Laatste Nieuws Online

NOS

FIFA WK Voetbal

Marokko werd vijf dagen geleden het eerste land dat werd uitgeschakeld op het wereldkampioenschap. Na de 1-0 nederlaag tegen Portugal waren de achtste finales definitief uit zicht geraakt. Wat valt er vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Spanje nog te winnen voor de Leeuwen van de Atlas? "De eer", ...

vandaag 10:30 open_in_new
Leven op VMBO Maastricht gaat door: 'heel bizar, een grote fout'

Even voor 08.30 uur vanochtend fietsen leerlingen de poort bij VMBO Maastricht binnen. Het is de eerste schooldag sinds de ellende met de ongeldig verklaarde examens binnen de school begon.

Vannacht werd bekend dat twee bestuurders van de scholenkoepel opstappen vanwege de affaire. Straks ...

vandaag 10:30 open_in_new
Lammers: veel te lage straf voor schandalige actie van Vettel

De Grand Prix van Frankrijk duurde iets meer dan anderhalf uur, maar de gebeurtenissen in de eerste bocht zorgden voor de meeste stof tot napraten. Valtteri Bottas werd het slachtoffer van een remfout van Sebastian Vettel. Max Verstappen profiteerde en hield zijn cadeau gekregen tweede plaats ...

vandaag 09:27 open_in_new
Verweij krijgt geen ploeg en stopt een jaar met schaatsen

Koen Verweij zien we komend schaatsseizoen niet terug. Dat zegt de 27-jarige drievoudig wereldkampioen in De Telegraaf. Hij zit net als veel schaatsers in dit na-olympische jaar zonder ploeg en het lukt hem niet om voor 1 juli een miljoen euro bij elkaar te krijgen om een eigen team op te ...

vandaag 08:24 open_in_new
Erdogan herkozen, oppositie erkent nederlaag

In Turkije is president Erdogan herkozen, zegt de kiescommissie. Met nog een kleine 3 procent van de stemmen te tellen staat volgens de kiescommissie vast dat Erdogan bij de presidentsverkiezingen meer dan 50 procent van de stemmen heeft gehaald, zodat er geen tweede ronde wordt uitgeschreven. ...

vandaag 08:24 open_in_new
Zeker 86 doden bij gevechten tussen boeren en herders in Nigeria

Zeker 86 mensen zijn in Nigeria om het leven gekomen bij gewelddadigheden tussen christelijke boeren en islamitische veehoeders. In de binnenlanden van Nigeria ruziën gemeenschappen met verschillende religies al decennia over land. Het afgelopen jaar is het conflict geëscaleerd.

Vorige ...

vandaag 07:21 open_in_new
'Als Jørgensen, El Ahmadi en Vilhena vertrekken, komt de boel los'

Feyenoord start vandaag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met Yassin Ayoub, overgenomen van FC Utrecht, is er één nieuw gezicht op de eerste training. Maar wat staat er verder nog te gebeuren?

Qua transfers blijft het vooralsnog stil bij de kampioen van 2017. De verwachting is ...

vandaag 07:21 open_in_new
Wekdienst 25/06: rechtszaak We Are Here en Kamer bespreekt diplomadrama

Goedemorgen! In de rechtbank in Amsterdam wordt een kort geding behandeld over de groep uitgeprocedeerde asielzoekers We Are Here en de Tweede Kamer debatteert over de ongeldige diploma's bij het vmbo in Maastricht.

Vandaag is het droog en vooral in de middag schijnt de zon. Het wordt 19 ...

vandaag 07:21 open_in_new
25 juni blijft voor altijd een historische voetbaldag

25 juni. Het zal voor ons land vooral altijd een historische voetbaldag blijven. Het is vandaag immers precies veertig jaar geleden dat de WK-finale in Argentinië werd gespeeld en dertig jaar na de EK-finale in Duitsland.

"Dit is een goed stel, hoor", waren de legendarische woorden van ...

vandaag 07:21 open_in_new
Bestuurders weg vanwege examen-affaire bij VMBO Maastricht

Bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) moeten twee bestuurders opstappen vanwege de examen-affaire bij het VMBO Maastricht. Het gaat om de portefeuillehouders onderwijs in het college van bestuur en de raad van toezicht van de scholenkoepel, meldt het ANP.

De twee worden ...

vandaag 07:21 open_in_new
Kiescommissie: Erdogan herkozen in Turkije

In Turkije is president Erdogan herkozen, zegt de kiescommissie. Met nog een kleine 3 procent van de stemmen te tellen staat volgens de kiescommissie vast dat Erdogan bij de presidentsverkiezingen meer dan 50 procent van de stemmen heeft gehaald, zodat er geen tweede ronde wordt ...

vandaag 07:21 open_in_new
Brouwer eerste vrouw die Ocean Race wint: ongekend gaaf

"Wat een gave leg. Wat een gave race. En wat een ding, hij is best wel zwaar eigenlijk." Het is voor Carolijn Brouwer moeilijk te beseffen dat ze als eerste vrouw ooit de Volvo Ocean Race heeft gewonnen, maar de gigantische trofee helpt haar daar wel bij.

De 44-jarige Nederlandse zeilster ...

vandaag 05:15 open_in_new
Ondersteuningsteam voor belaagde en bedreigde politici

Er komt meer steun voor lokale en regionale politici die te maken hebben met agressie of geweld. Minister Ollongren richt een landelijk ondersteuningsteam op met onder anderen ervaren (oud-)politici, dat na een incident kan worden ingezet.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat vorig jaar 29 ...

vandaag 05:15 open_in_new
Complete politie-eenheid opgepakt in Mexico na moord op politicus

Alle agenten van de politie-eenheid in de Mexicaanse stad Ocampo zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een kandidaat-burgemeester. De 28 politiemensen zouden banden hebben met criminele organisaties in de regio.

In Ocampo, dat in de staat Michoacán ligt, werd ...

vandaag 05:15 open_in_new
D66: geld direct naar school, macht van besturen aan banden

Regeringspartij D66 wil de invloed van onderwijsbesturen fors inperken en scholen weer direct onderwijsgeld geven. Het overheidsgeld moet direct in de klas terechtkomen.

Kamerlid Van Meenen benadrukt dat het onderwijs draait om scholen, leraren en leerlingen. "En niet om kantoren en ...

vandaag 05:15 open_in_new
Cilic wint Queen's na prachtige finale tegen Djokovic

Marin Cilic heeft voor de tweede keer het grastoernooi van Queen's gewonnen. De winnaar van 2012 won in een fraaie finale met 5-7, 7-6 (4), 6-3 van Novak Djokovic, die in de tweede set een matchpoint verspeelde.

Djokovic stond bijna een jaar geleden in Eastbourne voor het laatst in een ...

vandaag 03:09 open_in_new
Gezonken veerboot Indonesië gelokaliseerd

Indonesische hulpdiensten hebben de veerboot gelokaliseerd die vorige week maandag met bijna 200 opvarenden zonk op het Tobameer in Noord-Sumatra. De boot ligt op een diepte van 450 meter, niet ver van de plek van het ongeluk.

De boot zonk door onbekende oorzaak kort na vertrek uit de ...

vandaag 03:09 open_in_new
Veel meer alleenwonenden in 70 jaar tijd

Het percentage meerderjarigen dat in Nederland alleen woont is de afgelopen zeventig jaar toegenomen van 5 naar 22. En de komende decennia zet die trend zich voort, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Naar verwachting zijn er in 2047 op een meerderjarige bevolking van 15 miljoen zo'n ...

vandaag 03:09 open_in_new
Aboutaleb extra beveiligd vanwege ernstige doodsbedreiging

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wordt al anderhalve week extra beveiligd vanwege een ernstige doodsbedreiging. Onder meer op het stadhuis is zichtbaar meer beveiliging aanwezig. De doodsbedreiging kwam vorige week donderdag binnen na een raadsdebat.

De burgemeester vertelde over de ...

vandaag 03:09 open_in_new
Groepen Turkse Nederlanders vieren feest na opeisen winst door Erdogan

In Rotterdam hebben honderden Turkse Nederlanders feestgevierd na het uitroepen van de verkiezingsoverwinning door president Erdogan. De politie zette een aantal straten rond het Turkse consulaat af.

Turkse Nederlanders verzamelden zich in het centrum en er reden toeterende auto's rond ...

vandaag 00:00 open_in_new
'Overweldigende support' maakt veel goed voor Bekking

Ook na zijn achtste deelname aan de Volvo Ocean Race staat Bouwe Bekking met lege handen. De Nederlandse schipper greep met Team Brunel net naast de eindzege, maar werd wel als grote ster binnengehaald in Den Haag.

"Dat maakt alles goed", zei hij, terwijl hij een blik wierp op de volle ...

gisteren 22:57 open_in_new