Laatste Nieuws Online

Elsevier Weekblad

Wees niet zo bang voor annulering

Van verre reizen tot bruiloften – bijna alles is te verzekeren tegen afzegging. Maar is het slim om zo’n verzekering af te sluiten?

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee ...

gisteren 20:03 open_in_new
Pastawater: toverdrank met verborgen krachten

Soms sta je ergens al jaren met je neus bovenop voor je het doorhebt. In dit geval vergde het een tip van een goede chef om tot het besef te komen dat ik een kostbaar ingrediënt steevast door de afvoer liet wegvloeien. Kookwater: ogenschijnlijk het meest onaanzienlijke ingrediënt denkbaar, ...

gisteren 20:03 open_in_new
Wekelijkse persconferentie draait uit op verhoor De Jonge

De wekelijkse persconferentie na de ministerraad draaide uit op een verhoor van CDA-vice-premier Hugo de Jonge. Premier Mark Rutte (VVD) was nog in Brussel en liet verstek gaan in Den Haag. Het resultaat: een nog kortere ministerraad dan normaal en een vervanger bij de wekelijkse ...

gisteren 17:57 open_in_new
Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen

Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar.

Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden ...

gisteren 17:57 open_in_new
Canada loopt uit voor legale wiet: zo zit het elders

In Canada liep het afgelopen week storm bij speciale wietwinkels: de softdrug is er, zoals premier Trudeau drie jaar terug al had beloofd, sinds woensdag volledig legaal. Hoe zit het met de wetgeving in de rest van de wereld en in Nederland?

Tijdens zijn verkiezingscampagne kondigde de ...

gisteren 17:57 open_in_new
Geachte heer Sträter …

U bent voorzitter van de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten. Dat die lobbyorganisatie voor de tabaksbranche in ons land sinds kort op ons netvlies staat, danken we aan uw bemoeienis met Jan Roos.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen ...

gisteren 16:54 open_in_new
Trumps grootste fans wonen vlakbij Washington D.C.

Op slechts een uurtje rijden van Washington D.C., ligt West Virginia, een van Amerika’s meest conservatieve staten. Welkom in Trump Country.

Washington D.C. is een van Amerika’s meest progressieve steden. Meer dan 95 procent stemde er bij de afgelopen verkiezingen niet op ...

gisteren 15:51 open_in_new
Hollywood is linkser dan ooit: maakt dat uit?

In zijn dagelijkse update over de Midterms bespreekt Amerika-correspondent Emile Kossen de invloed van Hollywood op de verkiezingen. Verder: Florida is opnieuw een swing state en een zeer persoonlijke campagnespot die viral gaat.

Minder bekende kandidaten doen hun best hun levensverhaal ...

gisteren 11:39 open_in_new
Aardschok na aardschok voor volkspartijen in Beieren

Na de aframmeling door kiezers in Beieren, vrezen volkspartijen CDU/CSU en SPD dat ze volgende week in Hessen hetzelfde te wachten staat.

Na het debacle van München, waar conservatieven en ­sociaal-democraten bij de deelstaatverkiezingen flinke klappen kregen, heeft politiek Berlijn ...

gisteren 10:36 open_in_new
‘Overheid moet zich niet bemoeien met onze leefstijl…’

Het kabinet-Rutte III wil dat Nederlanders gezonder gaan leven. Daarom onderhandelt staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis (ChristenUnie) met onder meer patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en allerlei maatschappelijke organisaties over een zogenoemd ...

gisteren 10:36 open_in_new
Verklaar islamist Khashoggi niet heilig

Natuurlijk is het vermoorden van een dissident als Jamal Khashoggi een misdaad. Maar Khashoggi verdient zeker geen heiligverklaring, schrijft Afshin Ellian. De Saudische journalist was een islamist en een vriend van Osama bin Laden.

Despotische staten vermoorden zonder scrupules hun ...

gisteren 10:36 open_in_new
Vreemde moderne visie op de Zwarte Madonna

Over moderne kunst kun je je blijven verbazen. Kijk naar Het leven van Boeddha, de weg naar nu in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Bij de voorbezichtiging van de expositie kreeg de pers te horen dat heel uitvoerig was overlegd met Yoko Ono over het kunstwerk dat van de weduwe van Beatle John Lennon ...

2018-10-18 21:57 open_in_new
De zoektocht naar een alzheimermedicijn

Al jaren zoeken ­wetenschappers naar een be­handeling tegen alzheimer. Nog zonder succes. Is de ziekte wel met een medicijn te genezen?

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Ja, ik word abonnee ...

2018-10-18 21:57 open_in_new
Hierom zegt Nederland bezoek aan Saudi-Arabië af

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) gaat volgende week definitief niet naar de investeringsconferentie Future Investment Initiative in de Saudische hoofdstad Riaad. Dat en nog drie ontwikkelingen in de zaak-Khashoggi.

Dat heeft het kabinet besloten, nadat Hoekstra dinsdag al had ...

2018-10-18 18:48 open_in_new
Tweede Kamer weigert debat over omstreden VN-migratiepact

In Europa groeit de weerstand tegen het VN-migratiepact: een wereldwijd geldend verdrag dat migratie mogelijk verheft tot mensenrecht. Opvallend is dat de Tweede Kamer niet van plan is te debatteren over de gevolgen voor Nederland van het pact.

Het VN-migratiepact, het Global Compact for ...

2018-10-18 15:39 open_in_new
Marrakesh en migratiecijfers: wanneer komt er eens einde aan stilte in Den Haag?

Voor het derde jaar op rij zijn er in 2017 per saldo zo’n 80.000 migranten naar Nederland gekomen. In 2018 zal dat vermoedelijk niet veel anders zijn. Over de eerste zes maanden van dit jaar was het migratiesaldo in elk geval ruim 31.000.

De migratiecijfers breken record op record, ...

2018-10-18 14:36 open_in_new
‘EU moet geen wapens meer leveren aan Saudi-Arabië…’

De Tweede Kamer vindt dat de Europese Unie (EU) de verkoop van wapens aan Saudi-Arabië moet stopzetten, omdat dat land vermoedelijk achter de moord op journalist Jamal Khashoggi zit. Rutte moet daar bij de andere EU-lidstaten op aandringen bij de EU-top (vandaag en morgen in Brussel), vindt een ...

2018-10-18 11:27 open_in_new
Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen

Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar.

Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden ...

2018-10-18 11:27 open_in_new
Zo willen Democraten Amerika veranderen

In deze aflevering van de dagelijkse update over de Midterms bespreekt Amerika-correspondent Emile Kossen wat de belangrijkste plannen zijn van de twee partijen na de verkiezingen. Verder: Trump gelooft niet in verliezen en een Republikeins zwaargewicht vecht voor haar politieke ...

2018-10-18 11:27 open_in_new
Wat het kost om niet meer te handelen met foute regimes

Economische banden verbreken om landen die mensenrechten schenden te straffen, klinkt sympathiek. Maar over de prijs van een zuiver geweten – tientallen miljarden – wordt zelden gesproken.

Laden…

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. ...

2018-10-18 11:27 open_in_new
‘Met cryptomunten heb ik wat achter de hand’

‘Na ervaring te hebben opgedaan bij de regionale radio besloot ik twee jaar geleden om als stemacteur voor mezelf te beginnen. Daarvoor heb ik in mijn huis een opnamestudio gebouwd. Ook heb ik laatst voor 1.700 euro een microfoon gekocht. Met de 10 uur die ik nu per week werk als stemacteur, ...

2018-10-18 10:24 open_in_new