Laatste Nieuws Online

Elsevier Weekblad

Knap hoe Thierry Baudet plaats opeist in het debat

Forum voor Democratie (FvD) krijgt langzamerhand een vaste vorm. De partij van Thierry Baudet is de jongste landelijke politieke partij en de snelst groeiende partij van Nederland.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze ...

vandaag 09:45 open_in_new
Populistische regering van de baan na blokkade Mattarella

De beoogde Italiaanse regering is in het zicht van de haven gestrand. Zondag gaf de kandidaat premier Giuseppe Conte de opdracht om een regering te vormen terug aan president Sergio Mattarella. Een niet eerder vertoonde politieke crisis in Italië.

Het regeerakkoord lag al klaar, alleen de ...

vandaag 08:42 open_in_new
Waarom een Nederlandse familie Amerikaanse tuinbouw domineert

Het verhaal van de Van Wingerdens klinkt als een legende. Met slechts een paar dollar op zak vertrokken Aart en Cora van Wingerden net na de Tweede Wereldoorlog per boot naar de Verenigde Staten, het beloofde land. Ze bouwden er een waar tuinbouwimperium op.

Vandaag de dag zijn er meer dan ...

vandaag 08:42 open_in_new
40 procent van de huwelijken mislukt

Nergens in de Arabische wereld zijn echtscheidingen zo normaal als in Mauritanië. In het West-Afrikaanse land mislukt volgens officiële cijfers zo’n 40 procent van de huwelijken. In veel gevallen trouwen mannen en vrouwen daarna opnieuw. Samengestelde gezinnen zijn eerder regel dan ...

vandaag 03:27 open_in_new
Dit zijn de opties van Nederland voor vervolging Rusland

Moet Nederland vast blijven houden aan een veroordeling van Rusland voor de MH17-ramp via een internationaal strafhof of kan het beter een compromis sluiten in ruil voor geld voor de nabestaanden? ‘Rusland kan de uitspraken zo opzij zetten.’

Dat zegt Mischa Wladimiroff, ...

vandaag 23:15 open_in_new
Geen man die nog durft te solliciteren op burgemeesterschap

Dat de burgemeestersbenoeming in Amsterdam op rolletjes loopt, zal niemand willen beweren. De sollicitatietermijn was al een tijd gesloten met 29 kandidaten als resultaat, maar Johan Remkes, de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, heeft deze weer heropend.

Laden…

Lees ...

gisteren 14:51 open_in_new
Komt er toch een ontmoeting tussen Kim en Trump?

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is vastberaden om de ontmoeting met Amerikaanse president Donald Trump alsnog door te laten gaan op 12 juni.

Dat heeft hij duidelijk gemaakt aan de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, met wie hij zaterdag een onverwachte ontmoeting had, meldt het ...

gisteren 11:42 open_in_new
Waarom kinderen van rijke ouders ook rijk worden

Waarom worden de kinderen van rijke ouders ook rijk? Niet alleen door erfenissen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee

Bent u abonnee en hebt ...

gisteren 03:18 open_in_new
MH17: Aansprakelijk is nog geen doorbraak

Premier Mark Rutte (VVD) stelt Rusland nu eindelijk ‘aansprakelijk’ voor de ramp met de MH17. Rutte zei vrijdag dat het internationale juridische onderzoek feiten op tafel legt ‘die aantonen dat Rusland verantwoordelijk is voor de inzet van de Buk-installatie’ waarmee de Maleisische ...

2018-05-26 14:39 open_in_new
‘Brussel probeert wig te drijven tussen Visegrad-landen’

Het samenspannen van de Visegrad-landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije tegen Brussel is de Europese Commissie een doorn in het oog. Achter de schermen zou de Commissie werken aan een verdeel-en-heersstrategie om de Centraal-Europese clique op te breken.

De Europese Commissie wil ...

2018-05-26 14:39 open_in_new
Niet kleinzielig doen over shirtreclame Rwanda

Het Afrikaanse land Rwanda investeert in een zelfstandige toekomst door te adverteren op de shirts van de wereldberoemde Britse voetbalclub Arsenal. En hoe reageren Nederlandse parlementariërs? Kleinzielig en kortzichtig.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium ...

2018-05-26 11:30 open_in_new
Israël roept EU op: ‘Stop subsidie aan ngo’s die Palestijnse terreurgroepen steunen’

Israël heeft een lijst gepubliceerd met meer dan tien Europese en Palestijnse ngo’s die Israël-boycots promoten, waaronder groepen die Palestijnse terreurgroepen zouden financieren. De groepen ontvangen subsidie van de Europese Unie (EU): de regering in Israël roept de EU op die te ...

2018-05-26 11:30 open_in_new
MH17: Rutte wacht op president Poetin

Na het aansprakelijk stellen van Rusland voor het neerhalen van de MH17 wacht Nederland op een reactie van Rusland. ‘We gaan kijken wat er gebeurt,’ zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van de ministerraad.

Rutte wilde vrijdag per se zelf de ministerraad voorzitten die zou ...

2018-05-25 19:45 open_in_new
Ferme kritiek kabinet op royaal opvangplan Amsterdamse illegalen

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Immigratie is kritisch over het plan van de nieuwe coalitie in Amsterdam voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het plan gaat niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar is mogelijk ook in strijd met de wet, meent Harbers.

GroenLinks, ...

2018-05-25 18:42 open_in_new
We worden geregeerd door wolkenridders

Vijf jaar geleden berichtte de ­ Financial Times vanuit Londen dat Amsterdamse woningmakelaars steeds meer internationale klandizie aan de deur kregen. De betere huizen in Amsterdam werden namelijk, gerekend naar internationale maatstaven, als een koopje beschouwd. Bovendien waren de ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Zo beschermen boeren geplaagde weidevogels

De kieviet en grutto horen bij Nederland, maar ze hebben het al tientallen jaren moeilijk. Boeren proberen de weidevogels nu op nieuwe manieren te beschermen. In mei is het erop of eronder voor de jonge kuikens.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Na harde afwijzing Trump toch ‘warme woorden’ Noord-Korea

Na de vrij harde afzegging door de Amerikaanse president Donald Trump, laat het Noord-Koreaanse regime weten nog altijd open te staan voor gesprekken met de Verenigde Staten. Trump besloot donderdag de historische top op 12 juni met Kim Jong-un in Singapore af te blazen.

Noord-Korea liet ...

2018-05-25 17:39 open_in_new
Inzet robots bij Europees grensbewakingssysteem

Het Europese grensbewakingssysteem Eurosur leunt sterk op innovatieve techniek. Veel wordt verwacht van de inzet van zwermen robots.

In 2017 zijn de Europese buitengrenzen bijna 205.000 keer op illegale wijze overschreden, waardoor de druk op de buitengrenzen onverminderd hoog blijft. Er ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
Kabinet, fluit Nederlandse Turken terug!

Nederland dreigt de controle over een vitaal belang te verliezen. Ik heb het hier niet over gas, olie of telecommunicatie, maar over Nederlanders van Turkse komaf.

Het vorige kabinet besloot om, waar het om vitale economische belangen gaat, de overname van Nederlandse door buitenlandse ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
MH17: Rutte toont terecht spierballen

Of het nu tevoren bedacht was of niet, de vervroegde terugkeer van premier Mark Rutte (VVD) uit India, illustreert hoe serieus hij de MH17-kwestie neemt. Terecht toont de doorgaans polderende Rutte zijn spierballen jegens Moskou.

De conclusies van het internationale onderzoeksteam naar het ...

2018-05-25 14:30 open_in_new
Opnieuw vandalisme tegen FvD: debatcentrum vernield

Het debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam is afgelopen nacht vernield en beklad door vandalen. Daar is vanavond een lezing van Forum voor Democratie (FvD) over de Brexit, genaamd de Renaissancelezing. Het vandalisme komt een dag na FvD-Kamervragen over ‘straffeloosheid’ na ...

2018-05-25 12:24 open_in_new