Laatste Nieuws Online

NOS

Nijmeegs gezin mag om eigen veiligheid huis niet meer in

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht zogenoemde crypto-telefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden ...

vandaag 07:48 open_in_new
Wekdienst 16/8: nieuwe droogtemonitor en Madonna 60 jaar

Goedemorgen! Er komen mogelijk nieuwe maatregelen tegen de droogte en Madonna is 60 jaar.

Het wordt op de meeste plaatsen zomers warm. Tot de avond blijft het droog, maar 's avonds kan er in het westen een regen- of onweersbui vallen. De buien trekken in de late avond en vannacht ...

vandaag 07:48 open_in_new
Nederlandse OM stopt strafrechtelijk onderzoek naar Julio Poch

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijke onderzoek naar Julio Poch stopgezet. De Argentijns-Nederlandse voormalig gevechtspiloot bij de Argentijnse marine werd verdacht van betrokkenheid bij dodenvluchten ten tijde van het militaire regime (1976-1983).

Poch werd in ...

vandaag 07:48 open_in_new
Amerikaanse kranten massaal tegen Trump: 'Wij zijn niet de vijand van het volk'

Honderden kranten en weekbladen in Amerika hebben vandaag een gelijktijdig hoofdcommentaar geplaatst. Daarmee reageren ze op de aanvallen van president Trump op de media, die hij bijna dagelijks als "nepnieuws" bestempelt.

Het is een initiatief van The Boston Globe. "Een centraal onderdeel ...

vandaag 06:45 open_in_new
Boetes en waarschuwingen voor overtreden sproeiverbod

Er zijn deze zomer tot nu toe 39 boetes uitgedeeld voor overtredingen van het sproeiverbod. Ruim 150 mensen kregen een waarschuwing, blijkt uit cijfers van de Unie van Waterschappen.

De minimale boete is 500 euro voor particulieren en 1500 euro voor bedrijven. De waterschappen controleren ...

vandaag 06:45 open_in_new
Bewoners 'brughuizen' Genua even terug, maar hun wijk lijkt ten dode opgeschreven

Gisteren moesten ze opeens halsoverkop hun huizen uit rennen, toen de brug boven hun woonwijk plotseling instortte. Het brugdeel boven de appartementenblokken hield het, maar zo'n 600 mensen stonden opeens zonder spullen en zonder onderdak op straat. Terugkeren is te gevaarlijk, de restanten van ...

vandaag 05:42 open_in_new
Tientallen mensen onwel door 'zombiedrug' in VS

In New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut zijn in een park tientallen mensen onwel geworden na het gebruik van drugs. Twee mensen zijn er slecht aan toe, schrijft ABC News. Een man, de mogelijke dealer, is aangehouden.

Het zou gaan om de drug K2 of Spice, synthetische cannabis, ...

vandaag 04:39 open_in_new
Straat enkele uren afgezet in centrum A'dam na vondst 'verdacht voorwerp'

In de Amsterdamse binnenstad is gisteravond laat enkele uren een straat afgezet geweest na de vondst van een verdacht voorwerp. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar het voorwerp. Later vandaag maakt de politie meer bekend hierover.

De straat die was afgezet is ...

vandaag 03:36 open_in_new
Nederlander bekeek 'helse planeet' en ontdekte dat zelfs ijzer er verdampt

Het was een eureka-momentje voor Jens Hoeijmakers. Als eerste zag de Nederlandse sterrenkundige wat het betekent als je met de heetste planeet te maken hebt die ooit is ontdekt: zelfs ijzer en titanium verdampen er tot een gas.

IJzer en titanium in gasvorm zijn nog nooit op een planeet ...

vandaag 03:36 open_in_new
Libiërs ter dood veroordeeld voor neerschieten feestvierders in 2011

In Libië zijn 45 mensen veroordeeld tot het vuurpeloton voor een incident tijdens de opstand in de hoofdstad Tripoli in 2011. De veroordeelden openden volgens de rechtbank het vuur op mensen die vierden dat rebellen de stad hadden ingenomen.

Tientallen feestvierders werden door kogels ...

vandaag 03:36 open_in_new
Trump ontzegt kritische ex-baas CIA toegang tot gevoelige informatie

De Amerikaanse president Trump heeft de voormalige CIA-chef John Brennan zijn speciale bevoegdheid afgenomen om vertrouwelijke informatie in te zien. De president heeft daar volgens zijn woordvoerder, Sarah Sanders, toe besloten omdat wordt getwijfeld aan Brennans objectiviteit en ...

vandaag 03:36 open_in_new
Nijmeegs gezin mag van burgemeester eigen huis niet meer in

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht zogenoemde crypto-telefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden ...

vandaag 01:30 open_in_new
Atlético pijnigt Real in verlenging en wint Europese Super Cup

Atlético Madrid heeft ten koste van rivaal Real Madrid voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. In het Estse Talinn versloeg de winnaar van de Europa League de Champions League-titelhouder na verlenging met 4-2.

Atlético-spits Diego Costa zette de ploeg ...

vandaag 00:27 open_in_new
Straat afgezet in centrum Amsterdam na vondst 'verdacht voorwerp'

In de Amsterdamse binnenstad is een straat afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Om wat voor voorwerp het gaat, wil de politie niet zeggen. Een explosievenexpert doet onderzoek.

De straat die is afgezet is de Voetboogstraat, die parallel loopt aan de Kalverstraat. In de straat is ...

vandaag 00:27 open_in_new
De Duitse geboorteakte kent binnenkort een derde geslacht

Duitsers met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken, kunnen binnenkort als 'divers' worden aangemerkt. De Duitse regering keurde vandaag een wet goed, die een derde geslacht op geboorteaktes toestaat.

De wetswijziging volgt na een besluit van het Duitse grondwettelijk Hof van vorig ...

vandaag 23:24 open_in_new
'Brug Genua niet alleen door slecht onderhoud ingestort'

Slecht onderhoud kan niet de enige reden zijn dat de brug in Genua gisteren naar beneden is gekomen. Althans, dat lijkt ingenieur Rob Vergoossen sterk. "Er is regelmatig onderhoud aan deze brug uitgevoerd."

Bovendien is achterstallig onderhoud op zichzelf meestal geen reden tot instorten. ...

gisteren 22:21 open_in_new
'Nederlander verongelukt bij jetski-ongeluk Malta'

Bij een jetski-ongeluk in een baai aan de noordoostkust van Malta is een 19-jarige Nederlander omgekomen. Dat melden Maltese media. Hij zou zijn geraakt door een jetski die werd bestuurd door een andere 19-jarige Nederlander.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het slachtoffer ...

gisteren 22:21 open_in_new
Maaltijdbezorger Foodora Nederland stopt

Maaltijdbezorger Foodora stopt zijn activiteiten in Nederland. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette Foodora Nederland begin deze maand te koop, maar een serieuze gegadigde heeft zich niet gemeld.

De medewerkers van Foodora zijn schriftelijk ingelicht. Vrijdag is er een ...

gisteren 21:18 open_in_new
Italiaanse premier roept noodtoestand voor regio uit na brugramp Genua

Premier Conte van Italië heeft de noodtoestand uitgeroepen voor Ligurië, de regio rond Genua, vanwege de instorting van de Morandibrug. Conte zegt dat hij de noodtoestand uitroept op verzoek van de autoriteiten in de regio. De noodtoestand zal 12 maanden duren.

Door de noodtoestand ...

gisteren 21:18 open_in_new
Mentaal sterke Haase stunt tegen Zverev in Cincinnati

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het masterstoernooi in Cincinnati voor een stunt gezorgd door Alexander Zverev te verslaan. De mondiale nummer 55 won met 5-7, 6-4, 7-5 en stuit nu op de als dertiende geplaatste Spanjaard Pablo Carreño of de Amerikaan Bradley Klahn.

Haase versloeg ...

gisteren 20:15 open_in_new
Zomerschool VMBO Maastricht in volle gang: 'Merendeel slaagt waarschijnlijk'

Deze week is voor de tweede keer de zomerschool van start gegaan op het VMBO Maastricht, de school waar twee maanden geleden honderden leerlingen te horen kregen dat hun diploma ongeldig was. Interim-bestuurder Jan Rijkers verwacht dat het grootste deel van de 356 leerlingen alsnog eind augustus ...

gisteren 20:15 open_in_new