TV Enschede Fm

FC Twente vrouwen nipt langs Football Equals O17

FC Twente Vrouwen heeft geoefend op het veld van CVV Sparta. Tegenstander was het O17 team van Football Equals.

FC Twente Vrouwen won met 1-0. Joelle Smits scoorde. Naomi Hilhorst en Tess Kleinsman deden mee en verder kregen drie andere gastspeelsters van Rigtersbleek een kans. Gabriela ...

gisteren 22:14 open_in_new
500.000 kerstbomen op Vliegveld Twente

Twente is deze weken het episch centrum van de Europese kerstbomenhandel. Ruim een half miljoen sparren worden verscheept via de voormalige luchthaven. Van Albert Heijn tot Sloveense winkelcentra: deze kerst staat overal een 'Twentse boom'. "Dit is uniek, op een prachtige locatie."

Voor ...

gisteren 20:10 open_in_new
VIDEO Rode Kruis brengt eenzame ouderen bij elkaar door Samen Doen Dag

Rond de 350 ouderen uit Enschede waren dinsdagmiddag in De Grolsch Veste bijeen voor de tiende Samen Doen Dag. De feestelijke dag is specifiek bedoeld voor ouderen met weinig sociale contacten.

Het Rode Kruis wil deze ouderen bij elkaar brengen en een gezellige dag bezorgen. Dit jaar werd ...

gisteren 18:06 open_in_new
Enthousiasme voor open huis: Inschrijvingen gesloten

De Twentsche Courant Tubantia is verhuisd en houdt op 25 november open huis. Samen met de omroep 1Twente Enschede (voorheen TV Enschede FM) is de krant sinds kort gevestigd in het Balengebouw. Inmiddels hebben 2500 mensen zich aangemeld, de inschrijvingen zijn daarom gesloten.

Tijdens de ...

gisteren 17:04 open_in_new
Rechters hekelen ontbreken van contact na dodelijk ongeluk bij Enschede

De 26-jarige bestuurder Ahmed F., die een dodelijk ongeluk veroorzaakte, wordt relatief zwaarder gestraft omdat hij zich beriep op zijn zwijgrecht en geen contact met nabestaanden zocht. Dat stellen rechtbankpresident Jan Wentink en zijn collega-rechters in het vonnis.

Ahmed F. moet 240 ...

gisteren 16:02 open_in_new
Tankstation in Enschede overvallen, dader voortvluchtig

Tankstation Brand Oil aan de IJsselstraat in Enschede is vrijdagavond rond 20.50 uur overvallen. Volgens de politie is de dader nog voortvluchtig.

Het zou gaan om een man van rond de 1.80 meter. Hij droeg een blauwe bivakmuts, een zwarte jas met capuchon en een donkergrijze joggingbroek. ...

gisteren 15:00 open_in_new
Haaksbergenaar aangehouden voor overval op tankstation in Enschede

Een 27-jarige man uit Haaksbergen is woensdagochtend aangehouden op verdenking van het overvallen van een tankstation aan de IJsselstraat in Enschede. Een medewerker van het tankstation werd op 30 december 2016 bedreigd met mes, maar wist daarna de overvaller met een stoel de deur uit te ...

gisteren 15:00 open_in_new
AUDIO Sint Nicolaaswandeling wijkt uit naar Usselo door nieuwe N18

De jaarlijkse Sint Nicolaaswandeling van Wandelkring DIO vertrekt niet langer bij sporthal De Els in Haaksbergen. Vanwege de aanleg van de nieuwe N18 is het startpunt verplaatst naar Camping Twente, bij Usselo.

Volgens de organisatoren van de Haaksbergse wandelclub doorsnijdt de nieuwe N18 ...

gisteren 12:56 open_in_new
D66, VVD en ChristenUnie Enschede presenteren kandidatenlijst

De leden van D66, VVD en ChristenUnie in Enschede hebben hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. Op 21 maart gaan inwoners van Enschede naar de stembus.

Eelco Eerenberg is lijsttrekker van D66. Op plek 2 en 3 staan Jasper Kerkwijk en Vic van Dijk, op 4 is ...

gisteren 12:56 open_in_new
AKI-directeur weer aan het werk

Directeur Marc Boumeester van AKI ArtEZ is weer aan het werk gegaan.

De topman zat ziek thuis in afwachting van een onderzoek naar mogelijk wangedrag tijdens een examenfeest in juni. Boumeester zou daarbij onder meer drugs hebben gebruikt in het bijzijn van studenten. Volgens ...

gisteren 12:56 open_in_new
File op A35 nadat vrachtwagen van weg raakt bij Enschede

Op de snelweg A35 is bij Enschede-West een vrachtwagen van de weg geraakt. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid, twee rijstroken zijn afgesloten. Op de snelweg staat in de richting van Hengelo een flinke file.

Het is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt bij het eenzijdig ...

gisteren 12:56 open_in_new
Onderzoek bierfraude Grolsch bijna klaar

Het Openbaar Ministerie en opsporingsdienst FIOD hopen voor het eind van het jaar het onderzoek af te ronden naar de zwendel met goedkoop bier in merkfusten. Ook Twentse caféhouders werden bedrogen met vaten nep-Grolsch.

Een echtpaar van 52 en 44 uit Nijkerk wordt samen met een 64-jarige ...

gisteren 11:54 open_in_new
AUDIO Avanti W. verliest bijna 200 leden: zwemafdeling opgeheven

De zwemafdeling van Glanerbrugse omnisportvereniging Avanti Wilskracht met bijna 200 leden wordt opgeheven. Dat deelde voorzitter Frank Soetekouw afgelopen maandag mee op de algemene ledenvergadering.

Volgens Soetekouw is dit een direct gevolg van het sluiten van zwembad De Brug met ingang ...

gisteren 11:54 open_in_new
Acht oud-profs toegevoegd aan jeugdscouting FC Twente

Theo Pahlplatz, Issy ten Donkelaar, Jan Jeuring, Kees Warringa, Willem de Vries, Egbert ter Mors, Lloyd Rooks en Jan Bronkers gaan een belangrijke rol vervullen binnen de jeugdscouting van de voetbalacademie van FC Twente. Maandagmiddag werd het achttal in De Grolsch Veste verwelkomd door Hoofd ...

gisteren 11:54 open_in_new
AUDIO Bierfraude: Merkloos bier verkocht als Grolsch bier

Oplichters hebben merkloos bier verkocht als Grolsch. De Enschedese brouwerij is net als Heineken en Amstel slachtoffer van een bende die vaten merkloos bier voorzagen van de logo’s van bekende en duurdere biermerken. De FIOD doorzocht woensdag acht panden na een aangifte over de ...

gisteren 11:54 open_in_new
Kamer maakt einde aan filibuster na 'spelletje' van PVV'er Mulder

Het had zeker 35 uur moeten duren, maar de eerste termijn van het debat over de afschaffing van de wet-Hillen bleef uiteindelijk beperkt tot zo'n acht uur. De Kamer stak een stokje voor de 'filibuster' nadat PVV'er Edgar Mulder keer op keer 'niet tot de kern' wist te komen. Mede-filibuster ...

gisteren 10:52 open_in_new
MST krijgt geld voor studie naar opsporen longkanker via urine

Met behulp van een urinemonster kan mogelijk in een vroeg stadium longkanker worden ontdekt. Onderzoekers en artsen van MST, UT en het bureau JR&D Services uit Enschede kregen dinsdagavond 50 mille om hier een studie naar te doen.

Blijkt het inderdaad mogelijk, dan kan dit de basis ...

gisteren 09:48 open_in_new
Actie tegen illegaal gokken: apparatuur in beslag genomen in de regio

Op meerdere adressen in Almelo, Hengelo en Enschede heeft de politie dinsdagavond apparatuur in beslag genomen waarvan wordt vermoed dat het wordt gebruikt voor illegaal gokken. Zo meldt de politie Almelo via Facebook.

Ook zijn er boetes uitgedeeld vanwege overtreding van de drank- en ...

gisteren 09:48 open_in_new
HSC'21 heeft aan een helft genoeg voor oefenzege op Jong FC Twente

HSC'21 heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van Jong FC Twente. Die stand was bij rust al bereikt. Het duel werd gespeeld op het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo.

Bij HSC'21 eiste Sjoerd Visschedijk een hoofdrol voor zich op met twee doelpunten. Hij werd in de ...

gisteren 23:16 open_in_new
PVV-Kamerlid Edgar Mulder uit Enschede heeft 20 uur spreektijd aangevraagd

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer halen alles uit de kast om de afschaffing van een belastingvrijstelling voor mensen met een afgelost huis te voorkomen. Het Enschedese PVV-Kamerlid Edgar Mulder heeft voor het debat over de Wet-Hillen maar liefst 20 uur spreektijd aangevraagd, zijn ...

2017-11-21 23:14 open_in_new
Wessels: scherpzinnig, keihard maar ook sociaal

Zaken doen met Dik Wessels was een hele onderneming. Als het niet klikte was het binnen drie maanden voorbij. Maar werd de juiste toon gevonden dan ontstond vaak meer dan alleen een zakenrelatie. Drie Twentse topmannen vertellen.

Dik Wessels was president-commissaris bij de Zwanenberg Food ...

2017-11-21 22:12 open_in_new