Laatste Nieuws Online

NOS

De Wadden worden steeds donkerder

Nederland gaat samenwerken met Duitsland en Denemarken aan een donker Wad. Dat betekent dat er steeds meer plekken op de Waddeneilanden en langs de noordkust komen waar duisternis heerst.

"Duisternis draagt bij aan het beleven van een unieke natuurervaring", aldus een samenwerkingsverband ...

vandaag 18:39 open_in_new
Aboutaleb sluit hotel waar jongeren feest vierden

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft het Grand Hotel in het centrum van zijn stad per direct gesloten.

In het hotel lapten 24 jongeren afgelopen nacht de coronaregels aan hun laars. Ze gebruikten op een hotelkamer drank en lachgas, stichtten brandjes in het trappenhuis en ...

vandaag 18:39 open_in_new
Amerikanen nemen 'zekere voor onzekere' en hamsteren wapens

Met een mobieltje tegen zijn oor gedrukt, loopt Mark Boerio naar een van de wapenrekken in zijn winkel. De telefoon rinkelt voortdurend. Klanten vragen hem of hij nog genoeg op voorraad heeft. Pistolen, geweren en kogels; ze zijn niet aan te slepen.

De afgelopen weken zagen we over de hele ...

vandaag 18:39 open_in_new
Het regent opzeggingen in de eredivisie, PSV neemt afscheid van Schwaab

Daniel Schwaab vertrekt na dit seizoen bij PSV. De 31-jarige Duitse verdediger kreeg van de clubleiding te horen dat zijn aflopende contract formeel is opgezegd én ook niet zal worden verlengd.

Bij spelers met een aflopend contract, moet dat vóór 1 april worden opgezegd. Doen clubs dat ...

vandaag 16:33 open_in_new
'Spoed is spoed: denk niet ze zijn vast te druk'

In de serie 'In de frontlinie' publiceren we dagelijks de ervaringen van zorgmedewerkers die we de komende tijd volgen. De tekst komt tot stand na een interview met een NOS-redacteur. Vandaag ambulanceverpleegkundige Hanna Bonnes.

"Deze tijd is emotioneel belastend. Tijdens werk, maar ook ...

vandaag 16:33 open_in_new
Apparatuur voor 100 extra IC-bedden geleverd

Technologiebedrijf Philips heeft vandaag 100 beademingsapparaten afgeleverd aan het ministerie van Volksgezondheid. Ze zijn gemaakt in de VS en vormen samen met 100 patiëntbewakingssystemen het eerste deel van een grote order die het ministerie heeft geplaatst. De bewakingsapparatuur werd ...

vandaag 15:30 open_in_new
Veel rustiger op stranden en in natuurgebieden, markt Ede gesloten

Was het vorig weekeinde nog bijna zomers druk op de stranden en in natuurgebieden, nu is het er rustig. Strandopgangen zijn afgesloten, parkeerplaatsen in bosgebieden dicht.

Overal in Nederland zijn vandaag maatregelen genomen om te zorgen dat we minstens anderhalve meter afstand van ...

vandaag 15:30 open_in_new
Windsurfer Badloe traint in rustige tijd even als wingsurfer

Hij plaatste zich vorige maand na een lang kwalificatietraject voor het eerst voor de Olympische Spelen. Windsurfer Kiran Badloe zou over vier maanden als tweevoudig wereldkampioen zeker favoriet zijn voor de gouden medaille in Tokio.

Het olympische debuut laat echter nog even op zich ...

vandaag 15:30 open_in_new
Corona in Nederland: cijfers van 28 maart

In de afgelopen 24 uur zijn er 93 coronadoden gemeld bij het RIVM. Daarmee komt het totale dodental in Nederland op 639. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest), is met 454 toegenomen tot 2954. Het aantal overledenen is lager dan de 112 van gisteren, terwijl het aantal ...

vandaag 15:30 open_in_new
Politie bekeurt feestende jongeren: 'ik ben jong en krijg geen corona'

De politie heeft gisteravond ingegrepen op verschillende plekken in het land waar jongeren bij elkaar zaten. Daarbij werden voor zover bekend de eerste boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronoregels. Een aantal jongeren is aangehouden.

Sinds deze week is het verboden om - ...

vandaag 14:27 open_in_new
Voetbalbond Uruguay zet na veertien jaar Tabárez op straat vanwege coronacrisis

De Uruguayaanse voetbalbond heeft naar aanleiding van de coronacrisis zo'n 400 medewerkers ontslagen, onder wie bondscoach Oscar Tabárez. Volgens het bestuur is dit noodzakelijk om te voorkomen dat de bond in financiële problemen komt.

Tabárez, die naar verluidt drie miljoen euro per ...

vandaag 14:27 open_in_new
Eerste indruk: veel rustiger op stranden en in natuurgebieden

Was het vorig weekeinde nog bijna zomers druk op de stranden en in natuurgebieden, nu is het er rustig. Strandopgangen zijn afgesloten, parkeerplaatsen in bosgebieden dicht.

In de kop van Noord-Holland zetten gemeenten drones in om mensen te waarschuwen goed afstand te houden.

Het ...

vandaag 14:27 open_in_new
Coalitiepartijen willen steun voor lokale en regionale kranten

De regeringspartijen willen dat het kabinet zich gaat inzetten voor het voortbestaan van lokale en regionale kranten, die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de corona-uitbraak. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie roepen in schriftelijke vragen minister Slob (Media) op om met een financiële ...

vandaag 13:24 open_in_new
Isolatie van Wuhan gedeeltelijk opgeheven, opstootje aan provinciegrens

De Chinese miljoenenstad Wuhan, waar de eerste besmetting van het coronavirus werd vastgesteld, is na een maandenlange afsluiting deels heropend. De 11 miljoen inwoners van de metropool werden in januari afgesloten van de buitenwereld en moesten binnenblijven om de uitbraak van het coronavirus ...

vandaag 13:24 open_in_new
Coronavirus houdt ook voetbalclub Valencia in zijn greep: al 25 besmettingen

De Spaanse voetbalclub Valencia gaat flink gebukt onder het coronavirus. Volgens de Spaanse sportkrant Marca zijn inmiddels 25 mensen bij de club besmet met het longvirus: tien spelers en vijftien stafleden.

Van drie spelers die besmet zijn met het coronavirus is de naam bekend: Ezequiel ...

vandaag 11:18 open_in_new
Formule 1-teams ontwikkelen even geen bolide, maar beademingsapparatuur

Het Formule 1-seizoen had al twee races oud moeten zijn, maar door de wereldwijde coronacrisis hebben de bolides nog geen meter in wedstrijdverband gereden.

De fabrieken van de teams moesten verplicht drie weken op slot, maar toch werd er de afgelopen weken gewerkt. Niet om de snelste auto ...

vandaag 11:18 open_in_new
Karabulut (SP) wil niet meer op lijst

Sadet Karabulut stopt volgend jaar als Kamerlid voor de SP. Op Facebook schrijft ze dat ze besloten heeft niet meer beschikbaar te zijn voor een plaats op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen.

"Niet omdat ik klaar ben met de wereld te veranderen. Wel omdat ik denk dat ik onder ...

vandaag 11:18 open_in_new
Seppelt hekelt halsstarrig IOC: 'Imago van Bach heeft flinke deuk opgelopen'

Dinsdag kwam het hoge woord eruit: de Olympische Spelen van Tokio zullen niet in 2020 gehouden worden. Daarmee trok het Internationaal Olympisch Comité als een van de laatste organisaties de onvermijdelijke conclusie dat niemand immuun kan zijn voor het coronavirus.

Waarom aarzelde het ...

vandaag 11:18 open_in_new
Piekeren, wakker liggen en bang zijn: hoe om te gaan met corona-angst?

Piekeren over de risico's van een coronabesmetting, wakker liggen omdat je je zorgen maakt, denken aan welke erge dingen er mogelijk kunnen gebeuren. Ook als je fysiek niet ziek bent, kun je mentaal behoorlijk veel last hebben van de coronacrisis.

In China bleek dat bijna de helft van de ...

vandaag 11:18 open_in_new
Erasmus MC op zoek naar plasmadonoren die al corona hebben gehad

Het Erasmus MC in Rotterdam doet een oproep aan mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus om zich te melden. Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk medicijn tegen de infectie die door het virus wordt veroorzaakt. Wie is genezen zou daarbij kunnen helpen.

"De onderzoekers ...

vandaag 11:18 open_in_new
Grote beleggers roepen bedrijven op dividend op te schorten

Pensioenfondsen en grote vermogensbeheerders uit binnen- en buitenland roepen bedrijven op voorlopig geen dividend uit te keren of de dividenduitkering te verlagen. De winstuitkering kost veel geld en zou bedrijven nog meer verzwakken. Veel bedrijven zijn door de coronacrisis en de gekelderde ...

vandaag 11:18 open_in_new