TV Enschede Fm

Inbreker vast in het prikkeldraad in Enschede

Een inbreker heeft het in de nacht van zaterdag op zondag op een lopen gezet toen hij op heterdaad werd betrapt door de politie in Enschede. Dat ging voor hem niet helemaal zoals gehoopt; de man kwam namelijk vast te zitten in het prikkeldraad en de bramenstruiken.

De politie kreeg rond ...

vandaag 11:42 open_in_new
Vliegveldstraat Deurningen maandagochtend weer open

Negen dagen lang is er met man en macht het klokje rond gewerkt, als afsluiting van een jaar werk. Maandagochtend om vijf uur gaat de Vliegveldstraat (N737) in Deurningen na anderhalve week totale afsluiting weer open voor het verkeer.

,,Het werk ligt mooi op schema", zegt Alfred van ...

vandaag 11:42 open_in_new
ANWB waarschuwt voor dichte mist

Deze zaterdagavond/-nacht op stap? De ANWB en het KNMI waarschuwen voor plaatselijk dichte mist in de regio. De mist zet zaterdagavond in en verdwijnt pas zondag in de loop van de ochtend weer.

De temperatuur daalt deze zaterdagavond richting een graad of 4. Zondagochtend lost de mist ...

gisteren 20:12 open_in_new
FC Groningen mikt op vol stadion in duel FC Twente

FC Groningen is er veel aan gelegen het stadion tegen FC Twente vol te krijgen. De club heeft een aantal videoboodschappen van oud-spelers online gezet, waarin opgeroepen wordt massaal naar de wedstrijd te komen.

Spelers als Arjen Robben, Rasmus Lindgren, Danny Buijs, Erik Nevland en ...

gisteren 18:08 open_in_new
Zure nederlaag voor jong FC Twente

Jong FC Twente heeft op bezoek bij DOVO een zure 1-0 nederlaag geleden. Quincy Arends profiteerde toen doelman De Lange in botsing kwam met een van zijn verdedigers en scoorde het enige doelpunt van de middag.

Het duel in Veenendaal begon een kwartier te laat omdat de spelersbus van FC ...

gisteren 18:08 open_in_new
Écht contact tijdens Biggest Eye Contact

Iedereen heeft diep van binnen behoefte aan menselijk contact, zeggen Sarah Grosman en Maarten Frielink uit Enschede. Een dieper contact dat niet met een smartphone kan worden gelegd. Daarom houden ze deze zaterdag het World’s Biggest Eye Contact Experiment op de Oude Markt.

In Enschede ...

gisteren 18:08 open_in_new
Zorgverzekeraar Menzis gaat wanbetalers helpen

De Enschedese zorgverzekeraar Menzis gaat klanten met een betalingsachterstand helpen. De eerste vijfhonderd verzekerden die langer dan zes maanden geen zorgpremie hebben betaald, krijgen een aanbod voor het afbouwen van hun schuld. "Maar voor het aanbod zullen op termijn een veelvoud daarvan in ...

gisteren 15:02 open_in_new
De tien plekken in Enschede die de Wilmink-fan gezien moet hebben

De Wereld Draait Door besteedt aandacht aan Willem Wilmink (1936-2003). Volgens presentator Matthijs van Nieuwkerk (57) zal de dichter/ tekstschrijver uit Enschede door dit seizoen 'vlinderen'.

...
gisteren 15:02 open_in_new
TVEnschedeFM/1Twente verhuist naar Balengebouw

TV Enschede FM/1Twente verhuist net als Tubantia naar het Balengebouw op Roombeek. Tubantia betrekt begin oktober het gebouw op Roombeek, de omroep volgt begin november. De lokale/streek omroep en de regionale krant gaan op veel vlakken samenwerken om het media-aanbod in Twente uit te ...

gisteren 11:56 open_in_new
Politie treft 37 wapens aan bij grote veiligheidscontrole in Enschede

De politie heeft vrijdagavond 33 messen, 2 boksbeugels en 2 honkbalknuppels in beslag genomen tijdens een grote veiligheidscontrole in de binnenstad van Enschede.

Met de preventieve controle van personen en het doorzoeken van voertuigen moet de veiligheid in het centrum van Enschede ...

gisteren 10:54 open_in_new
'Kinderpostzegelactie mag geen wedstrijd zijn'

De actie kinderpostzegels is basisscholen in Twente in het verkeerde keelgat geschoten. Er is een vernieuwde opzet met wedstrijdelementen. Dat stuit sommige scholen tegen de borst.

De basisscholen sturen de kinderen wel op pad met kinderpostzegels, maar doen niet mee met de competitieve ...

gisteren 10:54 open_in_new
Geen Zwem-Inn, maar een luxe partycentrum aan De Reulver

Het adres De Reulver 114 is bij veel Enschedeërs nog bekend van de zwemlessen die hun kinderen hier ooit kregen in de Zwem-Inn. Nadat het zwembad werd gesloten, stond het gebouw een aantal jaren leeg. Een grote brand in 2014 was de genadeklap. Het braakliggende terrein krijgt eindelijk een ...

gisteren 08:50 open_in_new
Weekend in Enschede: Worlds Biggest Eye experiment, stadswandeling & Uitfestival

De week is voorbij en het weekend staat voor de deur. Op zoek naar ontspanning? Dit weekend staat de agenda van Enschede behoorlijk vol.

The world biggest eye contact experiment Even niet naar je smartphone staren, maar naar een echt persoon. Maarten Frielink en Sarah Grosman brachten The ...

gisteren 08:50 open_in_new
Twente Verenigt! blijkt los zand: bestuur valt uit elkaar

Het bestuur van Twente Verenigt!, de koepel die de supporters bij FC Twente vertegenwoordigt, is uit elkaar gevallen. Vier van de acht bestuursleden zijn opgestapt.

De bestuursleden zijn het onderling te vaak oneens om als Twente Verenigt! Duidelijk naar buiten te kunnen treden. “De ...

2017-09-22 21:22 open_in_new
VIDEO De Ballen Verstand | Trainers onder vuur

Wat kunnen we verwachten van FC Twente en Heracles het aankomende weekeinde? Voetbalwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde kijken vooruit richting de zesde speelronde in de Eredivisie in de rubriek De Ballen Verstand.

Een week voor de derby neemt Heracles Almelo het zaterdagavond in ...

2017-09-22 19:18 open_in_new
Nog twijfels over Holla en Jensen

FC Twente wil zondag een vervolg geven aan de goede week. Dat moet dan gebeuren bij FC Groningen, de club waar vorig seizoen de ommekeer werd bewerkstelligd.

Trainer René Hake waakt na de knappe zege op FC Utrecht en de noodzakelijke winst op ONS voor euforie. ,,Het gaat me te ver om te ...

2017-09-22 19:18 open_in_new
VIDEO FC Twente gaat twee keer 80 gezinnen uit achterstandswijken helpen

FC Twente wil de komende twee jaar zo’n tachtig gezinnen uit achterstandswijken sociaal vooruit helpen. Donderdag is daarvoor een project gestart: 'supporter van elkaar'.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Veurink

...
2017-09-22 19:18 open_in_new
VIDEO FC Twente wil scoren in de gezinnen

FC Twente wil de komende twee jaar zo’n tachtig gezinnen uit achterstandswijken sociaal vooruit helpen. Donderdag is daarvoor een project gestart. Het heet 'Supporter van elkaar'.

Het project sluit aan op de verschillende projecten van Scoren in de wijk. Die lopen inmiddels al twaalf ...

2017-09-22 18:16 open_in_new
VIDEO Enschedeër Imke in Expeditie Robinson: ,,Heel raar om jezelf terug te zien”

Zes maanden geleden bezocht collega’s van TV Enschede FM Imke Wieffer uit Enschede. Ze was toen een van de mogelijke deelnemers van Expeditie Robinson. Inmiddels is het survivalprogramma in volle gang, en Imke doet mee. Gisteravond keek ze met familie en vrienden naar de wekelijkse aflevering, ...

2017-09-22 18:16 open_in_new
Enschedese band The Buffoons blikken vijftig jaar na eerste single terug

De Enschedese band en platenmaatschappij Bovema hadden gekozen voor Tomorrow is another day en My world fell down, covers van The Ivy League. Dat moest hun eerste single worden. Op zaterdag 30 september 1967 werd in Modern aan de Parkweg het eerste exemplaar aan de band uitgereikt door ...

2017-09-22 18:16 open_in_new
Rijksmuseum Twenthe toont melkkannen Wilhelmina

Met twee zilveren melkkannen van koningin Wilhelmina als voornaamste blikvanger wordt dit weekend de Zilverschatkamer van het Rijksmuseum Twenthe geopend. Een unieke collectie zilver is hiermee voor het eerst in z’n geheel voor het publiek te zien.

De melkkannen van Wilhelmina dateren ...

2017-09-22 18:16 open_in_new