Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Go Ahead Eagles herpakt zich met overwinning op Helmond Sport
Go Ahead Eagles heeft zich vrijdagavond gerevancheerd van de smadelijke thuisnederlaag tegen Jong AZ. Dankzij doelpunten van Rabillard en Beukema wonnen de Deventenaren met 0-2 op bezoek bij Helmond Sport.
vandaag 23:09
Live: Go Ahead Eagles op bezoek bij Helmond Sport
Go Ahead Eagles gaat vanavond op bezoek bij Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. Volg het duel hieronder op ons scorebord. Klik op de Overijsselse doelpuntenmakers voor de statistieken en op de club voor het volledige programma.
gisteren 21:03
Deskundige over cyberaanval Hof van Twente: "Voorbarig dat er geen gegevens gelekt zijn"
Het is 'wat voorbarig' dat er geen persoonsgegevens zouden zijn gelekt bij de cyberaanval op de systemen van de gemeente Hof van Twente. Dat zegt technologie-expert Danny Mekic. "Voor de gemeente lijkt me deze hack zeer ernstig."
gisteren 16:51
Hof van Twente over geruchten na cyberaanval: "Eerst politieonderzoek afwachten"
"Een nachtmerrie", zo noemt burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente de cyberaanval, die de systemen van de gemeente heeft platgelegd. Veel is nog onduidelijk over de hack. Op geruchten over eisen voor losgeld wil Nauta niet ingaan. "Zullen we het erop houden dat er nog heel veel bij de politie ligt qua onderzoek", zegt ze daarover.
gisteren 15:48
Burgemeester König van Deventer dreigt met sluiting binnenstad: "Vermijd de drukke zaterdagmiddag"
Een waarschuwing van burgemeester Ron König aan de vooravond van de sinterklaasviering in zijn stad. Hij waarschuwt inwoners vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in Deventer om drukte te vermijden, anders dreigt sluiting van binnenstad en winkelcentra.
gisteren 15:48
Twentse huisartsen nemen deel coronazorg over van ziekenhuizen MST en ZGT
Twentse huisartsen nemen een deel van de zorg voor herstellende coronapatiënten van de ziekenhuizen MST en ZGT over, zodat de patiënten mogelijk eerder naar huis kunnen. Het gaat om patiënten die het ziekenhuis kunnen verlaten, maar nog wel extra zorg nodig hebben. Vanaf maandag gaan de huisartsen hiermee beginnen.
gisteren 14:45
Oh, kom er eens kijken naar de Sinterklaas Cadeau Show van RTV Oost!
Wie zoet is krijgt lekkers en wie morgen naar RTV Oost kijkt, maakt kans op cadeaus! Op zaterdag 5 december helpen wij de Goedheiligman een handje en geven zestien cadeaus weg tijdens de Sinterklaas Cadeau Show. De uitzending is live te volgen via onze Facebookpagina.
gisteren 14:45
Voorwaardelijke straf voor 54-jarige man uit Hellendoorn die journalist RTV Oost met de dood bedreigde
Voor het met de dood bedreigen van een journalist van RTV Oost heeft de 54-jarige N.B. uit Hellendoorn een voorwaardelijke geldboete van 750 euro opgelegd gekregen. De uitspraak was gelijk aan de eis die de officier van justitie even daarvoor uitsprak.
gisteren 13:42
Nog nooit trof de politie zóveel ketamine aan: straatwaarde acht miljoen euro
De politie heeft in een grootschalig onderzoek naar drugs ruim 360 kilo ketamine met een straatwaarde van ruim acht miljoen euro aangetroffen in Hoofddorp. Dat is de grootste hoeveelheid ketamine ooit aangetroffen in Nederland. Er zijn elf verdachten aangehouden, onder wie inwoner(s) van Zwolle.
gisteren 12:39
Kunnen we binnenkort weer naar een voetbalwedstrijd dankzij dit bedrijf uit Staphorst?
Het bedrijf PlasmaMade uit Staphorst is betrokken bij een van de grootste luchtreinigingsexperimenten wereldwijd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Gisteren werd een grote proef in de Johan Cruyff ArenA wereldkundig gemaakt.
gisteren 11:36
Zeg het maar: hoe 'beledigend' is deze poster die binnenkort in Enschede hangt?
'Waanzin!', roept kamp PVV. 'Dit valt heel verkeerd', roept kamp VVD. De nieuwe posters voor de wijk Enschede-Zuid zijn amper geprint of worden al fel bekritiseerd. En dat terwijl de tekeningen juist voor verbroedering moeten zorgen. Zeg het maar: hoe 'beledigend' vind jij de prenten?
gisteren 06:21
Hof van Twente getroffen door cyberaanval, veel persoonlijke informatie van inwoners weg
De gemeente Hof van Twente is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers wisten de gemeentelijke systemen dinsdag binnen te dringen en de informatie op alle servers ontoegankelijk te maken voor ambtenaren. De gemeente lijkt daardoor veel persoonlijke informatie van inwoners kwijt te zijn en moet bouwen aan een compleet nieuwe, digitale infrastructuur.
2020-12-03 18:45
Regels voor carbidschieten in Twente: meldingsplicht en alleen tussen 10.00 en 16.00 uur
Carbidschieten in Twente mag dit jaar doorgaan, maar dan wel onder strikte regels. Zo mag er alleen geschoten worden tussen 10.00 en 16.00 uur, is er een meldingsplicht en zijn bussen van maximaal 30 liter toegestaan.
2020-12-03 16:39
Weekcijfer aantal coronabesmettingen in Twente stijgt: "Slecht nieuws"
Tegen de landelijke trend in, is het aantal coronabesmettingen in Twente de afgelopen week toegenomen. In zeven dagen tijd testten 1.797 mensen positief op het coronavirus. "Dat is een stijging van 0,7 procent, een heel kleine toename", zegt de GGD Twente.
2020-12-03 16:39
Filiaalleider op de vuist met klant nadat hij hem aanspreekt op niet dragen mondkapje
Nadat hij een 60-jarige klant erop had aangesproken dat die zijn mondkapje niet droeg, is de filiaalleider van een supermarkt in Enschede door de man bedreigd. De klant en het personeelslid raakten daarop slaags met elkaar, waarbij het slachtoffer met bierblikjes onder vuur werd genomen en politie en ambulancebroeders verbaal werden belaagd omdat ook zij mondkapjes droegen.
2020-12-03 15:36
Weekcijfer aantal coronabesmettingen in Twente neemt toe: "Slecht nieuws"
Tegen de landelijke trend in, zijn het aantal coronabesmettingen in Twente de afgelopen week toegenomen. In zeven dagen tijd testten 1.797 mensen positief op het coronavirus. "Dat is een stijging van 0,7 procent, een heel kleine toename", zegt de GGD Twente.
2020-12-03 15:36
Dagelijks Nieuws
Autobrand nummer 52 dit jaar in Enschede, volgens buurtbewoners door vuurwerk
Aan de Albergenbrink in Enschede heeft vanavond een auto in brand gestaan. Volgens buurtbewoners zou de brand door vuurwerk zijn ontstaan.
vandaag 23:09
'Arne Slot eerste kandidaat bij Feyenoord'
Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op Arne Slot. Volgens het Algemeen Dagblad is de oefenmeester uit Gramsbergen, op dit moment eindverantwoordelijke bij AZ, de eerste kandidaat om Dick Advocaat komend seizoen op te volgen als hoofdtrainer van de Rotterdammers.
gisteren 22:06
Jongerenwerker wil af van negatieve meldingen in politiesysteem: "Rare meldingen waar geen bewijs voor is"
Niel Brinkhuis uit Vroomshoop wil verder met zijn bedrijf waarmee hij jongeren op het rechte pad probeert te houden. Maar gegevens over hem in het politiesysteem zitten hem in de weg. In twaalf zogeheten mutaties, meldingen in het politiesysteem, wordt slecht over hem gesproken. "Allemaal eenzijdige verklaringen van mensen die van alles beweren zonder dat daar bewijs voor is", zegt zijn advocaat tegen de bestuursrechter in Zwolle. "Wij eisen rectificatie van die gegevens."
gisteren 21:03
Anderhalf jaar celstraf geëist voor verkrachting in 1998 in Hengelo
Voor de rechtbank in Almelo is anderhalf jaar cel geëist tegen een 43-jarige man uit het Brabantse Rijen. De man zou in 1998 een vrijwilligster van het oude poppodium Metropool in Hengelo verkracht hebben. De vrouw deed na jaren pas aangifte van de verkrachting.
gisteren 18:57
Afl. 7 | De Impact van de Tweede Golf: Sinterklaas en enorme teststraat
De cijfers zijn nog altijd niet wenselijk en dus zitten we er nog steeds middenin: de tweede coronagolf. Om te laten zien welke impact deze situatie op ons dagelijks (werk)leven heeft, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie 'De Impact van de Tweede Golf'. Zij nemen je overal in mee en laten alles zien. Van schrijnende situaties tot mooie, spontane momenten. Vandaag aflevering 7.
gisteren 18:57
VIDEO | Oost op het Asfalt: bumperklevende trucker haalt in door rood, maar moet 'treuzelaar' weer voor laten
Hij vormt het levende bewijs dat je met haastige spoed in het verkeer soms weinig op schiet. In de rubriek Oost op het Asfalt deze keer aandacht voor een bumperklevende trucker, die via het rode verkeerslicht inhaalt. Maar hij schiet er niets mee op. Want even verderop moet hij de 'treuzelende automobilist' toch weer voor laten gaan.
gisteren 17:54
Politie vindt honderden cobra's met kracht van een handgranaat in woning Zwolle
De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Slaperdijkstraat in Zwolle. De dozen zaten vol met honderden cobra’s, vuurwerk met de kracht van een handgranaat.
gisteren 17:54
Van Polen en Clement maken rentree in wedstrijdselectie PEC Zwolle
Bram van Polen en Pelle Clement kunnen morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse hun rentree maken bij PEC Zwolle. De twee, die door blessures een tijdje aan de kant stonden, zijn weer fit, maar beginnen tegen de Arnhemmers nog wel op de bank.
gisteren 16:51
Laatste nieuws uit Enschede
vandaag 23:09 Autobrand nummer 52 dit jaar in Enschede, volgens buurtbewoners door vuurwerk
vandaag 23:09 Go Ahead Eagles herpakt zich met overwinning op Helmond Sport
gisteren 22:06 'Arne Slot eerste kandidaat bij Feyenoord'
gisteren 21:03 Jongerenwerker wil af van negatieve meldingen in politiesysteem: "Rare meldingen waar geen bewijs voor is"
gisteren 21:03 Live: Go Ahead Eagles op bezoek bij Helmond Sport
gisteren 18:57 Anderhalf jaar celstraf geëist voor verkrachting in 1998 in Hengelo
gisteren 18:57 Afl. 7 | De Impact van de Tweede Golf: Sinterklaas en enorme teststraat
gisteren 17:54 VIDEO | Oost op het Asfalt: bumperklevende trucker haalt in door rood, maar moet 'treuzelaar' weer voor laten
gisteren 17:54 Politie vindt honderden cobra's met kracht van een handgranaat in woning Zwolle
gisteren 16:51 Van Polen en Clement maken rentree in wedstrijdselectie PEC Zwolle
gisteren 16:51 Luchtvaartdeskundige over 'Boeing-rel': "Beide partijen hadden wat meer moeten overleggen"
gisteren 16:51 Liveblog | Ruim driehonderd besmettingen méér (5.935) dan gisteren gemeld
gisteren 16:51 Deskundige over cyberaanval Hof van Twente: "Voorbarig dat er geen gegevens gelekt zijn"
gisteren 15:48 Twee Zwollenaren aangehouden na vondst illegaal vuurwerk in Losser
gisteren 15:48 Expeditie Oost: de Sint zoekt het hogerop!
gisteren 15:48 Vijftien maanden voor beroving van Duitser in Enschede
gisteren 15:48 Liveblog | Ruim driehonderd meer besmettingen (5.935) dan gisteren gemeld
gisteren 15:48 Hof van Twente over geruchten na cyberaanval: "Eerst politieonderzoek afwachten"
gisteren 15:48 Burgemeester König van Deventer dreigt met sluiting binnenstad: "Vermijd de drukke zaterdagmiddag"
gisteren 14:45 Half jaar cel geëist tegen man uit Nijverdal die stomdronken een ongeluk veroorzaakt
gisteren 14:45 Twentse huisartsen nemen deel coronazorg over van ziekenhuizen MST en ZGT
gisteren 14:45 Oh, kom er eens kijken naar de Sinterklaas Cadeau Show van RTV Oost!
gisteren 13:42 Nieuwe sneltestlocatie in IJsselhallen Zwolle geopend: kan 2500 mensen per dag testen
gisteren 13:42 Janis Blaswich terug onder de lat bij Heracles tegen Feyenoord, Silvester van der Water ontbreekt nog
gisteren 13:42 Menig en Ilic lijken te starten bij FC Twente op bezoek bij Ajax
gisteren 13:42 Deltion College mogelijk als een van de eerste in Zwolle aangesloten op warmtenet
gisteren 13:42 DSM opvolger Sunweb bij wielerploeg Iwan Spekenbrink
gisteren 13:42 Voorwaardelijke straf voor 54-jarige man uit Hellendoorn die journalist RTV Oost met de dood bedreigde
gisteren 12:39 Hoorspel 'Sint zoekt residentie' - aflevering 15
gisteren 12:39 Statenlid Almekinders naar rechter over referendum Forum voor Democratie
gisteren 12:39 Nog nooit trof de politie zóveel ketamine aan: straatwaarde acht miljoen euro
gisteren 11:36 Overijsselse apothekers in verzet tegen zorgverzekeraar Zilveren Kruis: 'Patiënten de dupe'
gisteren 11:36 Jessica Torny behaalt als vierde vrouw hoogste trainersdiploma
gisteren 11:36 Liveblog | Kankerpatiënten willen voorrang bij uitdelen van medicijn
gisteren 11:36 Kunnen we binnenkort weer naar een voetbalwedstrijd dankzij dit bedrijf uit Staphorst?
gisteren 09:30 Afgesplitst FvD-Statenlid Stuut op kandidatenlijst van Code Oranje voor Tweede Kamerverkiezingen
gisteren 08:27 Auto brandt uit in Enschede
gisteren 08:27 Handbalsters beginnen dag later aan EK door coronageval bij tegenstander Servië
gisteren 06:21 Zeg het maar: hoe 'beledigend' is deze poster die binnenkort in Enschede hangt?
2020-12-03 22:57 Kampen in de bres voor revaliderende kinderen op Bali
2020-12-03 22:57 Go Ahead Eagles aast zonder zieke Veldmate op revanche: "Tijd van praten is voorbij"
2020-12-03 21:54 Cyberaanval Hof van Twente: 'Er is wel een verzoek tot iets geweest, dat ligt nu bij de politie'
2020-12-03 21:54 Slacht dreigt voor oude manegepaarden Dalmsholte
2020-12-03 19:48 Landelijk amateurvoetbal gaat seizoen in nieuwe gehalveerde competities hervatten
2020-12-03 19:48 Expeditie Oost: de mooiste Sinterklaassurprise maken met behulp van Jenine!
2020-12-03 19:48 Celstraf geëist tegen man uit Enschede voor vermoedelijk drugslab in zijn bedrijf
2020-12-03 19:48 Wat vind jij: Moet er een officiële minister van Gehandicaptenzaken komen?
2020-12-03 18:45 Gewonde drugslabverdachte Zwolle loopt na behandeling fluitend ziekenhuis uit en is nu voortvluchtig
2020-12-03 18:45 Kakkende Koeien en trektouwtjes: vuurwerkverkoper Justin uit Almelo zet er vol op in
2020-12-03 18:45 Liveblog | 'Bij voldoende extra steun trekken opstandige horeca zich terug'
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 23:51 Rusland wil belastingverdrag met Nederland opzeggen
vandaag 23:51 Opnieuw leider, maar van welke partij?
vandaag 23:51 Gevlucht uit Syrië, maar nog steeds bedreigd
vandaag 23:39 Steeds meer (online) bedreigingen? 'Het is copy-pastegedrag'
vandaag 23:21 Brand in transformatorhuisje
gisteren 22:57 Honderden Cobra’s in kinderrijke woonwijk Zwolle
gisteren 22:57 Sparta na zege op FC Emmen bezig met opmars
gisteren 22:57 Zwemster Heemskerk wil extra kans na missen kwalificatietoernooi
gisteren 22:57 Hertha BSC wint Berlijnse derby van tiental Union
gisteren 22:57 Brit schept op de radio op over dollemansrit, maar ontkent in rechtszaal
gisteren 22:57 Verstappen niet onder de indruk van ingekort circuit: ‘Best gevaarlijk zelfs’
gisteren 22:54 Cambuur en De Graafschap voorkomen puntenverlies, ruime zege Almere City
gisteren 22:54 Ajax Vrouwen klopt PSV na strafschoppen in tweede ronde Eredivisie Cup
gisteren 22:54 'AZ-trainer Slot belangrijkste kandidaat voor opvolging Advocaat bij Feyenoord'
gisteren 22:54 Ook Halsema wil geen uitzondering voor oudejaarsconference Youp van 't Hek
gisteren 22:54 Amerikaans Huis van Afgevaardigden wil cannabis uit strafrecht halen
gisteren 22:48 Huis van Afgevaardigden wil cannabis decriminaliseren
gisteren 22:36 Emmen verliest van Sparta en wacht nog altijd op eerste competitiezege
gisteren 22:36 'Baan zonder cv geeft mensen met afstand tot arbeidsmarkt vertrouwen'
gisteren 22:36 Busmaatschappij met feestende studenten legt dit weekend alles stil
gisteren 22:36 'Tientallen Assad-handlangers leven als vluchteling in Nederland'
gisteren 22:18 Persoon aangehouden na incident in woning
gisteren 22:18 Fietser en bezorger met elkaar in botsing
gisteren 22:18 Fiets aangetroffen in sloot
gisteren 21:54 Zangeres Naaz is in het huwelijksbootje gestapt
gisteren 21:54 Brexit-onderhandelingen weer stilgelegd, Johnson en Von der Leyen nu aan zet
gisteren 21:54 Bas Smit verrast Nicolette met compleet kerstdorp in eigen tuin
gisteren 21:51 Baudet wint omstreden referendum om partijleiderschap FVD met ruime marge
gisteren 21:51 Honderden Peruanen bekogelen politie met bakstenen
gisteren 21:51 Verstappen vindt circuit in Bahrein een aanfluiting: 'Niet Formule 1-waardig'
gisteren 21:51 Reacties na kleine zege Sparta op FC Emmen (gesloten)
gisteren 21:51 Schippers ziet favoriete 200 meter terugkeren in programma Diamond League
gisteren 21:51 Burgemeester Halsema weigert uitzondering oudejaarsconference Youp van 't Hek
gisteren 21:51 Ongehoord Nederland heeft benodigde aantal leden voor aspirant-omroep binnen
gisteren 21:51 Sparta bezorgt Emmen dankzij fraaie treffer Harroui zesde nederlaag op rij
gisteren 21:51 Weekendweerbericht: Waterkoud en droog met kleine kans op natte sneeuw
gisteren 21:51 Baudet wint omstreden referendum om partijleiderschap FVD met ruime marge
gisteren 21:45 Gift voor nog eens 7.000 gedupeerden Toeslagenaffaire
gisteren 21:33 Zwembond drijft Heemskerk tot wanhoop: 'Laat het er niet bij zitten'
gisteren 21:33 Time Magazine kiest voor het eerst een Kind van het Jaar
gisteren 21:33 Pauze brexitonderhandelingen, 'niet voldaan aan voorwaarden voor deal'
gisteren 21:15 Fietser aangereden door automobilist
gisteren 20:51 Dit weekend de eerste sneeuwvlokken? 'Kans is zeker aanwezig'
gisteren 20:51 Russell ook bovenaan in tweede vrije training, Verstappen weer tweede
gisteren 20:51 Shania Gooris feliciteert opa Jean-Marie met persoonlijke foto's
gisteren 20:51 Brit doodgeschoten doordat jager hem aanziet voor wild zwijn
gisteren 20:51 Anouk slacht TVOH-kandidaat af: 'Godzijdank ben je bijna klaar'
gisteren 20:51 Diamond League herstelt 200 meter in ere
gisteren 20:51 'Supersub' Russell ook in tweede training GP Sakhir de snelste
gisteren 20:51 China zet als tweede land ooit een vlag op de maan
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook