Laatste Nieuws Enschede

Headlines
RTV Oost Nieuwsquiz: Test je kennis van het Overijsselse nieuws
Deze week ging het bij RTV Oost veel over corona: zo nemen de besmettingen weer toe en moet de GGD sommige werkzaamheden neerleggen. Maar we hadden het ook over een boomhut en een burenruzie. Heb jij het nieuws deze week goed gevolgd? Dan wordt de nieuwsquiz een eitje!
gisteren 17:54
Van der Breggen pakt na indrukwekkende solo ook wereldtitel op de weg
Anna van der Breggen heeft na een indrukwekkende solo ook de wereldtitel op de weg veroverd in het Noord-Italiaanse Imola. Afgelopen donderdag greep de Zwolse wielrenster ook al het WK-goud in de tijdrit.
gisteren 17:54
Ronkende motoren bij uitgestelde Classic Race Luttenberg
De klassieke motoren hadden al in juni over de Luttenbergring moeten racen, maar door coronamaatregelen kon dat toen niet doorgaan. Vandaag was het dan toch zover, maar wel met strenge maatregelen.
gisteren 13:42
Directeur Mansfield over vertrek bij Reisopera: je moet op tijd ruimte maken
Bijna twintig jaar was hij betrokken bij de Reisopera in Enschede, waarvan de laatste jaren als directeur. Maar Nicolas Mansfield weet heel goed dat aan alles een einde komt en dus maakt hij ruimte voor wat hij zelf 'nieuw elan' noemt. Met trots en voldoening kijkt hij terug op zijn bijdrage aan het muziekgezelschap en maakt plannen voor de toekomst.
gisteren 11:36
FC Twente ongeslagen aan kop na thuisoverwinning op FC Groningen
Ook na de derde speelronde blijft FC Twente ongeslagen in de eredivisie. In de eigen Grolsch Veste wist de formatie van trainer Ron Jans - dankzij een sterke eerste helft - FC Groningen met 3-1 over de knie te leggen. Daardoor zijn de Tukkers minimaal een dag de trotse koploper.
gisteren 23:00
Teugels aangehaald in Haaksbergen: Week geen voetbal bij VV, meer maatregelen dreigen
Alle activiteiten bij voetbalvereniging VV Haaksbergen worden tot 1 oktober stopgezet, de kantines gaan dicht en er komt meer toezicht in de horeca. Dat zijn enkele maatregelen die genomen worden nu het aantal coronabesmettingen in Haaksbergen sterk toeneemt. Meer maatregelen worden niet uitgesloten.
2020-09-25 18:45
Teugels aangehaald in Haaksbergen: Week geen voetbal, meer maatregelen dreigen
Alle activiteiten bij voetbalvereniging VV Haaksbergen worden tot 1 oktober stopgezet, de kantines gaan dicht en er komt meer toezicht in de horeca. Dat zijn enkele maatregelen die genomen worden nu het aantal coronabesmettingen in Haaksbergen sterk toeneemt. Meer maatregelen worden niet uitgesloten.
2020-09-25 16:39
Organisatie Kerstmiddag in Hengelo op zoek naar alternatieven: wat kan en mag wel?
De Kerstmiddag in Hengelo is een begrip in de regio en ver daarbuiten. Maar dit jaar zal het er op de dag voor Kerst heel anders aan toe gaan in het centrum van Hengelo. Het wordt vooral minder groots opgezet. Boosdoener is uiteraard het coronavirus, dat momenteel zelfs weer oprukt in de regio.
2020-09-25 15:36
Toename aantal coronabesmettingen in Twente: MST past met onmiddellijke ingang bezoekersregeling aan
Ziekenhuis MST in Enschede past met onmiddellijke ingang de bezoekersregeling aan. Het ziekenhuis doet dat vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen in Twente. Het advies is om niet op bezoek te komen bij patiënten in MST.
2020-09-25 14:33
Inwoners noorden en oosten beginnen te wennen aan ‘nieuwe normaal’
Mensen uit het noorden en het oosten zijn vergeleken met april van dit jaar minder negatief over de coronacrisis en de maatregelen. Dit blijkt uit onderzoek van Onderzoeksbureau Kien, in opdracht van RTV Oost, Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord. 70 procent zegt de maatregelen vol te kunnen houden totdat er een vaccin is.
2020-09-25 08:15
Studenten in Zwolle grijpen klimaat aan om te staken
In Park de Wezenlanden in Zwolle begint vanmiddag een stakingsactie van studenten en scholieren die is gericht tegen de gemeente Zwolle. Ze willen duidelijk maken dat de stad zich moet houden aan eerder gemaakte afspraken over CO2 uitstoot.
2020-09-25 01:57
Politiemacht op de been in Westerhaar: arrestaties en huiszoeking na gewapende beroving in Almelo
De politie heeft vanavond in Westerhaar twee personen aangehouden en een huis doorzocht. Bij de aanhouding waren meerdere agenten betrokken en bij de doorzoeking van het huis droegen agenten kogelwerende vesten.
2020-09-25 00:54
Politiemacht op de been in Westerhaar: arrestaties en huiszoeking na mogelijke bedreiging of beroving in Almelo
De politie heeft vanavond in Westerhaar twee personen aangehouden en een huis doorzocht. Bij de aanhouding waren meerdere agenten betrokken en bij de doorzoeking van het huis droegen agenten kogelwerende vesten.
2020-09-24 23:51
80 nieuwe besmettingen in dag tijd in Twente
In Twente zijn er gisteren, in één dag tijd, tachtig nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Dat is het hoogste aantal in maanden tijd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.
2020-09-24 21:45
Van der Breggen verovert wereldtitel tijdrijden na zware val topfavoriete Dygert
Anna van der Breggen heeft voor de eerste keer in haar loopbaan goud veroverd op het WK tijdrijden. De Zwolse renster profiteerde van een fout van regerend wereldkampioene Chloé Dygert, die wederom af leek te stevenen op het goud, maar de Amerikaanse vloog in een bocht over de vangrail en kon prolongatie vergeten.
2020-09-24 18:36
Geen files meer en een half uur later vertrekken: vrachtwagenchauffeur Rene is blij met de nieuwe A1
"Het was een groot drama", vrachtwagenchauffeur René van Coesant uit Rijssen stond tot vorig jaar nog dagelijks een half uur in de file op de A1. Vanaf vanochtend kan hij wat later vertrekken, want de uitbreiding van de A1 is achter de rug. Met een extra rijstrook en geen werkzaamheden meer, loopt zijn reis erg soepel.
2020-09-24 17:33
Dagelijks Nieuws
Borhave onderuit tegen HandbaL Venlo
Borhave is er bij HandbaL Venlo niet in geslaagd zich te revancheren voor de nederlaag van vorige week tegen SEW. In Limburg gingen de handbalsters uit Borne ruim onderuit: 36-26.
gisteren 22:06
Berkum verslaat SC Genemuiden, DETO pakt eerste punt
Berkum heeft vanmiddag goede zaken gedaan in het Overijsselse onderonsje met SC Genemuiden. Op Sportpark De Vegtlust werd het 3-0, waardoor Berkum stijgt naar plek twee in de Hoofdklasse B. DETO speelde vanmiddag doelpuntloos gelijk tegen RKAV Volendam en pakte haar eerste punt.
gisteren 21:03
Tex Town Tigers mag blijven dromen van titel na dubbele zege
Tex Town Tigers mag nog altijd dromen van de titel. De softbalsters uit Enschede wonnen vandaag tweemaal van Amsterdam Pirates (2-1 en 8-1) en zagen concurrenten ROEF! en Sparks punten verspelen.
gisteren 21:03
Burgemeester König: zorgen over snelle toename coronabesmettingen in Bathmen
Dat noaberschap in coronatijd soms ook even 'niets doen' kan inhouden, bewijst Bathmen deze zaterdag. Het aantal besmettingen loopt er snel op en dat betekent dat de Algemene Bathmense Sportvereniging (ABS) dit weekend veel wedstrijden heeft afgelast en dat café De Brink vrijwillig de deuren heeft gesloten. Burgemeester Ron König: “Het is goed te merken dat veel partijen in Bathmen hun verantwoordelijkheid nemen en zelf al veel maatregelen hebben genomen."
gisteren 21:03
Pim Ronhaar Nederlands kampioen mountainbike bij beloften
Pim Ronhaar heeft zich vandaag tot Nederlands kampioen gekroond op de mountainbike bij beloften. De renner uit Hellendoorn liet specialisten Sam de Nijs en Ian Schumacher knap achter zich in Sittard.
gisteren 21:03
Dubbel gevoel bij Pherai na zege PEC: "Ik voelde door de spanning mijn voet niet meer"
Immanuel Pherai zal zijn eerste wedstrijd in de thuishaven van PEC Zwolle niet snel vergeten. De huurling van Borussia Dortmund kreeg van trainer John Stegeman een plek in de basis, maar heeft ondanks de 4-0 zege op Sparta Rotterdam geen goed gevoel aan zijn eerste minuten in het MAC³PARK stadion overgehouden.
gisteren 20:00
Live: Het Overijsselse onderonsje tussen Berkum en SC Genemuiden
Opnieuw een fraaie voetbalzaterdag met HHC, Staphorst, de hoofdklassers en later ook nog PEC Zwolle en Berkum - Genemuiden. Volg de duels hieronder op ons scorebord. Klik op de Overijsselse doelpuntenmakers voor de statistieken en op de clubs voor het volledige programma.
gisteren 18:57
Uitslagen zaterdagvoetbal: Volop goals in 4e klasse G, koploper Helios haalt uit
Voor de voetballers in de lagere klassen van het amateurvoetbal stond vandaag de tweede speelronde op het programma. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen van vandaag.
gisteren 18:57
Laatste nieuws uit Enschede
gisteren 22:06 Borhave onderuit tegen HandbaL Venlo
gisteren 21:03 Berkum verslaat SC Genemuiden, DETO pakt eerste punt
gisteren 21:03 Tex Town Tigers mag blijven dromen van titel na dubbele zege
gisteren 21:03 Burgemeester König: zorgen over snelle toename coronabesmettingen in Bathmen
gisteren 21:03 Pim Ronhaar Nederlands kampioen mountainbike bij beloften
gisteren 20:00 Dubbel gevoel bij Pherai na zege PEC: "Ik voelde door de spanning mijn voet niet meer"
gisteren 18:57 Live: Het Overijsselse onderonsje tussen Berkum en SC Genemuiden
gisteren 18:57 Uitslagen zaterdagvoetbal: Volop goals in 4e klasse G, koploper Helios haalt uit
gisteren 18:57 Eerste driepunter voor PEC Zwolle na zege op tiental Sparta Rotterdam
gisteren 18:57 Burendag in Zwolle: samen met de buren je huis energiezuiniger maken
gisteren 17:54 Motorrijder raakt gewond na botsing op Ommerweg in Hellendoorn
gisteren 17:54 Anna van der Breggen geniet van WK-dubbel: "Een ongelofelijk seizoen"
gisteren 17:54 DETO pakt tegen RKAV Volendam eerste punt
gisteren 17:54 RTV Oost Nieuwsquiz: Test je kennis van het Overijsselse nieuws
gisteren 17:54 Van der Breggen pakt na indrukwekkende solo ook wereldtitel op de weg
gisteren 16:51 Vrouw raakt gewond bij kettingbotsing in Glanerbrug
gisteren 16:51 Staphorst met lege handen na attractief duel met Barendrecht
gisteren 16:51 HHC Hardenberg verliest ook tweede thuisduel van seizoen
gisteren 14:45 Live: De duels van HHC, Staphorst, DETO, PEC Zwolle en Berkum-Genemuiden
gisteren 13:42 Cerny wederom belangrijk voor Twente: "Dat geeft me een fijn gevoel"
gisteren 13:42 Euregioweg Enschede besmeurd met olie, afgesloten voor verkeer
gisteren 13:42 Enschede voor Vrede protesteert in centrum Hengelo tegen export elektronica Thales naar Egypte
gisteren 13:42 Ronkende motoren bij uitgestelde Classic Race Luttenberg
gisteren 12:39 Hendriks direct in wedstrijdselectie GA Eagles, basisdebuut Eersteling
gisteren 12:39 Twentse bioscoopfilm De Beentjes van Sint-Hildegard trekt al meer dan 700.000 bezoekers
gisteren 11:36 Oud-Staphorster docent opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik in Malawi
gisteren 11:36 Directeur Mansfield over vertrek bij Reisopera: je moet op tijd ruimte maken
gisteren 10:33 Wedstrijd Excelsior'31 afgelast vanwege verregend veld in Goes
gisteren 23:00 FC Twente ongeslagen aan kop na thuisoverwinning op FC Groningen
2020-09-25 22:57 Zuid-Afrikaans avontuur doelman Nick Hengelman ten einde
2020-09-25 22:57 FC Twente blijft ongeslagen na thuisoverwinning op FC Groningen
2020-09-25 21:54 Expeditie Oost: Een eigen atelier voor houtkunstenaar Peter Broeze uit Ypelo
2020-09-25 21:54 Boeren en natuurorganisaties Twente tekenen landschapsdeal
2020-09-25 21:54 Amateurwedstrijden afgelast wegens coronagevallen, ABS schrapt negentien duels
2020-09-25 21:54 OM: 'Anderhalf jaar cel voor ontucht met 13-jarig meisje uit Enschede'
2020-09-25 20:51 Slachtoffer incident in Basse na tien weken in ziekenhuis overleden
2020-09-25 20:51 Tbs met dwangverpleging voor heftige mishandeling in Almelo
2020-09-25 20:51 Man uit Nijverdal verdacht van aanranding in trappenhuis
2020-09-25 20:51 Live: FC Twente neemt het thuis op tegen FC Groningen
2020-09-25 18:45 Geen feestjes en knuffels door corona: "Dit moet niet het nieuwe normaal worden"
2020-09-25 18:45 Vijf jaar Twentse ambassade: "Nu ook Amerika veroveren"
2020-09-25 18:45 Teugels aangehaald in Haaksbergen: Week geen voetbal bij VV, meer maatregelen dreigen
2020-09-25 17:42 Directeur Mansfield vertrekt bij Nederlandse Reisopera
2020-09-25 17:42 Enschede besteedt half miljoen euro extra aan bestrijding armoede
2020-09-25 17:42 Gevangenisstraf voor mannen uit Enschede die jongeren chanteerden met naaktfoto's
2020-09-25 17:42 Man uit Enschede ontkent brandstichting bij eigen schutting
2020-09-25 17:42 Burendag 2020: wat is er te doen in jouw buurt?
2020-09-25 17:42 Verdachten gewapende beroving in Almelo op vrije voeten
2020-09-25 17:42 Eenarmige trucker raakt na 31 jaar rijbewijs kwijt: boeren voor hem in de bres
2020-09-25 17:42 Tweede dag op rij forse stijging Twentse coronabesmettingen
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 01:30 Persoon zwaargewond na valpartij in gebouw
vandaag 01:09 'Experts achten kans op herhaling bij kindermoordenaar Dutroux aanzienlijk'
vandaag 01:09 Ten Hag vindt rood voor Álvarez belachelijk: ‘Dit is geen gemeen spel'
vandaag 00:51 Vroege sneeuwval in Alpenlanden door koufront
vandaag 00:51 Trump draagt conservatieve Amy Coney Barrett voor als rechter Hooggerechtshof
vandaag 00:21 Wat de puriteinen in Nederland deden
vandaag 00:09 Ajax knokt zich met tien man naar zege op Vitesse
vandaag 00:09 Real Madrid verslaat tien man Real Betis in Sevilla
vandaag 00:09 Marseille laat naast Metz, Strootman blijft op de bank
vandaag 00:09 Man opgepakt voor ontvoering minderjarige jongen in Musselkanaal
vandaag 00:09 Trainer Letsch is trots op Vitesse
vandaag 00:06 Verblijf nabij Kinderdijk, de Biesbosch en Dordrecht met 44 procent korting
vandaag 00:06 Koopmeiners woest na late tegengoal AZ: 'Het was wachten op zo'n moment'
vandaag 00:06 Ondanks lockdown protesten in Israël
vandaag 00:00 Ajax gedeeld koploper na winst op Vitesse
vandaag 00:00 Trump nomineert conservatieve rechter Coney Barrett voor Hooggerechtshof
vandaag 23:48 AZ geeft in blessuretijd overwinning weg in Sittard
vandaag 23:48 Tiental Ajax ontsnapt aan puntenverlies in tumultueus duel met Vitesse
vandaag 23:48 Rode kaarten en volop doelpunten: samenvattingen eredivisie
vandaag 23:48 Trump draagt conservatieve Coney Barrett voor als rechter Hooggerechtshof
vandaag 23:06 VVV-coach De Koning: drie momenten kosten ons de kop
vandaag 23:06 Inter start competitie met spectaculaire zege op Fiorentina
vandaag 23:03 Moeizame zege Real bij tiental Betis, goals Hateboer en De Roon voor Atalanta
vandaag 23:03 Trump kiest conservatieve Barrett als kandidaat voor hooggerechtshof
vandaag 23:03 Ajax boekt met tiental zwaarbevochten zege op Vitesse en blijft koploper
gisteren 22:57 Waarom strafadvocaten niet over moraal praten
gisteren 22:57 Mexico geeft reeks arrestatiebevelen uit in zaak verdwenen studenten
gisteren 22:45 Tientallen arrestatiebevelen in zaak vermiste studenten Mexico
gisteren 22:21 Drie gewonden nadat auto op kop in sloot belandt
gisteren 22:03 Het 'sneeuwt' alweer in Schijndel
gisteren 22:03 'Waakvlam' en voor derde keer schuim in fontein Schijndel
gisteren 22:03 Füllkrug drie keer trefzeker voor Werder tegen Schalke
gisteren 22:03 AZ verspeelt diep in blessuretijd zege bij Fortuna Sittard
gisteren 22:03 Onbekend nummer? Zo kom je erachter wie het is
gisteren 22:03 Afrojack en Elettra Lamborghini zijn officieel man en vrouw
gisteren 22:03 Slot kritisch op AZ: we doen het zelf
gisteren 22:03 Suárez klaar voor debuut bij Atlético Madrid
gisteren 22:03 Hamilton ontloopt straf en behoudt poleposition
gisteren 22:03 Heerenveen wint ook derde duel van roodgekleurd VVV-Venlo
gisteren 22:03 Militairen en agenten verdacht van verdwijning 43 studenten in Mexico
gisteren 22:00 Mannetjesbavianen leven langer als ze met vrouwtjes bevriend zijn
gisteren 22:00 Rayhi wil 'puur voor het geld' naar Saoedi-Arabië
gisteren 22:00 Heerenveen wint weer en blijft aan kop in Eredivisie, ruime zege PEC
gisteren 22:00 Dj Afrojack getrouwd met Elettra Lamborghini
gisteren 22:00 Van Vleuten verbaasd door WK-zilver na week van 'rollercoaster aan emoties'
gisteren 22:00 Tiental Ajax leidt halverwege tegen Vitesse
gisteren 21:54 Van der Breggen schreef het sprookje waar Van Vleuten op had gehoopt
gisteren 21:42 VAR geeft United na eindsignaal nog penalty en knijpt oogje dicht bij Chelsea
gisteren 21:42 Ineens meldde het RIVM veel meer coronadoden, waar kwamen die vandaan?
gisteren 21:18 Gewonde bij aanrijding op kruising
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook