Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Vrijwillige vuurwerkvrije zone “vereist breed draagvlak”

De proef van de gemeente met vrijwillige vuurwerkvrije zones wordt dit jaar voorgezet door de gemeente. Er zijn nu al meer aanmeldingen om mee te doen dat vorig jaar. Wouter Metz deed vorige jaarwisseling in de wijk Marlot mee aan de proef. Dit jaar ziet de wijk er van af. “Naderhand ...

gisteren 19:15 open_in_new
Liever Lokaal: December Dagdeals geven 25-50% korting met De Hofpas op horeca, uitjes en meer

Tekst door Okan Terli van De Hofpas.

Eten bij de Indo, genieten van een bekende Broadwayhit en je huid laten stralen met een gezichtsbehandeling; met deze aanbiedingen zijn de Hofpas December Dagdeals officieel van start gegaan. En er komen nog heel veel leuke dingen aan.

Over de ...

gisteren 18:12 open_in_new
Studenten InHolland zamelen geld in met foute kersttrui voor Save the Children

Bij Hogeschool InHolland in Den Haag is het donderdag Foute Kersttruiendag. De studenten gebruiken deze dag om geld in te zamelen Save the Children, een organisatie die kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen helpt.

Studenten en docenten konden de hele ochtend met ...

gisteren 17:09 open_in_new
Studenten willen met tuktuk-ambulance overal ter wereld noodhulp leveren

Als een ambulance te duur en immobiel is, wat is dan het alternatief? Voor drie Haagse studenten vormde dit de inspiratie voor Tukaid. Een bouwpakket dat van een tuktuk een ambulance maakt en levens kan redden in ontwikkelingslanden.

“Het voordeel van een tuktuk is dat het goedkoper ...

gisteren 17:09 open_in_new
Mobiele rondleiding door Regentesse- en Valkenboskwartier volgende week van start

In het Regentesse- en Valkenboskwartier kun je vanaf volgende week een mobiele rondleiding volgen langs vijftig bijzonder plekken in de wijk. Door een zogenaamde QR-code op stoeptegels te scannen komt in het scherm van je smartphone informatie over de plek waar je bent te staan.

Het ...

gisteren 16:06 open_in_new
Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag voorzitter COC Haaglanden

De onafhankelijke klachtencommissie van COC Nederland doet onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de voorzitter van de afdeling Haaglanden, Arnout van Kooij. Queer Platform Moerwijk trok bij COC Haaglanden aan de bel over een verziekte cultuur binnen de homobelangenorganisatie, ...

gisteren 15:03 open_in_new
Meer dan drieduizend kilo afval van Schevenings strand geveegd door milieuorganisatie TrashUre Hunt

Milieuorganisatie TrashUre Hunt heeft afgelopen zomer meer dan drieduizend kilo afval van het Scheveningse strand opgeruimd. In totaal gingen er ongeveer 33.000 sigarettenfilters, 2.300 blikjes en 1.300 plastic flessen de prullenbak in.

Met de drie maanden durende Summer Challenge gingen ...

gisteren 15:03 open_in_new
D66 Den Haag: “Kunstgrasvelden met schadelijke onderlaag moeten sneller vervangen worden”

D66 in de gemeenteraad wil dat alle kunstgrasvelden met een risicovolle onderlaag in Den Haag versneld vervangen worden. De partij bedoelt daarmee de kunstgrasvelden waar een dempingslaag onder ligt waar resten van autobanden in zijn verwerkt. “Ik wil niet dat het college de reguliere ...

gisteren 14:00 open_in_new
Popster Pink komt naar Malieveld

Popster Pink, ook wel als P!nk geschreven, geeft zondag 11 augustus een concert op het Malieveld. Dat maakte concertorganisator Mojo donderdagochtend bekend.

De laatste keer dat Pink in Den Haag stond was in 2007. Toen stond ze ook op het Malieveld tijdens het festival Beatstad. Met haar ...

gisteren 12:57 open_in_new
Den Haag Doet Vrijwilligersportretten: Cecilia Michel van Resto van Harte

Den Haag FM maakt de komende maanden een serie portretten van Haagse vrijwilligers. We werken daarvoor samen met Den Haag Doet , de vacaturebank voor vrijwilligerswerk in Den Haag en aanbieder van een groot aantal workshops en cursussen voor vrijwilligers.

Presentator Justin Verkijk gaat ...

gisteren 09:48 open_in_new
Plein bij bibliotheek Ypenburg omgetoverd tot Happy Street

Wat eerst een saaie plek was, is nu omgetoverd tot een Happy Street. Het plein voor de bibliotheek van Ypenburg is een ontmoetingsplek voor wijkbewoners geworden. En daar is behoefte aan volgens community builder Saskia de Vin. Er zijn namelijk veel problemen in de wijk die achter de voordeur ...

2018-12-12 21:09 open_in_new
Marjorie verzorgt al zes jaar kerstmaaltijden voor arme gezinnen

De Haagse Marjorie Ballantine en haar moeder verzorgen al zes jaar maaltijden rond de kerst voor mensen die dat kunnen gebruiken. De moeder van Marjorie kookt dit jaar voor zo’n tachtig mensen een kerstmaal en Marjorie verpakt ze en deelt ze uit. “Het is hard werken, maar als je iets ...

2018-12-12 20:06 open_in_new
Karen Gerbrands: “Geen steun van fractie na overlijden Dille”

PVV-Kamerlid Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer omdat ze zich door haar eigen fractie onvoldoende gesteund voelt na het overlijden van Willie Dille . Dat schrijft ze in haar afscheidsbrief, die woensdag door Kamervoorzitter Khadija Arib is voorgelezen.

“Het afgelopen jaar was ...

2018-12-12 18:00 open_in_new
WINACTIE: Gratis naar Behind the Music met Spike (DI-RECT) in het Paard

Den Haag FM geeft deze week vrijkaarten weg voor Behind the Music met Spike (DI-RECT) op zondag 16 december in het Paard. Wil jij er gratis bij zijn? Vul dan snel onderaan deze pagina je gegevens in.

In samenwerking met het online video en interview platform FaceCulture presenteert Paard ...

2018-12-12 18:00 open_in_new
Ajax vraagt burgemeester Pauline Krikke om uitleg over weigeren uitsupporters

Ajax vraagt om toelichting van Pauline Krikke over haar besluit nog steeds geen Ajax-supporters toe te laten bij de wedstrijden van de voetbalclub tegen ADO Den Haag.

De burgemeester maakt haar besluit begin november bekend. De Ajax-fans reageerden daar op met teleurstelling . “Wij zijn ...

2018-12-12 15:54 open_in_new
Rus die partner in stukken zaagde moet langer wachten op strafeis

De zaak van de Rus Andrei K. is uitgesteld tot 20 februari. De man zou woensdag zijn strafeis te horen krijgen. De 41-jarige Rus zou in januari zijn vrouw Julia hebben vermoord en in stukken hebben gezaagd.

Andrei K. is in de psychologische observatiekliniek Pieter Baan Centrum ...

2018-12-12 14:51 open_in_new
“Kosten kapvergunningen zijn te goedkoop en moeten omhoog”

Als het aan Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij ligt wordt het bedrag van een kapvergunning in Den Haag verhoogd naar het niveau in Rotterdam. Hij vindt de vergunning, die 37,15 euro kost voor het kappen van bomen, te goedkoop in vergelijking met andere grote steden zoals Rotterdam ...

2018-12-12 14:51 open_in_new
Snorfietser overleden op Oude Haagweg na aanrijding met auto

Een snorfietser is woensdagochtend na een botsing met een auto op de Oude Haagweg overleden. De bestuurder van de auto zou de scooter niet hebben gezien terwijl hij of zij het parkeerterrein bij de BCC op reed, melden getuigen.

Er werd meteen een traumahelikopter opgeroepen voor het ...

2018-12-12 14:51 open_in_new
Scheveningen hoopt met vreugdevuur op nieuw wereldrecord

Over twee weken barst de strijd tussen Duindorp en Scheveningen weer los. Wie bouwt het hoogste vreugdevuur? Volgens Peter van Zaanen, organisator van Vreugdevuur Scheveningen, wordt er dit jaar een nieuw wereldrecord gevestigd.

“De spanning begint nu wel te komen”, zegt Van ...

2018-12-12 13:48 open_in_new
Vijfde editie “Mooiste kerstmarkt van Nederland” vanaf vrijdag op Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout start vrijdag de vijfde editie van de Royal Christmas Fair. Organisator Peter Boelhouwer spreekt op Den Haag FM van de “mooiste kerstmarkt van Nederland”.

“We blijven elk jaar groeien”, vertelt Boelhouwer in het programma Haagse Ochtendradio. ...

2018-12-12 12:45 open_in_new
Winterregeling voor daklozen van kracht

De winterregeling voor daklozen in Den Haag is weer van kracht. Dat gebeurt standaard wanneer het door de lage temperaturen langere tijd te gevaarlijk is om buiten te slapen.

Haagse daklozen kunnen gratis overnachten in de winteropvang aan de Zilverstraat 40, dat wordt beheerd door ...

2018-12-12 12:45 open_in_new