Laatste Nieuws Online

NOS

Partijcongres SPD: 'We moeten ons heruitvinden'

Ooit de machtigste politieke partij van Duitsland, nu is het crisis: in de peilingen valt de SPD inmiddels terug naar een schamele 14 procent. Correspondent Wouter Zwart bezocht het partijcongres van de Sociaal-Democraten.

...
gisteren 20:24 open_in_new
Vlammenzee bereikt Sydney: 'Dit zijn hele serieuze branden'

'Bosbranden komen gevaarlijk dichtbij plekken waar veel mensen zijn', zegt Gladys Berejiklian, premier van Australische deelstaat New South Wales.

...
gisteren 16:12 open_in_new
Merkel in Auschwitz: 'Diepe schaamte voor de barbaarse misdaden'

Voor het eerst in haar ambtstermijn bezocht bondskanselier Merkel het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Ze zegde 60 miljoen euro toe voor onderhoud en zei dat de Holocaust nooit mag worden vergeten.

...
gisteren 14:06 open_in_new
Indiase agenten onthaald als helden na doden verkrachters

De verdachten probeerden te vluchten, waarop de politie het vuur opende. De mannen werden verdacht van het verkrachten en vermoorden van een vrouw van 27, vorige week. Die zaak maakte veel los in India.

...
gisteren 13:03 open_in_new
Boris Johnson verwisselt band Formule 1-wagen

Over een week zijn de verkiezingen in Groot-Brittannië. En politici zoeken nu dan ook de sportwereld op om hun campagnes kracht bij te zetten. Premier Boris Johnson maakte een pitstop bij Red Bull in Milton Keynes.

...
2019-12-05 14:57 open_in_new
'Allermooiste klus die een presentator kan krijgen'

Verslaggever Martijn van der Zande sprak met Chantal Janzen en Edsilia Rombley.

...
2019-12-04 22:09 open_in_new
'Ik kan moeilijk mijn pak aantrekken onder een brug en naar mijn werk gaan'

Na de vier grote steden slaan nu ook de ombudsmannen alarm over het groeiende aantal daklozen. Ze vragen premier Rutte om in te grijpen.

...
2019-12-04 19:00 open_in_new
Onderonsje bij NAVO-top gefilmd, 'hun monden vielen open'

Bij de receptie van de NAVO-top hebben Justin Trudeau, Emmanuel Macron, Boris Johnson en Mark Rutte een onderonsje. Ze noemen geen namen, maar een microfoon pikt een gesprek op dat over Donald Trumps langdurige persconferenties lijkt te gaan.

...
2019-12-04 12:42 open_in_new
Dit is waarom Iraakse demonstranten de straat op gaan

De protesten in Irak zijn al bijna twee maanden aan de gang. De NOS sprak vier Iraakse demonstranten in Bagdad, hoe kijken zij naar de situatie in het land?

...
2019-11-29 22:27 open_in_new
Getroffen Australiërs bij klimaatprotest, 'ben alles kwijtgeraakt door branden'

In Australië hebben de gedupeerden van de enorme bosbranden die het land nu teisteren, zich bij de klimaatdemonstranten gevoegd. Ze willen dat de regering strenge maatregelen neemt tegen de klimaatsverandering.

...
2019-11-29 13:00 open_in_new
Omstanders filmen inval bij huis terreurverdachte in Zoetermeer

De Dienst Speciale Interventies kon één van de verdachten aanhouden bij zijn huis in Zoetermeer. De tweede verdachte werd aangehouden in zijn auto in Den Haag. Beiden zijn aangehouden vanwege het voorbereiden van een terroristische aanslag.

...
2019-11-26 19:54 open_in_new
Campagne tegen seksueel geweld: 'Ongezouten meningen moeten weg'

Mensen die tegen hun wil seks hebben gehad zoeken vaak te laat, of helemaal geen hulp. Daarom is er nu een campagne. Lindsay Arts maakte zelf grensoverschrijdend seksueel gedrag mee en denkt dat de campagne slachtoffers kan helpen.

...
2019-11-25 19:45 open_in_new
Boeren protesteren, maar hinderen niet: 'Het is de dood of de gladiolen'

De boeren voeren opnieuw actie. Ze staan met trekkers bij de op- en afritten van snelwegen. Op die manier willen ze druk zetten op het gesprek dat de boerenorganisaties vanmiddag hebben met minister Schouten.

...
2019-11-25 16:36 open_in_new
De paus, zijn nichtje en de koning van Thailand

Paus Franciscus bezoekt deze week Thailand. En daar deelt onverwacht iemand de schijnwerpers met de paus, de koning van Thailand en koningin. Het is het achternichtje van de paus, zuster Ana Rosa Sivori die al bijna 50 jaar in Thailand woont en werkt.

...
2019-11-22 16:09 open_in_new
Aardbeien, nu eens niet uit de kas maar van de zeebodem

In Italië wordt geëxperimenteerd met onderwaterlandbouw. Het project is volgens onderzoekers interessant voor landen die geen of weinig landbouwgrond hebben.

...
2019-11-21 16:00 open_in_new
Londense botanische tuin start kerstseizoen met lichtshow

Voor het zevende jaar op rij is de Londense botanische tuin Kew Gardens het toneel van een indrukwekkende kerstlichtshow. Honderdduizenden lampjes verlichten de tuinen.

...
2019-11-20 11:39 open_in_new
Heldhaftige Australische redt koala uit brandend bos

Door toedoen van de vrouw kon het dier gered worden en naar een speciaal koala-ziekenhuis worden gebracht. Hoe het met de koala is, is niet bekend.

...
2019-11-19 13:36 open_in_new
Koala gered uit brandend bos door heldhaftige Australische

Door toedoen van de vrouw kon het dier gered worden en naar een speciaal koala-ziekenhuis worden gebracht. Hoe het met de koala is, is niet bekend.

...
2019-11-19 12:33 open_in_new
Deken van bosbrandenrook over Sydney, overlast voorbij

De rook was afkomstig van de vele bosbranden die woeden in Australië. Inmiddels is de overlast alweer voorbij.

...
2019-11-19 10:27 open_in_new
Deken van bosbrandenrook hangt over Sydney

De brandweer van de Australische miljoenenstad adviseert de bewoners om zoveel mogelijk binnen te blijven met de ramen en deuren dicht.

...
2019-11-19 08:21 open_in_new
Noodweer in Oostenrijk en Italië: lawine trekt door dorp

In delen van Oostenrijk en Italië zijn veel problemen door zware sneeuwval en regen. Er zijn lawines en overstromingen en sommige dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten.

...
2019-11-18 15:33 open_in_new