Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Met 183 km/u langs wegwerkers; rijbewijs inleveren

Een automobilist uit Almere moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 183 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden reed op de A10 bij IJburg. Dat meldt de politie.

De vangrail werd gerepareerd en daarom moest het verkeer de snelheid verlagen naar 70 kilometer per uur. Die ...

gisteren 22:57 open_in_new
Loodzware schuiven in Reevesluis gehesen

Voor de bouw van de Reevesluis zijn woensdag vier loodzware schuiven in de spuisluis gehesen. De schuiven zijn gemaakt van staal en wegen 15 ton per stuk. Als de Reevesluis straks klaar is zullen deze schuiven nodig zijn om de waterstand op het Drontermeer en het Vossemeer te ...

gisteren 20:51 open_in_new
Boerenprotest op De Deel

Een groep agrariërs houdt woensdagavond een boerenprotest op De Deel in Emmeloord. Op het plein staan tientallen tractoren geparkeerd. De boeren hebben spandoeken bij zich met teksten zoals 'Gebruik je verstand behoud de boeren in dit land', 'No farmers no food' en 'OpRutte met dit ...

gisteren 19:48 open_in_new
Veel onzekerheid over toekomst 'GroenRijk'

Wat gaat er gebeuren met het perceel van het voormalige tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg in Dronten? Hoewel er geen formeel besluit is genomen, zijn omwonenden bezorgd omdat ze gehoord hebben dat er huisvesting voor arbeidsmigranten komt.

Het perceel tussen de Rietweg en de ...

gisteren 18:45 open_in_new
Challenge Almere-Amsterdam gaat niet door

De Challenge Almere-Amsterdam gaat dit jaar niet door. Dat meldt de organisatie. De triatlon in en rondom het Weerwater zou in het tweede weekend van september plaatsvinden, maar vanwege corona trok de organisatie woensdagmiddag de stekker uit de komende editie.

Eind mei besloot de ...

gisteren 17:42 open_in_new
Jongens in park bedreigd, beroofd en mishandeld

De politie zoekt getuigen van een beroving en mishandeling in het Woldpark in Lelystad. In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee jongens van 14 en 15 jaar hiervan slachtoffer geworden.

Ze liepen over het fietspad van de Kamp 23 naar de Kamp 27. Ter hoogte van de onderdoorgang op de ...

gisteren 17:42 open_in_new
Nieuw buscontract kan nog twee jaar duren

Het kan één tot misschien wel twee jaar duren voordat er een nieuw contract voor het streek- en stadsvervoer kan worden afgesloten, mocht het contract met Keolis daadwerkelijk worden ontbonden.

Dat schrijft het dagelijks bestuur van de provincie Overijssel, Gedeputeerde Staten, in een ...

gisteren 16:39 open_in_new
Celstraf voor seksueel misbruik stiefkinderen

Een 59-jarige Almeerder is in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van zijn minderjarige stiefkinderen.

Zowel de verdediging als het openbaar ministerie was tegen de uitspraak van de rechtbank in 2018 in hoger ...

gisteren 15:36 open_in_new
Jarenlange celstraf geëist voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel

In hoger beroep is opnieuw een lange celstraf geëist tegen een 34-jarige Almeerse wegens betrokkenheid bij drugssmokkel. Ze is eerder veroordeeld tot 54 maanden cel en ging in beroep. Bij het Amsterdamse gerechtshof is nu 46 maanden cel tegen haar geëist.

De zaak draait om de smokkel van ...

gisteren 14:33 open_in_new
'Verontreinigd water bij stortplaats niet onverdund drinken'

De provincie Flevoland laat onderzoeken welke gevolgen de verontreiniging bij de stortplaats in Lelystad heeft voor de ecologie in het gebied. Het RIVM gaat dit beoordelen.

Rijkswaterstaat heeft al gekeken naar mogelijke gevaren voor de mens. Vastgesteld is dat de verontreiniging pas ...

gisteren 13:30 open_in_new
Groot deel ondernemers verwacht ontslagen door coronacrisis

Ruim de helft van de Flevolandse ondernemers verwacht dat ze de komende drie maanden mensen moeten ontslaan door de gevolgen van het coronavirus. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek dat vorige maand onder bedrijven werd gehouden.

Daartegenover staat dat veertig procent van de ...

gisteren 11:24 open_in_new
Extra onderzoek naar zware verontreiniging stortplaats

"De onderste steen moet boven". Dat zegt de provincie over de verontreiniging van het grondwater rond de vuilstortplaats in Lelystad. Gedeputeerde Staten hebben Rijkswaterstaat gevraagd om onderzoek te doen naar mogelijke risico's van de verontreiniging voor mens en natuur.

Het onderzoek ...

gisteren 11:24 open_in_new
WUR: windmolens gevaarlijker voor vogelpopulatie dan eerder gedacht

Windmolens zijn gevaarlijker voor vogelpopulaties dan eerder werd gedacht. Dat is uit een onderzoek van Wageningen University & Research gekomen. De onderzoekers zeggen dat de gevolgen van vogelsterfte door aanvaringen met wieken, worden onderschat.

Voordat een windmolenpark wordt ...

gisteren 08:15 open_in_new
Kitesurfers blij met nieuw watersportstrand

Kitesurfers zijn erg blij met het nieuwe Bataviastrand in Lelystad. Het watersportstrand bij landschapskunstwerk 'De Hurkende Man' is deze week geopend voor het publiek. Omdat er dinsdag veel wind stond, konden kitesurfers het nieuwe strand direct uitproberen.

De sporters zijn vooral ...

gisteren 08:15 open_in_new
Celstraf geëist voor steekincident in Leeuwarden

Tegen een 24-jarige man uit Almere is 18 maanden cel plus 6 maanden voorwaardelijk geëist omdat hij geprobeerd zou hebben een vriend met een mes te steken. Het incident vond op 5 mei vorig jaar plaats in Leeuwarden.

De Almeerder en zijn vriend uit Leeuwarden kregen ruzie over een lift op ...

gisteren 07:12 open_in_new
Leerlingenvervoer naar nieuwe aanbieder

Het leerlingenvervoer in Lelystad wordt met ingang van het nieuwe schooljaar door een ander bedrijf verzorgd. De Witteveen mobiliteitsgroep is als beste uit het aanbestedingstraject gekomen. Het is de bedoeling dat de kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zo min mogelijk van de ...

gisteren 06:09 open_in_new
Raad herdenkt markante "wethouder John"

Met een moment stilte, toespraken en een toast op zijn leven heeft de Lelystadse gemeenteraad dinsdagavond wethouder John van den Heuvel herdacht. De SP'er overleed plotseling op 27 juni.

Fractievoorzitter Alexander Sprong van zijn SP typeerde hem als een markante man, "iemand die de stad ...

2020-07-07 23:48 open_in_new
Vakbond CNV kritisch op besluit om Keolis busvervoer af te pakken

Vakbond CNV Vakmensen heeft kritiek op het besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om ov-bedrijf Keolis het busvervoer af te pakken. "We begrijpen dat de provincies zich bedrogen voelen, maar het intrekken van de concessie heeft verstrekkende en onvoorziene gevolgen voor ...

2020-07-07 23:48 open_in_new
Beschieting woningen in Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beschietingen op woningen in Almere behandeld. De beschietingen waren op 4 mei in de Melkdistelstraat en het Freyjaplantsoen. Tussen de beide beschietingen zat volgens de politie slechts tien minuten.

Van de dader van de beschieting ...

2020-07-07 22:45 open_in_new
Voortbestaan Speeltuin Schateiland in gevaar door tekort vrijwilligers

Het voortbestaan van Speeltuin Schateiland in Lelystad is in gevaar. Dat zegt Ton de Greef van Stichting Schateiland Waterwijk. Volgens hem komt dat omdat het aantal vrijwilligers enorm is afgenomen: van veertig naar zes in anderhalf jaar tijd.

Speeltuin Schateiland is een begrip in ...

2020-07-07 21:42 open_in_new
Keolis: grote teleurstelling over besluit provincies

Ov-bedrijf Keolis zegt teleurgesteld te zijn na het besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om een grote opdracht voor het busvervoer terug te trekken.

In een korte schriftelijke verklaring zegt het bedrijf: "Wij zijn van mening dat alle benodigde stappen zijn ...

2020-07-07 21:42 open_in_new