Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Dijk Enkhuizen-Lelystad uren dicht na dodelijk ongeval

Een 56-jarige man uit Obdam is dinsdagmorgen om het leven gekomen bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de dijk Enkhuizen-Lelystad. De vrachtwagenchauffeur is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De Markerwaarddijk (N307) moest vanwege het opruimen en het ...

vandaag 12:48 open_in_new
Trainer Marino Pusic kandidaat bij City FC

Marino Pusic is één van de kandidaten om de nieuwe trainer van Almere City FC te worden. Dat laat technisch directeur Robert Maaskant weten aan Omroep Flevoland.

Volgens Voetbal International is 47-jarige Pusic de grootste kanshebber om trainer te worden. Pusic werd afgelopen seizoen ...

vandaag 11:45 open_in_new
Dijk Enkhuizen-Lelystad dicht na dodelijk ongeval

De bestuurder van een personenauto is dinsdagmorgen om het leven gekomen bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de dijk Enkhuizen-Lelystad. De vrachtwagenchauffeur is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De Markerwaarddijk (N307) is in beide richtingen ...

vandaag 10:42 open_in_new
Gemeenteraad op zoek naar vier miljoen

De gemeenteraad van Lelystad moet dinsdagavond op zoek naar vier miljoen euro. Dat is het bedrag dat de gemeente moet bezuinigen, nu blijkt dat er minder geld van het Rijk komt dan verwacht.

Bataviawerf en Flevodrome zijn al genoemd als bezuinigingspost, maar ook een sobere schoonmaak van ...

vandaag 10:42 open_in_new
Dijk Enkhuizen-Lelystad dicht na ernstig ongeval

De dijk Enkhuizen-Lelystad is afgesloten na een ernstig ongeval. Volgens de eerste berichten gaat het om een aanrijding tussen zeker één auto en vrachtwagen.

De hulpdiensten zijn uitgerukt. Ook is een traumahelikopter opgeroepen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je ...

vandaag 08:36 open_in_new
Geen treinen door kapotte bovenleiding

Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad ligt stil door een kapotte bovenleiding. Ter hoogte van de Knardijk is volgens ProRail rond 06.20 uur een trein gestrand. De reizigers zijn kort na 07.30 uur uit de trein gehaald en worden per bus naar Lelystad gebracht.

Doordat de bovenleiding ...

vandaag 08:36 open_in_new
Half miljoen voor Waterloopbos

Het Waterloopbos in Marknesse krijgt een half miljoen euro van het Rijk. Het geld is onderdeel van een extra subsidie om de twaalf grote monumenten van Nederland in stand te houden.

In totaal heeft Cultuurminister Van Engelshoven 35 miljoen euro beschikbaar gesteld als extra impuls voor de ...

vandaag 07:33 open_in_new
Trein gestrand door kapotte bovenleiding

Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad ligt stil door een kapotte bovenleiding. Ter hoogte van de Knardijk is volgens ProRail rond 06.20 uur een trein gestrand. De reizigers zijn kort na 07.30 uur uit de trein gehaald en worden per bus naar Lelystad gebracht.

Doordat de bovenleiding ...

vandaag 07:33 open_in_new
"Gemeente heeft geen geld voor kunstgrasvelden"

De gemeente Lelystad heeft geen geld voor de aanleg van kunstgrasvelden bij korfbalvereniging Exakwa. Dat zei sportwethouder Elly van Wageningen maandagavond bij de opening van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, dat bij Exakwa wordt gehouden.

De korfbalvereniging heeft 300 leden en wil ...

vandaag 00:12 open_in_new
"5G houdt zich niet aan gemeentegrenzen"

Een groepje ongeruste burgers heeft maandagavond in het gemeentehuis in Emmeloord een petitie overhandigd aan fractievoorzitters van de gemeenteraad. In de petitie wordt de gemeente Noordoostpolder opgeroepen uitgebreid onderzoek te doen naar de gevolgen van het nieuwe 5G-netwerk en niet ...

vandaag 23:09 open_in_new
Voedselindustrie praat over toekomst in 'Brasserie 2050'

Hoe ziet de toekomst van onze voedselvoorziening eruit? Blijven we op precies dezelfde manier produceren en consumeren als nu, of krijgen we te maken met grote veranderingen? Het zijn vragen die maandagavond centraal stonden op een bijeenkomst in een pop-up restaurant in de weilanden tegenover ...

vandaag 23:09 open_in_new
Natuurgebied Trintelzand wordt stuk groter

Natuurgebied Trintelzand wordt uitgebreid met 155 hectare, vergelijkbaar met zo'n 300 voetbalvelden. Het natuurgebied werd het afgelopen jaar aangelegd in het Markermeer en zal na de uitbreiding ruim 530 hectare groot zijn.

De uitbreiding komt te liggen naast het huidige Trintelzand, maar ...

gisteren 22:06 open_in_new
Politie pakt drie mannen op in Filmwijk

De politie heeft maandagmiddag drie mannen opgepakt op de Hollywoodlaan in de Almeerse Filmwijk. Daarbij waren veel agenten betrokken die met getrokken pistolen door de straat liepen.

Een woordvoerder van de politie kon in verband met het onderzoek nog niet vertellen wat er precies is ...

gisteren 21:03 open_in_new
Drie opvarenden gezonken bootje uit IJsselmeer gered

De KNRM heeft maandagavond drie opvarenden van een gezonken vissersbootje uit het IJsselmeer bij Urk gehaald.

Het bootje maakte ter hoogte van de vuurtoren water en sloeg vervolgens om. Een woordvoerder van de KNRM van Urk meldt dat er een man en twee kinderen in de boot zaten.

De ...

gisteren 21:03 open_in_new
Voormalig eigenaar bitcoinfabriek opgepakt door FIOD

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft maandag de voormalig eigenaar van twee bitcoinbedrijven in Lelystad opgepakt. Volgens de FIOD wordt de 33-jarige man verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

De man was sinds 2017 bestuurder van Koinz en Mining Hardware Solutions, ...

gisteren 16:53 open_in_new
Vaargeul Reevediep mag open blijven

De vaarverbinding tussen het Reevediep en het Drontermeer bij Dronten kan voorlopig open blijven. Dat is volgens RTV Oost door de Raad van State bepaald.

De provincie Overijssel stelde de nieuwe vaarroute vorige maand open voor de pleziervaart, maar twee natuurorganisaties willen dat een ...

gisteren 16:53 open_in_new
Krantenabonnees Salland krijgen per ongeluk Flevolands nieuws

Door problemen in een drukkerij van de Stentor hebben abonnees maandag in veel regio's niet hun eigen krant gekregen, maar de Flevolandse editie. Dat meldt de krant op haar website.

Het gaat om de regio's Veluwe, Zutphen, Salland en West-Veluwe.

De directie en hoofdredactie bieden op ...

gisteren 14:45 open_in_new
Advocaat vraagt vrijspraak voor moord op Motamed

Advocaat Jan Huibers vindt dat de rechtbank zijn cliënt Naoufal 'Noffel' F. moet vrijspreken van de moord op Ali Motamed, in december 2015 in de Almeerse Literatuurwijk.

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp stelde de raadsman maandag dat het Openbaar Ministerie geen overtuigend bewijs ...

gisteren 13:42 open_in_new
Afrit Lelystad van A6 avond en nacht dicht

Verkeer op de A6 van Almere richting Lelystad kan tussen maandagavond 21 uur en dinsdagmorgen 5 uur niet bij Lelystad de snelweg af. Afrit 10 naar de Larserweg (McDonald's) wordt afgesloten voor wegwerkzaamheden.

Verkeer vanuit Almere moet doorrijden tot Lelystad-Noord (afrit 11) en dan ...

gisteren 12:39 open_in_new
Trio betrapt met inbrekersspullen

De politie heeft in Harderwijk in de nacht van zondag op maandag drie Lelystedelingen betrapt die mogelijk van plan waren in te breken op het industrieterrein.

De Seat Leon van de mannen viel agenten in de nacht van zondag op maandag op door een vreemde manoeuvre. Uit de kentekencontrole ...

gisteren 11:36 open_in_new
Trio betrapt met inbrekerswerktuig

De politie heeft in Harderwijk drie Lelystedelingen betrapt die mogelijk van plan waren in te breken op het industrieterrein.

De Seat Leon van de mannen viel agenten in de nacht van zondag op maandag op door een vreemde manoeuvre. Uit de kentekencontrole bleek dat de auto onverzekerd was, ...

gisteren 10:33 open_in_new