Laatste Nieuws Online

TV Enschede Fm

Sportlust Glanerbrug en RSC Rossum gooien met modder na late afgelasting

De selectie van Sportlust Glanerbrug was zondagmiddag al in Rossum, toen bekend werd dat het duel tegen thuisploeg RSC alsnog niet doorging. Zowel het hoofdveld als kunstgrasveld was niet bespeelbaar.

"Ik heb de hele week contact gehad met Bossink (trainer RSC red.) over het doorgaan van ...

gisteren 22:48 open_in_new
Nies en Hyls uit Enschede al 2 maanden ingesneeuwd in Zweden

Een winter met zo veel sneeuw hebben ze in dit deel van Zweden in geen 20 jaar meegemaakt. Nies (78) en Hyls (78) Heeringa uit Enschede zitten al twee maanden ingesneeuwd, met hun veertien honden. Van een sledetocht is nog niets gekomen. Een Twents bericht uit Granberget.

„Een vriendin ...

gisteren 22:48 open_in_new
D66 wil 'volwaardige intercity' tussen Zwolle en Enschede

D66 wil dat er snel een intercity komt tussen Zwolle en Enschede waarin plek is voor alle reizigers die mee willen. Nu nog zouden reizigers uit Raalte en Heino niet mee kunnen, omdat er voor hen geen plek zou zijn.

De Overijsselse afdeling en de afdeling in Raalte van D66 roepen vervoerder ...

gisteren 21:45 open_in_new
Rammen en pompen ligt Hooiveld wel: 'Weet wat vervelend is'

Als klein jochie droomde hij altijd van rugnummer vier. Die van idool Ronald Koeman. Maar Jos Hooiveld werd bij FC Twente wederom ingezet als nummer negen: de stormram voor de slotfase. “Een beetje rammen en pompen.”

Nee, de 34-jarige verdediger scoorde zelf niet. Haris Vuckic voorkwam ...

gisteren 18:36 open_in_new
John Spruit van Koetshuis Enschede is de stamppotkampioen

Dat een stamppot niet beperkt hoeft te blijven tot rookworst, spek en een kuiltje jus bewijst chef-kok John Spruit. De eigenaar van Bistro het Koetshuis in Enschede mag zichzelf sinds vrijdag wereldkampioen stamppot koken noemen.

Van chef-koks tot hobbykoks tot huismoeders, zo’n 70 ...

gisteren 17:33 open_in_new
Verbeek vindt gelijkspel 'meer dan terecht' en roemt eerste helft

Hij vond het gelijkspel tegen Sparta (1-1) 'meer dan terecht'. FC Twente-trainer Gertjan Verbeek was vooral over de eerste helft tevreden. “Houvast is dat we betere wedstrijd op de mat hebben gelegd dan Sparta, die onder ons staan”, aldus Verbeek.

FC Twente startte opnieuw met vijf ...

gisteren 17:33 open_in_new
Vuckic behoedt FC Twente voor flater tegen Sparta: 1-1

Haris Vuckic heeft FC Twente zondagmiddag behoedt voor een flater tegen Sparta. De ploeg stevende af op een nederlaag, en daarmee de laatste plek op de ranglijst, maar vijf minuten voor tijd maakte Vuckic de gelijkmaker (1-1).

FC Twente hoopte vooraf goede zaken te doen en een gat te slaan ...

gisteren 17:33 open_in_new
Jorien ter Mors lijkt bevrijd: 'Ik heb weer veel power'

De fraaie overwinning op de olympische 1000 meter op de langebaan heeft Jorien ter Mors veel vertrouwen gegeven. Op de 500 meter steeg ze zondag in de Gangneung Oval boven zichzelf uit en leek zelfs een medaille even haalbaar.

,,De start ging heel goed. Dit was mijn beste ooit. Dat ik ...

gisteren 16:30 open_in_new
Fietsstad 2020: De tussenstand in Enschede

Enschede wordt steeds meer een stad voor wielrijders. De gemeente ligt op koers voor Fietsstad 2020, maar minder positief is de tussenstand van het aantal aangiftes van fietsendiefstal in de stad.

Meer dan 40 procent van de korte ritten tot 7,5 kilometer wordt in Enschede op de fiets ...

gisteren 16:30 open_in_new
DENK Enschede over politiek boek: 'Ik begrijp dat dit intimiderend is'

Enes Sariakçe van DENK onthoudt zich van een inhoudelijk oordeel over 'De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK', het boek van de Turkse predikant Harun Yahya dat zaterdagavond op een onbekend aantal adressen in Enschede en andere Twentse gemeenten is bezorgd.

,,Ik ken het boek niet ...

gisteren 16:30 open_in_new
FC Twente zonder Assaidi in degradatiekraker

FC Twente moet het zondagmiddag, in de degradatiekraker tegen Sparta, nog stellen zonder Oussama Assaidi. De buitenspeler is eveneens niet fit genoeg voor een invalbeurt en zit in dat verlengde ook niet op de bank.

De aanvaller kreeg twee weken geleden overbelastingsklachten. Dat hield hem ...

gisteren 14:24 open_in_new
Oud-directeur Plageman van FC Twente herdacht voorafgaand aan duel tegen Sparta

De overleden oud-speler en oud-directeur Johan Plageman van FC Twente wordt zondagmiddag herdacht voorafgaand aan het duel tegen Sparta.

Hij stierf op 75-jarige leeftijd op 9 februari 2018. Plageman was in 1965 de eerste die de aanvoerdersband droeg van de Enschedeërs. Na de carrière op ...

gisteren 14:24 open_in_new
Gulcan Ramaj-Sahin wint Jan Schaeferprijs in Enschede

Topdrukte bij de uitreiking van de Jan Schaeferprijs van de PvdA. Waarschijnlijk had het te maken met het recordaantal kandidaten, namelijk veertien. De winnares van de 20e Jan Schaeferprijs is Gulcan Ramaj-Sahin.

De genomineerden worden een voor een voorgesteld aan het publiek met een ...

gisteren 14:24 open_in_new
Jorien ter Mors knap zesde op 500 meter

Jorien ter Mors is als zesde geëindigd op de 500 meter bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea. De Enschedese schaatsster stond lange tijd aan kop in het klassement, maar eindigde tenslotte als zesde in 37,53. Een knappe prestatie voor Ter Mors, die de 500 meter niet als haar sterkste afstand ...

gisteren 14:24 open_in_new
Parkeerplaats in Enschede ligt vol lachgas-patronen

Op het Diekman-terrein in Enschede heeft de politie zondagochtend een partij lachgaspatronen aangetroffen. De patronen zijn opgeruimd, waarna de politie via Facebook nog eens waarschuwt voor de gevaren van het gebruik van lachgas.

Ook het feit dat de gebruikers de troep zomaar op het ...

gisteren 14:24 open_in_new
Bijna twee ton voor jeugdopleiding FC Twente dankzij VriendenLoterij

FC Twente mag dankzij supporters die meespelen met de VriendenLoterij ruim 180.000 euro bijschrijven voor de jeugdopleiding. De club ontvangt om precies te zijn 180.019 euro, omdat deelnemers de mogelijkheid hebben om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder ...

gisteren 13:21 open_in_new
FC Twente weer welkom op Marveld-toernooi in Groenlo

Ajax, FC Barcelona, Feyenoord en Atletico Madrid. Zomaar een greep uit het deelnemersveld van het prestigieuze Marveld-toernooi dat in juni op de velden van Grol plaatsvindt. Ook FC Twente is na een jaar afwezigheid weer welkom in Groenlo.

Het Marveld-toernooi is in de leeftijdscategorie ...

gisteren 11:15 open_in_new
‘Haatdragend’ boek valt ongevraagd in Twentse brievenbussen

Het omstreden boek ‘De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK’ is - nadat het eerder elders in het land opdook - dit weekend ook door tal van Twentse brievenbussen gevallen. In ieder geval in Enschede, Hengelo, Almelo en Haaksbergen maken mensen melding van het ongevraagd ontvangen van ...

gisteren 11:15 open_in_new
AUDIO SP Enschede wil af van 'wollig taalgebruik' in de politiek

Het moet afgelopen zijn met de ambtelijke en vaak wollige taal die er wordt gesproken in de gemeentepolitiek. Dat vindt SP Enschede, die het tegengaan van ambtelijke taal nadrukkelijk als thema in het verkiezingsprogramma benoemt.

„Politiek is toch een eigen wereldje”, vertelt Maxim ...

gisteren 11:15 open_in_new
Beste voorlezers van Twente komen uit Enschede

Lisa Knol van KBS De Troubadour uit Enschede en Johanna van den Berg van basisschool Prinseschool uit Enschede hebben zaterdag in Hengelo de regionale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Op 11 april mogen zij de regio Twente oost vertegenwoordigen tijdens de provinciale ...

gisteren 10:12 open_in_new
Tientallen Twentse 'zwartkijkers' komen tot inkeer

Zo'n 65 Twentenaren hebben de afgelopen weken hun illegale televisiemodem ingeleverd. Wie nog wel zo'n Dreambox heeft staan heeft nog tot 1 maart tijd om tot inkeer te komen.

Een inkeerregeling van de Twentse politie heeft de afgelopen weken reacties opgeleverd van 65 'zwartkijkers' die er ...

2018-02-17 20:30 open_in_new