Laatste Nieuws Den Haag

Headlines
Nabestaande MH17: 'Zo blij met deze stap naar gerechtigheid'
MONSTER - Het Openbaar Ministerie gaat vier mensen vervolgen voor het neerhalen van vlucht MH17. De rechtszaak begint op 9 maart 2020. Voor nabestaande Hans de Borst uit Monster is het bericht een historisch moment. 'Het is een enorme opluchting dat ze de daders hebben kunnen vinden. Ik ben blij dat er gerechtigheid komt.'
vandaag 16:15
Zwaargewonde bij ongeval op de Middel Broekweg

Naaldwijk - Op de Middel Broekweg heeft aan het begin van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is één persoon zwaargewond geraakt.

Een automonbiliste reed over de Middel Broekweg, vanuit de richting van de Pijle Tuinenweg. Door onbekende oorzaak schoot

vandaag 15:45
Chateau Meiland ware 'hitserie' in Nederland: 'Het heeft iets sprookjesachtig'
NOORDWIJK - In 2006 zijn ze voor heel Nederland nog onbekend, maar anno 2019 is dat wel anders: de familie Meiland-Renkema uit Noordwijk. Dertien jaar geleden laten ze hun hele hebben en houden achter voor een avontuur in Frankrijk. Ze kopen een groot kasteel en toveren dat om tot een paradijs. Het televisieprogramma 'Ik Vertrek' volgt hen en maakt hen in één klap 'beroemd'.
vandaag 15:12
31 woningen ontruimd op de Starrenburglaan

Wassenaar - Meerdere woningen aan de Starrenburglaan moesten vanmorgen worden ontruimd na een melding gaslucht.

De brandweer werd om even na tien uur gebeld met de melding dat er in en nabij een flat aan de Starrenburglaan een sterke gaslucht te ruiken zou zijn. De tankautospuit van

vandaag 14:42
Den Haag en Rotterdam krijgen steun provincie bij binnenhalen Eurovisiesongfestival
DEN HAAG - Den Haag en Rotterdam kunnen rekenen op de steun van de provincie Zuid-Holland om het Eurovisiesongfestival (ESF) binnen te halen. Dat blijkt uit antwoorden van het provinciebestuur op vragen van de VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66.
vandaag 12:03
Nabestaanden Mitch Henriquez: 'Mensen worden zo bang van de politie'
DEN HAAG - De nabestaanden van Mitch Henriquez hebben teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van het gerechtshof. Het hof oordeelde dat DH02 vrijgesproken moest worden voor zijn betrokkenheid bij de dood van Mitch, terwijl DH01 een voorwaardelijke gevangenisstraf kreeg en geen beroepsverbod. 'Dit is geen goed signaal,' vertelt de neef van Henriquez. 'Mensen worden zo bang van de politie.'
vandaag 12:03
Passagier belaagt buschauffeur na ruzie over betalen, verdachte aangehouden
VOORSCHOTEN - Een chauffeur van een bus aan het Stationsplein in Voorschoten is woensdagochtend rond 7.45 uur bespuugd en bedreigd door een passagier. De passagier zou volgens ooggetuigen niet hebben betaald.
vandaag 11:00
Agent DH01 voorwaardelijke celstraf, DH02 vrijgesproken in zaak-Mitch Henriquez
DEN HAAG - Het Haagse Gerechtshof heeft woensdag agent DH01 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar voor zijn rol bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez (42) in het Zuiderpark eind juni 2015. Hij krijgt geen beroepsverbod. DH02 is volledig vrijgesproken. Eerder legde de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op. De agenten gingen daar tegen in beroep.
vandaag 11:00
Passagier belaagt buschauffeur na ruzie over betalen
VOORSCHOTEN - Een chauffeur van een bus aan het Stationsplein in Voorschoten is woensdagochtend rond 7.45 uur bespuugd en bedreigd door een passagier. De passagier zou volgens ooggetuigen niet hebben betaald.
vandaag 09:57
Buschauffeur bespuugd en bedreigd in Voorschoten

Voorschoten - Een buschauffeur is woensdagochtend tijdens zijn werk bespuugd en bedreigd.

Omstreeks 7:45 uur ontstond er onenigheid tussen een niet betalende reiziger en een buschauffeur aan het Stationsplein in Voorschoten. De buschauffeur werd daarbij bespuugd en

vandaag 09:27
KNMI waarschuwt voor pittige onweersbuien: 'Wolkbreuken, hagel en windstoten'
DEN HAAG - Het KNMI waarschuwt voor stevig onweer met windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Het weerinstituut heeft voor zowel woensdagochtend als woensdagmiddag code geel afgekondigd.
vandaag 08:54
Hof doet uitspraak in zaak Mitch Henriquez, volgens justitie gingen agenten 'fors over de schreef'
DEN HAAG - Het Gerechtshof Den Haag doet woensdagochtend in het Justitieel Complex op Schiphol uitspraak in de zaak Mitch Henriquez. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste begin april een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een beroepsverbod van twee jaar tegen twee agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez in 2015.
vandaag 07:51
Pittige onweersbuien op komst, KNMI waarschuwt
DEN HAAG - Het KNMI waarschuwt voor stevig onweer dat deze kant op komt, met windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Het weerinstituut heeft voor zowel woensdagochtend als woensdagmiddag code geel afgekondigd.
vandaag 07:51
Hof doet uitspraak in zaak Mitch Henriquez
DEN HAAG - Het Gerechtshof Den Haag doet woensdagochtend in het Justitieel Complex op Schiphol uitspraak in de zaak Mitch Henriquez. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste begin april een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een beroepsverbod van twee jaar tegen twee agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez in 2015.
vandaag 06:48
Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval op de Lozerlaan

Den Haag - Een persoon is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Omstreeks 00:10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Lozerlaan in de richting van de Erasmusweg. Een auto bleek daar frontaal tegen een boom gebotst te

vandaag 01:03
Vermist meisje (13) gevonden, politiehelikopter ingezet
GOUDA - Een 13-jarig meisje dat sinds dinsdagavond werd vermist in Gouda, is enkele uren later in goede gezondheid aangetroffen. Ze was voor het laatst aan de Waterruit gezien. De politie had met een helikopter gezocht naar het meisje.
vandaag 23:27
Dagelijks Nieuws
Agenten in zaak-Henriquez houden hun baan
DEN HAAG - Korpschef van de politie Erik Akerboom garandeert dat de twee agenten die waren betrokken bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez hun baan kunnen houden. Akerboom voegt zich daarmee bij de belofte die de inmiddels overleden korpschef Gerard Bouman eerder deed.
vandaag 16:15
Koning opent vernieuwde Lakenhal, bezoekers mogen gratis naar binnen
LEIDEN - Koning Willem-Alexander heeft woensdag museum De Lakenhal officieel heropend. De koning kreeg een sleutel overhandigd die door leerlingen van de Leidse bassischool De Arcade speciaal voor de opening is gemaakt.
vandaag 16:15
Provinciale steun bij binnenhalen Eurovisiesongfestival

De provincie Zuid-Holland gaat Den Haag en Rotterdam helpen bij de pogingen om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Gedeputeerde Staten ziet kansen om door middel van het evenement de hele provincie internationaal op de kaart te zetten.

Diverse partijen in de Provinciale Staten hadden

vandaag 15:51
Onderwater tuinieren in de Haagse grachten: “Planten belemmeren de doorstroming”

Als je denkt dat je alleen het gras in de tuin hoeft te maaien dan heb je het mis, ook de waterplanten in de Haagse grachten moeten worden aangepakt. Het is nodig om ervoor te zorgen dat het water beter kan doorstromen.

“Het water uit de Haagse grachten stroomt uiteindelijk naar de

vandaag 14:48
Verdachte Rik B. langer vast voor doden zakenpartner
ALPHEN AAN DEN RIJN - ‘Ik heb het niet gedaan. Rik. B uit Alphen aan de Rijn (59) blijft ontkennen dat hij zijn zakenpartner met een hakbijl en een touw om het leven heeft gebracht. Dat zei zijn advocaat, namens hem, woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Die rechtbank besloot uiteindelijk dat de verdachte langer vast blijft zitten.
vandaag 14:09
Ideeën voor sportmogelijkheden in Escamp

Wethouder Richard de Mos heeft dinsdagavond flink wat ideeën opgehaald voor sportmogelijkheden in Escamp. Op het oude terrein van ADO Honkbal kwamen zo’n 20 jongeren bijeen om ideeën te verzinnen. Escamp is door De Mos benoemd tot het Haags Sportkwartier. Hij wil hier graag meer mensen aan

vandaag 13:45
Anja Schaap mogelijk richting parkeerplaats bij Katwijks strand gelopen
KATWIJK - De 33-jarige Anja Schaap is in de nacht dat ze verdween mogelijk richting de parkeerplaats aan de Noordduinseweg in Katwijk gelopen. De politie wil weten of mensen haar daar hebben gezien en komt graag in contact met iedereen die in de vroege ochtend van woensdag 29 mei op de parkeerplaats aanwezig was.
vandaag 13:06
Agenten met kogelwerende vesten houden duo aan
DEN HAAG - Agenten met kogelwerende vesten hielden dinsdagmiddag in Den Haag een 19-jarige Roemeen en een 35-jarige man uit Den Haag aan. Zij zouden een andere man hebben bedreigd in de omgeving van de Deimanstraat en de Drebbelstraat.
vandaag 13:06
Laatste nieuws uit Den Haag
vandaag 16:15 Agenten in zaak-Henriquez houden hun baan
vandaag 16:15 Koning opent vernieuwde Lakenhal, bezoekers mogen gratis naar binnen
vandaag 16:15 Nabestaande MH17: 'Zo blij met deze stap naar gerechtigheid'
vandaag 15:51 Provinciale steun bij binnenhalen Eurovisiesongfestival
vandaag 15:45 Zwaargewonde bij ongeval op de Middel Broekweg
vandaag 15:12 Chateau Meiland ware 'hitserie' in Nederland: 'Het heeft iets sprookjesachtig'
vandaag 14:48 Onderwater tuinieren in de Haagse grachten: “Planten belemmeren de doorstroming”
vandaag 14:42 31 woningen ontruimd op de Starrenburglaan
vandaag 14:09 Verdachte Rik B. langer vast voor doden zakenpartner
vandaag 13:45 Ideeën voor sportmogelijkheden in Escamp
vandaag 13:06 Anja Schaap mogelijk richting parkeerplaats bij Katwijks strand gelopen
vandaag 13:06 Agenten met kogelwerende vesten houden duo aan
vandaag 13:06 Rotterdamsebaan gaat echt Rotterdamsebaan heten
vandaag 12:42 Loop een marathon in drie dagen tijdens HAAG Marathon Challenge
vandaag 12:42 Inval Rijswijkseweg volgde op bedreiging met vuurwapen
vandaag 12:24 Verstappen krijgt in Frankrijk beschikking over nieuwe Honda-motor
vandaag 12:03 Zeilschepen bijna op Scheveningen: 'We hebben allerlei taferelen al meegemaakt'
vandaag 12:03 Den Haag en Rotterdam krijgen steun provincie bij binnenhalen Eurovisiesongfestival
vandaag 12:03 Nabestaanden Mitch Henriquez: 'Mensen worden zo bang van de politie'
vandaag 11:39 Zaak Mitch Henriquez: Agent DH01 voorwaardelijke celstraf, DH02 vrijgesproken
vandaag 11:00 Nieuw onderzoek naar vermiste Anja Schaap na tip getuige
vandaag 11:00 Passagier belaagt buschauffeur na ruzie over betalen, verdachte aangehouden
vandaag 11:00 Agent DH01 voorwaardelijke celstraf, DH02 vrijgesproken in zaak-Mitch Henriquez
vandaag 09:57 Drukke dag voor Haagse kantonrechter: 300 verdachten op een zitting
vandaag 09:57 Kijk live de uitspraak tegen agenten in zaak-Mitch Henriquez
vandaag 09:57 Passagier belaagt buschauffeur na ruzie over betalen
vandaag 09:33 Regen en onweer boven Den Haag, KNMI: code geel
vandaag 09:33 “Kom op de fiets of met openbaar vervoer naar Sail Scheveningen”
vandaag 09:27 Buschauffeur bespuugd en bedreigd in Voorschoten
vandaag 08:54 KNMI waarschuwt voor pittige onweersbuien: 'Wolkbreuken, hagel en windstoten'
vandaag 07:51 Hof doet uitspraak in zaak Mitch Henriquez, volgens justitie gingen agenten 'fors over de schreef'
vandaag 07:51 Pittige onweersbuien op komst, KNMI waarschuwt
vandaag 06:48 West Wekker: Gerechtshof doet uitspraak in zaak Mitch Henriquez
vandaag 06:48 Hof doet uitspraak in zaak Mitch Henriquez
vandaag 01:03 Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval op de Lozerlaan
vandaag 23:27 Vermist meisje (13) gevonden, politiehelikopter ingezet
gisteren 22:00 Ontwerp speeltuinen Berkebroeklaan en Koxwater gekozen
gisteren 21:54 Twee aanhoudingen na conflict op de Rijswijkseweg
gisteren 21:21 Meisje (13) vermist, politiehelikopter zoekt mee
gisteren 19:36 Oud-Brexit-minister Raab uit strijd om premierschap VK, Johnson blijft favoriet
gisteren 19:36 Brand in woning aan Elandstraat onder controle
gisteren 19:15 Shakespeare, maar dan een beetje anders: openluchtvoorstelling in tuin van ggz-kliniek
gisteren 19:15 Voorzitter Xtra: 'Haagse welzijnsplannen kosten ons tientallen banen'
gisteren 19:15 'Spoedeisende hulp LUMC overbelast, patiëntenzorg in gevaar'
gisteren 18:51 Agenten in kogelwerende vesten doen inval op Rijswijkseweg
gisteren 18:12 Vier jaargetijden van Berchem weer verenigd in Mauritshuis
gisteren 18:12 OM onverbiddelijk: René Barendse mag thuis geen wiet meer telen
gisteren 17:48 Hart voor Den Haag/Groep de Mos woedend over discriminatie dragqueens
gisteren 17:48 Eerste solovoorstelling van Haagse comedian Farbod op komst
gisteren 17:48 I Love HipHop expositie in Atrium van het Stadhuis
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 15:48 Strijd tegen dichtgroeien van kleinste Waddeneiland
vandaag 15:45 De discussie over het Pensioenakkoord begint nu pas
vandaag 15:45 TU Eindhoven bewijst vrouwen een slechte dienst
vandaag 15:45 Misdaad en boze bewoners bezorgen Halsema hoofdbrekens
vandaag 15:33 Mag mijn kind van 12 een slokje alcohol?
vandaag 15:33 Niemand wordt als narcist geboren (maar je kan het wel worden)
vandaag 15:33 Gloeiende golf moet rovers verjagen
vandaag 15:33 Recensie
vandaag 15:33 Recensie
vandaag 15:33 Veertien leerlingen gewond bij blikseminslag militaire basis Ossendrecht
vandaag 15:33 Werken vanuit je camper: 'Douchen doen we op het strand'
vandaag 15:33 Voetballer John Heitinga en vrouw Charlotte-Sophie krijgen een dochter
vandaag 15:33 Onderzoeksteam toont gezichten van vier verdachten MH17-ramp
vandaag 15:30 Gevangenisstraffen voor schietpartij begraafplaats Roermond
vandaag 15:30 Vervolging vier verdachten neerhalen MH17
vandaag 15:27 Weg met saaie sporten, foilboarden moet Olympische Spelen weer spannend maken
vandaag 15:27 Google voortaan duidelijker over herkomst songteksten
vandaag 15:27 Stranger Things lanceert speciaal Coca Cola-drankje
vandaag 15:27 Te koop: 2 privé-eilanden met uitzicht op New York City
vandaag 15:27 Verstappen krijgt motorupgrade voor Franse GP
vandaag 15:27 Rebellencommandant Girkin: 'Ik zal niet getuigen in MH17-zaak'
vandaag 15:27 Nick en Simon zeggen optreden af wegens ziekte
vandaag 15:27 Deze Love Island-ster is te zien in Mocro Maffia
vandaag 15:27 EasyJet langer door als sponsor schaatsteam
vandaag 15:27 NTR is nog altijd in onderhandeling over Sesamstraat
vandaag 15:27 Manchester City legt Walker tot 2024 vast
vandaag 15:27 En de soldaat die de knop indrukte? 'Die vinden we ook'
vandaag 15:27 Rutte: Heel belangrijke stap om waarheid over MH17 boven tafel te krijgen
vandaag 15:12 Trump: geen excuses aan Central Park Five
vandaag 14:45 Koningin heropent Centraal Militair Hospitaal
vandaag 14:45 Tweede dienst in Christian Reformed Church niet meer verplicht
vandaag 14:42 Rutte moet zich niet tegen multinationals keren met looneis
vandaag 14:30 Bellingcat: gewoon een stelletje zeer handige internetspeurders
vandaag 14:30 Twintig jaar cel geëist tegen Sjonny W. voor drie keer doodslag
vandaag 14:30 Strafproces MH17 van start: wat zijn de volgende juridische stappen?
vandaag 14:30 Gezellig, knus, maar vooral vervuilend
vandaag 14:30 Jacques D'Ancona (81) vreest dementie en ziekte van Parkinson
vandaag 14:30 Van Bommel: 'Lange transferwindow onbegrijpelijk'
vandaag 14:30 Reacties na loting tweede voorronde EL met AZ en FC Utrecht
vandaag 14:30 Italiaanse minister van Financiën sluit introductie 'nieuwe valuta' uit
vandaag 14:30 Deze mannen worden gezocht voor hun betrokkenheid bij vliegramp MH17
vandaag 14:30 Dit zijn de vier mannen die het OM vervolgt voor de MH17-ramp
vandaag 14:24 Van bank naar basis: Lineth Beerensteyn blijft ervoor vechten
vandaag 14:24 Aantal strafbare bedreigingen politici vorig jaar verviervoudigd
vandaag 14:24 'Mats Hummels keert definitief terug bij Borussia Dortmund'
vandaag 14:24 Neymar blijft drie CL-duels geschorst
vandaag 14:24 20 jaar cel en tbs geëist tegen Sjonny W. voor ombrengen drie vrouwen
vandaag 14:24 Dit nieuwe trucje om knoflook te pellen gaat viral
vandaag 14:24 Diplomatieke stappen tegen Rusland vanwege niet meewerken onderzoek MH17
vandaag 14:24 Trump: Geen excuses aan When They See Us-mannen
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook