Laatste Nieuws Groningen

Headlines
Moordzaak zonder lijk behandeld in hoger beroep zonder verdachte én zonder advocaat
Het Gerechtshof in Leeuwarden gaat de beruchte moordzaak zonder lijk rond Michael de Vrieze in hoger beroep gewoon behandelen. Dat is woensdagmorgen bekendgemaakt.
vandaag 12:04
Groningen Bereikbaar gaat met koffie en nieuwe krant op bezoek bij bedrijven (VIDEO)
Bedrijven en werknemers in Groningen kunnen zich op hun eigen bedrijventerrein laten informeren over de komende, grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor. Medewerkers van Groningen Bereikbaar bezoeken tussen 12 en 20 december met een mobiele koffiebar en de nieuwe krant de bedrijventerreinen in de stad. Zo willen ze bedrijven attenderen op de impact van de werkzaamheden en de mogelijkheden om met maatregelen hinder te beperken.
vandaag 11:58
Warme dekens voor Groningers in aardbevingsgebied
Jorien de Lege van Milieudefensie, kunstenares Agnes Bakker en burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum delen woensdag zelfgebreide dekens uit aan Groningers die door aardbevingen moesten verhuizen naar tijdelijke woningen. De dekens zijn gemaakt uit de grote gebreide protestdeken van ruim 500 vierkante meter die voor de zomervakantie door Freek de Jonge werd gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Meer dan 1300 mensen uit alle hoeken van het land droegen een steekje bij aan dit kleurrijke verzet tegen de gaswinning.
vandaag 10:56
Auto schept voetganger bij Westerlee (update)
Een vrouwelijke voetganger is woensdagmorgen vroeg geschept door een auto op de Emergoweg tussen Westerlee en Oude Pekela. De vrouw is ernstig gewond, meldt de politie.
vandaag 10:00
'Nieuwe aangifte tegen Karst van der M.'
Er hebben zich enkele nieuwe slachtoffers van Karst van der M. gemeld. Eén van hen doet na de feestdagen aangifte, wat zou kunnen leiden tot een nieuwe rechtszaak.
vandaag 10:00
Ruim 300 bekeuringen bij verlichtingscontrole in stad
De politie heeft dinsdagavond in en rond de Groninger binnenstad 315 boetes uitgeschreven voor het niet voeren van correcte fietsverlichting. Ook werden er boetes uitgeschreven voor het verder fietsen na een bevel om te gaan lopen, het negeren van een stopteken en het weigeren voorrang te verlenen aan voetgangers op een zebrapad.
vandaag 09:54
Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee (Video)

Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee (Video) Westerlee - Bij een ernstig verkeersongeval op de Emergoweg in Westerlee, is woensdagmorgen een voetganger ernstig gewond geraakt

Door onduidelijke reden kwam de automobilist

vandaag 09:26
De kleine lettertjes: waterschapslab wordt twee keer zo duur
De kosten van het nog te bouwen laboratorium van waterschap Hunze en Aa's blijken twee keer zo hoog als gedacht: geen 2,5 maar vijf miljoen euro.
vandaag 08:58
Nederland vecht Duitse tol aan, vooral grensstreken de dupe
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de zestig en honderd miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
vandaag 08:58
FC Groningen krijgt koploper op bezoek; PSV vanaf 18.30 uur de tegenstander
FC Groningen speelt tot de winterstop nog drie wedstrijden. Om de tussendoelstelling van 21 punten te halen, moeten in die drie duels nog vijf punten gehaald worden. Te beginnen woensdagavond tegen de koploper. Vanaf 18.30 uur is PSV te gast in het NoordLease Stadion. De FC haalde uit de laatste vier wedstrijden zeven punten en kijkt stiekem alweer richting het linkerrijtje.
vandaag 08:52
Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee

Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee Westerlee - Bij een ernstig verkeersongeval op de Emergoweg in Westerlee, is een voetganger ernstig gewond geraakt

Door onduidelijke reden kwam de automobilist in botsing met de

vandaag 08:24
Auto schept voetganger bij Westerlee; weg is dicht (update)
Een vrouwelijke voetganger is woensdagmorgen vroeg geschept door een auto op de Emergoweg tussen Westerlee en Oude Pekela. De vrouw is ernstig gewond, meldt de politie.
vandaag 07:56
Tuikwerd voelt zich overvallen door nieuwbouwplannen school
Plannen voor het nieuw te bouwen kindcentrum in de wijk Tuikwerd in Delfzijl vallen niet goed bij omwonenden. Dat bleek dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst van de gemeente.
vandaag 01:44
Oefening: Voertuig te water bij Ten Boer

Oefening: Voertuig te water bij Ten Boer Ten Boer - Dinsdagavond heeft er een oefening plaatsgevonden aan het Damsterdiep bij Ten Boer. Onder andere de tankautospuit van Ten Boer de duikers van brandweer Groningen en het hulpverleningsvoertuig uit de stad deden mee aan de

vandaag 00:08
Geen vergoeding voor Groningse kippenboeren na fipronilcrisis
Nederlandse pluimveehouders krijgen, in tegenstelling tot hun Belgische collega's, geen schadevergoeding voor het fipronilschandaal.
vandaag 23:40
Gasberaad en Bodem Beweging voelen zich niet serieus genomen
De Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad voelen zich genegeerd door bestuurders van de provincie en de twaalf aardbevingsgemeenten. De GBB en het Gasberaad zijn teleurgesteld dat de bestuurders zich voorlopig kunnen vinden in de versterkingsplannen van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders.
gisteren 21:36
Dagelijks Nieuws
Mr. Chadd helpt 25 leerlingen per minuut bij hun huiswerk
Binnen tien seconden hulp voor je huiswerk krijgen. Het is de succesformule van Mr. Chadd. Een startup uit Groningen met in korte tijd meer dan honderdduizend leden. Het aantal betalende studenten groeit maandelijks met vierhonderd procent.
vandaag 12:04
Cameratoezicht Ter Apel blijft voorlopig
De gemeente Vlagtwedde wil de veiligheidsmaatregelen in Ter Apel, waaronder cameratoezicht, voorlopig doorzetten. Dat schrijft het college in een rapport aan de gemeenteraad.
vandaag 12:04
'Er is niks mis gegaan tijdens de aanbesteding van het jongerenwerk'
Er is niks mis gegaan tijdens de aanbesteding van het jongerenwerk op Het Hogeland. Dat vindt de Tinten Welzijnsgroep, die vanaf komend jaar verantwoordelijk is voor het jongerenwerk. De jeugd in de regio ziet liever dat de huidige jongerenwerkers blijven.
vandaag 12:04
Lopend Vuur: Als ik tol moet betalen ga ik niet meer naar Duitsland
Vanaf 2019 moeten automobilisten op snelwegen in Duitsland tol betalen. Het Duitse plan voor de tolheffing roept veel weerstand op. Duitsers zelf zouden voor de tolheffing gecompenseerd worden via een lagere wegenbelasting, terwijl dat niet geldt voor buitenlandse automobilisten.
vandaag 12:04
Martini Ziekenhuis neemt nieuwe fietsenstalling op voorplein in gebruik
Het Martini Ziekenhuis heeft dinsdag een nieuwe fietsenstalling voor patiënten en bezoekers in gebruik genomen. De overkapte fietsenstalling op het voorplein biedt ruimte aan 450 fietsen. Er zijn 20 plaatsen voor fietsen met een krat en ook 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Alle fietsen staan droog onder een ruime overkapping met duurzame sedumdakbedekking.
vandaag 11:58
Grootse viering Sint Pannekoek levert ruim 2.500 euro op voor het goede doel
De viering van Sint Pannekoek in Groningen heeft in totaal 2597,50 euro opgeleverd voor het goede doel. Er werd op 25 locaties in de stad Sint Pannekoek gevierd. Het grootste feest vond plaats in The Big Building. De opbrengst wordt geschonken aan Humanitas, dat het geld zal besteden aan het project ‘Smakelijk Lezen’, bedoeld om kinderen het plezier van lezen bij te brengen.  
vandaag 11:58
Gevallen salmonella binnen EU voor het eerst in jaren gestegen
Het aantal gevallen van een besmetting met Salmonella Enteritidis (SE) binnen de Europese Unie is sinds 2014 met 3 procent toegenomen. De dalende trend van het afgelopen decennium is daarmee een halt toegeroepen. 
vandaag 11:16
Bert Habets vanaf 2018 enige topman van RTL Group
Bert Habets is vanaf 1 januari de enige topman van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Habets deelde die functie sinds dit jaar met Guillaume de Posch, maar die doet op eigen initiatief een stapje opzij.
vandaag 11:16
Laatste nieuws uit Groningen
vandaag 12:04 Mr. Chadd helpt 25 leerlingen per minuut bij hun huiswerk
vandaag 12:04 Cameratoezicht Ter Apel blijft voorlopig
vandaag 12:04 'Er is niks mis gegaan tijdens de aanbesteding van het jongerenwerk'
vandaag 12:04 Lopend Vuur: Als ik tol moet betalen ga ik niet meer naar Duitsland
vandaag 12:04 Moordzaak zonder lijk behandeld in hoger beroep zonder verdachte én zonder advocaat
vandaag 11:58 Martini Ziekenhuis neemt nieuwe fietsenstalling op voorplein in gebruik
vandaag 11:58 Grootse viering Sint Pannekoek levert ruim 2.500 euro op voor het goede doel
vandaag 11:58 Groningen Bereikbaar gaat met koffie en nieuwe krant op bezoek bij bedrijven (VIDEO)
vandaag 11:16 Gevallen salmonella binnen EU voor het eerst in jaren gestegen
vandaag 11:16 Bert Habets vanaf 2018 enige topman van RTL Group
vandaag 11:16 Ruim driehonderd bekeuringen bij verlichtingscontrole in Groningse binnenstad
vandaag 11:14 Ram: bewijs is in dit geval aan sporter
vandaag 11:14 Lanjouw maakt stapje hogerop
vandaag 11:14 Coevorden slaat plank mis met dwangsom mestvergister ’t Haantje
vandaag 11:14 Nieuw fietspad langs Pekel Aa na dijkverbreding
vandaag 11:14 Huiveringwekkende verhalen huurders in zwartboek ROOD
vandaag 11:14 Hof behandelt hoger beroep zonder verdachte Cafer G.
vandaag 11:14 Alles wat je moet weten over Star Wars The Last Jedi
vandaag 11:14 Onrust over betaalde koffiepauze bij Synergon
vandaag 11:02 Delfzijl heeft sterkste daling van werkloosheid
vandaag 11:02 Honden en katten uit asiel Stadskanaal zijn weer 'thuis' na brand
vandaag 11:02 Sint Pannekoek levert bijna 2600 euro op
vandaag 11:02 Cabaretier Anne Jan Toonstra is 'van de harde humor afgestapt' en heeft een nieuwe show
vandaag 10:56 Grootse viering Sint Pannekoek levert ruim 2.500 euro op voor het goede doel
vandaag 10:56 Warme dekens voor Groningers in aardbevingsgebied
vandaag 10:14 Veteranen Dutchbat stappen naar ombudsman uit onvrede om overleg Defensie
vandaag 10:14 Ruim 300 bekeuringen bij verlichtingscontrole in Groningse binnenstad
vandaag 10:12 Patstelling rond strafzaak Cafer G., die Michael de Vrieze zou hebben gedood (maar het lichaam is spoorloos)
vandaag 10:12 Duitse tol komt vooral voor rekening van Drenten en Groningers (en andere grensbewoners)
vandaag 10:00 Auto schept voetganger bij Westerlee (update)
vandaag 10:00 'Nieuwe aangifte tegen Karst van der M.'
vandaag 09:54 Ruim 300 bekeuringen bij verlichtingscontrole in stad
vandaag 09:26 Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee (Video)
vandaag 09:12 Zuid-Korea overweegt 'bitcoinbelasting'
vandaag 09:12 Moederbedrijf Makro denkt winst te kunnen opvoeren in 2018
vandaag 09:10 Pechstein zegt af voor EK afstanden
vandaag 09:10 Froome in opspraak door positieve test Vuelta
vandaag 09:10 Grootste banenverlies van Nederland in Zuidwest-Drenthe; Delfzijl kreeg meer werk
vandaag 09:10 Duitse tol komt vooral voor rekening van Drenten en Groningers
vandaag 08:58 Politie bekeurt meer dan driehonderd fietsers
vandaag 08:58 De kleine lettertjes: waterschapslab wordt twee keer zo duur
vandaag 08:58 Nederland vecht Duitse tol aan, vooral grensstreken de dupe
vandaag 08:52 FC Groningen krijgt koploper op bezoek; PSV vanaf 18.30 uur de tegenstander
vandaag 08:24 Voetganger zwaargewond bij ongeval Westerlee
vandaag 08:10 Nederland stapt naar Europees Hof om tol personenauto's Duitsland
vandaag 08:10 Britse prinsen aanwezig bij Star Wars-première in Londen
vandaag 08:10 Toshiba schikt in conflict met Western Digital
vandaag 08:10 Gascomplex Oostenrijk functioneert weer normaal na explosie dinsdag
vandaag 08:08 Record LeBron James met zeventien assists
vandaag 08:08 Wildcard Azarenka voor Australian Open
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 12:08 Tiener (15) overleden bij steekincident
vandaag 12:08 Jeugd met grote psychische problemen krijgt nauwelijks hulp, FNV Zorg & Welzijn slaat alarm
vandaag 12:04 Ook Nederland sluit zich aan bij zaak tegen Duitse tol
vandaag 12:04 Australisch reisverbod voor pedoseksuelen van kracht
vandaag 12:04 Nieuwe lerarenbond schudt de oude op
vandaag 12:04 Lilian Marijnissen volgt Roemer op als SP-leider
vandaag 12:00 Databedrijf helpt met 14 camera's clubs bij scouting voetballers
vandaag 12:00 PEC-aanvoerder Van Polen kwaad op zichzelf na gemiste strafschop
vandaag 12:00 Tweevoudig winnares Azarenka krijgt wildcard voor Australian Open
vandaag 12:00 Weertman naar EK-finale 400 vrij, ook eindstrijd voor estafettemannen
vandaag 12:00 Opvolger Stöger stelt dat zege Dortmund ook aan Bosz te danken is
vandaag 12:00 Reisbeperking opgelegd aan veroordeelde Australische pedoseksuelen
vandaag 12:00 Erdogan: Jeruzalem-besluit VS beloning voor terreurdaden Israël
vandaag 11:46 Computer spoort uitzaaiingen borstkanker beter op dan patholoog
vandaag 11:46 Gaat Europa Nederland aanwijzen als 'Steueroase'?
vandaag 11:46 Jij zoekt, Google telt: dit zochten we het vaakst in 2017
vandaag 11:46 Mail makelaar: eigenaar verhuurt alleen aan 'mensen van Nederlandse afkomst'
vandaag 11:46 Froome positief tijdens Vuelta, schorsing ligt op de loer
vandaag 11:40 Ook politiek Den Haag maakt jacht op pandjesmelker
vandaag 11:22 Familie van faalterrorist New York gehoord
vandaag 11:22 Gotthardtunnel dicht na dodelijk ongeluk
vandaag 11:22 ’Miracle baby’ overleeft drie unieke hartoperaties
vandaag 11:22 Hennie van Rey stopte zelf miljoenen in kiprollades
vandaag 11:22 Emile Roemer komt met ’mededeling’
vandaag 11:18 Baby met hart buiten lichaam succesvol geopereerd: 'Ze is een echte vechter'
vandaag 11:18 Nederland nu dan écht naar Europese rechter om Duitse tol
vandaag 11:18 Geen 'kinderverkrachtingsvakantie' meer: pedofiel Australië mag land niet zomaar uit
vandaag 11:18 Makelaar in opspraak door mail: 'Deze woning is alleen voor Nederlanders'
vandaag 11:10 Jeugdboekauteur Bert Wiersema richt zich op de Engelse markt
vandaag 11:10 Alle ingrediënten voor nieuwe chaos in Midden-Oosten zijn aanwezig
vandaag 11:10 Zeven winkels in Geldermalsen willen op zondag voor Kerst toch open
vandaag 11:10 Baudet is het nieuwe schrikbeeld voor gevestigde orde
vandaag 11:10 Justitie Luxemburg neemt Juncker onder de loep na aftapschandaal
vandaag 11:06 Aantal recepten voor medicinale wiet in vijf jaar met ruim 400 procent toegenomen
vandaag 11:06 Identiteit van overleden man Enschede is bekend
vandaag 11:02 Column
vandaag 11:02 Column
vandaag 11:02 ‘Als je simpel gedrag vraagt, krijg je dat ook’
vandaag 11:02 Wie neemt leidersrol in klimaat?
vandaag 11:02 Wat moet je als je niet meer lezen of schrijven kan?
vandaag 10:58 Bestel nu 2 cd’s naar keuze voor maar 16 euro bij eci
vandaag 10:58 Maak kans op 100 Oudejaarsloten t.w.v. 3.000 euro bij Staatsloterij
vandaag 10:58 Pak bij Miss Etam jouw cadeau uit
vandaag 10:58 Sim Only met Unlimited Data voor maar 25 euro per maand bij Tele2
vandaag 10:58 Bij Ditzo bepaal je zelf je ziekenhuis al vanaf 102,95 euro per maand
vandaag 10:58 Neona (11) leerde haar ouders gezonder te leven
vandaag 10:58 Recensieoverzicht: Nieuwe Star Wars is nostalgisch en 'herhaling van zetten'
vandaag 10:58 Negen extra beveiligingscamera's in Glazen Huis Apeldoorn
vandaag 10:58 De tien leukste kerstcadeaus van dit jaar
vandaag 10:58 Databedrijf helpt clubs bij scouting onbekende voetballers