Laatste Nieuws Online

Breda Vandaag

Appeltje van Oranje voor stichting Met je hart

BREDA - Stichting Met je hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje gaat ontvangen. Dat gebeurt  op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Breda met een grote groep ...

vandaag 19:27 open_in_new
'Europa is belangrijk, juist voor Breda'

BREDA - De kans dat hij een plaats krijgt in het Europees Parlement is gering. Dat weet wethouder Boaz Adank (VVD) ook wel. De Bredanaar staat op plek zestien van de lijst. "Maar met mijn kandidatuur geven we ook een signaal af dat we Europa belangrijk vinden."

"Dat signaal ...

vandaag 18:24 open_in_new
Tesla total loss bij ongeval op A16

BREDA - Bij een ongeval op de A16 bij knooppunt Galder is woensdagmiddag rond 16.00 uur een gewonde gevallen. 

Het ongeluk vond plaats in de richting Breda. Een Tesla is bij het ongeval total loss geraakt. De rijbaan is dicht en het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. ...

vandaag 17:21 open_in_new
Topsport, daklozenopvang en de Mark: op deze drie projecten zet de gemeente vol in
BREDA - Het doortrekken van de Nieuwe Mark, de verbouwing en uitbreiding van dak- en thuislozenopvang en de ontwikkeling van een topsportvoorziening voor regionaal talent. Dat zijn de drie grootstedelijke projecten waar de gemeente Breda de komende periode fors in investeert. Dat blijkt uit de voorjaarsnota 2019, die deze woensdag is gepresenteerd door wethouders en burgemeester. ...
vandaag 16:18 open_in_new
Auto total loss bij ongeval op A16

BREDA - Bij een ongeval op de A16 bij knooppunt Galder is woensdagmiddag rond 16.00 uur een gewonde gevallen. 

Het ongeluk vond plaats in de richting Breda. Een Tesla is bij het ongeval total loss geraakt. De rijbaan is dicht en het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. ...

vandaag 16:18 open_in_new
Na de Bouwschool krijgt Breda nu ook een zorgschool
BREDA - Breda denkt een oplossing te hebben gevonden voor de grote vraag naar personeel in de zorg. In navolging van de succesvolle Bouwschool, moet Breda een zorgschool krijgen. Op die manier kunnen de mensen die in de zorg zouden kunnen en willen werken, maar die niet de juiste papieren hebben, geholpen worden. Een zorgschool slaat die brug, stelt Miriam Haagh (PvdA), wethouder van gezondheid en leren. ...
vandaag 14:12 open_in_new
Promotiekansen NAC stijgen meteen volgend seizoen

BREDA - Door een maatregel die de Eredivisie CV heeft ingevoerd, is de kans dat NAC na de degradatie snel terugkeert op het hoogste niveau toegenomen.

Besloten is namelijk dat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020 niet alleen de nummer laatst van de Eredivisie ...

vandaag 13:09 open_in_new
'Zo snel mogelijk nieuwbouw voor ''t IJ' Slingerweg'

BREDA - Breda overweegt renovatie of nieuwbouw van de Bredase Doorstroomvoorziening aan de Slingerweg. Dat blijkt uit de plannen voor 2020 die het college deze morgen presenteerde in de voorjaarsnota.

Het pand, dat voorheen bekend stond als dag- en nachtopvang 't IJ, verkeert in matige ...

vandaag 11:04 open_in_new
Muzikale make-over voor Spanjaardsgat

BREDA - Het is de jaarlijkse make-over van het Spanjaardsgat: het plaatsen van de pontons. Sinds deze week wordt er met de metalen pontons geschoven alsof het een spelletje Tetris is. Vanaf een vrachtwagens worden de drijvende delen op hun plaats gelegd.

Over iets meer dan een week staan ...

vandaag 11:03 open_in_new
Burenruzie Tuinzigt loopt uit op mishandeling

BREDA - In de wijk Tuinzigt in Breda is dinsdagavond een al langer lopend conflict tussen buren uitgelopen op een vechtpartij. Een 48-jarige Bredanaar werd omstreeks 22.30 uur aangehouden ter zake mishandeling. Hij zou een 17-jarig buurmeisje in het gezicht hebben geslagen.

Het ...

vandaag 11:03 open_in_new
Muzikale make-over voor Spanjaardsgat [foto's

BREDA - Het is de jaarlijkse make-over van het Spanjaardsgat: het plaatsen van de pontons. Sinds deze week wordt er met de metalen pontons geschoven alsof het een spelletje Tetris is. Vanaf een vrachtwagens worden de drijvende delen op hun plaats gelegd.

Over iets meer dan een week staan ...

vandaag 07:42 open_in_new
Twee gewonden bij frontale botsing Merodelaan

BREDA - Bij een frontale aanrijding op de Merodelaan zijn twee personen gewond geraakt. Het gaat om de bestuurster van een Mercedes en een inzettende van een Opel.

Vermoedelijk heeft de Opel de bocht iets te ruim genomen. In de Opel zaten vier jonge mannen. De twee gewonden zijn ...

gisteren 20:09 open_in_new
9 boetes voor overtreden bedelverbod

BREDA - Breda heeft sinds de aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordering vorig jaar juni 9 keer een boete uitgedeeld voor overtreding van het bedelverbod. Dat blijkt uit een opgave die het college heeft gestuurd naar Inge Verdaasdonk van de SP.

Verdaasdonk stelde naar aanleiding ...

gisteren 18:03 open_in_new
Mediation moet ruis rond fietsbrug wegnemen

BREDA - Mediation moet bezwaarmakers en ontwikkelaar Schonck, Schul & Compagnie dichterbij elkaar brengen in de kwestie fietsbrug over de Mark bij De Klokkenberg. Uiteindelijk moeten de gesprekken leiden tot een voor alle partijen acceptabele oplossing.

Dat blijkt uit antwoorden die ...

gisteren 15:57 open_in_new
Immense schildering Zwarte Plein is af: 1000 liter verf op 600 vierkante meter
BREDA - Wie met een luchtballon over Breda heen vaart, zal het Zwarte Plein niet meer kunnen missen. Na er maandenlang aan te hebben gewerkt hebben twee Italiaanse kunstenaars daar deze week hun immense schildering afgerond: een kunstwerk van maar liefst 600 m2 waarvoor ruim 1000 liter verf is gebruikt. ...
gisteren 12:48 open_in_new
Bredanaar Tom Berendsen kandidaat voor EU-parlement: 'Samenwerken nodig'

BREDA - Bredanaar Tom Berendsen (36) gaat voor een plek in het Europees Parlement. De CDA'er is de enige Brabander die op een verkiesbare plek staat. "Opmerkelijk, gezien de belangen van Brabant, onder meer met grensoverschrijdende drugsproblematiek."

- Je hebt 5,5 jaar ...

gisteren 12:48 open_in_new
Scholieren strijden om Bredase debattitel

BREDA –  Scholieren van verschillende scholen uit Breda en Oosterhout wedijveren donderdag om een plaats op het podium tijdens het Stedelijk Debat Breda 2019.

Dit jaar wordt deze spannende debatwedstrijd gehouden op De Nassau in Breda. Scholieren van het Onze Lieve Vrouwelyceum, ...

gisteren 11:45 open_in_new
Ruim 1600 NAC-supporters verlengen seizoenkaart op eerste dag

BREDA - 1636 NAC-supporters hebben de eerste dag van de seizoenkaartenverkoop aangegrepen om hun seizoenkaart te verlengen. Dat zijn er ruim 500 meer dan na de vorige degradatie, vier jaar geleden. 

Veel verlengers kozen ervoor om af te zien van de 7,5% Eerste Divisie-korting. Het ...

gisteren 10:42 open_in_new
Vier Bredase teams in de halve finale Cruyff Courts 6 vs 6

BREDA – Op Cruyff Court Haagse Beemden in Breda staan zondag de halve finales van de Cruyff Courts 6 vs 6 op het programma. De Bredase winnaars en de winnaars die voort zijn gekomen uit de kwartfinales van Roermond, Oosterhout en Den Bosch strijden dan om een finaleplek op het NK.

De ...

gisteren 09:39 open_in_new
Charmeoffensief NAC met filmpje om fans te verleiden

BREDA - Martijn 'Dwerg' Schinning,, Annie van Hooijdonk, Piet Aarts, Jan Braspenning en Ben van Bilzen. Dat zijn de NAC-iconen die een hoofdrol spelen in een kort filmpje dat NAC op Facebook en Twitter plaatste. Met het filmpje probeert de club de seizoenkaarthouders  ter verleiden ...

2019-05-20 18:54 open_in_new
'Wellicht geluidsarme ballenvangers Leistraat'

BREDA - Bij het trapveldje aan de Leistraat komen wellicht toch geluidsarme ballenvangers. In de buurt ontstond onrust nadat de gemeente het hekwerk rond het veldje verwijderde. Dat kwam sommige buurtbewoners als een verrassing.

Het hekwerk werd verwijderd vanwege klachten over ...

2019-05-20 16:48 open_in_new