Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

"Stadsbestuur moet Deltaplan Volkshuisvesting opstellen"

Het stadsbestuur van Almere moet een Deltaplan voor Volkshuisvesting opstellen. Dat plan is nodig om de woningnood in de stad in te perken en uiteindelijk op te lossen. Dat vinden de SP en de Partij voor de Dieren in Almere.

Volgens de partijen is het tekort aan sociale huurwoningen in ...

vandaag 10:21 open_in_new
Van Suffelen sportman van Zeewolde

Karateka Alex van Suffelen is net als vorig jaar Sportman van de gemeente Zeewolde geworden. Hij kreeg de titel tijdens het Sportgala in de congreszaal van The Lux. Van Suffelen werd in 2019 Nederlands, Europees en Wereldkampioen.

De titel Sportvrouw ging naar voetballer Kirsten van de ...

gisteren 22:48 open_in_new
Kippen gedumpt bij Kuinderbos: één kip doodgereden

Bij het Kuinderbos in Bant zijn meerdere kippen gedumpt. Dat zegt boswachter Harco Bergman.

Volgens Bergman deden donderdag veel automobilisten melding van loslopende kippen op de Hopweg. Eén van de kippen is doodgereden. De boswachter heeft de dierenambulance gebeld maar volgens hem is ...

gisteren 21:45 open_in_new
Moeder Esther Paul tegen dader en getuigen: 'meld je bij de politie'

De moeder van de vermoorde Esther Paul, Suus Joosten, roept getuigen in het moordonderzoek op om zich te melden, desnoods anoniem. Ze deed die oproep zaterdag tijdens een bijeenkomst van nabestaanden van geweldslachtoffers in Almere. In gesprek met Omroep Flevoland vertelde ze openlijk over haar ...

gisteren 19:39 open_in_new
Overval op horecagelegenheid in Bandastraat

Een horecagelegenheid aan de Bandastraat is zaterdagmiddag rond 16.40 uur overvallen. Volgens de politie werden medewerkers met een wapen bedreigd. Over het wapen kan de politie verder niks zeggen.

Het is ook nog onbekend of er iets buit is gemaakt. De overvaller zou ervandoor zijn gegaan ...

gisteren 17:33 open_in_new
SV Urk wint met 2-0 van Swift

De voetballers van SV Urk hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op sportpark De Vormt won de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-0 van AVV Swift uit Amsterdam. Bij de rust stond het 0-0.

In de eerste helft hadden de gasten een licht veldoverwicht, maar de Urkers ...

gisteren 17:33 open_in_new
Welpen vieren honderdjarig bestaan

De zes scoutinggroepen uit Almere hebben zaterdag de honderdste verjaardag van de welpenspeltak gevierd. Op de Grote Markt werden spellen gespeeld, wethouder Roelie Bosch was erbij aanwezig.

De scouts bestaan al langer, de organisatie werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell. Maar ...

gisteren 16:30 open_in_new
Pop Media Prijs voor Rob Stenders

Radio 2-dj Rob Stenders uit Almere is op het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek. Aan de prijs is een bedrag van 3.000 euro ...

gisteren 16:30 open_in_new
Pels en Pluim showt huisdieren kleinvee

De Voorburgse Schildkropper, de Groot Lotharinger en de Nederlandse Hangoor Dwerg, ze waren allemaal te zien op de Zuiderzeeshow, de kleindierententoonstelling van vereniging Pels en Pluim uit Emmeloord.

Drie dagen lang was het een gekakel en gekwaak van jewelste in de hallen van de ...

gisteren 15:27 open_in_new
Superjacht veilig in het water in Amsterdam

Het superjacht Sea Eagle II is veilig in Amsterdam aangekomen en is daar inmiddels te water gelaten. Dat meldt jachtbouwer Huisman uit Vollenhove.

Het schip werd de afgelopen twee weken in voorzichtige etappes op pontons via Flevolandse wateren naar Amsterdam vervoerd. Het transport trok ...

gisteren 13:21 open_in_new
Urkers: 'Nieuwe burgemeester moet bovenal christen zijn'

De nieuwe burgemeester van Urk moet bovenal een belijdend christen zijn. Dat blijkt uit de antwoorden van de inwonersenquête die onlangs gehouden is. De gemeenteraad van Urk heeft de uitkomsten meegenomen in de profielschets die donderdagavond werd vastgesteld. In de enquête konden inwoners ...

gisteren 12:18 open_in_new
Schipholmedewerkers opgepakt voor drugssmokkel

Twee mannen uit Almere en Lelystad zijn afgelopen dinsdag opgepakt op verdenking van drugssmokkel. De twee werken bij een bedrijf op Schiphol. Rechercheurs kwamen de mannen op het spoor nadat de Douane in april 2019 een partij cocaïne had gevonden in een vracht die uit Zuid-Amerika ...

gisteren 11:15 open_in_new
Ruzie over overlast zou hebben geleid tot dood Erkamps

De strafzaak tegen de 38-jarige Gershwin V. uit Almere die ervan wordt verdacht zijn bovenbuurman Patrick Erkamps te hebben doodgeslagen zal op 27 maart inhoudelijk worden behandeld. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek afgerond. Op verzoek van de advocaat zal de vriendin van de verdachte ...

gisteren 10:12 open_in_new
Wilders voorzag Kamerzetel Chris Jansen

De Almeerse PVV-politicus Chris Jansen had zelf niet meer gerekend op de kans om Tweede Kamerlid te worden voor zijn partij. Na de laatste verkiezingen, die de PVV 20 zetels opleverde, dacht Jansen als nummer 23 buiten de boot te vallen. Door het tussentijdse vertrek van Sietse Fritsma uit de ...

gisteren 10:12 open_in_new
Manon Bakker Sportvrouw van Dronten

Veldrijdster Manon Bakker is Sportvrouw van de gemeente Dronten geworden. Zij kreeg de titel vrijdagavond in theater De Meerpaal in Dronten. Bakker fiets mee met de internationale top en werd vorig jaar vierde tijdens het NK voor renners onder de 23 jaar.

Bij de mannen ging de titel ...

2020-01-17 23:39 open_in_new
City FC thuis onderuit tegen De Graafschap

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap verloren. De Superboeren waren in Almere met 0-2 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Het was de eerste wedstrijd in het vernieuwde Yanmars stadion.

In de eerste helft wist Almere City FC nauwelijks gevaarlijk te ...

2020-01-17 23:39 open_in_new
Live: Almere City FC - De Graafschap 0-2

Vanaf 20.00 uur spelen de profvoetballers van Almere City FC de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen De Graafschap:

Wedstrijdverloop:

81. Laatste wissel Almere: Harrison in de ploeg voor Blackson.

77. Vet naar de kant bij De Graafschap voor Schuurman.

72. Goal De ...

2020-01-17 22:36 open_in_new
Live: Almere City FC - De Graafschap

Vanaf 20.00 uur spelen de profvoetballers van Almere City FC de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen De Graafschap:

Opstellingen:

...
2020-01-17 20:30 open_in_new
Politie erkent bezettingsproblemen

Ook Flevoland ondervindt de gevolgen van het landelijke tekort aan agenten. "Ik zal het niet mooier maken dan het is: het is een probleem", zegt districtschef van de Politie Flevoland Famke van Spaendonk in het programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden.

Van Spaendonk ...

2020-01-17 19:27 open_in_new
Stadsbestuur wil 5.000 nieuwe woningen in stadscentrum

In het winkelcentrumgebied van Almere zouden 5000 nieuwe woningen moeten komen. Dat is de wens van het college van burgemeester en wethouders. Minimaal 1000 woningen zijn bedoeld voor studenten. Vrijdag presenteerde wethouder Maaike Veeningen de visie 'De eeuwig jonge binnenstad'.

Het ...

2020-01-17 19:27 open_in_new
College wil 5.000 nieuwe woningen in stadscentrum

In het winkelcentrumgebied van Almere zouden 5000 nieuwe woningen moeten komen. Dat is de wens van het college van burgemeester en wethouders. Minimaal 1000 woningen zijn bedoeld voor studenten. Vrijdag presenteerde wethouder Maaike Veeningen de visie 'De eeuwig jonge binnenstad'.

Het ...

2020-01-17 17:21 open_in_new