Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Landskampioen BV Almere dit seizoen nog ongeslagen

De senioren van BV Almere zijn bezig aan een sterke eerste seizoenshelft. Zaterdagavond werd voor de vierde keer op rij gewonnen, dit keer van Hoornse Badminton Vereniging met 7-1.

"We mogen niet klagen, we zijn nog steeds ongeslagen", vertelt trainer Dave Khodabux. "Toch reken ik ons nog ...

vandaag 01:33 open_in_new
Koploper Flevo Boys blijft maar winnen

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdagmiddag een competitieduel in de Hoofdklasse B tegen ASV De Dijk eenvoudig gewonnen. De Emmeloorders waren op sportpark Ervenbos met 4-0 veel te sterk voor de hekkensluiter uit Amsterdam. Flevo Boys blijft na deze vierde overwinning op rij met twaalf ...

gisteren 17:09 open_in_new
Eis: 4 jaar cel voor Bert van H. in zaak vuurwerkbom

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk tegen één van de verdachten, Bert van H., van de aanslag met een vuurwerkbom op Urk. Dat werd duidelijk tijdens een emotionele rechtszaak vrijdag in Lelystad. De zaak tegen een tweede verdachte werd verplaatst naar ...

gisteren 17:09 open_in_new
'Strenge coronamaatregelen klap voor horeca'

De strengere corona maatregelen die vanaf zondagavond 18.00 uur ingaan in Flevoland zijn voor de horeca in onze provincie een groot probleem. Dat zegt John Beek van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Flevoland.

"Voor een grote groep horecaondernemers wordt het nog zwaarder dan het ...

gisteren 17:09 open_in_new
Mud Masters: het evenement verloopt goed qua regels

Hoewel ter plaatse te zien is dat niet iedereen zich aan de 1,5 meter maatregel houdt, vindt de organisatie van Mud Masters dat het evenement goed verloopt.

''Op sommige momenten als je om je heen kijkt, zie je op sommige plekken dat het te druk is. Maar er zijn ook groepen en huishoudens ...

gisteren 16:06 open_in_new
Weinig respons op gezondheidsonderzoek GGD

GGD Flevoland heeft nog weinig respons gekregen op een gezondheidsonderzoek onder Flevolanders. Van de 20.000 inwoners die per post een vragenlijst kregen, heeft slechts 11 procent de lijst ingevuld.

Door de zogeheten GGD Gezondheidsmeter krijgt de GGD een goed beeld van de gezondheid en ...

gisteren 12:57 open_in_new
Excuses voor opmerking over 'inteelt Urkers'

De schrijver van het programmaboekje van VV Noordscheschut biedt zijn excuses aan voor zijn opmerking over 'inteelt Urkers'. In een open brief schrijft Alex Padding dat hij zich beseft dat de opmerking over de Urkers zeer ongepast was. ''Hiervoor wil ik richting alle gekwetsten mijn excuses ...

gisteren 11:54 open_in_new
Kijk hier live mee met Mud Masters!

Zaterdagochtend om 09.00 uur is in Biddinghuizen het sportevenement Mud Masters van start gegaan. Omroep Flevoland zendt het evenement vandaag en morgen live uit. Via onderstaande stream kunt u zien hoe sportievelingen modder, nattigheid en kou trotseren!

Meer informatie is te ...

gisteren 09:48 open_in_new
Greenpeace gaat opnieuw rotsblokken in zee gooien

Greenpeace gaat maandag opnieuw rotsblokken in de Noordzee storten. De blokken worden net als begin deze week op het Britse deel van de Doggersbank gegooid, waar veel Urkers vissen. Greenpeace wil met de actie de natuur van dat gebied beschermen tegen de vissers.

Deze week deden ...

gisteren 09:48 open_in_new
Horizon is druk met bedrijven door de coronacrisis loodsen

De Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij Horizon is druk met allerlei corona-steunmaatregelen. Op 2 oktober is de deadline van de COL, de Corona Overbruggings Lening.

Van de COL hebben in Flevoland vijftien bedrijven gebruik gemaakt. Dat zijn ondernemers die net begonnen zijn of hun ...

gisteren 08:45 open_in_new
City FC weer koploper na winst op Helmond Sport

Almere City heeft vrijdagavond de 4e zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Yanmar stadion werd Helmond Sport uiteindelijk met 2-0 verslagen. Bij rust was het nog 0-0.

In de 2e helft zorgden goals van Ahannach en Blackson voor een nieuwe 3-punter. Door de nieuwe ...

2020-09-25 22:12 open_in_new
Live: Almere City FC - Helmond Sport 2-0

Vanaf 18.45 uur spelen de profs van Almere City FC de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg van Ole Tobiasen gaat op jacht naar de 4e zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop:

72. Almere krijgt goede kansen op de 3-0, maar het blijft nog even 2-0. ...

2020-09-25 21:09 open_in_new
Live: Almere City FC - Helmond Sport

Vanaf 18.45 uur spelen de profs van Almere City FC de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg van Ole Tobiasen gaat op jacht naar de 4e zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop:

23: Weer zijn de gasten gevaarlijk: Thomassen mag aanleggen, maar doelman Woud ...

2020-09-25 20:06 open_in_new
Overval Sierbestrating Jonk: "Ik schreeuwde: hij heeft een pistool!"

"Ik zag mijn collega op de grond liggen en ik dacht dat hij dood was." Dat zegt Burin Meepratheep. Hij was getuige van de gewapende overval afgelopen woensdag op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten. Meepratheep is een collega van de man die daar werd neergeschoten.

De overvaller ...

2020-09-25 19:03 open_in_new
Franc Weerwind: "Roer moet om, om overbelasting ziekenhuizen te voorkomen"

"Het roer moet om, zodat we voorkomen dat onze ziekenhuizen in korte tijd weer overbelast raken", dat zegt voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland Franc Weerwind. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat het risiconiveau ook in Flevoland omhoog is gegaan van waakzaam naar zorgelijk.

Daardoor ...

2020-09-25 18:00 open_in_new
Premier Rutte: risiconiveau nu ook in Flevoland 'zorgelijk'

Het risiconiveau in Flevoland is verhoogd van 'waakzaam' naar 'zorgelijk'. Dat heeft premier Rutte vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het gevolg van dit nieuwe niveau is dat strengere maatregelen ingaan op zondagavond 27 september om 18:00 uur.

Bij Flevolandse horecazaken moet de inloop van ...

2020-09-25 16:57 open_in_new
Zes jaar cel voor verkrachting van 98-jarige vrouw

Een 35-jarige Fransman is vrijdagmiddag tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting van een 98-jarige vrouw. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen van 10.000 euro aan het slachtoffer.

De man drong eind mei de aanleunwoning van de hoogbejaarde Lelystedelinge binnen ...

2020-09-25 14:51 open_in_new
Burgemeester: Mud Masters gaat door, ook bij verhogen veiligheidsniveau

Als Flevoland door premier Rutte wordt aangemerkt als 'zorgelijk', kan Mud Masters in Biddinghuizen dit weekend toch doorgaan. Dat schrijft burgemeester Jean Paul Gebben aan de gemeenteraad in Dronten.

Gebben heeft donderdag overleg gevoerd met alle Flevolandse burgemeesters, omdat het ...

2020-09-25 13:48 open_in_new
Emotionele verdachte verklaart voor rechter over vuurwerkbom

In de rechtbank in Lelystad is vrijdagmorgen de rechtszaak van start gegaan tegen de twee verdachten van de aanslag met een vuurwerkbom op Urk.

Onderaan het artikel vind je de opmerkingen van onze verslaggever vanuit de rechtszaal.

Vlak na het begin werd duidelijk dat de zaak tegen ...

2020-09-25 12:45 open_in_new
Opsporingsvergunning aangevraagd voor aardwarmte

Afvalinzamelaar HVC, energiebedrijf Vattenfall en de gemeente Almere willen op zoek gaan naar aardwarmte voor Almere, Diemen en Amsterdam. Ze hebben gezamenlijk een aanvraag voor een opsporingsvergunning aardwarmte ingediend.

Bij aardwarmte, of geothermie, wordt warmte uit diepe aardlagen ...

2020-09-25 12:45 open_in_new
Officier noemt vuurwerkbom poging tot moord en doodslag

In de rechtbank in Lelystad is vrijdagmorgen de rechtszaak van start gegaan tegen de twee verdachten van de aanslag met een vuurwerkbom op Urk.

Vlak na het begin werd duidelijk dat de zaak tegen één van de verdachten, Harm-Hendrik S., vandaag niet behandeld zal worden. Hij is onlangs van ...

2020-09-25 11:42 open_in_new