Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Basisschool heeft 'afhaalloket' voor huiswerk

"Het is geweldig dat je via ons afhaalloket toch even de kinderen kan zien. Je kan dan kletsen en kijken hoe het met ze gaat", zegt directrice Aletta Wijnsouw van basisschool De Olijfboom.

De Almeerse basisschool heeft een afhaalloket bedacht waar kinderen schoolwerk kunnen halen en ...

vandaag 06:45 open_in_new
Campings blijven leeg door COVID-19

"Het is natuurlijk echt een flinke strop. We zijn zes maanden per jaar open en misschien blijft daar maar de helft van over. Dit gaat veel geld kosten", zegt campingeigenaar Machiel den Engelsman van natuurcamping De Altena.

Ondanks dat het campingseizoen normaal gesproken al in volle gang ...

gisteren 21:18 open_in_new
Gewonde bij steekincident

Bij een steekincident in Emmeloord is eind van de zondagmiddag een man gewond geraakt. De politie laat weten dat het slachtoffer naar een ziekenhuis is gebracht. Over de aard van de verwondingen zijn geen mededelingen gedaan.

Er is een man als verdachte aangehouden door de politie. Hij ...

gisteren 20:15 open_in_new
Gewonde door schietpartij

In de Basilicumweg in Almere, ter hoogte van de Kamillestraat, is zondagavond iemand gewond geraakt bij een schietpartij. De gewonde wordt door ambulancepersoneel geholpen.

De melding kwam rond 18:45 uur bij de politie binnen. Volgens een correspondent is er iemand aangehouden. De straat ...

gisteren 19:12 open_in_new
Warmste 5 april ooit gemeten in Flevoland

Flevoland heeft zondag de warmste 5 april ooit beleefd. De temperatuur kwam in Lelystad uit op 19,8 graden. Dat is ruim boven het oude datumrecord. Dat stond op naam van 5 april 2014, met 17,2 graden.

Het is nog niet de eerste officiële warme dag van 2020 geworden, meldt weerman Robert de ...

gisteren 18:09 open_in_new
Happy Sunday met poffertjes voor bewoners Castrovalva

Bewoners van woonzorgcentrum Castrovalva in Almere kregen zondagmiddag een Happy Sunday voorgeschoteld. Negentig porties poffertjes werden er geleverd voor de ouderen van het zorgcentrum. Het initiatief is van Kim Teleng en Peggy Moritz die voor de derde keer bewoners verrassen met lekkernijen. ...

gisteren 18:09 open_in_new
Italiaanse taferelen in Oostvaardersbuurt

Het is een uit Italië overgewaaid ritueel: zingen op het balkon, samen met je buren. In de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten hebben ze het ook ontdekt. Drie keer in de week, klokslag 6 uur, staan de bewoners van de Schoonenvaart te zingen en te dansen op hun balkons.

"We begonnen een ...

gisteren 17:06 open_in_new
Politie pakt compostdief

De Lelystadse politie heeft afgelopen week een opvallende diefstal voorkomen. De persoon stal compost uit het Zuigerplasbos en werd op heterdaad betrapt.

De dader schepte de compost in plastic zakken en laadde die in een auto. De politie belde eerst nog naar Staatsbosbeheer om te vragen of ...

gisteren 17:06 open_in_new
Beveiligingsbedrijf werkt nu bij super- en bouwmarkten

Van werken voor evenementen, naar werken voor vitale locaties. Die omslag heeft het beveiligingsbedrijf More2safety uit Almere gemaakt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van evenementen, concerten en bioscopen. Maar dat werk viel zo goed als helemaal weg door de coronamaatregelen ...

gisteren 16:03 open_in_new
Twintig nieuwe coronagevallen getest, 152 mensen in het ziekenhuis

Het officiële aantal mensen in Flevoland dat besmet is of is geweest met het coronavirus is de afgelopen dag is gestegen naar 254, twintig meer dan zaterdag. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het gaat om officieel geteste gevallen. Het RIVM wijst erop dat het werkelijke aantal zieken veel ...

gisteren 16:03 open_in_new
Jaaaa... jonge geitjes, maar we kunnen er niet heen!

Rare tijden, dat zijn het, ook voor de kinderboerderijen van Stad & Natuur in Almere. Van de ene op de andere dag mocht er geen publiek meer komen en dat betekent voor het personeel en de vrijwilligers dat het stil en ongezellig is.

"Onze geiten en een paar schapen hebben lammetjes ...

gisteren 15:00 open_in_new
Wijkagent heeft de handen vol aan samenscholers

De politie op Urk heeft de handen vol aan mensen die het verbod op groepsvorming vanwege de coronapandemie negeren. Het was erg druk op straat, meldt wijkagent Marcel. De politie heeft van veel mensen die met meer dan twee personen en minder dan 1,5 meter bij elkaar stonden de namen ...

gisteren 12:54 open_in_new
Gemeente wil Almeerders op de fiets krijgen

Almeerders pakken liever de bus dan dat ze met de fiets gaan. Dat concludeert de gemeente, die fietsen wil bevorderen. Almeerders lopen ook minder dan mensen in vergelijkbare steden. Dit moet anders, want Almeerders zijn te dik, stelt de gemeente in de nieuwe mobiliteitsvisie.

Om ...

gisteren 11:51 open_in_new
Vandalen zetten auto Urk!-ster op zijn kant

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag de auto van de bekende Urkse Mathilde Keuter vernield. Ze zetten rond 23:30 uur de auto, die ze net een maand heeft, op zijn kant.

Keuter, die bekend is van de realityserie Urk! op SBS6, heeft alles op camera staan. Die zijn opgehangen ...

gisteren 11:51 open_in_new
Live Palmpasen-kerkdienst vanuit De Drieklank

Door de coronacrisis kunnen veel kerkdiensten niet doorgaan. Omroep Flevoland zendt daarom zolang de crisis duurt elke zondag een dienst uit. Deze zondag is dat een oecumenische dienst vanuit De Drieklank van de Protestantse Gemeente Almere Buiten.

Zondag is het Palmpasen. Op ...

gisteren 10:48 open_in_new
Gifstrooier actief in Bouwmeesterbuurt

De politie Almere Buiten Hout waarschuwt honden- en kattenbezitters in de Bouwmeesterbuurt voor een gifstrooier. In een paar dagen tijd zijn daar al zes katten verdwenen.

Eén verdwenen kat is ernstig ziek teruggevonden. De dierenarts constateerde dat de kat vergiftigd was en heeft het ...

gisteren 10:48 open_in_new
Espelerringweg weken afgesloten voor werkzaamheden

De Espelerringweg tussen Tollebeek en Espel is van maandag 6 april tot vrijdag 29 mei afgesloten wegens wegwerkzaamheden.

Bestuurders kunnen omrijden via Emmeloord. Het fietspad langs de Espelerringweg blijft naar verwachting wel open, al zal het niet altijd mogelijk zijn om over te steken ...

gisteren 07:39 open_in_new
Marktkooplui en klanten passen zich goed aan

De marktkooplui in Flevoland lijken zich goed aan te passen aan de nieuwe maatregelen. Breder uitgezette marktkramen, lijnen op de grond en afscheidende folies tussen klant en personeel: het is een greep uit de aanpassingen die op de verschillende markten zijn gedaan. Alles om een verdere ...

2020-04-04 21:06 open_in_new
Dirigent treurt om verlies drie koorleden door coronavirus

Dirigent Jacob Schenk van Urk kan het nog maar nauwelijks bevatten. Drie leden van mannenkoor De Lofzang zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het wegvallen van de koorleden komt hard aan.

"Het koor is een hele hechte groep", zegt Schenk. "En dat maakt het allemaal des te ...

2020-04-04 15:51 open_in_new
Openbare fitness- en sportplaatsen gesloten

De gemeente Almere heeft openbare sport- en fitnessplaatsen gesloten pm de verspreiding van corona tegen te gaan.

In ieder geval tot 29 april houdt de gemeente de Playgrounds, Cruyff Courts en de Skills Garden gesloten voor mensen boven de 12 jaar. De sportkooien aan de Evenaar zijn voor ...

2020-04-04 15:51 open_in_new
Draaiorgel vrolijkt ouderen in verzorgingshuizen op

Met klassiekers als: You never walk alone, Bij ons in de Jordaan en Als de lente komt, trok een ouderwets draaiorgel zaterdag door Lelystad langs verzorgingshuizen om -verplicht binnen zittende- ouderen op te vrolijken.

Het orgel "De Impala" begon om 8.45 uur aan zijn tocht door Lelystad ...

2020-04-04 15:51 open_in_new