TV Enschede Fm

Die Tolle Woche: jaarlijkse themaweek over Duitsland in Enschede

Wie plannen heeft in Duitsland of meer van het land wil weten, moet in september in Enschede zijn. Daar wordt voortaan elk jaar in de laatste week van de maand Die Tolle Woche gehouden, onder het motto: Das Schöne passiert, wenn man Grenzen passiert. Oftwel: er liggen mooie dingen in het ...

vandaag 14:14 open_in_new
Café Jansen & Janssen wint Pindacup in Enschede

Het 39ste Pindacup Toernooi voor de horeca in Enschede is afgelopen weekend gewonnen door café Jansen & Janssen.

Jansen & Janssen won in de finale met 1-0 van Novi. Thom Blaauw maakte de winnende goal op het veld van PW. Jansen & Janssen had in de halve finale met 2-1 van CP ...

vandaag 13:12 open_in_new
Vuurwerk veranderde leven Glanerbrugse in een klap: 'Kijk heel goed uit'

Tamara Gerrits uit Glanerbrug raakte door vuurwerk ernstig gewond aan haar hand. Maar ze zit niet bij de pakken neer.

Dit verhaal maakt onderdeel uit van een serie producties van TC Tubantia en TV Enschede FM over vuurwerk in Enschede. Ze haalt zich het fatale moment van ruim zeven jaar ...

vandaag 12:10 open_in_new
Psycholoog vindt doorrijden na ongeval in Enschede verklaarbaar

Een scooterrijder ging er zondagmiddag na een aanrijding met twee tieners in Enschede direct vandoor. Zoiets gebeurt drie keer per dag en is verklaarbaar, zegt een psycholoog.

Verklaarbaar of niet, Karin Vis vindt het schandalig. De moeder van een van de slachtoffers begrijpt niet dat een ...

vandaag 11:08 open_in_new
VIDEO Succesvol debuut voor Enschedese zonneboot: brons op NK

Het gaat Solar Boat Twente voor de wind. De zonneboot van de Universiteit Twente is bij het debuut op het Nederlands kampioenschap voor zonneboten derde geworden.

Het NK was afgelopen weekend in Akkrum. Het team van de UT kwam uit in de topklasse, wat betekent dat alle onderdelen zelf ...

vandaag 10:06 open_in_new
Fusie Enschedese Boys en Victoria'28 uitgesteld

De beoogde fusie tussen de voetbalclubs Enschedese Boys en Victoria'28 per komend seizoen is van de baan. Beide clubs zijn er niet in geslaagd de deadline van 15 mei, zoals die door de KNVB is gesteld, te halen.

Dat betekent dat de nieuwe club formeel op zijn vroegst pas in het seizoen ...

vandaag 10:06 open_in_new
Man rijdt met 162 km/u en haalt rechts in op A35

Een videoauto van de Verkeerspolitie Overijssel heeft maandagavond een snelheidsduivel gesnapt. De man reed met 162 kilometer per uur op de toerit van de A35 bij Enschede. Bovendien haalde hij rechts in over de vluchtstrook.

De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid richting ...

vandaag 09:04 open_in_new
Twentekanaal als oplossing tegen de files

De komende jaren kunnen grotere schepen over het Twentekanaal. Daarmee wordt het vervoer over water goedkoper. Het moet er toe leiden dat veel vrachtwagens van de A1 worden gehaald.

Vorig jaar zijn omgerekend 358.000 vrachtwagens met bulk (zand, veevoer, zout, olie) en containers via het ...

vandaag 09:04 open_in_new
Rigtersbleek en meer clubs naar kwartfinale Goedharttoernooi

Drie clubs hebben zich maandagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Marinus Goedharttoernooi, het officieuze toernooi van Enschede bij UDI.

Rigtersbleek won met 2-0 van De Tubanters, Victoria'28 versloeg LSV met 2-0 en FC Suryoye-Mediterraneo won met 3-2 van Avanti ...

vandaag 08:02 open_in_new
Woningbrand leidt naar hennepkwekerij in Enschede

Een brand die zondagochtend uitbrak in een woning aan de Herikebrink in Enschede na een blikseminslag, heeft geleid tot de ontdekking van een hennepkwekerij. Dat meldt de politie Enschede, een dag na de brand.

De brandweer is na het uitbreken van de brand op zoek gegaan naar de brandhaard. ...

gisteren 19:38 open_in_new
Twentse augmented reality-bril kost straks 3 tientjes in plaats van 3000 euro

Hij doet ongeveer hetzelfde als bestaande montuurtjes van 3000 euro, maar dan voor nog net geen drie tientjes. Aryzon, de augmented realitybril van een groepje Twentse studenten, voegt in drie dimensies extra's toe aan de werkelijkheid om je heen, zoals een compleet ingericht interieur in een ...

gisteren 16:32 open_in_new
Deense spits Frimann tekent 2-jarig contract bij FC Twente

De Deense spits Jonatan Frimann heeft maandag een 2-jarig contract getekend bij FC Twente. De 19-jarige aanvaller komt over van FC Kopenhagen en sluit deze zomer aan bij de beloften.

Glad og stolt over endelig at kunne bekr ...

gisteren 16:32 open_in_new
VIDEO Opbouw Freshtival ondanks hitte in volle gang

De opbouw van het evenement Freshtival gaat vandaag ondanks de hitte gewoon door. Het festival is komend weekend op Het Rutbeek en er moet nog veel gebeuren. Het geraamte van de mainstage is zo goed als klaar, maar nog niet alle area’s zijn al zo ver.

TV Enschede nam een kijkje bij Het ...

gisteren 16:32 open_in_new
Hergebruik van oude grafstenen in Enschede op de agenda

In de Week van de begraafplaats zijn er maandagavond en dinsdagmiddag rondleidingen op de Westerbegraafplaats en de Oosterbegraafplaats. Monique Kiekebosch gaat ook in op duurzaamheid, het thema van de Week.

De mogelijkheid om grafstenen van een graf dat is geruimd, opnieuw te gebruiken, ...

gisteren 15:30 open_in_new
VIDEO Plaatsing Fietsbrug Enschede verloopt vlotjes

De plaatsing van de fietsbrug over de Auke Vleerstraat in Enschede is vlotjes verlopen. De 28.000 kilo zware stalen bogen waren de afgelopen twee weken ter plekke al aan elkaar gelast en voorzien van vijf lagen coating en ledverlichting.

Het complete gevaarte werd vrijdag in de loop van de ...

gisteren 15:30 open_in_new
Boze moeder uit Enschede: 'Hallo scooterrijder, je hebt mijn dochter aangereden!'

Karin Vis uit Enschede is boos en geschrokken tegelijk: zondagmiddag reed een scootterrijder haar dochter en een vriendinnetje aan, om vervolgens door te rijden. "Ik hoop dat je zo stoer bent jezelf te melden."

Het ongeluk gebeurde zondagmiddag omstreeks vijf voor half zes, bevestigt ...

gisteren 14:28 open_in_new
Column | Het hele jaar vuurwerk in Enschede

Vorige week was het Hemelvaartsdag, de dag dat Jezus ten hemel voer. Hemelvaart is in mijn beleving zo'n beetje het katholieke oud & nieuw. In de bijbel die wij vroeger thuis hadden stond een plaat van Albrecht Dürer bij het verhaal van de vaart. Ik zag er als jongen veel vuurwerk in. ...

gisteren 14:28 open_in_new
AUDIO Succes van Green Team Twente: 'Deze UT-kennis is goud waard'

Het succes van het Green Team Twente bij de Shell Eco Marathon moet ooit in klinkende munt kunnen worden vertaald. ,,Deze kennis en kunde worden de komende jaren big business en zijn goud waard", zegt Sharon Dijksma, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Enschede FM ...

gisteren 13:26 open_in_new
AUDIO Vosta stopt met jeugdvoetbal: 'trekken aan dood paard'

SV Vosta stopt vanaf komend seizoen met haar jeugdvoetbal. De club hoopt nu op een samenwerking met Sparta Enschede. "Bij de jeugd loopt het gewoon niet."

Enschede FM sprak met Benno Brand, voorzitter van SV Vosta. Beluister het item hierboven. "Wij hebben als bestuur besloten om te ...

gisteren 13:26 open_in_new
AUDIO Protestmars van baasjes 'risicohonden' in Enschede

Naar schatting veertig eigenaren en liefhebbers van zogeheten hoog-risicohonden hebben zondagmiddag meegelopen in een protestwandeling door Enschede.

De hondenbezitters demonstreerden met de mars door het centrum van Enschede tegen het plan om een lijst op te stellen van risicohonden na ...

gisteren 13:26 open_in_new
AUDIO 9 ouderen zwemmen af in Enschede: 'Nu komt mijn kleinzoon bij mij kijken'

Negen ouderen hebben maandag in zwembad Aquadrome in Enschede afgezwommen voor het diploma wereldzwemslagen 3. De ouderen moeten voor dit diploma zeven verschillende slagen beheersen, waaronder de Japanse morote, de rugtrudgeon en de Hongaarse slag.

De deelnemers hebben drie jaar lang ...

gisteren 13:26 open_in_new