Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Beitske Visser vierde in W Series op het circuit van Assen

Autocoureur Beitske Visser uit Dronten is zaterdag op het circuit van Assen vierde geworden in de W Series. De 24-jarige autocoureur verstevigt daarmee haar 2e positie in het klassement.

Visser startte vanaf de vierde plek maar werd meteen na de start ingehaald. In de vijfde ronde ...

gisteren 22:06 open_in_new
Kosten bestrijding eikenprocessierups flink toegenomen

Gemeenten in Flevoland zijn dit jaar veel meer geld kwijt aan het bestrijden van de eikenprocessierups dan vorig jaar. De toename is in Lelystad het grootst: de verwachting is dat de gemeente 40.000 euro kwijt is. Dat is acht keer zoveel als in 2018.

Volgens een woordvoerder van de ...

gisteren 21:03 open_in_new
Wegafsluiting zorgt voor problemen

Door de afsluiting van het kruispunt Gooiseweg-Larserweg tussen Lelystad en Zeewolde dit weekend ontstaan verkeersproblemen. Onduidelijke omleidingen en tijdelijke afzettingen van rijstroken zorgen er volgens automobilisten voor dat de situatie "erg onoverzichtelijk en chaotisch" is. ...

gisteren 17:54 open_in_new
Wegafsluiting zorgen voor problemen

Door de afsluiting van het kruispunt Gooiseweg-Larserweg tussen Lelystad en Zeewolde dit weekend ontstaan verkeersproblemen. Onduidelijke omleidingen en tijdelijke afzettingen van rijstroken zorgen er volgens automobilisten voor dat de situatie "erg onoverzichtelijk en chaotisch" is. ...

gisteren 16:51 open_in_new
Senioren doen flashmob in centrum

Veertien senioren deden zaterdagmiddag mee aan een flashmob. De ludieke dansactie werd georganiseerd in het kader van het Forever Young Festival.

Het festival voor 65-plussers wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. In tegenstelling tot voorgaande edities moeten bezoekers nu een ...

gisteren 16:51 open_in_new
Trump zet zich in voor artiest Lowlands

De organisatie van Lowlands in Biddinghuizen kan nog niets zeggen over een eventuele vervanger voor rapper A$AP Rocky. De komst van de Amerikaanse artiest is onzeker, omdat hij in Zweden in de gevangenis zit. Hij wordt verdacht van mishandeling.

De rapper is begin juli gearresteerd in de ...

gisteren 14:45 open_in_new
Drontenaar overleden bij eenzijdig ongeval Elburg

Een 41-jarige man uit Dronten is vrijdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijke Rondweg in Elburg. Dat meldt de politie. De Porsche waarin de man reed belandde in een maïsveld.

Een tweede slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 32-jarige ...

gisteren 12:39 open_in_new
Grap wordt werkelijkheid: 400 rondjes in de achtbaan voor goed doel

Het begon als een grap, maar uiteindelijk gaat het dan echt gebeuren. Joey Schadenberg uit Harlingen maakt dit weekend 400 ritjes in de achtbaan Condor in Walibi. Hij hoopt hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker.

Toen de achtbaan-fan op een avond met zijn ...

gisteren 11:36 open_in_new
Koffijberg niet geselecteerd voor WK Judo

Judoka Roy Koffijberg uit Dronten is niet geselecteerd voor het WK Judo, dat komende maand in Tokio plaatsvindt. Bondscoach Roy Schipper kiest in de gewichtsklasse van Koffijberg (tot 60 kilogram) voor Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen.

Tsjakadoea is op dit moment de nummer 6 van de ...

gisteren 11:36 open_in_new
Plein Agorahof belangrijk voor Theaterkwartier

De ontwikkeling van het plein op het Agorahof in Lelystad is een belangrijk onderdeel van het toekomstige Theaterkwartier. Dit zegt projectontwikkelaar Peter Evers van Focus Retail Development.

Volgens Evers zijn er met de gemeente Lelystad afspraken gemaakt om te investeren in de ...

gisteren 10:33 open_in_new
Van de Westeringh verliest met Oranje O19

Voetbalster Kirsten van de Westeringh uit Zeewolde heeft vrijdagavond met Oranje onder de 19 jaar de tweede wedstrijd op het EK verloren. Tegen Frankrijk ging Nederland met 3-1 onderuit.

Frankrijk kwam al in de vierde minuut op voorsprong, maar twee minuten later scoorde Oranje via Jonna ...

gisteren 10:33 open_in_new
Politie vindt gestolen auto via speciale camera

Een gestolen auto is vrijdagmiddag gevonden bij een tankstation aan Het Waterland in Emmeloord. Dat meldt de politie Noordoostpolder/Urk.

Het voertuig reed langs een zogeheten Automatic Number Plate Recognition camera. Die leest kentekenplaten. Zo werd ontdekt dat de auto gestolen was. ...

2019-07-19 18:45 open_in_new
Akkoord over 30 miljoen voor Noordelijk Flevoland

Het Rijk, de provincie en de gemeenten Noordoostpolder en Urk hebben definitief overeenstemming bereikt over een investering van 30 miljoen euro in Noordelijk Flevoland. Het Rijk en de regio betalen elk 15 miljoen euro voor de zogeheten Regio Deal.

Dat het Rijk 15 miljoen zou meebetalen ...

2019-07-19 17:42 open_in_new
Vogelweg weer open na groot onderhoud

De Vogelweg tussen Almere en Lelystad is weer open. De afgelopen weken is er aan de weg gewerkt en nu zijn de werkzaamheden afgerond.

De weg, die parallel loopt langs de A6 tussen Almere en Lelystad, is verbreed. Aan de zijkant van de rijbaan zijn ribbelstroken en glasbollen aangelegd. ...

2019-07-19 17:42 open_in_new
Rechter zet streep door deel zonnepark

De initiatiefnemers van een nieuw zonnepark aan de Meerkoetenweg in Lelystad mogen geen zonnepanelen plaatsen op grond die eigendom is van het Rijksvastgoedbedrijf. De rechtbank in Den Haag heeft dit in kort geding bepaald.

Een agrariër en de bedrijven Lelyhaeve Partners B.V. en Lelystad ...

2019-07-19 16:39 open_in_new
Overvaller DekaMarkt krijgt drie jaar cel

De man die vorig jaar de DekaMarkt in Lelystad overviel, heeft vrijdag in hoger beroep drie jaar cel gekregen. Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk. Dat is een jaar meer dan hem eerder door de rechtbank was opgelegd.

De 52-jarige man liep september vorig jaar met een neppistool de ...

2019-07-19 16:39 open_in_new
Coureur Visser klaar voor eindstrijd W Series

Coureur Beitske Visser maakt zich op voor de eindstrijd in de Formula W Series. Visser, die opgegroeid is in Dronten, staat tweede in het algemeen klassement, vlak achter de Britse Jamie Chadwick.

Er zijn nog twee races te gaan, dit weekend op het TT-circuit in Assen en in augustus in ...

2019-07-19 14:33 open_in_new
Potentiële kopers onder indruk van royale kavels Overgooi

De miljoenenbuurt Overgooi nabij Almere Haven heeft een eigen website, nieuwsbrief, Facebookpagina en een VIP-tour. De touringcar met zo'n vijftig plekken zit doorgaans aardig vol. Geïnteresseerde kopers rijden langs de droomvilla's en laten zich informeren over Landgoed Overgooi, zoals de ...

2019-07-19 12:27 open_in_new
Prehistorisch huis Natuurpark wordt verbouwd

Eén van de prehistorische huizen in Natuurpark Lelystad wordt vernieuwd. Het gaat om een onderkomen dat is gebouwd in de stijl van de Swifterbantcultuur, een prehistorisch volk dat hier 7000 jaar geleden al leefde.

Het gebouw dat wordt vernieuwd, staat er ongeveer 20 jaar. De opknapbeurt ...

2019-07-19 11:24 open_in_new
Bewoonster: 'In slaap gebeten door rat'

Bewoonster Mia Graaf van blok 8 Bastion in Lelystad zegt door een rat in haar wang gebeten te zijn terwijl ze lag te slapen. "Het was afschuwelijk. Ik durf nu niet goed meer te gaan slapen", zo vertelt de geschrokken bewoonster. Meerdere bewoners van het appartementencomplex hebben overlast van ...

2019-07-19 10:21 open_in_new
Bewoonster in bed gebeten door rat

Bewoonster Mia Graaf van blok 8 Bastion in Lelystad is door een rat in haar wang gebeten terwijl ze lag te slapen. "Het was afschuwelijk. Ik durf nu niet goed meer te gaan slapen", zo vertelt de geschrokken bewoonster. Meerdere bewoners van het appartementencomplex hebben overlast van ratten ...

2019-07-19 08:15 open_in_new