Laatste Nieuws Online

Leeuwarder Courant

Van Amersfoort tekent bij Cracovia Kraków

Pelle van Amersfoort vervolgt zijn loopbaan bij Cracovia Kraków. De aanvallende middenvelder heeft overeenstemming bereikt over een driejarig contract bij de Poolse club.

De 23-jarige Van Amersfoort doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van sc Heerenveen en debuteerde vijf jaar ...

vandaag 00:51 open_in_new
Trilveen De Mieden in de race voor Natura 2000-status

Het trilveen in natuurgebied De Mieden in Noord-Friesland is zo bijzonder dat het de Europees beschermde status verdient van Natura 2000.

Wageningse wetenschappers adviseren dat in een natuurrapport dat zij opstelden in opdracht van minister Carola Schouten. Later dit jaar neemt ...

vandaag 23:48 open_in_new
Zusjes acteren op Oerol in 'Part-time Paradise' van Skoft&Skiep

Ze hebben vrij van school, omdat ze meespelen op Oerol. De zussen Elise (17) en Rosaline Smit (10) uit Leeuwarden acteren in Part-time Paradise van Skoft&Skiep.

Met een opa die schouwburgdirecteur was en een vader die bij Tryater werkte en nu directeur van Oerol is, hebben de ...

vandaag 23:48 open_in_new
Hoofdrol Makkelie bij zege Frankrijk op WK

Met dank aan een oplettende videoscheidsrechter Danny Makkelie hebben de voetbalsters van Frankrijk ook de laatste groepswedstrijd op het WK gewonnen. Ze versloegen Nigeria in Reims met 1-0.

Makkelie attendeerde arbiter Melissa Borjas uit Honduras in de 75e minuut dat ze voor een ...

vandaag 23:48 open_in_new
Surinaamse thema's op Oerol. Waar komen wíj eigenlijk vandaan?

Op Oerol zijn dit jaar twee voorstellingen te zien met een Surinaams thema. Een opstap naar meer werk uit het bredere Nederlandse taalgebied.

Waar kom je vandaan, maar dan écht? Het is een vraag die Emma Lesuis (30) vaak krijgt en die haar nieuwsgierig maakte naar Suriname, het ...

vandaag 23:48 open_in_new
Rutten verlaat VVV voor FC Crotone

Moreno Rutten speelt het komend seizoen voor FC Crotone. De rechtsback verlaat VVV-Venlo transfervrij voor de club die in de Italiaanse Serie B uitkomt.

Rutten speelde de afgelopen vier jaar 122 duels voor VVV-Venlo, dat hem overnam van FC Den Bosch.

...
gisteren 21:42 open_in_new
Kunst roept op tot vriendelijk landschap voor bijen

De afname van de biodiversiteit houdt niet alleen natuurorganisaties of de milieubeweging bezig. Ook kunstenaars maken zich zorgen. Dat blijkt uit de vele inzendingen voor de expositie Happy Bee Landscapes in Museum Opsterlân.

Het begon in januari met een oproep van kunstenares ...

gisteren 21:42 open_in_new
Ruimte voor één gokhal met 75 automaten in Drachten

Drachten kan plaats bieden aan hoogstens één gokhal met maximaal 75 speelautomaten, in de eerste plaats voor de duur van tien jaar.

Dat staat in de nieuwe verordening voor speelautomatenhallen die Smallingerland heeft opgesteld.

Het is een wens van de gemeenteraad om de ...

gisteren 21:42 open_in_new
Aanleg vaarroute Leeuwarden krijgt staartje: oevers in slechte staat

De aanleg van de nieuwe vaarverbinding tussen de Kurkemeer en Tynje in Leeuwarden krijgt nog een staartje: de kaden kalven af.

Twee jaar geleden legde de gemeente een nieuwe vaarverbinding aan ten oosten van Schilkampen. Die maakt het mogelijk om voortaan vanaf de Kurkemeer bij ...

gisteren 21:42 open_in_new
Startrecht voor nog eens 14 Russische atleten

Het aantal Russische atleten dat onder neutrale vlag kan meedoen aan internationale atletiekwedstrijden is verder uitgebreid. De Internationale atletiekfederatie verleende maandag nog eens veertien atleten toestemming. Zij hebben aangetoond dat ze hun sport dopingvrij beoefenen.

Het ...

gisteren 21:42 open_in_new
Paneel vol kerkhistorie moet historie Oldetrijne en Sonnega onder de aandacht brengen

Nieuwe informatiepanelen moeten dagjesmensen en de plaatselijke jeugd inzicht verschaffen in de historie van Oldetrijne en Sonnega.

Hoeveel jongeren in Oldetrijne zouden weten dat bij de kleine begraafplaats aan de Kerkhofslaan vroeger een kerkje stond, vermoedelijk met een rieten ...

gisteren 21:42 open_in_new
Blijdschap in Heerenveen en Lemmer om nieuwe aansluitingen op Tsjûkemar

Vaarroutes vanuit Lemmer en Heerenveen naar de Tsjûkemar zijn ,,hiel wichtich’’ voor de economische ontwikkeling, klinkt het in beide plaatsen.

In zowel Heerenveen als Lemmer wordt er al jaren over gesproken. En nu staat het dan opgenomen in het coalitieakkoord van de ...

gisteren 21:42 open_in_new
Haase verliest van Zverev in Halle

Tennisser Robin Haase is in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle uitgeschakeld. Hij verloor in twee sets van Alexander Zverev, de Duitse nummer vijf van de wereld: 4-6 5-7.

Haase verloor in de eerste set eenmaal zijn opslagbeurt. De nummer 66 van de wereld had in de tweede set ...

gisteren 20:39 open_in_new
Zandvoort verkoopt tickets voor 3 jaar

Autosportfans kunnen voor de Grote Prijs van Nederland op circuit Zandvoort al voor drie jaar een kaartje veiligstellen. Een passe-partout voor drie dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) op een mooie tribuneplaats bij de races in 2020, 2021 en 2022 kost een slordige 1500 euro. Voor 555 euro is ...

gisteren 20:39 open_in_new
Spanje en China naar achtste finales op WK

De voetbalsters van Spanje en China hebben de achtste finales van het WK bereikt. Ze hadden in een onderling duel in Le Havre voldoende aan een gelijkspel (0-0)

Beide ploegen haalden vier punten in groep B. Spanje dankt de tweede eindklassering aan een beter doelsaldo. Nummer drie China ...

gisteren 20:39 open_in_new
Reduzum mag de dorpsmolen hoger bouwen: 'Ik bin te wantrouwich om te juichen'

Reduzum mag eindelijk een nieuwe, hogere dorpsmolen (maximaal 100 meter tiphoogte), maar Henk Vellinga van de Stichting Dorpsmolen durfde maandag de vlag nog niet uit te hangen.

,,Ik bin nei acht jier wantrouwich wurden om te juichen’’, reageert hij. In 2014 leek het dorp de ...

gisteren 20:39 open_in_new
Ferrari vecht alsnog tijdstraf Vettel aan

Ferrari zet alsnog alles in het werk om de tijdstraf van Sebastian Vettel in de Grote Prijs van Canada ongedaan te krijgen. De Formule 1-renstal heeft een formeel verzoek neergelegd bij de autosportfederatie FIA om die straf te herzien.

Vettel reed van start tot finish aan de leiding op ...

gisteren 20:39 open_in_new
Dit wil de provincie met flexibele woningbouw voor dorpen en seizoenswerkers

Met flexibele woningbouw wil de provincie inspelen op bouwwensen in dorpen. En ook voor werkgevers die seizoenswerkers willen huisvesten.

Dit staat in het provinciale bestuursakkoord van CDA, PvdA, VVD en FNP voor de periode 2019-2023.

Heeft u al een account? ...

gisteren 20:39 open_in_new
Lauwe reacties op voorstellen kringlooplandbouw

Landbouw- en natuurorganisaties reageren uitermate lauw op de voorstellen van minister Carola Schouten voor kringlooplandbouw.

Minister Carola Schouten presenteerde maandag haar plannen voor een nieuwe landbouw waar niet hoge producties centraal staan maar een efficiënt gebruik ...

gisteren 19:30 open_in_new
Slagerij De Schrans kan 7000 gulden niet inleveren bij de bank: strop van duizenden euro's dreigt

De weekendactie van slagerij De Schrans in Leeuwarden leverde Johannes Hoekstra veel publiciteit, maar uiteindelijk geen geld op. De opbrengst van 7000 gulden kan hij namelijk niet inleveren bij De Nederlandsche Bank.

Het leek Hoekstra nog zo leuk: zijn slagerij bestond 25 jaar en ...

gisteren 19:30 open_in_new
Ljungberg assistent van Emery bij Arsenal

Fredrik Ljungberg is de nieuwe assistent van hoofdtrainer Unai Emery van Arsenal. De Zweed had het afgelopen seizoen het beloftenelftal van de club uit Londen onder zijn hoede.

Ljungberg wisselt van functie met Steve Bould. Hij gaat zich vooral bezig houden met de jongste spelers van de ...

gisteren 18:27 open_in_new