Laatste Nieuws Online

DVHN

IJshockeysters VS opnieuw in finale

De Amerikaanse ijshockeysters hebben zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de finale bij het ijshockey. Het team van de Verenigde Staten was in de halve finale veel te sterk voor Finland: 5-0 (2-0 2-0 1-0).

De ijshockeysters van de VS kwam in de eerste periode al op een 2-0 ...

vandaag 08:15 open_in_new
Rollen maar! Per scootmobiel naar de Fiets4Daagse in Meppel

De Drentse Fiets4Daagse zet dit jaar ook in Meppel een zogenaamde ‘Roll-On-Route’ uit. Dat betekent dat gebruikers van scootmobiels en elektrische rolstoelen ook aan het evenement kunnen deelnemen.

In 2017 is in Emmen een proef gedraaid met deelname van scootmobielen aan een ...

vandaag 08:15 open_in_new
En de vlam van de NAM in Emmen? Die brandt nog steeds

De gasontzwavelingsfabriek van de NAM in Emmen sloot begin dit jaar. Toch komen er nog altijd vlammen uit tientallen meters hoge pijpen. En dat blijft ook nog wel even zo.

De fabriek langs de weg tussen Emmen en Klazienaveen was de grootste fabriek van de NAM. Het complex verrees ...

vandaag 08:15 open_in_new
Pekela steekt extra tijd in controle 'seksbos'

Vooruitlopend op een alomvattend plan heeft de gemeente Pekela een eerste maatregel afgekondigd om de problemen in het Emergobos aan te pakken.

Pekela heeft besloten extra tijd te steken in controle en handhaving in en rondom het recreatiebos tussen Oude Pekela en Westerlee. ...

vandaag 08:15 open_in_new
Canadees paar leidt na korte kür ijsdansen

Het Canadese duo Tessa Jane Virtue en Scott Moir gaat na de korte kür aan de leiding bij het ijsdansen. Ze hebben na het eerste onderdeel een kleine voorsprong van 1,6 punten op Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron uit Frankrijk. Met 83,67 punten boekten Virtue en Moir een wereldrecord. ...

vandaag 07:12 open_in_new
Buurtbewoonster voorkomt drama bij woningbrand Emmen

Met dank aan een oplettende buurtbewoonster kon de bewoner van een pand aan de Meerstraat in Emmen zijn huis ongedeerd verlaten toen er in de nacht van zondag op maandag brand uitbrak.

De omwonende zag dat er sprake was van brand en belde met 112. De brandweer rukt evervolgens ...

vandaag 07:12 open_in_new
De Spelen van Margriet de Schutter, dag 8 (video)

Margriet de Schutter uit Ulrum wil als shorttrackster naar de Olympische Spelen. Dat mislukt. Als medewerkster van het Holland Heineken Huis bereikt ze alsnog het hoogste podium.

Voor deze krant en haar site houdt ze een vlog bij van haar belevenissen in Pyeongchang. Vandaag dag ...

vandaag 07:12 open_in_new
Jongens doen het minder goed op school dan meisjes

Jongens moeten na het derde jaar van de middelbare school vaker verder op een lager niveau dan meisjes. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie.

De kloof tussen jongens en meisjes die naar een lager schooltype moeten groeit. Deskundigen ...

vandaag 07:12 open_in_new
Wiebes: Spreekuurrechter niet in bevingsgebied

De Spreekuurrechter is niet geschikt voor de vaak complexe zaken in het aardbevingsgebied. Dat antwoordt minister Wiebes op vragen uit de Tweede Kamer.

In september 2016 begon de rechtbank Noord-Nederland een proef met deze vorm van laagdrempelige rechtspraak. Daarbij kunnen ...

vandaag 07:12 open_in_new
Sprinters vechten om opvolging Michel Mulder

Titelverdediger Michel Mulder ontbreekt, maar Nederland heeft maandag op de 500 meter bij de Winterspelen in Zuid-Korea tal van kanshebbers op goud. Regerend olympisch kampioen Mulder ging ten onder aan de moordende concurrentie op het OKT en zag wereldkampioen Jan Smeekens, Europees kampioen ...

vandaag 06:09 open_in_new
Maas: normaal gesproken altijd in finale

Cheryl Maas had zich veel meer voorgesteld van haar optreden op het onderdeel big air op de Olympische Spelen. De Nederlandse snowboardster is na twee teleurstellende kwalificatiepogingen uitgeschakeld en ontbreekt vrijdag in de finale.

,,Als ik 'm tien keer zou proberen, gaat ie normaal ...

vandaag 06:09 open_in_new
Canadese op pole voor goud bij halfpipe

De Canadese freestyleskiester Cassie Sharpe gaat aan de leiding na de kwalificaties bij het onderdeel halfpipe voor de vrouwen. Ze behaalde een score van 93,40 punten.

Sharpe zal in de finale moeten afrekenen met onder andere drie Amerikaanse concurrentes, van wie Brita Sigourney en ...

vandaag 06:09 open_in_new
Handbalsters E&O komen tekort tegen Quintus

De handbalsters van E&O waren zondagmiddag niet opgewassen tegen Quintus. De ploeg uit Kwintsheul won met 28-37 in Emmen.

De ploeg kwam in de eigen sporthal nog wel op voorsprong (1-0 en 3-1), maar daarna trokken de bezoekers het initatief naar zich toe. De bezoekers liepen uit en ...

vandaag 06:09 open_in_new
De Asser worsteling met een mislukt stadsplein

Het Koopmansplein in Assen moet op de schop, vindt de gemeente. Meedenken mag. Voor menigeen een dejá-vu

Bij elke nieuwe wethouder lijkt Assen getrakteerd te worden op een nieuw plan voor het Koopmansplein. De open ruimte in het hart van het winkelgebied is niet goed of die deugt ...

vandaag 06:09 open_in_new
Weer wereldrecord Coleman op 60 meter indoor

De Amerikaanse atleet Christian Coleman heeft voor de tweede keer in korte tijd het wereldrecord op de 60 meter indoor verbeterd. Hij scherpte bij de Amerikaanse kampioenschappen zijn eigen topprestatie van vorige maand aan met driehonderdste seconde tot een nieuwe toptijd van 6.34 seconden. ...

vandaag 04:03 open_in_new
Maas in achterhoede na eerste sprong big air

Cheryl Maas is de kwalificatie op het onderdeel big air op de Olympische Spelen voorzichtig gestart. De eerste sprong van de snowboardster in het Alpensia Ski Jumping Centre kreeg een score van 65,00 punten. Maas eindigde daarmee als zeventiende.

Later op maandag is de tweede run. De ...

vandaag 04:03 open_in_new
Snowboardster Maas loopt finale op big air mis

De Olympische Spelen zitten er voor Cheryl Maas op. Het lukte de 33-jarige Brabantse snowboardster maandag niet zich te plaatsen voor de finale op het onderdeel big air. Maas kwam bij haar eerste sprong tot een score van 65,00 punten. Tijdens de tweede run ging ze onderuit en moest ze genoegen ...

vandaag 04:03 open_in_new
Tennisser Anderson wint in New York

Tennisser Kevin Anderson heeft de New York Open op zijn naam geschreven. De nummer één van de plaatsingslijst voldeed aan de verwachtingen en bleef in een spannende finale de Amerikaan Sam Querrey de baas: 4-6 6-3 7-6 (1).

Querrey was als tweede geplaatst in New York. Anderson rekende ...

vandaag 01:57 open_in_new
Asencio blinkt weer uit bij Real

Marco Asencio heeft zich opnieuw laten zien bij Real Madrid. De zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder had met twee doelpunten een groot aandeel in de uitzege bij Real Betis (5-3).

Asencio kreeg een basisplaats van zijn trainer Zinédine Zidane na een goede invalbeurt woensdag ...

vandaag 23:51 open_in_new
AC Milan klopt Sampdoria

AC Milan heeft de thuiswedstrijd tegen Sampdoria winnend afgesloten. Giacomo Bonaventura tekende voor de enige treffer in San Siro (1-0).

Ricardo Rodríguez miste een strafschop voor AC Milan dat in punten gelijk kwam met Sampdoria. De club uit Genua blijft op basis van een beter ...

vandaag 23:51 open_in_new
Wereldtitel voor handboogschutters

De Nederlandse boogschutters hebben de wereldtitel indoor op het onderdeel recurve veroverd. Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven waren in de finale ook te sterk voor Australië (5-1).

Het Nederlandse trio versloeg in de halve finale Oekraïne (5-3). Van den Berg kan ook ...

vandaag 23:51 open_in_new