RTL Nieuws

1,3 miljoen Belgen kunnen vanaf volgende week niet meer bellen

Slecht nieuws voor ruim een miljoen Belgen met een anonieme prepaid-simkaart. Ze hebben ondanks waarschuwingen hun prepaidkaart niet laten registreren en daarom zal hun simkaart geblokkeerd worden.

Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Volgens de minister ...

vandaag 06:48 open_in_new
D66 wil geen nieuw gesprek met VVD, CDA en CU

D66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij vannacht laten weten.

VVD en CDA wilden een gesprek met D66 en ChristenUnie over de mislukte verkenning tussen die twee ...

vandaag 05:46 open_in_new
Manchester rouwt, kans op nog een aanslag 'zeer groot'

Bloemen en kaarsen in het centrum van Manchester. Anderhalve dag na de aanslag waarbij 22 mensen om het leven kwamen, hebben Britten massaal hun steun betuigd aan de slachtoffers. De veiligheidsdiensten maken zich ondertussen grote zorgen over een mogelijke nieuwe aanslag.

De kans op nog ...

vandaag 05:46 open_in_new
Ajax klaar voor belangrijkste wedstrijd in 21 jaar: 'Druk zetten en zorgen dat we beter zijn'

"Er zouden vanavond wel eens hele mooie dingen kunnen gebeuren."

Dat zegt onze sportverslaggever Marcel Maijer over de Europa League-finale die Ajax tegen Manchester United speelt. "Als Ajax speelt op het niveau zoals ze tegen Schalke, Kopenhagen en Lyon speelden, maken ze zeker een ...

vandaag 05:46 open_in_new
Woning Hengelo afgebrand: moeder en vier kinderen op straat

Een moeder en haar vier kinderen moesten vannacht op zoek naar een andere slaapplaats, omdat hun appartement in een flat gisteravond volledig uitbrandde.

Er raakte gelukkig niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

#Brand #Hengelo De bewoners kunnen niet terug ...

vandaag 05:46 open_in_new
Noodtoestand op Filipijns eiland door gevechten met IS

Binnen blijven of proberen te vluchten. Dat adviseert De Filipijnse president Rodrigo Duterte aan de inwoners van het zuidelijke eiland Mindanao.

Hij heeft de noodtoestand uitgeroepen op het eiland omdat de overheidstroepen daar vechten met leden van de Maute, een aan terreurbeweging IS ...

vandaag 04:44 open_in_new
Groot Dictee 'heeft beste tijd gehad' en stopt na 26 jaar

Na 26 jaar valt het doek voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, vindt de NTR, die het programma uitzendt.

"Het Groot Dictee is jarenlang een instituut geweest, maar het heeft helaas zijn beste tijd ...

vandaag 03:42 open_in_new
D66 vindt gesprek met VVD, CDA en CU 'niet zinvol'

D66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij vannacht laten weten.

VVD en CDA wilden een gesprek met D66 en ChristenUnie over de mislukte verkenning tussen die twee ...

vandaag 02:40 open_in_new
Britse kranten over aanslag: 'Ze zijn gedood door het kwaad'

'United we'll stand' en 'Slaughter of the innocents'. De dodelijke aanslag in Manchester staat vandaag op de voorpagina van iedere Britse krant.

Bij die aanslag van maandagavond na afloop van een concert van Ariana Grande kwamen 22 mensen om het leven en raakten 59 mensen gewond.

ZIE ...

vandaag 02:40 open_in_new
Britse vlag geprojecteerd op Amsterdam Centraal

Een mooi gebaar op het Centraal Station in Amsterdam. Daar werd gisteravond de 'Union Jack', oftewel de Britse vlag, geprojecteerd.

De gemeente deed dit 'uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslag in Manchester'.

ZIE OOK: Manchester in rouw na aanslag: ...

vandaag 01:38 open_in_new
Impasse in formatie: 'Beschuldigende vinger wijst naar D66'

"De formatie zit op dit moment muurvast. Volgens ingewijden vanwege politieke onwil", zegt commentator Frits Wester. "Daarbij wordt vanuit VVD, CDA en ChristenUnie de beschuldigende vinger naar Alexander Pechtold gewezen."

Het was voor nu de enige resterende optie om een ...

vandaag 00:36 open_in_new
Teruglezen: aanslag in Manchester kost 22 mensen het leven

In Manchester zijn bij een zelfmoord-aanslag 22 doden en zeker 59 gewonden gevallen. Op het moment van de ontploffing in de Manchester Arena was het concert van Ariana Grande net afgelopen. Wij hielden vandaag een liveblog bij. Lees hier terug wat er van minuut tot minuut gebeurde.

...
vandaag 00:36 open_in_new
Rutte wil opheldering over mislukte verkenning D66 en ChristenUnie

VVD en CDA willen een gesprek met D66 en ChristenUnie over de mislukte verkenning tussen die twee partijen. "Ik wil opheldering, omdat er nu veel ruis is", zei VVD-leider Rutte dinsdagavond laat in een reactie op de ontstane impasse.

Rutte: "CDA en VVD vinden het van belang om morgen ...

vandaag 00:36 open_in_new
Manchester in rouw na aanslag: terreurdreiging naar hoogste niveau

Bloemen en kaarsen in het centrum van Manchester. Ruim 24 uur na de aanslag waarbij 22 mensen om het leven kwamen, hebben Britten massaal hun steun betuigd aan de slachtoffers. De veiligheidsdiensten maken zich ondertussen grote zorgen over een mogelijke nieuwe aanslag.

Dat zei de Britse ...

vandaag 00:36 open_in_new
Britten tonen massaal solidariteit na aanslag

Britten hebben vanavond massaal blijk gegeven van solidariteit na de aanslag in Manchester. Duizenden mensen verzamelden zich voor een herdenkingsbijeenkomst in het stadscentrum.

Ook maakten meer dan 24.000 mensen geld over voor getroffen gezinnen.

De man die een zelfmoordaanslag ...

vandaag 23:34 open_in_new
May: Kans op nog een aanslag Groot-Brittannië zeer groot, leger de straat op

De kans op nog een aanslag in Groot-Brittannië is zeer groot omdat de dader van de zelfmoordaanslag mogelijk onderdeel is van een grotere groep. Dat heeft de Britse premier May vanavond bekendgemaakt. Het leger wordt ingezet om publieke bijeenkomsten te beveiligen.

Het ...

vandaag 23:34 open_in_new
'Ariana Grande teruggevlogen naar Florida'

Ariana Grande is teruggereisd naar de Verenigde Staten. De zangeres is door ooggetuigen gezien op het vliegveld van Boca Raton in Florida, meldt People. Op de luchthaven werd ze opgevangen door familie.

Met de reis naar Florida kan voorzichtig geconcludeerd worden dat Ariana in ieder geval ...

gisteren 22:32 open_in_new
Bond-familie staat stil bij dood Roger Moore

De James Bond-gemeenschap heeft met verdriet gereageerd op de dood van Roger Moore. De Brit vertolkte in zeven van de 24 films over de spion de hoofdrol.

"Hij vond de rol van James Bond opnieuw uit met vaardigheid, charisma en humor", zo zeggen filmproducers Michael G. Wilson en ...

gisteren 22:32 open_in_new
CIA-directeur besprak Russische inmenging in verkiezingen met Moskou

Toenmalig CIA-directeur John Brennan heeft de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar besproken met zijn collega's in Moskou.

Hij kaartte de kwestie naar eigen zeggen aan bij Aleksander Bortnikov, het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB, zei Brennan ...

gisteren 22:32 open_in_new
Van der Weijden weet het wereldrecord na 24 uur zwemmen niet te breken

Maarten van der Weijden heeft geen nieuw wereldrecord gezwommen. Van der Weijden zwom 24 uur achter elkaar en wilde 102 kilometer afleggen, maar kwam uit op het zeer indrukwekkende 99,5 kilometer. Dat wa stoch te weinig.

Tijdens zijn zwemmarathon werd hij gesteund door diverse andere ...

gisteren 22:32 open_in_new
94 gezinnen in Damwâld mogen niet op hun balkon

De balkons van 94 woningen in Damwâld mogen niet meer gebruikt worden. Ze zijn afgesloten omdat ze 'niet voldoen aan de huidige eisen'.

Woningstichting Thús Wonen kwam daar tijdens een controle achter. Er is volgens de stichting geen direct gevaar. Mensen kunnen daarom in hun ...

gisteren 21:30 open_in_new