Laatste Nieuws Online

NOS

Overheidscommissie Botswana adviseert herinvoering olifantenjacht

Een overheidscommissie in Botswana adviseert om de jacht op olifanten in het land weer toe te staan. Het rapport van de commissie werd aan president Mokgweetsi Masisi overhandigd door de minister van Plattelandsontwikkeling, die het onderzoek leidde.

Minister Van der Westhuizen zei bij de ...

vandaag 03:30 open_in_new
'Noord-Korea halveert voedselrantsoenen'

Noord-Korea heeft de voedselrantsoenen bijna gehalveerd. Noord-Koreanen krijgen nu geen 550 gram per dag per persoon meer, maar nog maar 300 gram. Dat schrijft Noord-Korea in een memo aan de Verenigde Naties die is ingezien door het Britse persbureau Reuters.

Het land zegt dat er een ...

vandaag 03:30 open_in_new
Gele hesjes blokkeren urenlang Belgische grensovergang

Actievoerders in gele hesjes hebben in België een paar uur een grensovergang geblokkeerd. Het gaat om de E17 bij Rekkem, tussen Kortrijk en de Franse stad Tourcoing.

Volgens een lokale nieuwssite was de sfeer gespannen. De activisten staken op de snelweg pallets in brand en het verkeer ...

vandaag 02:27 open_in_new
Kindertoeslag: 'Niet onmogelijk dat ouders gelijk krijgen bij de rechter'

Staatssecretaris Snel denkt dat het "niet onmogelijk" is dat ouders gelijk krijgen als ze naar de rechter stappen om hun volledige achterstallige kindgebonden budget op te eisen. Dit zei de staatssecretaris van Financiën in de Tweede Kamer.

De Kamer heeft met verbazing gereageerd op de ...

vandaag 02:27 open_in_new
'Noord-Korea halveert voedselrantsoenen kort voor nieuwe top Kim-Trump'

Noord-Korea heeft kort voor een nieuwe topontmoeting tussen zijn leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump de voedselrantsoenen bijna gehalveerd. Noord-Koreanen krijgen nu geen 550 gram per dag per persoon meer, maar nog maar 300 gram.

Dat schrijft Noord-Korea in een memo aan de ...

vandaag 02:27 open_in_new
50 jaar minimumloon: van 612 gulden naar 1616 euro

Op de kop af 50 jaar geleden werd in ons land het wettelijk minimumloon geïntroduceerd. Het eerste minimumloon in februari 1969 bedroeg per maand 611,70 gulden (omgerekend 277,58 euro). Dat loon ligt nu, in 2019, op 1615,80 euro.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een ...

vandaag 01:24 open_in_new
Gele hesjes blokkeren Belgische grensovergang

Actievoerders in gele hesjes hebben in België een grensovergang geblokkeerd. Het gaat om de E17 bij Rekkem, tussen Kortrijk en de Franse stad Tourcoing.

Volgens een lokale nieuwssite is de sfeer gespannen. De activisten hebben op de snelweg pallets in brand gestoken en het verkeer staat ...

vandaag 01:24 open_in_new
Imagoschade Nike na opmerkelijk incident bij basketbalduel

De marketingmedewerkers van sportkledingfabrikant Nike moeten de komende weken flink aan de bak om het imago van het merk op te poetsen. Het bedrijf is onder vuur komen te liggen nadat een basketballer geblesseerd was geraakt door een gescheurde zool van zijn linker Nike-schoen.

De ...

vandaag 00:21 open_in_new
Bosz en Leverkusen verslikken zich in FK Krasnodar

Peter Bosz kan zich met Bayer Leverkusen volledig gaan richten op de Bundesliga. De Nederlander zag zijn formatie in de Europa League niet verder dan 1-1 komen tegen FK Krasnodar.

Na de 0-0 in Rusland waren er doelpunten nodig in de matig gevulde BayArena, maar de ploeg van Bosz had het ...

vandaag 23:18 open_in_new
Peter Tork, bassist van The Monkees, overleden

In Connecticut is de Amerikaanse muzikant en acteur Peter Tork op 77-jarige leeftijd overleden. Hij begon als folkzanger, maar werd bekend als bassist van The Monkees. Zijn echte naam was Peter Thorkelson.

The Monkees begonnen in 1966 als een fictieve band in een tv-serie van de ...

vandaag 23:18 open_in_new
Hoofdschuddend wint Van Gerwen ook zijn derde Premier League-duel

Darter Michael van Gerwen heeft ook zijn derde wedstrijd in de Premier League gewonnen. Van Gerwen was in een nagenoeg foutloze wedstrijd tegen Rob Cross op weg naar een 7-0 overwinning, de grootst mogelijke score in een best-of-12, maar moest toch nog twee legs afstaan.

Van Gerwen en ...

vandaag 23:18 open_in_new
Fout bij KNMI-meting Groningse aardbevingen, Kamer wil opheldering

Het KNMI heeft een fout gemaakt met het afstellen van apparatuur voor het meten van de Groningse aardbevingen. De aardtrillingen worden gemeten met seismometers en zogenoemde versnellingsmeters die vooral de beving op de grond meten.

In augustus 2018 ontdekte het KNMI "inconsequenties" in ...

vandaag 23:18 open_in_new
Holocaust Namenmonument wordt veel duurder, Rijk betaalt verschil

Het nog te bouwen nationaal Holocaust Namenmonument, een gedenkplaats voor de ruim 102.000 Nederlandse slachtoffers van de Holocaust, wordt ruim twee keer zo duur als verwacht. Dat verschil wordt bijna in zijn geheel betaald door het Rijk, schrijft staatssecretaris Blokhuis in een brief aan de ...

gisteren 22:15 open_in_new
Fout bij KNMI-meting Groningse aardbevingen, maar verwacht effect klein

De KNMI heeft een fout gemaakt met het afstellen van apparatuur voor het meten van de Groningse aardbevingen. De aardtrillingen worden gemeten met seismometers en zogenoemde versnellingsmeters die vooral de beving op de grond meten.

In augustus 2018 ontdekte het KNMI "inconsequenties" in ...

gisteren 22:15 open_in_new
Kwetsende reacties na vergismoord: 'Dan had je er niet zo Marokkaans uit moeten zien'

Verwerpelijk en een onnodige trap na. Zo noemt Janke Verhagen de reacties die ze kreeg nadat haar vriend was doodgeschoten. Haar partner Stefan Eggermont werd in 2014 in Amsterdam-Oost onder vuur genomen toen hij thuis kwam na een avondje voetbal kijken.

Een greep uit de eerste online ...

gisteren 22:15 open_in_new
Hulpgoederen aangekomen op Curaçao, maar niet welkom in Venezuela

Op Curaçao is vanmiddag de eerste 50 ton aan hulpgoederen voor Venezuela aangekomen. De spullen worden opgeslagen totdat ze naar Venezuela kunnen worden gebracht. Vooralsnog lukt dat niet, omdat de Venezolaanse president Maduro afgelopen dinsdag de zeegrens met Curaçao, Bonaire en Aruba ...

gisteren 22:15 open_in_new
Franse media: Nederlands meisje (6) zwaargewond bij ongeluk stoeltjeslift

Een 6-jarig Nederlands meisje is in Frankrijk zwaargewond geraakt tijdens een skiles. Ze zat in een stoeltjeslift minutenlang met haar hoofd vastgeklemd, melden Franse media.

Het meisje werd bovenaan de skipiste bewusteloos aangetroffen. Volgens de Franse media zat haar hoofd vastgeklemd ...

gisteren 22:15 open_in_new
Keizer met Sporting Portugal uit Europa League geknikkerd

Marcel Keizer en Bas Dost hebben met Sporting Portugal afscheid moeten nemen van het toernooi om de Europa League. Het 1-1 gelijkspel bij Villarreal bleek niet voldoende voor plaatsing voor de achtste finales.

Bruno Fernandes leek op slag van rust Sporting op weg te helpen door de 0-1 aan ...

gisteren 21:12 open_in_new
Spanje onderzoekt misbruik Spaanse arbeiders in Nederland

Veel Spaanse uitzendkrachten zijn er niet in Nederland, naar schatting gaat het om zo'n 4000 mensen. Maar ruim 10 procent van hen heeft bij de Spaanse ambassade geklaagd over misstanden tijdens hun werk. Slechte huisvesting, onduidelijke contracten en hoge inhoudingen leiden tot schrijnende ...

gisteren 21:12 open_in_new
Van vrolijke Française tot Syriëganger, en nu een veiligheidsdilemma voor Frankrijk

Er bestaan twee beelden van Émilie König. De eerste foto is van onbekende datum maar moet zo'n vijftien jaar geleden zijn genomen: een lachende jonge vrouw, in haar woonplaats Lorient in Bretagne.

Het tweede beeld is van een jaar geleden. Dezelfde Émilie König werd toen gefilmd in ...

gisteren 21:12 open_in_new
Onderzoek naar IND om behandeling van criminele asielzoekers

Er is een onderzoek gaande naar de vraag of de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) verblijfsvergunningen van criminele asielzoekers niet heeft ingetrokken om tijd en werk te besparen. Het onderzoek naar deze mogelijke misstand loopt sinds 1 februari, zo schrijft staatssecretaris Harbers van ...

gisteren 21:12 open_in_new