Laatste Nieuws Haarlem

Headlines
Velserbroekse (26) geeft agent trap tegen kaak in Haarlem
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige vrouw uit Velserbroek aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het mishandelen van een agent in Haarlem.
vandaag 11:00
Vader met baby bedreigd met mes in centrum Haarlem, voorwaardelijke celstraf voor Zeeuw (20)
Terwijl hij afgelopen zomer met zijn zoontje van één jaar door de Haarlemse Drossestraat liep, werd een jonge vader bedreigd met een mes. Hij kreeg het wapen naar eigen zeggen zelfs tegen zijn buik aangehouden. De politierechter achtte vrijdag bewezen dat een 20-jarige Zeeuw zich hier op 14 juni schuldig aan heeft gemaakt.
gisteren 20:18
Gestolen auto belandt in de bosjes na politie-achtervolging in Heemstede
Een gestolen auto is vrijdagmiddag in de bosjes langs de Johan Wagenaarlaan in Heemstede tot stilstand gekomen na een politie-achtervolging. Agenten moesten de wagen aanrijden om de bestuurder tot stoppen te dwingen.
gisteren 17:09
Brandweerweduwe denkt niet in schuld na dodelijke brand in Koningkerk: ’Geleerd ermee om te gaan’
Ze gaat zaterdag met haar zoon en dochter uit eten. Misschien dat Marja Hannenberg (62) daarna nog even naar de Kloppersingel gaat. Daar waar het herdenkingsmonument staat voor haar man Ben, die zestien jaar geleden met twee brandweercollega’s om het leven kwam bij de verwoesting van de Koningkerk in Haarlem.
gisteren 15:03
14-jarige jongen in rug gestoken in Haarlem, leeftijdsgenoot aangehouden
Een 14-jarige jongen is donderdag bij een ruzie met leeftijdsgenootjes in zijn rug en hand gestoken op de Edward Jennerstraat in Haarlem. Een eveneens 14-jarige jongen is aangehouden.
gisteren 12:57
KNMI waarschuwt voor mist
Wie vrijdagochtend de weg opgaat moet rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft voor vrijwel heel het land code geel afgegeven met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe.
gisteren 07:42
Minderjarige jongen in rug gestoken in Haarlem, twee aanhoudingen
Een minderjarige jongen is donderdag bij een ruzie met leeftijdgenootjes in zijn rug gestoken op de Edward Jennerstraat in Haarlem. Er zijn twee verdachten aangehouden.
2019-03-21 20:06
Haarlemmer zegt echtgenote per ongeluk te hebben doodgestoken
De 55-jarige Haarlemmer die op zondag 16 december in de Van Deventerstraat zijn vrouw om het leven bracht, zegt dat dit per ongeluk is gebeurd. De geboren Eritreeër had naar eigen zeggen nooit de bedoeling zijn echtgenote te verwonden toen hij haar met een mes bedreigde.
2019-03-21 18:00
Silent Disco en meer op Groenmarkt tijdens Koningsdag

Tijdens Koningsdag 2019 staat de Nieuwe Groenmarkt in het teken van ‘Je Suis d’Orange’.

Na een jaar van leegte wordt er in een nieuw evenement georganiseerd tussen de Zijlstraat en Krocht. Van 11:00 uur tot 21:00 uur is er een programma voor jong en oud. Het evenement wordt

2019-03-21 16:24
Wandelchallenge voor mensen met diabetes

Ter bevordering van lichaamsbeweging voor mensen met diabetes, is er begin april een informatieavond in Wijkcentrum De Wereld.

Net als vorig jaar wordt er in Haarlem weer begonnen met een wandelgroep voor de Nationale Diabetes Challenge 2019. Op de gratis informatieavond wordt verteld

2019-03-21 14:18
De uitslagen van Haarlem, Heemstede en Bloemendaal op een rijtje

Er is woensdag uiteraard gestemd voor de Provinciale Staten van Noord-Holland.

De uitslag hiervan bepaalt mede hoe het college van Gedeputeerde Staten eruit komt te zien. Dit college vormt het dagelijkse bestuur van de provincie. De Provinciale Staten kiezen ook de leden van de Eerste

2019-03-21 14:18
FvD-lijsttrekker Johan Dessing gaat voortouw nemen bij coalitiebesprekingen niet uit de weg
Johan Dessing (54), lijsttrekker van Forum voor Democratie in Noord-Holland, moet daags na het behalen van een nog nooit vertoonde verkiezingsoverwinning daar nog van bekomen. ,,Fantastisch is het, maar ook een enorme verrassing. We moeten nu een fractie gaan formeren en de uitslag helder krijgen’’, zegt hij op en moment donderdagmorgen waarop nog niet alle Noord-Hollandse stemmen zijn geteld.
2019-03-21 12:45
GroenLinks ook in Haarlem veruit de grootste
GroenLinks is in Haarlem veruit de grootste partij geworden.
2019-03-21 11:42
GroenLinks grote winnaar in Haarlem

GroenLinks is de grote winnaar in Haarlem bij de Provinciale Statenverkiezingen.

In totaal heeft de partij 19 procent van de stemmen in Haarlem gekregen. Iets meer dan 57 procent bracht zijn stem uit. Bij de vorige verkiezingen in 2015 was dit 48,6 procent. Op een gedeelde tweede plaats

2019-03-21 04:51
VVD blijft grootste in Heemstede

De VVD heeft de meeste stemmen ontvangen in Heemstede.

Iets meer dan 25 procent van de Heemstedenaren stemde op deze partij, dat is ruim 6 procent minder dan in 2015 toen zij eveneens het meeste stemmen kregen. In totaal is 68,7 procent van de stemgerechtigden richting de stembus gegaan.

2019-03-21 04:51
GroenLinks grootste in Haarlem bij Provinciale Statenverkiezingen

GroenLinks is de grote winnaar in Haarlem bij de Provinciale Statenverkiezingen.

In totaal heeft de partij 19 procent van de stemmen in Haarlem gekregen. Op een gedeelde tweede plaats staan D66 en PvdA met 12 procent van de stemmen. Daarna VVD (11,9%), Forum voor Democratie (11,3%) en

2019-03-21 02:45
Dagelijks Nieuws
Station Santpoort-Noord krijgt status ’toegangspoort tot de natuur’
NS-station Santpoort-Noord is vanaf vrijdag 5 april de allereerste zogeheten Buitenpoort van Nederland. Met de onthulling van een informatiepaneel krijgt het station de status van toegangspoort tot de natuur.
vandaag 12:03
Vrouw aangehouden na mishandeling van agent in centrum

Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want NU.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor NU.nl, of

vandaag 11:33
Veehouder Jan Koopman uit Westwoud moest groot deel van zijn veestapel ruimen: ’Al die gezonde beesten naar de slacht, zo zinloos’
Tranen vloeiden er niet. Want huilen doet hij naar eigen zeggen niet zo gauw. Maar zwaar viel het hem wel, toen Jan Koopman een groot deel van zijn veestapel afgevoerd zag worden. „Het zijn gezonde beesten die weg moeten”, zegt de 51-jarige veehouder uit Westwoud. „Zo zinloos.”
vandaag 09:57
Haarlemse filmhistorie tot leven gebracht
Dat de grootste filmproducent van Nederland, Hollandia, in de jaren 10 en 20 van de vorige eeuw twaalf jaar lang aan de Antoniestraat in de Spaarnestad gevestigd was, is bij veel huidige Haarlemmers niet of nauwelijks bekend. Net zo min als dat Polygoon, vooral bekend van het bioscoopjournaal, daaruit is voort gekomen. In de expositie Haarlem Filmstad worden de verschillende aspecten van de bijzondere Haarlemse filmgeschiedenis in brede zin in Museum Haarlem gepresenteerd.
vandaag 09:57
Commentaar: Colleges Beverwijk en Heemskerk sturen aparte brieven over vliegveld aan zee, maar een vuist naar Den Haag maak je toch echt alleen samen
Ze hebben de mond vol over samen optrekken tegen grotere bolwerken als Metropoolregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid. Velsen zit tussen het tafellaken en het servet in, zegt burgemeester Frank Dales zelf. En dan is Beverwijk met bijna 30.000 inwoners nog kleiner. Kortom, een vuist maak je alleen samen.
vandaag 08:54
De hoge pieken en diepe dalen van de Hillegomse acteur Rien van Nunen
De Hillegommer Rien van Nunen was in de jaren zestig van de vorige eeuw een van de populairste acteurs van Nederland. Hij speelde de burgemeester van Swiebertje en won de eerste Gouden Televizierring voor zijn rol in Stiefbeen & Zoon. Een ernstige vorm van reuma maakte een vroegtijdig einde aan zijn carrière.
vandaag 08:54
Kleinzonen bewijzen na 100 jaar eer aan hun opa Evert, die in 1919 tijdens het vissen op een zeemijn voer
Hein Ras uit Velserbroek kijkt eens goed naar de bronzen plaat bij het Vissersmonument op de Kop van de Haven: ja, daar staat de naam van zijn opa, Evert Ras. Vandaag precies honderd jaar geleden, 22 maart 1919, bleef hij met zijn vissersschip Ocean III op zee. Het schip van opa Evert liep op een zeemijn, een stuk oorlogstuig achtergelaten in de Eerste Wereldoorlog.
vandaag 08:54
Na 100 jaar opa Evert eer bewijzen
Hein Ras uit Velserbroek kijkt eens goed naar de bronzen plaat bij het Vissersmonument op de Kop van de Haven: ja, daar staat de naam van zijn opa, Evert Ras. Vandaag precies honderd jaar geleden, 22 maart 1919, bleef hij met zijn vissersschip Ocean III op zee. Het schip van opa Evert liep op een zeemijn, een stuk oorlogstuig achtergelaten in de Eerste Wereldoorlog.
vandaag 07:51
Laatste nieuws uit Haarlem
vandaag 12:03 Station Santpoort-Noord krijgt status ’toegangspoort tot de natuur’
vandaag 11:33 Vrouw aangehouden na mishandeling van agent in centrum
vandaag 11:00 Velserbroekse (26) geeft agent trap tegen kaak in Haarlem
vandaag 09:57 Veehouder Jan Koopman uit Westwoud moest groot deel van zijn veestapel ruimen: ’Al die gezonde beesten naar de slacht, zo zinloos’
vandaag 09:57 Haarlemse filmhistorie tot leven gebracht
vandaag 08:54 Commentaar: Colleges Beverwijk en Heemskerk sturen aparte brieven over vliegveld aan zee, maar een vuist naar Den Haag maak je toch echt alleen samen
vandaag 08:54 De hoge pieken en diepe dalen van de Hillegomse acteur Rien van Nunen
vandaag 08:54 Kleinzonen bewijzen na 100 jaar eer aan hun opa Evert, die in 1919 tijdens het vissen op een zeemijn voer
vandaag 07:51 Na 100 jaar opa Evert eer bewijzen
vandaag 04:12 Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 62
vandaag 23:27 Telstar stunt na rust tegen FC Den Bosch
gisteren 22:57 'Verhuizen is een van de stressvolste gebeurtenissen in je leven'
gisteren 22:57 Zelf je huis verbouwen: Hoe hou je je hoofd koel?
gisteren 22:57 Kruidenplantjes uit de supermarkt gaan snel dood, dat ligt niet aan jou
gisteren 22:57 Van plank tot stapel en kast: Zo geef je boeken een plek in huis
gisteren 22:24 Fantastische comeback van Telstar in knotsgek duel tegen FC Den Bosch
gisteren 22:24 Slechts mondjesmaat controles bij Harsco, terwijl grafietregens Wijk aan Zee blijven plagen
gisteren 20:18 Vader met baby bedreigd met mes in centrum Haarlem, voorwaardelijke celstraf voor Zeeuw (20)
gisteren 19:15 Velsertunnel in beide richtingen weer open na aanrijding [update]
gisteren 19:15 Groen licht bouwplan De Vierhoek
gisteren 19:15 Duizenden bomen te geef op Raadhuisplein Heemstede
gisteren 19:15 Zandlaan Bennebroek in mineur: Hillegom zet villabouw door
gisteren 19:15 Forza Haarlemmermeer valt over tweet van HAP-wethouder Steffens
gisteren 19:15 Haarlemmermeer kan menselijker omgaan met dreigend daklozen
gisteren 19:15 KNMI waarschuwt voor plotselinge mist: code geel
gisteren 18:12 Geboortebos in alle 31 dorpen Haarlemmermeer
gisteren 17:09 Velsertunnel in beide richtingen dicht door aanrijding
gisteren 17:09 Gestolen auto belandt in de bosjes na politie-achtervolging in Heemstede
gisteren 15:36 Minder pijnklachten oudere werknemers na legaliseren wiet in staten VS
gisteren 15:36 Google gaat op Android wijzen op alternatieve zoekmachine en browser
gisteren 15:03 Ajax verliest van Bosz in oefenduel [video]
gisteren 15:03 Viel na de aanslag op de tram in Utrecht het T-woord te snel?
gisteren 15:03 De eigenzinnige koers van jeanszaak Holzhaus in Haarlem
gisteren 15:03 Brandweerweduwe denkt niet in schuld na dodelijke brand in Koningkerk: ’Geleerd ermee om te gaan’
gisteren 14:33 Mark de J. in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op Koen Everink
gisteren 14:33 Jongen die gewond raakte bij steekpartij in Haarlem is veertien jaar
gisteren 14:00 Aimabele Rayen Panday schiet soms uit zijn slof [video]
gisteren 14:00 Forum blijft grootste in Noord-Holland met alle stemmen geteld
gisteren 12:57 Forum voor Democratie behaalde een monsterzege, maar wat als ze niet alle zetels in Provinciale Staten kunnen bezetten?
gisteren 12:57 14-jarige jongen in rug gestoken in Haarlem, leeftijdsgenoot aangehouden
gisteren 11:54 Tata Steel fakkelt na de explosie: oranje gloed over IJmuiden, te zien tot in Zaandam [video]
gisteren 11:54 Gedeputeerde Elisabeth Post stapt op en wordt nieuwe voorzitter Transport en Logistiek Nederland
gisteren 10:51 IJmuidenaar Dustin Mijnders naar Odin’59
gisteren 10:51 Haarlemmers door persoonlijke aanpak na jaren uit de bijstand
gisteren 09:48 Gewonde bij ongeluk op Planetenweg in IJmuiden
gisteren 09:48 Vrouwenploeg golfclub Houtrak toont zich ambitieus
gisteren 08:45 Vluchten Schiphol vertraagd door mist
gisteren 07:42 ’Dierenopvang Haarlemmermeer geen probleem’
gisteren 07:42 KNMI waarschuwt voor mist
2019-03-21 23:15 Update: FvD schuift niet ’wellicht iets te voorbarig’ maar ’te voorbarig’ Paul Scheffer als informateur naar voren in Noord-Holland
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 12:39 Beste NUjij-reacties: Vragen na aanslag en FVD 'gulden middenweg'
vandaag 12:39 Tien vluchters koesteren ruime voorsprong in Milaan-San Remo
vandaag 12:36 Handgranaten aan rolluik van winkel in Rotterdam
vandaag 12:36 Shannen Doherty te zien op Dutch Comic Con in Utrecht
vandaag 12:36 Flikken Maastricht-ster aangezien voor echte agent
vandaag 12:36 Colin 'Kyteman' Benders toegevoegd aan Lowlands line-up
vandaag 12:36 Oranje traint met Dumfries
vandaag 12:36 Roseanne spin-off The Conners krijgt tweede seizoen
vandaag 12:36 Utrechters gepakt voor autokraken bij journalisten na schietpartij
vandaag 12:36 New Yorkse politie zoekt man die bejaarde vrouw bruut mishandelde
vandaag 12:24 'iPhone 11 kan AirPods en watch draadloos opladen'
vandaag 12:03 Wat maakte de alom geprezen Rinus Michels zo'n goede trainer?
vandaag 12:03 Herstelde Dumfries traint mee met Oranje
vandaag 12:03 Schouten verlengt pulsvisvergunningen nog één keer
vandaag 12:03 'Geen nieuwe aanklachten in rapport-Mueller'
vandaag 12:03 Autokrakers slaan toe bij commotie na Utrechtse tramaanslag; twee mannen opgepakt
vandaag 11:57 Oud-generaal Vermeij: Meer geld naar Defensie
vandaag 11:57 Schouten hervormt pachtbeleid om jonge boer te helpen
vandaag 11:45 Opinie
vandaag 11:45 ‘Laat de boel maar eens effe veranderen’
vandaag 11:45 Dodental Idai loopt in Mozambique op tot 417, velen nog vermist
vandaag 11:36 Najib Amhali was 'niet zichzelf' tijdens eerdere voorstellingen
vandaag 11:36 Tien renners slaan flink gat met peloton in Milaan-San Remo
vandaag 11:33 Agent in gezicht geschopt
vandaag 11:33 Dodelijke aanrijding op Zuideinde
vandaag 11:33 Mogelijk handgranaten aan deur van winkel in Rotterdam
vandaag 11:33 Amsterdam stelt voorwaarden aan demonstraties
vandaag 11:33 Overmars stelt fans gerust: 'Niet meer dan vijf spelers zullen vertrekken'
vandaag 11:33 Gekloonde Chinese politiepup 'doet het nu al beter dan anderen'
vandaag 11:21 Man mishandelt vrouw in metro, reizigers doen niets
vandaag 11:00 Met €13500 per maand is dit de duurste huurwoning van de Grachtengordel
vandaag 11:00 Wat maakte alom geprezen Rinus Michels zo'n goede trainer?
vandaag 11:00 Onhandig maar plichtsgetrouw: hoe premier May naar de brexit strompelt
vandaag 10:54 1 miljoen kinderen getroffen door cycloon Idai
vandaag 10:42 Podcast
vandaag 10:33 Manieren om boeken slim en mooi op te bergen in huis
vandaag 10:33 Waarom mensen verhuizen met een coach of inpakservice
vandaag 10:33 Tips voor mensen die zelf hun huis verbouwen
vandaag 10:33 Tien renners slaan gaatje met peloton in Milaan-San Remo
vandaag 10:33 54 vragen over elektrisch rijden beantwoord
vandaag 10:33 Twee mogelijke handgranaten gevonden voor winkel in Rotterdam
vandaag 10:30 Meer opslag- en dumplocaties aangetroffen
vandaag 10:30 Geschoten bij overval op bestelbus
vandaag 10:30 Overvaller schiet in de lucht
vandaag 10:30 Autokrakers tijdens aanslag aangehouden
vandaag 10:30 Einde van het kalifaat: opkomst en ondergang van terreurbeweging IS
vandaag 10:30 LeBron James grote afwezige in play-offs NBA
vandaag 10:30 Marktplaats in Duitse handen? 'Axel Springer overweegt overname'
vandaag 10:30 Anonieme beller valt Gelderse ziekenhuizen lastig
vandaag 10:30 Zware opdracht Haase in Miami
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook