Laatste Nieuws Online

NOS

Uitgehongerde ijsbeer honderden kilometers van huis gespot

In de Russische stad Norilsk is een ijsbeer gespot. Het dier komt waarschijnlijk van een eiland in de Karazee, honderden kilometers verderop. Deskundigen denken dat ze is verdwaald tijdens haar zoektocht naar voedsel.

...
gisteren 22:57 open_in_new
Koningspaar op Royal Ascot, 'hier is iedereen de beste versie van zichzelf'

Ze staan vol van de tradities en iedereen kent het van de deftige hoeden en de koninklijke bezoekers: de paardenraces op de baan van Royal Ascot bij Londen. Vandaag is de openingsdag en koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn er te gast.

...
gisteren 18:45 open_in_new
Nederlands getint Curaçao begint Gold Cup met kleine nederlaag

Het Nederlands getinte voetbalteam van Curaçao is teleurstellend begonnen aan de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap. De ploeg verloor in het Jamaicaanse Kingston met 1-0 van El Salvador.

Op slag van rust dook Nelson Bonilla op voor Eloy Room, de reservedoelman van ...

gisteren 09:18 open_in_new
Egyptische oud-president Morsi snel begraven

De voormalige Egyptische leider Mohammed Morsi is begraven, nadat hij gisteren tijdens een proces tegen hem in de rechtszaal in elkaar was gezakt en overleed. Volgens zijn advocaat is hij begraven op een begraafplaats in Caïro, onder zware beveiliging van de Egyptische ...

gisteren 09:18 open_in_new
WK 3x3 basketbal op Museumplein: Oranje kansrijk in veld met zware concurrentie

Het Museumplein in Amsterdam is deze week het decor van de wereldkampioenschappen 3x3 basketbal. Landenteams, waaronder de succesvolle Nederlandse mannen en vrouwen, spelen voor een plek in de finales van zondag. De NOS is elke dag aanwezig.

Het 3x3 basketbal beleeft volgend jaar in Tokio ...

gisteren 09:18 open_in_new
Sjonny W. voor de rechter voor moord op drie prostituees

De Amsterdamse rechtbank trekt vanaf vandaag drie dagen uit voor de behandeling van de zaak tegen Sjonny W. Hij wordt verdacht van moord op of betrokkenheid bij de verdwijning van drie vrouwen. De vrouwen werkten als prostituee in Amsterdam.

W. (46) werd in juni 2017 opgepakt vanwege de ...

gisteren 09:18 open_in_new
Drie gewonden bij steekincident azc Harderwijk

Bij een steekincident bij een azc in Harderwijk zijn gisteravond drie gewonden gevallen. Twee van hen zijn volgens de politie zwaargewond.

Een derde persoon raakte lichtgewond en is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De gewonden zijn alle drie bewoners van het azc.

Wat de ...

gisteren 08:15 open_in_new
Vier mensen neergeschoten bij huldiging Raptors in Toronto

Tijdens de huldiging van de Raptors in Toronto zijn vier mensen neergeschoten. Zij waren, net als twee miljoen andere Canadezen, naar het centrum van de stad gekomen om te vieren dat de basketballers de titel hadden gewonnen in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

De vier slachtoffers ...

gisteren 08:15 open_in_new
'Staatssecretaris Snel beperkte zelf onderzoek naar falen fiscus'

Staatssecretaris Snel beperkte zelf het onderzoek naar het falen van de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslag-affaire. Dat melden RTL Nieuws en Trouw. Snel zou daarmee tegen het nadrukkelijke advies zijn ingegaan van de onderzoekers die hij zelf had ingehuurd om de zaak door te lichten. Zij ...

gisteren 08:15 open_in_new
'Ruim twee miljard mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater'

Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon drinkwater en hygiënische toiletten. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en UNICEF schrijven in een rapport dat 2,2 miljard mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater. 4,2 miljard mensen hebben volgens de organisaties geen toegang ...

gisteren 06:09 open_in_new
Elf doden en veel schade bij zware beving in Zuid-China

Bij een zware aardbeving in Zuidwest-China zijn vannacht zeker elf mensen om het leven gekomen. Ten minste 122 mensen raakten gewond, zeggen de lokale autoriteiten. Volgens staatsmedia hebben reddingswerkers overlevenden onder het puin vandaan gehaald.

De beving met een kracht van 6.0 ...

gisteren 06:09 open_in_new
Rick Brink wordt 'minister van Gehandicaptenzaken'

Rick Brink uit Hardenberg is in een tv-show van KRO-NCRV gekozen tot eerste 'minister van Gehandicaptenzaken'. Kijkers en juryleden kozen Brink tot boegbeeld voor mensen met een handicap. Zes kandidaten dongen mee naar de 'ministerspost'.

Zo hoorde Brink dat hij de winnaar is:

Brink ...

gisteren 06:09 open_in_new
'VN maakte grote fouten bij aanpak Rohingya-crisis in Myanmar'

De Verenigde Naties hebben stelselmatig gefaald in Myanmar in de aanloop naar het hardhandige optreden van het Myanmarese leger in 2017. Dat is de conclusie van een onafhankelijk intern onderzoek in opdracht van secretaris-generaal António Guterres.

In het rapport staat dat het in de ...

gisteren 05:06 open_in_new
Egyptische oud-president Morsi overleden tijdens rechtszaak

De in 2013 afgezette president van Egypte, Mohamed Morsi, is tijdens een zitting in een proces tegen hem overleden, meldt de Egyptische staats-tv. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend.

De Arabische nieuwssite Al Arabya schrijft dat Morsi flauwviel, nadat hij 25 minuten lang ...

gisteren 04:03 open_in_new
VS stuurt duizend extra militairen naar Midden-Oosten wegens spanningen Iran

De Verenigde Straten sturen zo'n duizend extra militairen naar het Midden-Oosten in reactie op de toenemende spanningen met Iran. Dat meldt het Pentagon.

"De recente Iraanse aanvallen bevestigen de betrouwbare inlichtingen die we hebben over het vijandige gedrag van Iraanse troepen", ...

gisteren 03:00 open_in_new
FIFA WK voetbal (v) 2019

Gastland Frankrijk gaat ondanks een moeizame wedstrijd als groepswinnaar verder op het WK voetbal. De Françaises versloegen Nigeria met 1-0 dankzij een curieuze penalty in het slotkwartier.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste ...

gisteren 23:51 open_in_new
TU Eindhoven opent vacatures voorlopig alleen voor vrouwen

De TU Eindhoven stelt de komende anderhalf jaar alle vacatures voor wetenschappelijk personeel alleen open voor vrouwelijke sollicitanten. Is er na zes maanden nog geen geschikte kandidaat gevonden, dan wordt pas verder gekeken.

De maatregel is onderdeel van het Irène Curie Fellowship. ...

gisteren 23:51 open_in_new
Dode bij schietincident Amsterdam

In Amsterdam is vanavond iemand neergeschoten. Dat gebeurde aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Hulpverleners hebben geprobeerd deze persoon te redden, maar dat was tevergeefs. De identiteit is niet bekendgemaakt.

De schutter is door getuigen gezien. Op Burgernet is gevraagd uit te ...

gisteren 23:51 open_in_new
FIFA WK voetbal (v) 2019

Noorwegen is dankzij een 2-1 zege op Zuid-Korea tweede geworden in groep A en heeft zich daarmee geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Frankrijk. De Zuid-Koreaanse vrouwen blijven puntloos en kunnen hun koffers pakken.

Frankrijk versloeg in de andere wedstrijd in groep A ...

2019-06-17 23:48 open_in_new
FIFA WK voetbal (v) 2019

Gastland Frankrijk gaat ondanks een moeizame wedstrijd als groepswinnaar verder op het WK voetbal. De Françaises versloegen Nigeria met 1-0 dankzij een curieuze penalty in het slotkwartier.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste ...

2019-06-17 23:48 open_in_new
Boeren blij met plannen kringlooplandbouw, maar vrezen minder export

Boerenorganisatie LTO is positief over de plannen die minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vandaag heeft aangekondigd om de omslag te maken naar kringlooplandbouw, een duurzame vorm van landbouw.

Maar boeren zeggen wel: let op dat producten door de maatregelen ...

2019-06-17 23:48 open_in_new