TV Enschede Fm

AUDIO Gebruiker Regiotaxi is weg kwijt door wirwar aan regels

De gebruikers van de Twentse Regiotaxi zien door alle gemeentelijke maatregelen door de bomen het bos niet meer. Jan Binnenmars, wethouder bij de gemeente Dinkelland, wil die onduidelijkheden wegnemen. Hij geeft hier antwoord op vijf prangende vragen.

1. Wat is er veranderd? Sinds 1 juli ...

vandaag 14:00 open_in_new
AUDIO Van Rembrandt tot Picasso: 10 topstukken komen naar Enschede

Tien topstukken van onder andere Rembrandt, Jan Steen, Claude Monet en Pablo Picasso hangen de hele maand december aan de muren van Rijksmuseum Twenthe. Waaronder ‘Portret van een oude man’.

„Helemaal gaaf dat ‘Portret van een oude man’ van Rembrandt, ‘Molens bij Zaandam’ van ...

vandaag 12:58 open_in_new
Gebruiker Regiotaxi is weg kwijt door wirwar aan regels

De gebruikers van de Twentse Regiotaxi zien door alle gemeentelijke maatregelen door de bomen het bos niet meer. Jan Binnenmars, wethouder bij de gemeente Dinkelland, wil die onduidelijkheden wegnemen. Hij geeft hier antwoord op vijf prangende vragen.

1. Wat is er veranderd? Sinds 1 juli ...

vandaag 11:56 open_in_new
Martijn en Marnixdwars door Midden-Amerika voor docu

Filmmakers Marnix Smalbil en Martijn Josephs uit Enschede volgden twee avonturiers in een Volkswagenbus in Midden-Amerika, op zoek naar antwoorden achter de horizon. Wat leerden ze van deze digitale nomaden, sjamanen en communebewoners?

Marnix en Martijn, beiden 26 jaar, weten niet wat ze ...

vandaag 11:56 open_in_new
Studenten sluiten zomervakantie af met Dave Roelvink

Het lustrumfeest van studentenvereniging DSCC/DJCR Audentis et Virtutis op de Oude Markt was vorig jaar zo'n succes dat er dit jaar een vervolg komt met Student Summer Vibes.

Het Enschedese studentenfestijn is woensdag 16 augustus op de Oude Markt en begint vanaf 20.00 uur. De club hoopt ...

vandaag 10:54 open_in_new
Geen gevaarlijke oude balkons in Twente

In deze regio hebben extra inspecties geen gevaarlijke balkons en galerijen aan het licht gebracht in oude flatcomplexen. Dat valt af te leiden uit een rondgang langs regionale woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE).

De huizenbezitters en corporaties waren verplicht om voor ...

vandaag 10:54 open_in_new
Van Heekgarage in Enschede voorzien van zwaardere stutten

Opnieuw zijn steunpilaren geplaatst in de Van Heekgarage. Ditmaal op de eerste en tweede verdieping. Eerder deze maand werd al een deel van het parkeerdek gestut op de eerste verdieping.

De nieuwe exemplaren staan op de plek waar de vloerplaten van het oostelijke en westelijke gedeelte van ...

vandaag 09:52 open_in_new
VIDEO Auto opladen in 20 minuten: het kan nu in Enschede

Hij is volgens de initiatiefnemers uniek in zijn soort, het snellaadstation bij Vleesbedrijf Bolscher aan de Strootsweg in Enschede. Een elektrische auto opladen kan er in 20 minuten. De laadpaal laadt tot twee keer zo snel op en biedt plaats aan meerdere voertuigen. Bovendien is het laadstation ...

vandaag 09:52 open_in_new
Van Rembrandt tot Picasso: 10 topstukken komen naar Enschede

Tien topstukken van onder andere Rembrandt, Jan Steen, Claude Monet en Pablo Picasso hangen de hele maand december aan de muren van Rijksmuseum Twenthe. Waaronder ‘Portret van een oude man’.

„Helemaal gaaf dat ‘Portret van een oude man’ van Rembrandt, ‘Molens bij Zaandam’ van ...

vandaag 08:50 open_in_new
Auto opladen in 20 minuten: het kan nu in Enschede

Hij is volgens de initiatiefnemers uniek in zijn soort, het snellaadstation bij Vleesbedrijf Bolscher aan de Strootsweg in Enschede. Een elektrische auto opladen kan er in 20 minuten.

Directeur Roy Bolscher bij de nieuwste duurzame aanwinst van Vleesbedrijf Bolscher: een snellaadstation ...

gisteren 19:24 open_in_new
Fietsster gewond bij botsing met auto in Enschede

Een fietsster is gewond geraakt op woensdagavond bij een botsing in Enschede.

Het gebeurde op de Vlierstraat ter hoogte van de Buursestraat. De vrouw raakte bij de aanrijding met een auto gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het kwam dat de fietsster en de auto tegen elkaar ...

gisteren 19:24 open_in_new
Gemeente Enschede weet niet hoeveel Airbnb's er zijn

Het exacte aantal verhuuradressen via Airbnb in de gemeente Enschede is niet bekend. Wie op de website van Airbnb kijkt kan kiezen uit ruim driehonderd woningen en kamers. Toch heeft de gemeente iets meer dan tachtig adressen in haar bestand staan.

De gemeente heeft de eigenaren van deze ...

gisteren 17:20 open_in_new
Daklozenjas uit Enschede finalist Dutch Design Awards

Het daklozenpak 'Sheltersuit' van de Enschedese ontwerper Bas Timmer zit in de finale van de Dutch Design Awards. Het ontwerp van een jas en slaapzak ineen, behoort tot één van de vijf finalisten.

De jas van Bas Timmer is bedoeld voor daklozen, die hiermee de vrieskou door kunnen ...

gisteren 16:18 open_in_new
VIDEO Albert Platvoet werkt al 17 jaar aan zijn modelspoorbaan

De reporters van Newsroom Enschede gaan deze zomer elke dag op pad met Enschedeërs met een bijzondere hobby, baan of lifestyle. Vandaag bezoeken we in de kelder van modelbouwwinkel Pijp-Lines mee met Albert Platvoet, die daar zijn eigen Zuiderspoor verwezenlijkt.

Albert Platvoet werkt al ...

gisteren 16:18 open_in_new
AUDIO Enschedese start-up overgenomen door Amerikaans bedrijf

Het Twentse start-up bedrijf Patchman is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Sitelock. Beide bedrijven houden zich bezig met online veiligheid.

,,Deze overname heeft eigenlijk alleen maar positieve gevolgen,” vertelt Wouter de Vries, oprichter van Patchman. De twee bedrijven kenden ...

gisteren 15:16 open_in_new
Calamiteitenplan Grolsch Veste aangepast na speakerincident

Het calamiteitenplan voor de Grolsch Veste is aangepast. Dat is het resultaat van een onderzoek dat de Veiligheidsregio Twente in opdracht van de gemeente en het Openbaar Ministerie en de Veiligheid heeft uitgevoerd.

Aanleiding voor het onderzoek was de communicatie in het stadion tijdens ...

gisteren 14:14 open_in_new
Studiegenoten MST-arts denken dat na Zwolle het licht uitgaat

Artsen willen niet in Twente werken, omdat het te ver weg is van de ‘bewoonde’ wereld. Medisch specialist Wytze Vermeijden in het MST, geboren in Haarlem, begrijpt dat niet. ,,Ik moet het verhaal altijd uitleggen aan oud-studiegenoten.’’

Zijn opa komt uit Friesland, zijn wieg stond ...

gisteren 13:12 open_in_new
AUDIO Zoveel elektriciteit verbruiken 33.000 lantaarnpalen in Enschede

Altijd al afgevraagd wat die straatverlichting in Enschede nu eigenlijk kost aan elektriciteit? En waarom niet alle lantaarnpalen zijn voorzien van energiezuinige ledlampen, ondanks dat de gemeente zo graag duurzaam wil zijn?

33.000 lichtjes Iets meer dan 33.000 lantaarnpalen telt ...

gisteren 13:12 open_in_new
Politie neemt tas vol inbrekerswerktuig in beslag

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een tas vol inbrekerswerktuig in beslag genomen. Bij de meldkamer kwam een belletje binnen van iemand die aan de Lipperkerkstraat twee personen had gezien die zich vreemd gedroegen.

De melder zag dat een van de twee een rugtas over een ...

gisteren 11:08 open_in_new
AUDIO Summer School bij Saxion en UT groeit

De belangstelling voor de Summer School van zowel de UT als Saxion blijft groeien. Dit jaar hebben zich bij de UT 300 studenten aangemeld voor het internationale zomerse studieprogramma CuriousU dat van 13 tot 22 augustus wordt gehouden in Enschede.

"Dat is weer meer dan vorig jaar", ...

gisteren 11:08 open_in_new
Coming Out Week Enschede in het teken van Oud Roze

'Oud Roze' is het thema van de Coming Out Week, die wordt gehouden rond de Nationale Coming Out Dag op woensdag 11 oktober. In regenboogstad Enschede worden deze week ook verschillende activiteiten gehouden, variërend van leuk en gezellig tot inspirerend en inhoudelijk.

"De extra aandacht ...

gisteren 10:06 open_in_new