Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Boten mogen maand langer bij Haddock liggen

Booteigenaren die bij jachthaven Haddock in Almere liggen, mogen daar een maand langer blijven. Dat heeft de gemeenteraad van Almere besloten.

De boten moesten uiterlijk 1 oktober weg zijn, maar nu hebben de eigenaren tot 1 november. Die datum is praktischer omdat er rond die tijd sowieso ...

vandaag 01:54 open_in_new
Collegepartijen gemeenteraad verdeeld over wietexperiment

Collegepartijen VVD, PvdA, D66 en ChristenUnie zijn verdeeld over de mogelijke deelname van de gemeente Almere aan het landelijke experiment met de verkoop van staatswiet.

Almere is één van de tien gemeenten die door de landelijke overheid zijn aangewezen voor het experiment. In een ...

vandaag 23:48 open_in_new
Reimert Bouw wint ontwerpwedstrijd Floriadebruggen

Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere heeft de ontwerpwedstrijd voor twee circulaire bruggen naar het Floriadeterrein gewonnen. De twee ontwerpen van Reimert werden tijdens een receptie in het KAF uitgeroepen tot de allerbeste.

Erik Kijlstra van Reimert voelt zich vereerd met de winst. ...

gisteren 22:45 open_in_new
Caravans en campers maximaal drie dagen op straat

De gemeente Urk gaat boetes uitdelen wanneer campers, caravans en aanhangers te lang op de openbare weg staan. Ook kunnen ze worden weggesleept.

Volgens de gemeente komen er geregeld meldingen binnen dat er aanhangwagens of kampeermiddelen langdurig op straat worden gestald. Volgens de ...

gisteren 21:42 open_in_new
Drone op waterstof met succes getest

Een drone die vliegt op waterstof is getest door het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) bij Marknesse. Volgens het NLR is het de eerste keer dat zo'n toestel in het Nederlandse luchtruim heeft gevlogen.

Het gaat om een drone van acht kilo met zes propellers en een hogedruktank ...

gisteren 20:39 open_in_new
Onderzoek naar scheuren in gevels

Ymere start maandag met een onderzoek naar scheuren in de gevels van appartementen aan de Nat King Colestraat en Wessel Ilckenstraat in Almere. Vorige maand zijn daar scheuren ontdekt. Als tijdelijke oplossing heeft Ymere stempels geplaatst.

De aannemer gaat de plafonds openmaken, om te ...

gisteren 20:39 open_in_new
MobEye ingezet tegen woninginbraken Waterwijk

Na een rustige periode is het aantal woninginbraken in Lelystad weer toegenomen. Daarvoor waarschuwt de politie, die deze maand al twaalf aangiftes van inbraak heeft opgenomen. De meeste daarvan kwamen uit de Waterwijk.

Volgens de politie is op 11 september een inbreker op heterdaad ...

gisteren 18:33 open_in_new
234 projecten mogelijk in knel door stikstofregels

234 projecten in Flevoland komen mogelijk in de knel door de stikstofproblematiek. Dat blijkt uit een lijst die door de provincie Flevoland is gepubliceerd.

De Raad van State bepaalde in mei dat het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen niet voldoet. Daardoor staan allerlei ...

gisteren 17:30 open_in_new
Hudson's Bay voor eind dit jaar weg uit Nederland

Warenhuisketen Hudson's Bay vertrekt voor het einde van dit jaar uit Nederland en dus ook uit Almere. De filialen, webshop en het hoofdkantoor worden 'op of voor 31 december gesloten', aldus de keten in een verklaring.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd 'intensief samengewerkt met de ...

gisteren 16:27 open_in_new
Meer dan 10 tips over steekpartij Blekerstraat

De politie heeft meer dan tien tips over de steekpartij in de Blekerstraat in Almere op woensdag 14 augustus. Dat zei de politie donderdagmiddag in het programma Bureau Flevoland.

Een 29-jarige Almeerder raakte bij de steekpartij zwaargewond aan zijn buik. Meerdere vitale organen werden ...

gisteren 16:27 open_in_new
Scheepswrak uit IJsselmeer getakeld

Rijkswaterstaat heeft donderdag de gezonken houten kotter uit het water getakeld voor de kust van Urk. Woensdagmiddag rond 15:00 uur maakte het vijftien meter lange schip water en zonk.

Volgens de Kustwacht zijn de opvarende en een hond gered door een schip dat in de buurt voer. In de ...

gisteren 15:24 open_in_new
Verdacht bendelid valsemunters komt vrij 

Een 23-jarige Almeerder die verdacht wordt van het op grote schaal drukken van valse bankbiljetten komt komende week vrij. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. In totaal zijn er negen Almeerders aangehouden in de zaak. Drie van hen zitten nog vast.

Dinsdag waren alle verdachten aanwezig ...

gisteren 14:21 open_in_new
Drie zeer zwakke basisscholen nu voldoende

Drie scholen van de Almeerse Scholen Groep zijn van het oordeel 'zeer zwak' af. De basisscholen Vuurvogel, Aquamarijn en Meesterwerk hebben deze zomer van de Inspectie van het Onderwijs een voldoende gekregen.

Vorig jaar scoorden alle drie de scholen nog heel slecht. Inmiddels voldoen ze ...

gisteren 12:15 open_in_new
Scheepswrak wordt uit IJsselmeer getakeld

Rijkswaterstaat heeft donderdagochtend opdracht gegeven voor het bergen van de gezonken houten kotter voor de kust van Urk. Het is niet duidelijk hoelang dit gaat duren. Woensdagmiddag rond 15:00 uur maakte het vijftien meter lange schip water en zonk.

Volgens de Kustwacht zijn de ...

gisteren 12:15 open_in_new
Minder hokjesdenken nodig bij hulp aan verwarde mensen

De hulp aan mensen met verwardheid in Flevoland kan beter, als hulpverleners minder in hokjes naar de problemen van betrokken mensen kijken. Ook kan de bereikbaarheid van hulpverleners na kantoortijd beter.

Dat concludeert Marjolein Poel van onderzoeksbureau Care2Research in een rapport ...

gisteren 12:15 open_in_new
Drie zeer zwakke basisscholen nu voldoende

Drie scholen van de Almeerse Scholen Groep zijn van het oordeel 'zeer zwak' af. De basisscholen Vuurvogel, Aquamarijn en Meesterwerk hebben deze zomer van de Inspectie van het Onderwijs een voldoende gekregen.

Vorig jaar scoorden alle drie de scholen nog heel slecht. Inmiddels voldoen ze ...

gisteren 11:12 open_in_new
Zorgen over hoogbouw voor de deur

Bewoners van de Louis Armstrongweg in Almere maken zich zorgen over bouwplannen in hun buurt. De Almeerders wonen pal tegenover een aantal kantoorpanden. Sommige eigenaren daarvan willen hun panden ombouwen naar appartementencomplexen. De gemeente juicht dat toe om de leegstand van kantoorpanden ...

gisteren 10:09 open_in_new
Celstraf voor stelen honderden doosjes medicijnen

Een 30-jarige man heeft 1,5 jaar cel gekregen voor het stelen van honderden doosjes medicijnen bij een groothandel in Almere. Een halfjaar van de straf is voorwaardelijk. Ook moet de Amsterdammer het bedrijf 165.000 euro betalen. Dat is de schade die het bedrijf heeft geleden.

De ...

gisteren 10:09 open_in_new
Coalitie wil opheldering over vliegroutes

De regeringspartijen ChristenUnie, D66, CDA en VVD willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen opnieuw uitleg geeft over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Aanleiding is het besluit van vier Gelderse gemeenten om het overleg over de route bij Wezep en Hattem op te ...

gisteren 09:06 open_in_new
Noodkreet aan minister Wiebes over windmolens Ketelhaven

Inwoners van Ketelhaven in Dronten hebben in een brief aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken gevraagd te stoppen met Windpark Hanze.

Het park maakt deel uit van Windplan Groen in Dronten dat voorziet in de bouw van 89 windmolens met een hoogte van 249 meter. De dichtstbijzijnde ...

gisteren 09:06 open_in_new
Woonlasten in Flevoland niet omhoog door Klimaatakkoord

De woonlasten van Flevolanders mogen niet stijgen wanneer woningen de komende jaren duurzamer worden gemaakt en van het gas af gaan. Dat hebben Provinciale Staten woensdag afgesproken.

Gedeputeerde Jop Fackeldey kreeg de opdracht van de Staten om dit te regelen in de Regionale Energie ...

gisteren 01:45 open_in_new