Laatste Nieuws Online

DVHN

Gemeente Eindhoven wil race in Formule E

De gemeente Eindhoven is geïnteresseerd in de organisatie van een Formule E-race. Stijn Steenbakkers, wethouder Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport van Eindhoven, heeft de interesse geformaliseerd door een zogeheten Letter of Interest gericht aan organisator Formule E Holdings ...

vandaag 16:51 open_in_new
Luis Enrique stapt op als bondscoach Spanje

Luis Enrique is niet langer de bondscoach van Spanje. De 49-jarige trainer kampt met privéproblemen en stapt noodgedwongen op. Zijn huidige assistent-trainer Robert Moreno volgt hem op, meldt de Spaanse voetbalbond.

Luis Enrique werd vorig jaar na het WK aangesteld. De laatste drie ...

vandaag 16:51 open_in_new
Man raakt gewond bij brandje in Zwartemeer

Bij een schuurbrand aan de Verlengde van Echtenskanaal NZ in Zwartemeer is woensdagmiddag een persoon gewond geraakt. De brand ontstond in een rij coniferen en sloeg vervolgens over op de naastgelegen schuur.

De brandweer kon voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde. Twee ...

vandaag 16:51 open_in_new
17-jarige jongen uit Assen op heterdaad betrapt bij winkeldiefstal

Een 17-jarige Assenaar is woensdagochtend betrapt op winkeldiefstal in een zaak aan de Nobellaan in Assen.

Daar haalde de jongen ijsjes uit de doos en stopte die met twee blikjes drinken in zijn tas. Hij wilde vervolgens de kassa passeren zonder te betalen.

Dat ging echter ...

vandaag 16:51 open_in_new
Gemeentepartij PLOP maakt zich zorgen: 'Wildplakken in Assen niet bepaald visitekaartje'

Gemeentepartij PLOP in Assen maakt zich zorgen over het zogeheten 'wildplakken' in de gemeente. Volgens hen neemt het aantal reclame-uitingen op elektriciteitskasten alleen maar toe.

,,Het lijkt weer steeds meer een gewoonte te worden om wild te plakken op onder andere ...

vandaag 16:51 open_in_new
Gemeente Veendam wijst plaatsen openbare laadpalen aan

De gemeente Veendam heeft een plankaart opgesteld met 120 mogelijke locaties voor een laadpaal. Deze plankaart maakt onderdeel uit van het ontwerp verkeersbesluit.

De komende drie jaar worden in de provincies Groningen en Drenthe duizend openbare laadpalen geplaatst. De laadpalen ...

vandaag 16:51 open_in_new
Wouter Willems nieuwe hoofdcoach GHHC Groningen

Wouter Willems (35) is de nieuwe hoofdcoach van het eerste herenteam van GHHC Groningen. Willems volgt per 1 juli de vertrokken Marc Materek op.

Wouter Willems en GHHC Groningen hebben de intentie uitgesproken zich langdurig aan elkaar te verbinden. De komende weken gaan zij het ...

vandaag 16:51 open_in_new
Eikenprocessierups in bomen Pekela

Op verschillende plekken in de gemeente Pekela is de eikenprocessierups aangetroffen. De eiken waarop ze tot nu zijn ontdekt zijn voorzien van een rood-wit waarschuwingslint met de tekst ‘Pas op eikenprocessierups!’

De eikenprocessierups leeft met name in eiken, maar ook wel ...

vandaag 16:51 open_in_new
Bevrijdingsrok van moeder conservator in WOII-expositie Groninger Museum

De bevrijdingsrokken stromen binnen bij het Groninger Museum die conservator Egge Knol in 2020 voor een expositie over 75 jaar bevrijding wil gebruiken. ,,Waaronder die van mijn moeder!''

De conservator deed in mei in Dagblad van het Noorden een beroep op mensen die nog in het ...

vandaag 16:51 open_in_new
'Rafelige' distelvlinders overspoelen het Noorden

Groningen en Friesland beleven een invasie van distelvlinders. Die trekken langs van oost naar west. Een deel blijft hangen, maar de meerderheid komt uiteindelijk om boven de Atlantische Oceaan.

Vooral in Noord-Nederland worden de distelvlinders sinds het begin van de week massaal ...

vandaag 16:51 open_in_new
Dreigend onweer: Alleen in Haren wordt de Avond4daagse gelopen, elders is woensdagetappe afgelast

Het naderende noodweer van woensdag houdt de organisatoren van de Avond4daagse in het Noorden bezig. In de meeste plaatsen is de etappe van woensdag afgelast.

Alleen in Haren gaat de tocht door. In Stadskanaal moet nog een besluit worden genomen.

Het lijkt erop dat juist op ...

vandaag 16:51 open_in_new
Hummels keert terug naar Borussia Dortmund

Mats Hummels voetbalt vanaf komend seizoen weer voor Borussia Dortmund. De 30-jarige centrale verdediger komt over van Bayern München.

Hummels stond van 2008 tot 2016 ook al onder contract bij Dortmund. Bayern nam hem drie jaar terug voor zo'n 40 miljoen euro over. Hummels, die in maart ...

vandaag 15:48 open_in_new
EasyJet langer door als sponsor schaatsteam

EasyJet heeft zich langer verbonden aan schaatsploeg Team easyJet. Ook komend seizoen wordt de ploeg van Jillert Anema gesponsord door de luchtvaartmaatschappij. EasyJet is sinds augustus 2018 hoofdsponsor en de ploeg heeft de intentie om door te gaan tot aan de Olympische Winterspelen van 2022 ...

vandaag 15:48 open_in_new
Manchester City legt Walker tot 2024 vast

Manchester City heeft rechtsback Kyle Walker vastgelegd tot aan de zomer van 2024. De 29-jarige Engels international had nog een contract tot 2022.

Walker kwam in juli van 2017 over van Tottenham Hotspur en groeide in Manchester uit tot een belangrijke kracht in de defensie van City. Hij ...

vandaag 15:48 open_in_new
Man in Assen aangehouden met 80 gram speed in zijn diepvries

In de wijk Assen-oost is woensdagmorgen een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezitten en verhandelen van harddrugs. De politie vond in de vriezer van de man 80 gram speed.

Dit maakte de politie zojuist bekend op social media. De grote hoeveelheid amfetamine ...

vandaag 15:48 open_in_new
Shirts rugbyclub The Big Stones uit Havelte gestolen op Ameland

De shirts van rugbyclub The Big Stones uit Havelte zijn afgelopen weekend tijdens het Ameland Beach Rugby Festival gestolen.

Voor het festival is het traditie dat de clubs speciale shirts laten maken. Dit jaar droeg The Big Stones shirts met Pokemons erop. Zondagavond werden de ...

vandaag 15:48 open_in_new
Westerveld is tegen extra gaswinning bij Wapse en stuurt minister Wiebes hierover zienswijze

B en W van Westerveld zijn tegen het nieuwste winningsplan van Vermilion voor de aardgasput bij Wapse. Het college heeft minister Wiebes hierover een zienswijze gestuurd.

Westerveld schrijft de bewindsman van Economische Zaken dat in het nieuwe winningsplan 'geen goede ...

vandaag 15:48 open_in_new
Hockeyclub Coevorden omarmt Smeercase

Optimaal tegen de zon beschermd zijn tijdens hockeywedstrijden. Dat is voor Mixed Hockeyclub Coevorden (MHCC) de inzet van een zogenaamde Smeercase.

Een team van Sport zon veilig reisde afgelopen periode het hele land door en bezocht ook MHCC-secretaris Ronald Braakman.

De ...

vandaag 15:48 open_in_new
Ingenieur van Universiteit Twente: constructie geluidswal Spier te slap

Eén ding is duidelijk in het geluidswaldrama in Spier: de door de aannemer gebruikte trekstaven om de boel bij elkaar te houden, waren te slap.

Op verzoek van Dagblad van het Noorden bekeek ing. Gerrit Snellink, lector aan de Universiteit Twente, de uitkomsten van de onderzoeken ...

vandaag 15:48 open_in_new
Meppeler voetbalclubs gaan samenwerking verder onderzoeken

De drie Meppeler voetbalclubs hebben dinsdagmiddag de uitkomsten van de onlangs gehouden enquêtes gepresenteerd. Leden kregen de mogelijkheid om hun mening te geven over een mogelijke toekomstige samenwerking tussen de drie verenigingen. Daarbij kon worden aangegeven welke soort ...

vandaag 15:48 open_in_new
Schuurbrandje in Zwartemeer legt paar meter coniferen in de as

Een paar meter aan coniferen aan de Verlengde van Echtenskanaal NZ in Zwartemeer is woensdagmiddag verloren gegaan, nadat in een naastgelegen schuur brand was ontstaan.

De brandweer kon voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde. Twee ambulances waren ter plaatse om buurtbewoners ...

vandaag 15:48 open_in_new