Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede
De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.
gisteren 21:36
Deventer stuurt interne mail over zieke werknemers per ongeluk naar enkele duizenden ontvangers
Een interne mail over vier zieke werknemers op een afdeling van de gemeente Deventer is vanmorgen per ongeluk naar 2600 ontvangers gestuurd. In de mail staan onder meer de namen van de zieke werknemers en wie hen vervangen.
gisteren 20:51
Bom onder kunstgrasvelden? Justitie vervolgt Enschede om rubberkorrels
Het Openbaar Ministerie begint een strafzaak die grote consequenties kan hebben voor Nederlandse sportverenigingen en gemeentes: volgens justitie maakte Enschede zich schuldig aan opzettelijke milieuverontreiniging, toen rubberkorrels bij voetbalclub Vogido naast kunstgrasvelden terechtkwamen.
gisteren 20:33
Gerard uit Tubbergen kreeg drie keer kanker en zet zich in voor Samenloop voor Hoop
Tubbergen komt komend weekend massaal in beweging voor de Samenloop voor Hoop. Het wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding heeft met Tubbergen veruit de grootste editie van Nederland. Elke dag besteedt RTV Oost in de week voorafgaand aan Samenloop voor Hoop aandacht aan dit evenement, met vandaag eregast Gerard Masselink.
gisteren 19:48
Verkeerschaos in Enschede: singel dicht na ongeluk bij Volkspark
Door een ongeluk bij het Volkspark is donderdagmiddag een enorme verkeerschaos in Enschede ontstaan. Automobilisten die de afslag Enschede-West nemen op de A35 worden zelfs teruggestuurd en komen het centrum niet meer in. Op de Parkweg, Westerval en Tubantiasingel staan lange files.
gisteren 18:27
Hudson's Bay vertrekt definitief uit Zwolle en Enschede
De vestigingen van Hudson's Bay in Zwolle en Enschede sluiten per 31 december 2019 definitief de deuren. Vanmiddag zijn alle werknemers van het Canadese concern geïnformeerd. Bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen: "Het is jammer dat het zo is gegaan voor alle mensen die zich de afgelopen twee jaar hebben ingezet om er een succes van te maken."
gisteren 17:42
Bouw omstreden ecoduct over A35 bij Enschede kan gewoon doorgaan
De bouw van het omstreden ecoduct over de A35 bij Enschede kan gewoon doorgaan. De Raad van State ziet geen noodzaak om een bouwstop in te stellen. Een omwonende vroeg de Raad twee weken geleden om het werk door aannemer BAM stil te leggen. Hij is bang dat het lawaai van de snelweg langs het ecoduct te horen is in zijn woning op ruim driehonderd meter afstand.
gisteren 16:39
Overijsselse vrijwilligers en ziekenhuizen bouwen hartkliniek in Tanzania
Gepensioneerde artsen, de Overijsselse ziekenhuizen en bedrijven, waaronder VolkerWessels, werken samen aan de oprichting van een hartkliniek in de Tanzaniaanse stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. De eerste containers met afgeschreven ziekenhuismaterialen zijn onderweg.
gisteren 16:39
‘Meer weekendtoeristen in Enschede‘
De campagne voor promotie van Enschede als weekendbestemming bereikt een miljoenenpubliek. De bedden in de zeven hotels zijn dit jaar tussen 80 en 90 procent bezet.
gisteren 16:21
VIDEO | Nu ook bruggetjes over de Stadsbeek in Enschede
Een grote kraan hees deze week een kleine tiental bruggetjes over de Stadsbeek in aanleg. Zij vormen de verbinding tussen parkeerplaats en voordeur. Daarmee is de laatste fase van de aanleg van de beek aangebroken. Rond Kerst moeten beek en straat gereed zijn.
gisteren 16:21
Hudson’s Bay bevestigt: snel weg uit Nederland en Enschede
Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Het bedrijf maakt dat momenteel bekend aan zijn personeel, aldus ingewijden. Ook de winkel in Enschede in het voormalige V&D-pand gaat dicht. De zaak in Enschede is deze donderdag dicht vanwege een 'technische storing’, zo hangt op de ruit aan de buitenkant.
gisteren 16:21
Weekend in Enschede: Fietsfestijn, NK Trappenloop en Sportaal Festival
Er is dit weekend weer veel te doen in en rond Enschede. Ga er op uit en kom naar een of meer activiteiten. Hieronder hebben wij de leukste tips voor het weekend op een rijtje gezet. Een fijn weekend!
gisteren 15:18
Enschede wil af van gratis plastic zakken voor verpakkingenafval
Het inzamelen van plastic-, metaal- en drankverpakkingen is relatief duur. Het college wil de plastic zakken voor verpakkingenafval daarom niet langer (gratis) verspreiden.
gisteren 15:18
Ecoduct over A35 bij Enschede mag afgebouwd worden
De Raad van State ziet geen enkele reden om de afbouw van een nieuw ecoduct over de A35 ter hoogte Boekelo stop te zetten.
gisteren 15:18
Terreurverdachte De Lutte (46) te ziek om bij eigen zaak te zijn
Terreurverdachte Sahraoui S. (46), die begin dit jaar is aangehouden op een kampeerboerderij in De Lutte, was vandaag te ziek om naar de strafzitting in de extra-beveiligde rechtszaal in Rotterdam te komen.
gisteren 14:33
Zieke bomen Kastanjelaan in Enschede maken plaats voor lindes
Gevelde kastanjes in Stokhorst worden vervangen door lindes. Onderzoek moet eind dit jaar uitwijzen of het resterende deel van monumentale kastanjelaan kan blijven staan.
gisteren 13:12
Dagelijks Nieuws
Scooterrijder onder invloed van drugs blijkt hardleers en wordt twee keer gepakt in Deventer
Een scooterrijder in Deventer maakte het vandaag wel erg bont. Tot twee keer toe werd hij door agenten aangehouden wegens het onder invloed rijden van drugs. 
gisteren 22:57
Deze start-up poetst het ouderwetse imago van wasbare luiers op
"Voordat ik hiermee begon had ik een heel vies beeld bij wasbare luiers", vertelt Jeffrey Scholten. Maar van een vies imago is geen sprake in de winkel van Kidzstore van Ramon Groesen en Scholten. De vrolijke printjes op de luiers en de lichte winkel in Hengelo ademen de sfeer van hip en duurzaam. Per dag bestellen zo’n honderd jonge ouders wasbare luiers en produceren zo minder afval.
gisteren 21:54
Man steelt geld uit kluis van winkels in Nijverdal en Rijssen
Bij een drogist aan het Keizerserf in Nijverdal heeft een man de inhoud van de kluis gestolen. De eigenaar van de winkel blijkt niet het enige slachtoffer. De man dook eind 2018 ook al op in een stoffenzaak in Rijssen, waar na zijn bezoekje ook het geld uit de kluis was verdwenen. 
gisteren 21:54
Tien laptops gestolen op Universiteit Twente, drie inbrekers gefilmd
In gebouw 'Citadel' op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede zijn tien laptops gestolen. De politie heeft beelden vrijgegeven waarop te zien is dat drie mannen door het afgesloten gebouw lopen. Eén van hen loopt met de laptops onder zijn arm naar buiten. 
gisteren 20:51
Na jaren van tekorten heeft Almelo ruimte voor investeringen
Terwijl veel gemeenten de komende jaren flink moeten bezuinigen, zijn ze in Almelo positief gestemd. Vanmiddag presenteerde het college van Almelo haar begroting, waarin er ruimte is voor enkele investeringen. "We zijn trots dat we deze begroting kunnen presenteren", vertelt wethouder Alex Langius.
gisteren 19:48
Hoogbejaarde inwoners nog altijd doodsbang na inbraak in Oldenzaal
Bij het hoogbejaarde echtpaar van een huis aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal zit de schrik er nog altijd goed in. Ze stonden op vrijdag 13 september oog in oog met inbrekers. 
gisteren 18:45
Aanrijding zorgt voor verkeerschaos in Enschede
Een aanrijding tussen twee auto's op de Parkweg heeft vanavond voor een verkeerschaos gezorgd in Enschede. Hierdoor stond het verkeer op de Pathmossingel, Westerval en de Parkweg richting het centrum vast. 
gisteren 18:45
VIDEO: Man vaart met gestolen boot en een gestolen snorfiets erin over de IJssel bij Olst
De man die dacht ongezien met een gestolen boot en een gestolen snorfiets over de IJssel bij Olst te varen, zal balen dat er goede camera's hangen in de haven waar hij aanmeert. In de Kozakkenhaven in Veessen, aan de Gelderse kant van de IJssel, is de actie van de man haarscherp in beeld.  
gisteren 18:45
Laatste nieuws uit Enschede
gisteren 22:57 Scooterrijder onder invloed van drugs blijkt hardleers en wordt twee keer gepakt in Deventer
gisteren 21:54 Deze start-up poetst het ouderwetse imago van wasbare luiers op
gisteren 21:54 Man steelt geld uit kluis van winkels in Nijverdal en Rijssen
gisteren 21:36 Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede
gisteren 20:51 Tien laptops gestolen op Universiteit Twente, drie inbrekers gefilmd
gisteren 20:51 Deventer stuurt interne mail over zieke werknemers per ongeluk naar enkele duizenden ontvangers
gisteren 20:33 Bom onder kunstgrasvelden? Justitie vervolgt Enschede om rubberkorrels
gisteren 19:48 Na jaren van tekorten heeft Almelo ruimte voor investeringen
gisteren 19:48 Gerard uit Tubbergen kreeg drie keer kanker en zet zich in voor Samenloop voor Hoop
gisteren 18:45 Hoogbejaarde inwoners nog altijd doodsbang na inbraak in Oldenzaal
gisteren 18:45 Aanrijding zorgt voor verkeerschaos in Enschede
gisteren 18:45 VIDEO: Man vaart met gestolen boot en een gestolen snorfiets erin over de IJssel bij Olst
gisteren 18:45 Man uit Wierden mishandeld in studentencafé in Zwolle, politie zoekt de dader
gisteren 18:27 Verkeerschaos in Enschede: singel dicht na ongeluk bij Volkspark
gisteren 17:42 Lattropse boer moet aantal koeien verminderen als slechte maisoogst zich herhaalt
gisteren 17:42 Olympia's Tour opnieuw naar Hardenberg
gisteren 17:42 FC Twente met Rafik Zekhnini in derby tegen Heracles Almelo
gisteren 17:42 Czyborra en Knoester vraagtekens bij Heracles voor derby tegen FC Twente
gisteren 17:42 Slachtoffer brandstichting Haaksbergen: "Ik lig 's nachts nog vaak te piekeren"
gisteren 17:42 Geen zorgen bij feestvierend sociaal werkbedrijf SWB in Hengelo
gisteren 17:42 Hudson's Bay vertrekt definitief uit Zwolle en Enschede
gisteren 16:39 GBT: "Verzetsheld Derk Smoes verdient eigen plein in Vriezenveen"
gisteren 16:39 Wethouder Kampman: "Signalen over fraude bij bewindvoerders beter oppakken"
gisteren 16:39 Lattropse boer moet aantal koeien verminderen als slechte maisoogst zich herhaald
gisteren 16:39 De Derby van het Oosten: Leeft het op straat in Almelo en Enschede?
gisteren 16:39 Bouw omstreden ecoduct over A35 bij Enschede kan gewoon doorgaan
gisteren 16:39 Overijsselse vrijwilligers en ziekenhuizen bouwen hartkliniek in Tanzania
gisteren 16:21 Zekhnini vervangt in derby geschorste Nakamura
gisteren 16:21 ‘Meer weekendtoeristen in Enschede‘
gisteren 16:21 VIDEO | Nu ook bruggetjes over de Stadsbeek in Enschede
gisteren 16:21 Hudson’s Bay bevestigt: snel weg uit Nederland en Enschede
gisteren 15:36 Celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Enschedeër voor lastigvallen vrouwen
gisteren 15:36 Twee jaar cel voor bijna doodsteken van portier in Kampen
gisteren 15:36 Toch naar het pretpark of op muziekles: Overijsselse stichtingen lanceren site voor arme gezinnen
gisteren 15:36 GBT: "Verzetsheld Derk Smoes verdient eigen plein"
gisteren 15:18 Weekend in Enschede: Fietsfestijn, NK Trappenloop en Sportaal Festival
gisteren 15:18 Enschede wil af van gratis plastic zakken voor verpakkingenafval
gisteren 15:18 Ecoduct over A35 bij Enschede mag afgebouwd worden
gisteren 14:33 Haaksbergen heeft financiën niet op orde: inwoners krijgen rekening gepresenteerd
gisteren 14:33 Terreurverdachte De Lutte (46) te ziek om bij eigen zaak te zijn
gisteren 13:30 Twentse Derby Quiz: Herken jij deze oud-spelers van FC Twente en Heracles Almelo?
gisteren 13:30 Jeroen Veldmate terug in selectie GA Eagles, Ngombo vervangt Rabillard
gisteren 13:12 Zieke bomen Kastanjelaan in Enschede maken plaats voor lindes
gisteren 12:27 Minister Bruins maakt geen uitzondering: zelf kweken medicinale wiet blijft verboden
gisteren 12:09 Loopbrug MST in Enschede wordt toch weggehaald
gisteren 12:09 Acht graven in Enschede verbinden Twente met de Slag om Arnhem
gisteren 11:06 Gerard Sanderink kort studiebeurzen voor Twents talent: 2500 in plaats van 10.000 euro
gisteren 11:06 Medium Anita uit Enschede: ‘Mensen helpen is mijn passie’
gisteren 10:21 Hennepkwekerij in Hengelose woning opgerold
gisteren 10:03 Twente: meer WW-uitkeringen door bouw en onderwijs
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 03:03 Rode Kruis: 'Hulp klimaatrampen anders aanpakken'
vandaag 02:03 Opinie
vandaag 02:03 SER probeert het glazen plafond te laten barsten
vandaag 02:03 Snel vraagt banken om meer coulance voor Amerikaanse Nederlanders
vandaag 02:03 Een autocraat die zo nu en dan de teugels liet vieren
vandaag 02:03 E-sigaret met perziksmaak mag niet meer
vandaag 02:03 De e-sigaret is in de ban, de gewone sigaret niet
vandaag 02:00 'Meer dan kwart van dementerenden houdt dat liever geheim'
vandaag 01:00 Spaghetti met avocadosaus: Zo maak je het met maar vijf ingrediënten
vandaag 01:00 Zelf paddenstoelen plukken: 'Leek kan eetbare niet van giftige onderscheiden'
vandaag 01:00 Zo praat je met kinderen over (heftig) nieuws
vandaag 01:00 VS zet twee Cubaanse VN-medewerkers het land uit wegens 'beïnvloeding'
vandaag 01:00 SER: Verplicht bedrijven het om vrouwen aan te stellen voor hoge posities
vandaag 00:57 Opnieuw ophef: video verschenen van geschminkte Canadese premier
vandaag 23:57 ‘Geef een reëler beeld van vijftigplusser’
vandaag 23:57 SER wil hard quotum voor vrouwen in top bedrijven
vandaag 23:57 ‘Handen af van de vrijheid van onderwijs’
vandaag 23:57 Ihattaren neemt PSV bij de hand
vandaag 23:57 Vogelpopulatie Noord-Amerika sinds 1970 met 30 procent gedaald
vandaag 23:57 Compromisloos ontwerper veranderde zijn vak blijvend
vandaag 23:57 Kluivert helpt Roma aan zege, eigen goal Vilhena bij nederlaag Krasnodar
vandaag 23:57 Stengs vindt dat tiental AZ 'gouden punt' heeft gepakt tegen Partizan
vandaag 23:54 AZ houdt met tiental stand bij Partizan
vandaag 23:54 Soares helpt Porto langs Young Boys
vandaag 23:54 Ministers kijken stiekem voetbal tijdens Algemene Beschouwingen
vandaag 23:54 Stam: 'Wennen aan internationaal voetbal'
vandaag 23:54 Stengs: lekker dat we nog de 2-2 maken
vandaag 23:54 Manchester United begint met zege op Astana
vandaag 23:00 Trudeau verder in problemen, nu door opduiken blackface-video
gisteren 22:54 147 aanklachten ingediend tegen Football Leaks-klokkenluider
gisteren 22:54 Erasmus Universiteit wil weten wie er heeft gelekt
gisteren 22:54 Soepel wimpelde Rutte voorstellen van de Kamer af
gisteren 22:54 Feyenoord in slotfase op achterstand in EL, tiental AZ op 2-2
gisteren 22:51 Zwarte panter sluipt over Franse daken
gisteren 22:51 Brit de cel in om pistool uit 3D-printer
gisteren 22:51 Hilarisch: Bram Krikke neemt interview Secret Garden op de hak
gisteren 22:51 Beschuit met roze of blauwe muisjes voor Johnny en Anouk?
gisteren 22:51 PSV start groepsfase met zege op Sporting
gisteren 22:51 'Boyband Westlife krijgt eigen musical'
gisteren 22:51 Dumfries: 'Er zit vertrouwen in deze ploeg'
gisteren 22:51 Ihattaren maakt indruk op Van Bommel
gisteren 22:51 'Beveiligd worden? Veel mensen willen zo'n leven niet'
gisteren 22:51 Komen Sebastiana en Martin ooit weer samen?
gisteren 22:51 Feyenoord komt tekort op bezoek bij Rangers FC
gisteren 22:51 'Horloge Dolberg met waarde van 70.000 euro uit kleedkamer gestolen'
gisteren 22:51 Honkballers verliezen op OKT van Israël
gisteren 22:42 Volgens Amerikaanse Siri is Bob Dylan al in 2008 overleden
gisteren 22:42 'Bioscoopfilm' Friends komt ook naar Nederland!
gisteren 22:36 Brit de cel in om pistool uit 3D-printer
gisteren 22:36 ”Onder moeders vleugels” was de moeder der meidenboeken
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook