Laatste Nieuws Online

RTL Nieuws

Tennisser Kyrgios krijgt hoge boete wegens obscene handeling met waterflesje

Nick Kyrgios ligt weer eens onder vuur. De 'bad boy' van het Australische tennis heeft tijdens het toernooi van Queen's in Engeland een boete van 15.000 euro gekregen vanwege 'obsceen gedrag'.

Tijdens zijn halvefinalepartij tegen de latere toernooiwinnaar Marin Cilic maakte Kyrgios niet ...

vandaag 11:54 open_in_new
Slob: 'Per leerling bekijken of vmbo-diploma Maastricht geldig is'

Minister Arie Slob van Onderwijs wil dat een externe examencommissie ervoor gaat zorgen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt voor de 354 leerlingen van het VMBO Maastricht, van wie het examen ongeldig is verklaard.

Hij sluit niet uit dat cijfers die leerlingen voor het centraal ...

vandaag 11:54 open_in_new
Kijk hier mee: extra uitzending presentatie fipronil-rapport

Wie heeft er schuld aan de fipronil-crisis vorig jaar, waarbij miljoenen kippen moesten worden geruimd en boeren veel schade opliepen? Voormalig minister Winnie Sorgdrager, voorzitter van de onderzoekscommissie, onthult vandaag het grote onderzoek. Kijk hier live mee met de extra uitzending van ...

vandaag 11:54 open_in_new
Noodopvang in Rotterdam voor vogels onder de stookolie

Minstens 800 vogels zijn besmeurd met stookolie na lekkage uit een olietanker in de haven van Rotterdam. Uitgestrekt over een gebied van 10 kilometer zijn besmeurde vogels gevonden. De vogelopvang kon de drukte niet aan, daarom heeft Rijkswaterstaat een noodopvang ingericht.

...
vandaag 10:51 open_in_new
Thaise voetballertjes en coach zitten al twee dagen vast in grot

Twaalf Thaise voetballertjes en hun coach zitten al sinds zaterdag vast in een grot.

Zij werden verrast door een plotselinge overstroming, waarna ze geen kant meer op konden. Het team was op excursie in het grottenstelsel.

Reddingswerkers en duikers hebben de jongens, in de leeftijd ...

vandaag 10:51 open_in_new
De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

Het kan iedereen een keer overkomen: bewust of onbewust vergeet je bij de zelfscan een kaiserbroodje of een pak vruchtenhagel af te rekenen. Maar een bezoeker van de Albert Heijn in Den Haag maakte het wel heel bont en stal voor ruim 1000 euro aan producten.

Een winkeldief in Den Haag ...

vandaag 10:51 open_in_new
De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

Voor de ingang van winkels zitten regelmatig hondjes keurig te wachten op hun baasjes die boodschappen doen. Dit onschuldige plaatje werd gisteravond ruw verstoord in Amsterdam, waar een trouwe viervoeter werd meegenomen.

​Vlak voordat de winkel dichtging, is gisteravond voor de ingang ...

vandaag 09:48 open_in_new
Egypte: geen problemen met Salah, hij is gelukkig bij ons

De Egyptische voetbalbond heeft in een officiële verklaring laten weten dat Mohamed Salah niet overweegt te stoppen als international. CNN had eerder bericht dat de sterspeler van Liverpool er genoeg van heeft, omdat politici proberen zijn populariteit te misbruiken.

"Wij verzoeken ...

vandaag 09:48 open_in_new
Toplanden moeten vrezen voor uitschakeling op WK: zo staan ze ervoor

Spanje en Brazilië zijn volgens de bookmakers na twee speelronden op het WK de grootste kanshebbers voor de wereldtitel. Maar eerst moeten ze zich nog maar eens zien te plaatsen voor de tweede ronde, en dat is net als bij veel andere toplanden nog lang niet zeker.

Brazilië staat met vier ...

vandaag 08:45 open_in_new
Natuurbeschermers slaan alarm: 'Bouw zonneparken leidt tot kaalslag bodem'

De bouw van zonneparken kan grote gevolgen hebben voor de natuur. Zonlicht en regen bereiken de bodem niet meer, waardoor die uitgeput raakt.

Dat zeggen natuurbeschermers in Trouw. Deze kaalslag is weer funest voor insecten en weidevogels.

Er is meer onderzoek nodig om hiervoor echt ...

vandaag 08:45 open_in_new
Onderwijsraad wil betere doorstroming vmbo-havo

De doorstroom van het vmbo naar de havo moet beter, vindt de Onderwijsraad. Uitgangspunt moet volgens de raad zijn dat een diploma van de gemengde of theoretische leerweg (gl/tl) toegang geeft tot de havo.

Op dit moment is dit niet het geval omdat het onderwijsprogramma op het vmbo gl/tl ...

vandaag 08:45 open_in_new
Kim kreeg baarmoederhalskanker: 'Stel je mij echt de vraag of je moet vaccineren?'

"Dit wil je niet." Kim Hulscher is er zo duidelijk over als maar kan. Ze kreeg baarmoederhalskanker en had er veel voor over gehad als ze zich had kunnen laten vaccineren om het te voorkomen. Ze snapt de mensen dan ook niet die ervoor kiezen om niet te vaccineren.

Toen Kim (nu 44) 12 was, ...

vandaag 07:42 open_in_new
Extra maatregelen: luchtkwaliteit binnensteden moet dit jaar nog verbeterd worden

Het kabinet gaat met nieuwe maatregelen de luchtkwaliteit in binnensteden dit jaar nog verbeteren. Het is de bedoeling dat elk stadscentrum in 2018 voldoet aan de Europese waarden voor luchtkwaliteit.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat aan ...

vandaag 07:42 open_in_new
Dit zijn slechte redenen om een HPV-vaccinatie te weigeren

Er is geen enkele vaccinatie waar zoveel fabels over bestaan als de vaccinatie tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. We zetten de meest gehoorde fabels op een rij.

ZIE OOK: Kim kreeg baarmoederhalskanker: 'Stel je mij echt de vraag of je moet ...

vandaag 06:39 open_in_new
Verdere daling HPV-vaccinatie: minder dan de helft van de meisjes beschermd

Het aantal kinderen in Nederland dat wordt gevaccineerd is verder gedaald. De daling is het grootst bij de vaccinatie tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Het RIVM maakt zich zorgen.

​Vorig jaar is maar 45 procent van de meisjes gevaccineerd tegen HPV, staat in het ...

vandaag 06:39 open_in_new
Twee bestuurders ontslagen om eindexamendrama VMBO Maastricht

De administratiefouten waardoor het eindexamen van 354 leerlingen ongeldig werd verklaard heeft tot nu toe twee mensen hun baan gekost. Het gaat om leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

De LVO is een koepel van ...

vandaag 05:36 open_in_new
Adele werkt aan nieuw album in Engeland

Adele sluit zich deze zomer op om keihard te werken aan haar nieuwe album, dat volgend jaar rond kerst moet uitkomen. De meervoudig Grammy-winnares gaat zich toeleggen op het schrijven van nummers, na de lange rustpauze die ze voor zichzelf had ingelast. Dit meldt The Sun.

Het is het ...

vandaag 05:36 open_in_new
Politici steeds vaker bedreigd, ondersteuningsteam moet slachtoffers helpen

Lokale politici krijgen steeds vaker te maken met geweld en bedreigingen. Vorig jaag werd 29 procent van hen doelwit van agressie of geweld, in 2016 was dat nog 27 procent.

Dat blijkt uit een nieuw monitoronderzoek onder politieke ambtsdragers bij gemeenten, provincies en waterschappen. Er ...

vandaag 03:30 open_in_new
Frankrijk arresteert tien verdachten voor plan aanslag op moslims

Tien extreemrechtse verdachten zijn opgepakt in Frankrijk voor het voorbereiden van een aanslag op moslims.

De tien werden afgelopen zaterdag verspreid over het land opgepakt, maar vooral op het eiland Corsica. Het onderzoek naar de verdachten begon twee maanden geleden al.

Volgens ...

vandaag 02:27 open_in_new
Twee mensen ontslagen om eindexamendrama VMBO Maastricht

De administratiefouten waardoor het eindexamen van 354 leerlingen ongeldig werd verklaard heeft tot nu toe twee mensen hun baan gekost. Het gaat om leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

De LVO is een koepel van ...

vandaag 01:24 open_in_new
Steeds meer Nederlanders wonen alleen 'door veranderde normen en waarden'

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, waren er nog maar 285.000 alleenstaanden in Nederland. Dat aantal is explosief gestegen: nu zijn het er zo'n drie miljoen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zij verwachten bovendien dat die groei aan zal houden: over ...

vandaag 01:24 open_in_new