Laatste Nieuws Online

RTL Nieuws

Nederlanders verrassend buiten het podium op 500 meter

De Nederlandse schaatsers Jan Smeekens, Kai Verbij en Ronald Mulder hebben geen podiumplek kunnen halen bij de 500 meter op de Olympische Spelen.

Ronald Mulder (zevende), Kai Verbij (negende) en Jan Smeekens (tiende) konden de hoge verwachtingen niet waarmaken. ...

vandaag 14:39 open_in_new
Vijf jaar cel voor politiemol Mark M.

Politiemol Mark M. moet vijf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank bepaald. Ook mag hij tien jaar lang geen publieke functie bekleden. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

M. stond terecht voor corruptie, computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim, witwassen, ...

vandaag 14:39 open_in_new
Gecrasht vliegtuig Iran toch niet gevonden

De zoektocht naar het neergestorte vliegtuig in Iran en de meer dan zestig mensen die aan boord waren, heeft ook de tweede dag niets opgeleverd.

Lokale media hadden eerder gemeld dat een deel van het toestel was gevonden. Blijkbaar had een helikoptereenheid een 'zwarte vlek' ...

vandaag 14:39 open_in_new
Smeekens: 'De teleurstelling is heel groot'

Wereldkampioen Jan Smeekens droomde vooraf van een medaille op de olympische 500 meter. Maar dat lukte hij. Hij stelde ernstig teleur.

"Ik wilde op het podium eindigen. Ik wist dat daarvoor een magische rit nodig was. Ik weet ook dat ik het in me heb, maar het kwam er helaas ...

vandaag 14:39 open_in_new
Nederland stelt teleur op de 500 meter, mannen grijpen naast medailles

Jan Smeekens, Ronald Mulder en Kai Verbij konden de hoge verwachtingen niet waarmaken op de 500 meter. De drie Nederlanders belandden naast het podium, de Noor Lorentzen won uiteindelijk het goud.

...
vandaag 14:39 open_in_new
Staking kost Transavia ruim 5 miljoen aan claims

De staking van piloten van Transavia kan het bedrijf 5 miljoen euro aan schadvergoedingen kosten. Reizigers kunnen claims indienen voor de vertraagde of geannuleerde vluchten.

Het bedrag dat de 15.000 passagiers van geannuleerde en vertraagde vluchten samen kunnen claimen is 5,1 miljoen ...

vandaag 14:39 open_in_new
Verhoren zussen Holleeder openbaar

De zussen van Willem Holleeder worden niet achter gesloten deuren verhoord. Pers en publiek mogen er gewoon bij zijn. Dat heeft de rechtbank bepaald nadat de advocaat van de zussen had gevraagd om de aanwezige journalisten en het publiek op de tribune weg te sturen.

Ook worden de stemmen ...

vandaag 14:39 open_in_new
De beruchte Holleeder-tapes: hoe Willem zijn zus Sonja bedreigde

"Korte metten, blijft niets van over hoor!" In maart 2015 kwamen 'de Holleeder-tapes' naar buiten. Geluidsfragmenten, waarin Willem Holleeder zijn zus Sonja bedreigt. Beluister hier enkele opvallende audio terug.

...
vandaag 13:36 open_in_new
Smeekens buiten het podium na teleurstellende 500 meter

Schaatser Jan Smeekens heeft een teleurstellende 500 meter gereden op de Olympische Spelen. Hij binnen in een tijd van 34.93. Hij stond even bovenaan, maar zijn tijd werd al snel verbeterd.

Europees kampioen Ronald Mulder en wereldkampioen sprintvierkamp Kar Verbij komen nog aan de ...

vandaag 13:36 open_in_new
Neergestort vliegtuig Iran na meer dan 24 uur gevonden

Het wrak van het vliegtuig dat gisterochtend met 65 mensen aan boord neerstortte in Iran, is gevonden. Reddingswerkers hadden veel moeite om bij het toestel te komen, dat in dichte mist was neergestort in het Zagros-gebergte.

Helikopters konden door het slechte weer niet landen, waardoor ...

vandaag 12:33 open_in_new
Automobilist die vluchtte na aanrijding had te veel gedronken

De 40-jarige automobilist die gisteravond wegvluchtte na een aanrijding met twee voetgangers in het Friese Ouwsterhaule, had te veel gedronken. De man meldde zich rond 21.00 uur bij de politie nadat die een getuigenoproep had gedaan via Burgernet.

De slachtoffers zijn een 44-jarige vrouw ...

vandaag 12:33 open_in_new
Demonstratie tegen onnodig politiegeweld: 'De dood van Paul was niet nodig'

De dood van de Haagse autohandelaar Paul Selier heeft grote indruk gemaakt op volkszanger John Medley. Daarom organiseert hij vanmiddag een demonstratie tegen politiegeweld. "Het is een vreedzame demonstratie."

De 39-jarige Haagse autohandelaar Paul Selier stierf op 2 februari ...

vandaag 12:33 open_in_new
Vrouwen rijden olympisch record bij ploegenachtervolging

Marrit Leenstra, Ireen Wüst en Antoinette de Jong hebben een olympisch record gereden bij de kwalificatie voor de ploegachtervolging. De Nederlandse schaatssters kwamen binnen in een tijd van 2.55,16.

Leenstra, Wüst en De Jong reden tegen Zuid-Korea. Die waren ruim 8 seconden langzamer. ...

vandaag 12:33 open_in_new
Dorp met as bedekt na vulkaanuitbarsting op Sumatra

Het lijkt wel alsof het heeft gesneeuwd, maar het is toch echt as dat overal ligt. Het Indonesische eiland Sumatra is weer opgeschrikt door de uitbarsting van vulkaan Sinabung. Sinds enkele jaren barst die regelmatig uit. Duizenden mensen zijn al gedwongen om te verhuizen.

...
vandaag 12:33 open_in_new
26.700 huishoudens in Amsterdam zonder stroom, ziekenhuis op noodstroom

Een deel van Amsterdam-West is getroffen door een grote stroomstoring. Zo'n 26.700 huishoudens zaten daardoor zonder stroom. Ook het Slotervaartziekenhuis werd getroffen, dat schakelde over op noodstroom.

Andere ziekenhuizen in de omgeving hadden geen last van de storing, zegt een ...

vandaag 11:30 open_in_new
Droogkokende markt? Aantal verkochte woningen gedaald in januari

Het aantal verkochte woningen is in januari gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste maand van dit jaar verwisselden 16.035 huizen van eigenaar.

​Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. In januari 2017 werden er nog 16.555 huizen verkocht. Daarmee is het aantal met 3,14 ...

vandaag 11:30 open_in_new
Verplichte vrije dag met carnaval: goed idee?

In België stappen steeds meer grootouders naar de rechter als ouders gaan scheiden. Dit om het omgangsrecht met hun kleinkind op te eisen. Vorig jaar behandelde de familierechtbank daar 712 dossiers, vijf jaar geleden waren dat er nog 525. Ook in Nederland speelt dit fenomeen, zeggen ...

vandaag 11:30 open_in_new
De kijkcijfers Luizenmoeder weer iets lager

Voor de tweede week op rij zijn de kijkcijfers van de NPO 3-hitserie De Luizenmoeder iets omlaag gegaan.

De zesde aflevering trok zondag 3,2 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Twee weken geleden scoorde de serie van AVROTROS nog bijna 3,5 miljoen lineaire ...

vandaag 10:27 open_in_new
IJsland bespreekt verbod op besnijden jongens

Het parlement van IJsland bespreekt binnenkort een voorstel om jongensbesnijdenissen te verbieden. Als het voorstel wordt aangenomen mogen jongens voortaan alleen nog maar worden besneden als daar een medische noodzaak toe is.

Wereldwijd is ongeveer een op de drie mannen besneden. De ...

vandaag 10:27 open_in_new
Woede om staking: 'Uren vertraging, onze cruisevakantie is onzeker'

De staking van Transavia zorgt voor lange rijen bij de incheckbalies en duizenden gedupeerde reizigers. Onder hen Sienie en Truus. "We hebben zes uur vertraging. Daardoor kunnen we misschien niet op cruisevakantie. Je moet dit niet over de rug van passagiers uitvechten."

Vriendinnen Sienie ...

vandaag 10:27 open_in_new
Irak veroordeelt Duitse scholiere (17) om aansluiten bij IS

Een 17-jarige scholiere uit Duitsland is in Irak veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Ze kreeg die straf opgelegd voor deelname aan een terroristische organisatie, melden Duitse media.

Linda W. uit Saksen was in de zomer van 2016 afgereisd naar Irak om zich aan te sluiten bij ...

vandaag 10:27 open_in_new