Laatste Nieuws Online

Den Haag FM

Provinciale steun bij binnenhalen Eurovisiesongfestival

De provincie Zuid-Holland gaat Den Haag en Rotterdam helpen bij de pogingen om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Gedeputeerde Staten ziet kansen om door middel van het evenement de hele provincie internationaal op de kaart te zetten.

Diverse partijen in de Provinciale Staten hadden ...

vandaag 15:51 open_in_new
Onderwater tuinieren in de Haagse grachten: “Planten belemmeren de doorstroming”

Als je denkt dat je alleen het gras in de tuin hoeft te maaien dan heb je het mis, ook de waterplanten in de Haagse grachten moeten worden aangepakt. Het is nodig om ervoor te zorgen dat het water beter kan doorstromen.

“Het water uit de Haagse grachten stroomt uiteindelijk naar de ...

vandaag 14:48 open_in_new
Ideeën voor sportmogelijkheden in Escamp

Wethouder Richard de Mos heeft dinsdagavond flink wat ideeën opgehaald voor sportmogelijkheden in Escamp. Op het oude terrein van ADO Honkbal kwamen zo’n 20 jongeren bijeen om ideeën te verzinnen. Escamp is door De Mos benoemd tot het Haags Sportkwartier. Hij wil hier graag meer mensen aan ...

vandaag 13:45 open_in_new
Inval Rijswijkseweg volgde op bedreiging met vuurwapen

De inval in een woning aan de Rijswijkseweg dinsdag aan het eind van de middag volgde op een bedreiging met een vuurwapen. Dat meldt de politie. Agenten pakte in de omgeving een 35-jarige Hagenaar op en in een woning aan de Rijswijkseweg werd een 19-jarige Roemeen aangehouden.

De ...

vandaag 12:42 open_in_new
Loop een marathon in drie dagen tijdens HAAG Marathon Challenge

HAAG Atletiek organiseert vanaf vrijdag voor de tweede keer het hardloopevenement de HAAG Marathon Challenge. De 42,2 kilometer die een marathon lang is, wordt door de deelnemers in drie dagen gelopen. “Je kunt zelfs als team van drie personen meedoen en de afstanden verdelen”, ...

vandaag 12:42 open_in_new
Zaak Mitch Henriquez: Agent DH01 voorwaardelijke celstraf, DH02 vrijgesproken

Het Haagse Gerechtshof heeft agent DH01 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar voor zijn rol bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez (42) in het Zuiderpark eind juni 2015. Hij krijgt geen beroepsverbod. DH02 is volledig vrijgesproken. Eerder legde de rechtbank een ...

vandaag 11:39 open_in_new
“Kom op de fiets of met openbaar vervoer naar Sail Scheveningen”

Kom de komende dagen met het fiets of het openbaar vervoer naar Scheveningen. Die oproep doet de gemeente. Donderdag start Sail Scheveningen. Er komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 11 landen naar de haven. Tot en met zondag liggen de schepen in haven.

Het is lastig parkeren ...

vandaag 09:33 open_in_new
Regen en onweer boven Den Haag, KNMI: code geel

Het KNMI waarschuwt voor stevig onweer met windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. Dat meldt mediapartner Omroep West. Weerinstituut KNMI heeft voor zowel woensdagochtend als woensdagmiddag code geel afgekondigd.

Na de buien van woensdagochtend volgt een periode waarin het droger is, ...

vandaag 09:33 open_in_new
Ontwerp speeltuinen Berkebroeklaan en Koxwater gekozen

Inwoners van Ypenburg hebben het nieuwe ontwerp van de speeltuin aan de Berkebroeklaan gekozen. De nieuwe speeltuin krijgt hergebruikte schommels, een klim-glijtoestel, en hergebruikte zit-elementen.

Tot 1 juni konden bewoners stemmen. 150 mensen hebben daar gebruik van gemaakt. De andere ...

gisteren 22:00 open_in_new
Agenten in kogelwerende vesten doen inval op Rijswijkseweg

Op de Rijswijkseweg heeft de politie dinsdag aan het eind van de middag een inval gedaan in een woning. Agenten droegen tijdens de inval kogelwerende vesten. Ook was een politiehond aanwezig.

Volgens een melding zouden er vuurwapens in het spel zijn. Daarom droegen agenten kogelwerende ...

gisteren 18:51 open_in_new
Hart voor Den Haag/Groep de Mos woedend over discriminatie dragqueens

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is woedend over de discriminatie van twee dragqueens, die eerst werden besmeurd met pindasaus en mayonaise en vervolgens naar eigen zeggen door zes verschillende taxichauffeurs werden geweigerd.

Het incident gebeurde vorig weekend tijdens de The Hague Pride. ...

gisteren 17:48 open_in_new
I Love HipHop expositie in Atrium van het Stadhuis

In het Atrium van het Stadhuis kan je nu niet alleen je paspoort ophalen, maar je kan er ook alvast in de stemming komen voor I Love HipHop. Vanaf 26 juni staat Den Haag vijf dagen lang in teken van deze cultuur.

In deze expo zijn beelden, promotie materiaal en video’s uit de afgelopen ...

gisteren 17:48 open_in_new
Eerste solovoorstelling van Haagse comedian Farbod op komst

De Haagse cabaretier Farbod Moghaddam gaat in het nieuwe theaterseizoen de planken op met zijn eerste solovoorstelling ‘Vers van de pers’. Na een serie try-outs gaat de show op 21 december in première in Theater Diligentia in Den Haag.

De cabaretier werkt nu nog aan de ...

gisteren 17:48 open_in_new
Struikelsteen voor verzetsheld George Maduro terug op zijn plek

De struikelsteen voor oorlogsheld George Maduro is weer terug op zijn plek op de Frederik Hendriklaan. De ‘Stolperstein’ is waarschijnlijk niet teruggelegd na bestratingswerkzaamheden. Na een verzoek van de oorspronkelijke aanvrager en Madurodam is dit kleine monument dinsdag alsnog ...

gisteren 15:42 open_in_new
Onrust over plannen ‘spooktoren’ op Savornin Lohmanplein

Nee, hij komt er niet. Maar er is wel veel onrust over ontstaan. Plannen om een hoge woontoren vlak naast De Savornin Lohmanplein te bouwen. Het ontwerp is een schets welke al minstens 1,5 jaar op internet staat.

De Lohmann toren zorgt sinds een paar dagen voor onrust. Inmiddels heeft de ...

gisteren 14:39 open_in_new
Meester Schabergschool viert 175-jarig bestaan

De Meester Schabergschool viert deze week haar 175-jarige bestaan met verschillende activiteiten voor de leerlingen een reünie op dinsdagavond. “Wij zijn de oudste school van Den Haag”, vertelt Gaby de Jong van de reüniecommissie van de basisschool op Den Haag FM.

Het ...

gisteren 13:36 open_in_new
Visafslag Scheveningen aangewezen als rijksmonument

De Visafslag op Scheveningen is aangewezen als rijksmonument. Dat maakt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bekend. De Visafslag (1962-1964) in Scheveningen geldt volgens minister Ingrid van Engelshoven als een essentieel toonbeeld van de cultuurhistorische ontwikkelingen uit de ...

gisteren 12:33 open_in_new
Drugspand gesloten aan Westeinde

De politie heeft maandag in het centrum een drugspand gesloten. Dat gebeurde op last van burgemeester Pauline Krikke.

De politie meldt op Twitter dat het gaat om een woning aan het Westeinde. De deur van de woning is verzegeld en er zijn twee plakkaten op geplakt. Op het ene staat dat het ...

gisteren 11:30 open_in_new
Woningen ontruimd na brand in slaapkamer Elandstraat

Een tiental woningen is in de nacht van maandag op dinsdag ontruim na brand. Het vuur brak uit in de slaapkamer op de eerste etage van een woning aan de Elandstraat.

De brandweer moest een deel van een muur slopen om bij de brandhaard te komen. Twee bewoners zijn door ambulancepersoneel ...

gisteren 09:24 open_in_new
Legoland Scheveningen wil weten welk gebouw jij nagebouwd wilt zien

Dat er in het nieuwe Legoland Discovery Centre Scheveningen ook aandacht komt voor iconische gebouwen uit Den Haag was al bekend. Online kan nu gestemd worden welk gebouw in het zogenoemde ‘miniland’ moet komen te staan.

Er kan een keuze gemaakt worden uit het nabouwen van De ...

2019-06-17 17:33 open_in_new
Zandsculpturen in de maak op het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout voor het Escher Museum zijn drie internationale zandsculptuur kunstenaars aan het werk voor de ogen van het publiek. Op zaterdag 15 juni gingen de kunstenaars uit Engeland, Ierland en Nederland aan de slag. In totaal zullen de kunstenaars acht dagen werken aan de ...

2019-06-17 17:33 open_in_new