Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Gemeente wil graven op oude begraafplaats opknappen

De gemeente Urk gaat bekijken hoe graven op de oude begraafplaats voor de toekomst bewaard kunnen blijven. Ze liggen bij het Kerkje aan de Zee. Het college van burgemeester en wethouders wil dat de graven opgeknapt worden omdat de oude begraafplaats een gemeentelijk monument is.

De ...

vandaag 12:00 open_in_new
Grote schade door brand bij zorgboerderij Hof van Schokland

De ravage door de brand die woensdagavond in een schuur bij een zorgboerderij Hof van Schokland in Noordoostpolder is groot. Cliënten van Avonturijn Zorg die bij de boerderij dagbesteding hadden, kunnen daar niet terecht, meldt een werknemer van de zorgboerderij.

De schuur werd ...

vandaag 09:54 open_in_new
Afvalstoffenheffing met enkele tientjes omhoog

De afvalstoffenheffing in Dronten gaat volgend jaar met een paar tientjes omhoog. Dat stellen burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Het tarief voor een meerpersoonshuishouden stijgt met 26,45 euro naar 264,36 euro.

Volgens de gemeente Dronten is de verhoging het gevolg van ...

vandaag 09:54 open_in_new
Lange file op A6 na ongelukken

Op de A6 tussen Lelystad Noord en Almere Oostvaarders stond donderdagochtend een lange file. Op het hoogtepunt moesten bestuurders rekening houden met anderhalf uur vertraging. In verband met twee ongelukken vlak achter elkaar, was de linkerrijstrook afgesloten.

Volgens de politie waren er ...

vandaag 08:51 open_in_new
Afgesloten fietspad Dronterweg beschadigd met fiets- en voetsporen

Een deel van het afgesloten fietspad langs de Dronterweg tussen Dronten en Lelystad is beschadigd met fiets- en voetsporen. Het beton was nog niet hard geworden en onbekenden hebben toch gebruik gemaakt van het fietspad, halverwege Lelystad en Dronten. Dat meldt de provincie Flevoland.

De ...

vandaag 08:51 open_in_new
Restaurant bij zorgboerderij gaat in vlammen op

Een schuur bij een zorgboerderij Hof van Schokland in Noordoostpolder is woensdagavond door brand verwoest. In de schuur zaten onder meer een restaurant en kantoorruimte.

De brand ontstond rond 20:00 uur. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Er was volgens de ...

gisteren 22:21 open_in_new
Zeer grote brand in zorgboerderij op Schokland

In een schuur van een zorgboerderij bij Schokland in Noordoostpolder is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 20:00 uur. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak.

De Oud Emmeloorderweg is afgesloten voor het verkeer. De brandweer ...

gisteren 21:18 open_in_new
Verbreding A6 loopt vertraging op door stikstofproblematiek

De verbreding van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad loopt vertraging op door de problemen met stikstofuitstoot. Minister Cora van Nieuwenhuizen schrijft dat ze uitgaat van een vertraging van 1 tot 3 jaar.

Vorige week liet het kabinet nog weten dat er geen gevolgen zouden zijn ...

gisteren 20:15 open_in_new
OM houdt jongen verantwoordelijk voor doodschieten zusje

Een jongen uit Almere is verantwoordelijk voor het doodschieten van zijn zusje in augustus 2017. Dat vindt het Openbaar Ministerie. De officier van justitie eiste woensdagmiddag negen maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Het OM verwijt de jongen dood door schuld en vraagt vrijspraak voor de ...

gisteren 19:12 open_in_new
PvdA trots op resultaten ondanks coalitiebreuk

De PvdA in Almere is trots op wat de partij de afgelopen tijd heeft bereikt. Dat zegt fractievoorzitter Ruud de Jonge. Het is een opvallende uitspraak, aangezien de sociaal-democraten vorige week werden gedwongen het college van burgemeester en wethouders te verlaten.

De aanleiding ...

gisteren 18:09 open_in_new
OM: jongen verantwoordelijk voor doodschieten zusje

Een jongen uit Almere is verantwoordelijk voor het doodschieten van zijn zusje in augustus 2017. Dat vindt het Openbaar Ministerie. De officier van justitie eiste woensdagmiddag negen maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Het OM verwijt de jongen dood door schuld en vraagt vrijspraak voor de ...

gisteren 17:06 open_in_new
Schepen varen door dubbel rood licht bij Reevesluis

Meerdere schepen zijn de afgelopen tijd doorgevaren bij dubbel rood licht bij de Reevesluis die in het Drontermeer wordt gebouwd. Dat levert gevaar op voor de mensen die daar aan het werk zijn en schepen kunnen tegen elkaar varen. Dat meldt het programma IJsseldelta, waarin verschillende ...

gisteren 17:06 open_in_new
Zonnepark levert stroom via 'vluchtstrook'

Zonnepark-ontwikkelaar TPSolar gaat de stroom van een zonnepark in Zeewolde vervoeren via een reservenetwerk van Liander. Het gaat om het zonnepark dat volgend jaar aan de Bloesemlaan gebouwd wordt. Het is voor het eerst dat een ontwikkelaar van zonneparken voor deze optie kiest.

De ...

gisteren 15:00 open_in_new
Afgesloten fietspad Dronterweg vernield met fiets- en voetsporen

Een deel van het afgesloten fietspad langs de Dronterweg tussen Dronten en Lelystad is vernield met fiets- en voetsporen. Het beton was nog niet hard geworden en onbekenden hebben toch gebruik gemaakt van het fietspad, halverwege Lelystad en Dronten. Dat meldt de provincie Flevoland.

De ...

gisteren 15:00 open_in_new
Zeven auto-inbraken in één nacht: verdachte aangehouden

De politie van Lelystad heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige man uit Het Hogeland aangehouden. De Groninger had inbrekerswerktuigen bij zich.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding vanaf het Wold. De melder gaf door dat er op dat moment ingebroken werd in een ...

gisteren 13:57 open_in_new
Almeerder opgepakt voor beroving 91-jarige vrouw in Emmeloord

De politie heeft een 35-jarige Almeerder aangehouden die wordt verdacht van het beroven van een 91-jarige vrouw in Emmeloord.

De vrouw liep afgelopen vrijdag met haar 61-jarige dochter op de Smeden toen ze door een man hard omver werd geduwd. Hij ging er met een tas vandoor.

Beide ...

gisteren 13:57 open_in_new
Minderjarigen aangehouden na straatroof maaltijdbezorger

Twee minderjarige jongens zijn dinsdagavond in Almere door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een straatroof.

Rond 20.30 uur kreeg de politie van een ooggetuige de melding dat een maaltijdbezorger door drie jongeren werd beroofd op de Markerkant.

Agenten ...

gisteren 11:51 open_in_new
Gratis shoppen in meubilair gemeentehuis

Maatschappelijke organisaties in Dronten mogen gratis meubels en kantoorartikelen uitzoeken van het gemeentehuis. Het gaat om kasten, stoelen en bureau's die de gemeente na de renovatie niet meer nodig heeft. Het gemeentehuis staat nu leeg in verband met de werkzaamheden, maar als de medewerkers ...

gisteren 10:48 open_in_new
Lidl Tjalk mag van de rechter verbouwen

Een bewoner van De Tjalk in Lelystad heeft zijn kort geding om de uitbreiding van de Lidl verloren. De rechter bepaalde woensdag dat de verbouwing van de supermarkt aan de Tjalk in Lelystad toch mag beginnen.

De buurtbewoner heeft last van de verlichting binnen de supermarkt. Hij maakte ...

gisteren 10:48 open_in_new
Geen geld gemeente voor manege Lelystad

Er komt geen geld van de gemeente voor Manege Lelystad. De manege zit in financiële problemen omdat veel paarden besmet zijn met het zeer besmettelijke rhinovirus. Vijf paarden zijn inmiddels gestorven en het bedrijf zit al weken op slot. Een voorstel van Leefbaar Lelystad om de manege te ...

gisteren 01:21 open_in_new
Bezuinigingen bibliotheek en MDF blijven overeind

De gemeente Lelystad zet de bezuinigingen op de FlevoMeer Bibliotheek en de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) door. Een voorstel van Leefbaar Lelystad om die bezuinigingen terug te draaien haalde dinsdagavond geen meerderheid in de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Jack ...

gisteren 01:21 open_in_new