Laatste Nieuws Online

DVHN

IOC overvalt Tokio met marathon naar Sapporo

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de organisatie van de Olympische Spelen van Tokio in 2020 nogal overvallen met het plan de marathon te verhuizen van Tokio naar Sapporo. Tokio-baas Yoshiro Mori heeft bedenktijd gevraagd om het plan te bestuderen en te bespreken met het IOC. ...

vandaag 12:33 open_in_new
Son: gelukkig ongeschonden weg uit Pyongyang

De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min is blij dat hij zonder blessure is teruggekeerd uit Pyongyang, waar zijn land de veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Korea speelde. Het duel tussen de buurlanden, die officieel nog steeds met elkaar in oorlog zijn, eindigde in 0-0. "We ...

vandaag 12:33 open_in_new
AH Sleen laat personeel klussen in het dorp; supermarkt sluit tien dagen de deuren vanwege verbouwing

Albert Heijn in Sleen laat personeelsleden klusjes uitvoeren voor het dorp tijdens een noodgedwongen sluiting. De supermarkt gaat tien dagen dicht vanwege een verbouwing.

,,We willen graag iets terugdoen voor het dorp’’, zegt supermarktmanager Susan Kortwijk (28). ,,Hoewel ...

vandaag 12:33 open_in_new
Drentse en Groningse boeren ontwaken in Den Haag (en serveren een ontbijtje)

De wegen richting het Haagse centrum zijn nog altijd versperd, maar donderdagochtend staan er beduidend minder trekkers op het Malieveld. Veel boeren vertrokken woensdagavond al uit Den Haag. De boeren die bleven verzamelden zich vanochtend op de lange Vijverberg, pal langs de Hofvijver. ...

vandaag 12:33 open_in_new
N381 tussen Emmen en Drachten krijgt vaste trajectcontroles

Automobilisten op de provinciale weg N381 tussen Emmen en Drachten moeten vanaf eind dit jaar rekening houden met trajectcontroles.

De systemen om de snelheden te meten zijn inmiddels aangelegd.

De N381 valt volgens het Openbaar Ministerie onder de provinciale wegen met een ...

vandaag 12:33 open_in_new
NK Wielrennen drie jaar lang naar de VAM-berg in Drenthe

Het NK wielrennen vindt de komende drie jaar plaats op en rond de VAM-berg in het Drentse Wijster. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt op de voormalige vuilnisbelt, waar donderdag Olympia’s Tour van start gaat.

Ede was afgelopen jaar het strijdtoneel voor de nationale ...

vandaag 12:33 open_in_new
Ajax intensiveert samenwerking met Guangzhou

Ajax heeft de samenwerking met de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F FC uitgebreid. Nog eens drie stafleden gaan naar China om te werken in de jeugdopleiding van Guangzhou R&F. Ajax heeft sinds eind 2017 een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese club.

Ed Engelkes, oud-trainer van de ...

vandaag 11:30 open_in_new
Vitesse tot winterstop zonder Tannane

Vitesse moet het tot de winterstop doen zonder Oussama Tannane. De Marokkaanse aanvaller heeft toch een operatie aan zijn knie moeten ondergaan. Tannane viel bijna twee weken geleden geblesseerd uit in de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (2-1).

In eerste instantie bracht ...

vandaag 11:30 open_in_new
Gaviria klopt Ackermann op de streep in China

Fernando Gaviria heeft de eerste etappe in de Ronde van Guangxi gewonnen. De Colombiaanse wielrenner van Team Emirates klopte Pascal Ackermann op de streep in Beihai. De Duitser van Bora-hansgrohe ging van ver aan en leek te gaan winnen, zo dacht ook zijn teamgenoot die de sprint voor hem had ...

vandaag 11:30 open_in_new
Taaie lindeboom van 250 jaar gereïncarneerd als struik

De boom is dood. Leve de struik! Uit de in staat van ontbinding verkerende stam van een stokoude linde bloeit een nieuw exemplaar op in een andere gedaante: als struik. Dit wonder der natuur voltrekt zich in Borger.

Rij je vanaf de N34 dwars door Borger richting Stadskanaal, dan ...

vandaag 11:30 open_in_new
Oldambt wil twee bibliotheken sluiten, maar investeert wel in nieuw hockeyveld

De gemeente Oldambt stapt noodgedwongen af van haar ruimhartige beleid zoals dat in de laatste jaren is gevoerd. Er moet 5 miljoen euro worden bezuinigd.

,,Oldambt had een prachtige kerstboom met veel ballen en slingers, maar het college voelt zich genoodzaakt er een aantal ballen ...

vandaag 11:30 open_in_new
Werkloosheid daalt in Drenthe, maar stijgt (heel licht) in Groningen

De werkloosheid in Groningen is in september een heel klein beetje opgelopen: er kwamen 20 WW-ers bij. In Drenthe verlieten ruim 200 mensen de WW.

De zeer lichte toename in Groningen neemt niet weg dat de werkloosheid in het Noorden al geruime tijd daalt.

Het afgelopen jaar ...

vandaag 11:30 open_in_new
Artsen bezorgd over steeds latere zwangerschappen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vrouwen in Nederland op steeds latere leeftijd kinderen krijgen. Gynaecologen maken zich daarover zorgen.

Het Centraal bureau voor de Statistiek publiceert vandaag de uitkomsten van een een onderzoek naar de vraag wanneer Nederlanders vinden dat ...

vandaag 11:30 open_in_new
Bijzonder Sportief #3: kanopoloën (in héél kleine en fragiele bootjes)

Een beetje fit blijven gaat niet vanzelf in deze tijden van massaconsumptie. Sporten biedt gelukkig uitkomst. Maar wat te doen als voetbal, volleybal of hockey niet je ding is?

Elke week weer door de wei achter een bal aanhuppelen is ook maar zo saai. Dat kan ook met een bootje met ...

vandaag 11:30 open_in_new
Gemeente Groningen haalt mes diep door uitgaven: ozb omhoog, verbouwing stadhuis mogelijk op lange baan en meer betaald parkeren

Verdere verhoging van de onroerende zaak belasting met nog eens 8 procent, mogelijk uitstel van de vernieuwing van het stadhuis, betaald parkeren in grotere delen van de stad en nog eens 2,5 miljoen aan bezuinigingen op de gemeentelijke organisatie.

Dat zijn de voornaamste ...

vandaag 11:30 open_in_new
SC Erica wil na puppyveld volgende stap: walking football voor 60-plussers

Voetbalvereniging SC Erica krijgt er mogelijk een bijzondere voetbalvariant bij: walking football. Het bestuur gaat inventariseren of hieraan behoefte bestaat.

Walking football is bedoeld voor 60-plussers die nog graag zelf tegen een balletje trappen. Er wordt gespeeld op een kwart ...

vandaag 10:27 open_in_new
Oldambt wil twee biebs sluiten, maar investeert wel in nieuw hockeyveld

De gemeente Oldambt stapt noodgedwongen af van haar ruimhartig beleid, zoals dat in de laatste jaren is gevoerd. Er moet vijf miljoen euro worden bezuinigd.

‘Oldambt had een prachtige kerstboom met veel ballen en slingers, maar het college voelt zich genoodzaakt er een aantal ...

vandaag 10:27 open_in_new
Choquerende teksten op de stoep in Groningen: CatcallsofGrunn maakt straatintimidatie zichtbaar

„Gewoon hoi terugzeggen, hoer!” Het staat in felle kleuren gekrijt op de stoep van de Oude Boteringestraat in Groningen. Even verderop, in de Poelestraat, staat 'Ik wil gewoon even aan je billen zitten' op de klinkers.

Ook op andere plekken in de Groninger binnenstad ...

vandaag 10:27 open_in_new
Alle feiten op een rij over Josef B. en het gezin in Ruinerwold

De 67-jarige vermeende vader Gerrit-Jan en zijn zes kinderen zijn mogelijk negen jaar lang tegen hun zin vastgehouden in een boerderij in Ruinerwold. De huurder van het pand, Josef B. (58), wordt verdacht van vrijheidsberoving.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag ...

vandaag 10:27 open_in_new
Vierde plaats een 'prachtig resultaat' voor studenten van Top Dutch bij zonnerace in Australië

De studenten van het Top Dutch Solar Racing team zijn als vierde gefinisht in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De 26 studenten van de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Friesland College reden in vijf dagen van Darwin naar Adelaide; ruim 3000 ...

vandaag 10:27 open_in_new
Veendam wil breken met Pekela

Burgemeester en wethouders van Veendam willen ‘breken’ met buurgemeente Pekela.

Het besluit moet per 1 januari 2021 ingaan. Dat is het moment dat er een einde komt aan de ambtelijke samenwerking De Kompanjie.

Nog dit jaar wil Veendam dat het besluit officieel wordt ...

vandaag 10:27 open_in_new