ...

vandaag 09:21 open_in_new
Maher wil bij AZ het goede gevoel weer terugkrijgen

"Natuurlijk willen we heel hoog eindigen in de eredivisie", windt Adam Maher, afgelopen september weer op het oude AZ-nest teruggekeerd, er geen doekjes om. "Maar als je de beker wint, heb je een prijs in handen. Dat is mooi. Dat heb ik zelf ook ervaren."

De middenvelder graaft een ...

vandaag 08:18 open_in_new
Real-icoon Butragueño: 'Balbezit en aanvallen, daarin lijkt Ajax op ons'

Dat Ajax zich op grond van de verrichtingen in de groepsfase van de Champions League een van de smaakmakers van het huidige Europese voetbal mag noemen, is gelet op woorden van Real Madrid-vicevoorzitter Emilio Butragueño een understatement.

In reactie op de loting voor de achtste ...

vandaag 08:18 open_in_new
Japan investeert zo'n 210 miljard euro in strijdkrachten

Japan gaat de komende vijf jaar zo'n 210 miljard euro investeren in zijn strijdkrachten, zo'n 8 procent meer dan in de vorige vijf jaar. De regering heeft besloten om tientallen straaljagers en langeafstandsraketten te kopen. Ook wordt er geïnvesteerd in de mogelijkheden voor ...

vandaag 08:18 open_in_new
Man die vrouw uit rivier wilde redden ook overleden

Een 75-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is vanmiddag omgekomen nadat ze met haar auto te water raakte bij Capelle. Een 51-jarige verkeersregelaar uit Rotterdam zag het gebeuren en sprong het water in om de vrouw te redden. Zijn lichaam werd kort na middernacht teruggevonden.

Een ...

vandaag 08:18 open_in_new
'Blokkeerfries' is woord van het jaar, 'moordstrookje' wint in België

Het woord 'blokkeerfries' is de winnaar van de Woord van het Jaar-verkiezing van Van Dale. Het woord kreeg 55,4 procent van de stemmen. Er zijn ruim 28.000 stemmen uitgebracht.

'Blokkeerfries' won met ruime afstand van 'yogasnuiver' (iemand die gewoonlijk gezond en bewust leeft, maar zich ...

vandaag 08:18 open_in_new