RTL Nieuws

Aantal huidkankerpatiënten stijgt vooral door zonnebaden fors

De komende twintig jaar zal het aantal mensen met huidkanker verdubbelen of in het ergste geval zelfs vervijfvoudigen.

De belangrijkste oorzaak voor de forse toename van het aantal huidkankerpatiënten is onverstandig zongedrag, staat in een rapport van het RIVM, het Rijksinstituut voor ...

vandaag 13:40 open_in_new
Noodweer in Litouwen: auto's dobberen door straten

De Litouwers waren voorbereid op de heetste dag van het jaar, maar dat liep even anders. Het werd fris en de regen kwam met bakken uit de lucht vallen. Automobilisten kwamen zelfs in de problemen. ''Het regende ineens zo hard dat ik vast kwam te zitten.''

...
vandaag 13:40 open_in_new
Van wet tot covfefe: dit is waarom Trump liegt - #TrumpUpdate 22

Elke politicus, van president tot gemeenteraadslid, draait dat het hem of haar een lieve lust is. Trump is geen uitzondering - en dat lijkt over te slaan op zijn kabinet en medewerkers.

...
vandaag 13:40 open_in_new
Erdogan mag Duitse aanhangers niet toespreken

De Turkse president Erdogan mag van de Duitse regering geen toespraak houden voor zijn landgenoten in de Bondsrepubliek.

Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel tijdens een bezoek aan Rusland. Erdogan komt in juli naar de top van de G20 in Hamburg en de Turkse ...

vandaag 13:40 open_in_new
Observatiekliniek kijkt of verdachte vrouwenmoorden toerekeningsvatbaar was

De man die wordt verdacht van twee moorden op vrouwen in Rotterdam in de jaren negentig, gaat voor observatie naar het Pieter Baan Centrum.

In de psychiatrische observatiekliniek wordt gekeken of de 58-jarige Albert B.  toerekeningsvatbaar was toen de moorden werden gepleegd. ...

vandaag 12:38 open_in_new
Video: Blockchain voor Dummies in 2 minuten

Je kunt geen krant openslaan of er is wel een bedrijf/land/dorpje dat iets met blockchain aan het proberen is. Maar wat is het nu precies? Techverslaggever Bram van Dijk legt het in 2 minuten uit.

Van een laadpaal tot een volledige Groningse gemeente, soms lijkt het wel dat de hele wereld ...

vandaag 12:38 open_in_new
Nederlandse startup Harver scoort 7 miljoen voor HR-algoritme

De Amsterdamse startup Harver dat een slim HR-algoritme maakt heeft 7,1 miljoen euro aan investering opgehaald. Het preselectie-syteem TalentPitch wordt nu wereldwijd uitgerold.

Het geld komt van Insight Venture Partners, een grote Amerikaanse investeringsmaatschappij.

"Het cv ...

vandaag 11:36 open_in_new
OM: Venrayse moskee heeft niets te maken met aanhouding terreurverdachte

Vorige week vrijdag werd bij een moskee in Venray een 18-jarige terreurverdachte opgepakt. Die aanhouding heeft echter niets te maken met de moskee zelf, heeft het Openbaar Ministerie aan het moskeebestuur laten weten.

De moskee was niet bekend met de voorgeschiedenis van de jonge vrouw. ...

vandaag 11:36 open_in_new
'Petya is geen ransomware, maar cyberaanval op Oekraïne'

Het Petya-virus dat sinds een paar dagen bedrijven over de hele wereld teistert, is een rechtstreekse cyberaanval op Oekraïne, vermomd als ransomware.

Die conclusie trekken beveiligingsbedrijven nadat zij het virus hebben onderzocht. Volgens Matt Suiche van cybersecuritybedrijf Comae is ...

vandaag 11:36 open_in_new
Nog twee arrestaties vanwege spuiten stof op school in Grootebroek

Twee jongens van veertien en zestien jaar zijn opgepakt omdat zij betrokken waren bij het spuiten van een stof op een school in het Noord-Hollandse Grootebroek. Gisteren werd daarvoor al een jongen van veertien aangehouden.

Naar aanleiding van het incident werd het Martinuscollege ...

vandaag 11:36 open_in_new
Enorme vuurzee in Amerikaanse staat Arizona

Er zijn grote natuurbranden in de Amerikaanse staat Arizona. De branden duren al bijna twee weken en zijn nog steeds niet onder controle door het extreem droge weer. Brandweermannen blijven hun best doen.

...
vandaag 10:34 open_in_new
'Grap' van zwanger YouTube-sterretje kost partner het leven

De 19-jarige Monalisa Perez, hoogzwanger van haar tweede kind, moet zich voor de Amerikaanse rechter verantwoorden voor doodslag na een uit de hand gelopen grap op YouTube. Daarbij kwam haar vriend Pedro Ruiz om het leven.

Perez schoot vanaf minder dan een meter afstand op Ruiz terwijl die ...

vandaag 10:34 open_in_new
Verpleegkundige doet veel onnodige handelingen

Veel verpleegkundigen doen het: een operatiewond afdekken met een pleister. Maar het is vaak zinloos. Onderzoekers van de Radboud umc noemen het als één van de vele voorbeelden van onnodige handelingen in de verpleging.

De Nijmeegse wetenschappers stelden een lijst samen van 66 ...

vandaag 10:34 open_in_new
Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC: 'Alle topuniversiteiten willen hem hebben'

De 7-jarige Laurent begon acht maanden geleden aan het gymnasium op het Winford in Amsterdam. Deze week rondde hij de eerste twee klassen af. Daarnaast doet hij sinds kort ook onderzoek op de hartafdeling in het AMC in Amsterdam. "Maar Laurent is allesbehalve een nerdy type", zegt zijn ...

vandaag 10:34 open_in_new
Nederlandse 'HR-robot' krijgt 7 miljoen euro

De Amsterdamse startup Harver dat een slim HR-algoritme maakt heeft 7,1 miljoen dollar aan investering opgehaald. Het preselectie-syteem TalentPicht wordt nu wereldwijd uitgerold.

Het geld komt van Insight Venture Partners, een grote Amerikaanse investeringsmaatschappij.

"Het cv ...

vandaag 10:34 open_in_new
ACM geeft NS boete van 41 miljoen om misbruik marktpositie

De fraude in het aanbestedingsproces in Limburg komt de NS duur te staan. De Autoriteit Consument & Markt legt het vervoersbedrijf een boete van bijna 41 miljoen euro op.

Het bedrijf heeft zijn marktpositie misbruikt, oordeelt de ACM op basis van onderzoek. Daaruit blijkt dat de NS ...

vandaag 09:32 open_in_new
Enorme vuurzee in Amerikaanse staat Arizona

Er zijn grote natuurbranden in de Amerikaanse staat Arizona. De branden duren al bijna twee weken en zijn nog steeds niet onder controle door het extreem droge weer. Brandweermannen blijven hun best doen.

...
vandaag 09:32 open_in_new
Hooggeplaatste kardinaal verdacht van seksueel misbruik

De Australische kardinaal George Pell wordt van meerdere gevallen van seksueel misbruik van kinderen verdacht. Hij is de hoogste katholieke geestelijke die in verband met seksueel misbruik gebracht wordt. Kardinaal Pell moet nu voor een Australische rechtbank verschijnen.

...
vandaag 08:30 open_in_new
Nederlanders zijn dubbel over discriminatie

Ruim twee op de drie Nederlanders keuren discriminatie af. Een nog iets grotere groep vindt wel dat er soms te snel van discriminatie gesproken wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

22 procent van de Nederlanders zegt wel eens discriminatie te hebben ...

vandaag 08:30 open_in_new
Familie Savannah dankt in advertentie voor 'deken van liefde'

De familie van Savannah, het meisje dat begin juni in Bunschoten dood werd gevonden in een sloot, heeft via een advertentie in De Bunschoter alle instanties bedankt die voor steun hebben gezorgd in de moeilijke tijd die zij doormaakte.

'Hierbij willen wij iedereen bedanken voor het ...

vandaag 08:30 open_in_new
Vrouwen meer op jacht naar koopjes dan mannen

Als het om besparen gaat, hebben mannen nog een wereld te winnen ten opzichte van vrouwen. Vrouwen zijn veel actiever op zoek naar manieren om geld te besparen dan mannen.

Kredietbemiddelaar Geldshop vroeg voor het Nationaal Bespaaronderzoek ruim 1000 mensen naar manieren om geld ...

vandaag 07:28 open_in_new