Laatste Nieuws Online

NOS

Tineke Geessink, die op haar 63e moeder werd, overleden

Tineke Geessink, de vrouw die in 2011 op 63-jarige leeftijd beviel van een meisje, is overleden. Geessink laat een dochter van 9 na. Geessink stierf op 25 juni in Sint Annaparochie, laat haar familie weten. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Geessink haalde de publiciteit als de oudste ...

2020-07-11 00:42 open_in_new
Fraudesystemen Belastingdienst stopgezet na kritisch rapport

Bij de Belastingdienst zijn vier computersystemen waarmee frauderisico's in kaart werden gebracht tijdelijk uitgezet. Ze voldoen niet aan de privacywetgeving, schrijven staatssecretarissen van Financiën Vijlbrief en Van Huffelen aan de Tweede Kamer.

Ook is het werk van het CAF-team ...

2020-07-11 00:42 open_in_new
Agent trekt pistool tegen demonstrerende boer

Een motoragent heeft vanmiddag zijn wapen getrokken tegen een actievoerende boer. Dat heeft de politie gemeld. Er is geen waarschuwingsschot gelost.

De 39-jarige boer uit Oost Gelre maakte deel uit van een groep demonstranten. Na de protestacties in Zwolle en bij ...

2020-07-11 00:42 open_in_new
Verdriet en verslagenheid na overlijden shorttrackster Van Ruijven

De teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster. Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte.

"Rust zacht, lieve Lara. De doorzetter, met je ...

2020-07-11 00:42 open_in_new
Steijn opvolger van Hyballa bij NAC Breda

Maurice Steijn is de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De 46-jarige Hagenaar tekent bij de Brabantse eerstedivisionist een contract voor drie jaar en is de opvolger van Peter Hyballa.

Steijn speelde in de herfst van zijn loopbaan voor NAC, waarmee hij in het seizoen 1999/2000 kampioen van ...

2020-07-10 22:36 open_in_new
KLM, NS en Booking.com zijn grootste ontvangers NOW-loonsteun

KLM is verreweg de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. Met die maatregel betaalt het rijk een deel van het loon van werknemers bij door corona gedupeerde bedrijven. Het luchtvaartbedrijf kreeg ruim 290 miljoen euro als tegemoetkoming voor de salarissen van medewerkers die niet ...

2020-07-10 22:36 open_in_new
Italiaanse premier bezoekt Rutte, Wilders protesteert op afstand

De Italiaanse premier Conte is op bezoek bij zijn collega Rutte om hem te bewegen tot een soepeler opstelling tegenover het Europese herstelfonds. Voor de aankomst van de Italiaanse politicus op het Binnenhof stond PVV-leider Wilders tussen het op afstand gehouden publiek met een protestbord ...

2020-07-10 22:36 open_in_new
Schouten: geen preventieve ruiming nertsenfokkerijen Brabant

De nertsenfokkerijen in de regio Brabant Zuid-Oost worden niet preventief geruimd. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw aan de Tweede Kamer. Gisteren vroeg de veiligheidsregio Schouten om alle bedrijven te laten ruimen om verdere besmetting en onrust te voorkomen.

"Deze maatregel ...

2020-07-10 22:36 open_in_new
'Panter' Lara van Ruijven schreef Nederlandse shorttrackgeschiedenis

Aanstekelijk enthousiast naast de baan, op het ijs messcherp loerend op haar kans. Altijd klaar om toe te slaan, als een panter. Zo verwierf Lara van Ruijven zich in haar korte loopbaan een prominent plekje in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Twee momenten typeren de loopbaan van de ...

2020-07-10 22:36 open_in_new
Libiër Eissa wil maar één ding: 'Een toekomst voor mijn kinderen'

"Hij kwam van ver, om ons leven voor altijd te verpesten", zegt Salah Eissa. Hij heeft geen goed woord over voor generaal Haftar. Bijna een jaar geleden moest Eissa door zware gevechten zijn huis in Tripoli ontvluchten. Sindsdien woont hij met zijn gezin in een veiliger deel van de hoofdstad van ...

2020-07-10 21:33 open_in_new
Geen hogere premie voor mensen die al jaren kankervrij zijn

Mensen die al jaren genezen zijn van kanker hoeven straks niet meer extra te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De wijziging was al aangekondigd en de ministerraad heeft vandaag ingestemd met het voorstel.

Vanaf 2021, en zo mogelijk eerder, geldt dat ex-patiënten ...

2020-07-10 21:33 open_in_new
Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden

Shorttrackster Lara van Ruijven is overleden, zo heeft schaatsbond KNSB bekendgemaakt.

Bij de 27-jarige wereldkampioene werd eind juni een stoornis aan het immuunsysteem geconstateerd. Ze belandde op de intensive care van het ziekenhuis in Perpignan (Frankrijk), nadat ze ernstig ziek was ...

2020-07-10 21:33 open_in_new
Verstappen voelt progressie: 'Het gevoel was beter dan vorige week'

Een wereld van verschil. Na de teleurstelling van vorig weekend, nu de glimlach. Max Verstappen kijkt tevreden terug op de eerste testdag voor de Grand Prix van Steiermark van komende zondag. "De auto voelt een stuk beter dan vorige week", zegt de Red Bull-coureur, die vrijdagmiddag op het ...

2020-07-10 20:30 open_in_new
Verbod trekkerprotesten in regio IJsselland na nieuwe boerenacties

In de regio IJsselland is het sinds 18.00 uur verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Het verbod geldt in eerste instantie voor een week. Dat heeft de burgemeester van Zwolle en het hoofd van de veiligheidsregio, Peter Snijders, gezegd.

Aanleiding voor het verbod is de reeks ...

2020-07-10 20:30 open_in_new
Politie dreigt beelden relschoppers Den Haag vrij te geven

De politie in Den Haag roept relschoppers die zich op 21 juni misdroegen rond de verboden demonstratie tegen coronamaatregelen op zich te melden. Doen ze dat niet, dan worden er komende dinsdag beelden van hen getoond in het programma's Opsporing Verzocht en Team West van Omroep West.

De ...

2020-07-10 20:30 open_in_new
Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof, hoe kansrijk is dat?

Een nieuwe stap in de juridische strijd rond het neerhalen van vlucht MH17. Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg, zo werd vandaag bekend.

Met de stap wil het kabinet de al ingediende individuele klachten van nabestaanden bij het ...

2020-07-10 20:30 open_in_new
Venetië test langverwachte dam die hoogwater in stad moet voorkomen

Venetië kan in de toekomst droge voeten houden, ook bij extreem hoog water in de Adriatische Zee. Vandaag is voor het eerst de stormvloedkering die vlak voor de kust ligt, helemaal gesloten. Een belangrijke test voor het enorme en dure project.

Er is zeventien jaar gewerkt aan de mobiele ...

2020-07-10 19:27 open_in_new
Nieuwe richtlijnen moeten AZ-achtige stadionrisico's voorkomen

Voetbalclubs in het betaald voetbal hebben richtlijnen gekregen om de veiligheid te meten van de constructie van hun voetbalstadion. Het protocol (pdf) is een hulpmiddel voor stadioneigenaren om hun stadion periodiek te controleren. Het ministerie van Binnenlandse Zaken komt met het protocol ...

2020-07-10 19:27 open_in_new
Onno de Jong tweede advocaat voor kroongetuige Nabil B.

Nabil B., kroongetuige in het proces tegen de groep rond Ridouan Taghi, heeft een tweede advocaat. Onno de Jong zal samen met Peter Schouten de verdediging op zich nemen, bevestigt De Jong na berichtgeving van De Telegraaf.

De verdediging van de kroongetuige ligt bijzonder gevoelig door de ...

2020-07-10 19:27 open_in_new
Podcast De Stemming: Den Haag wil niet bezuinigen maar investeren

Het begrotingstekort als gevolg van de coronacrisis is opgelopen tot zo'n 68 miljard euro. Gaat het kabinet bij Prinsjesdag dus grote bezuinigingen aankondigen? Nee, zeggen Joost Vullings en Xander van der Wulp in de podcast De stemming van Vullings en van der Wulp. "We gaan ons de crisis uit ...

2020-07-10 18:24 open_in_new
Verstappen snel in training, start vooraan als kwalificatie in het water valt

Voor het eerst in de zeventigjarige historie van de Formule 1 zijn de coureurs begonnen aan een raceweekeinde op hetzelfde circuit waar de vorige grand prix werd gereden. Op het circuit bij Spielberg, in de Oostenrijkse Alpen, zijn vrijdag twee vrije trainingen afgewerkt voor de tweede race van ...

2020-07-10 18:24 open_in_new