Laatste Nieuws Online

NOS

Olympische Spelen

Snowboarder Sébastien Toutant heeft op de Spelen in Pyeongchang goud op het onderdeel Big Air veroverd. De Canadees bleef met een score van 174,25 punten de Amerikaan Kyle Mack (168,75) en de Brit Billy Morgan (168,00) voor.

In de finale van dit nieuwe olympische onderdeel tellen twee ...

vandaag 06:09 open_in_new
Veiligheidsraad stelt stemming Oost-Ghouta opnieuw uit

De VN-Veiligheidsraad heeft de stemming over een resolutie over een wapenstilstand in Syrië opnieuw uitgesteld. De resolutie moet een einde maken aan het geweld in Oost-Ghouta, waarbij de afgelopen dagen al honderden mensen zijn omgekomen.

Er wordt al dagen in de Veiligheidsraad ...

vandaag 06:09 open_in_new
Amerikaanse staten vragen Venezuela verkiezingen te annuleren

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft Venezuela opgeroepen af te zien van het houden van presidentsverkiezingen op 22 april. Caracas moet een nieuwe datum prikken zodat aan alle democratische voorwaarden kan worden voldaan, staat in een resolutie van de statenbond.

De ...

vandaag 05:06 open_in_new
Doden bij dubbele aanslag Somalië

Een dubbele aanslag in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft aan zeker achttien mensen het leven gekost. Tientallen mensen raakten gewond.

De eerste aanval vond plaats bij de poorten van het presidentiële paleis. Militanten weigerden te stoppen bij een controlepost. Er ...

vandaag 05:06 open_in_new
Olympische Spelen

Michelle Dekker is er net niet in geslaagd een plek in de achtste finales af te dwingen. De Nederlandse snowboardster kwam in de kwalificaties van de parallelreuzenslalom één honderdste van een seconde tekort om het toernooi te kunnen vervolgen.

De 21-jarige Dekker noteerde op het ...

vandaag 05:06 open_in_new
Gestolen schilderij na 9 jaar per toeval teruggevonden in bus

De Franse douane heeft per toeval een gestolen schilderij van de 19e-eeuwse schilder Edgar Degas teruggevonden. Het schilderij lag in de bagageruimte van een bus.

Het gaat om het schilderij Les Choristes (de koorzangers) dat de schilder in 1877 maakte. Negen jaar geleden werd het gestolen ...

vandaag 05:06 open_in_new
Soulzanger Eddy Amoo overleden

De Britse zanger en gitarist Eddy Amoo is overleden. Amoo (74) was prominent lid van de soulformatie The Real Thing, die in de jaren 70 hits scoorde met You to me are everything en Can't get by without you.

The Real Thing werd begin jaren 70 opgericht door de jongere broer van Amoo, Chris. ...

vandaag 01:57 open_in_new
'Wintersport passé? Misschien is het wel te duur'

Nederlanders gaan steeds minder op wintersportvakantie. Die trend is al jaren zichtbaar. Aan het begin van deze eeuw gingen 1,1 miljoen Nederlanders nog naar de sneeuw, in 2016 waren dat er volgens het CBS 866.000, zo'n 20 procent minder.

Steeds meer mensen die op wintersportvakantie gaan, ...

vandaag 01:57 open_in_new
Olympische Spelen

Maandag worden de Olympische sporters van Pyeongchang aan het begin van de avond gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Wie daar bij wil zijn, moet wel een kaartje kopen.

Eerder waren de huldigingen openbaar, zoals na de zomerspelen van Rio de Janeiro (in Amsterdam) en de ...

vandaag 01:57 open_in_new
Ongelukkige rol Bazoer bij Wolfsburg-debuut Labbadia

Bruno Labbadia is zijn periode als trainer van VfL Wolfsburg begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij concurrent 1.FSV Mainz 05 werd het 1-1 en was er een ongelukkige rol voor Riechedly Bazoer.

De opvolger van de maandag opgestapte Martin Schmidt koos voor drie Nederlanders in de basis ...

vandaag 23:51 open_in_new
NAC voorkomt in slotfase eerste zege FC Groningen in 2018

NAC Breda heeft FC Groningen op de valreep de eerste zege van 2018 ontnomen. NAC-spits Mitchell te Vrede zorgde met een doelpunt enkele minuten voor tijd voor de 1-1 eindstand in het duel.

FC Groningen had dit seizoen al zeventien keer het houtwerk geraakt en Mimoun Mahi maakte er na ...

vandaag 23:51 open_in_new
EU roept op tot onmiddellijke wapenstilstand rond Ghouta

De EU wil dat er per direct een wapenstilstand ingaat in de Syrische streek rond Oost-Ghouta. Ook moet er humanitaire hulp in het gebied worden toegelaten.

"Het Syrische regime moet onmiddellijk stoppen zijn eigen mensen als doelwit te nemen. Het is de verantwoordelijkheid van ons ...

gisteren 22:48 open_in_new
Olympische Spelen

Het slotweekeinde van de Olympische Winterspelen is aangebroken en dat heeft onder andere het laatste onderdeel in de schaatshal in petto. Vanaf 12.00 uur is in de Gangneung Oval de massastart aan de orde met bij zowel de vrouwen (Irene Schouten en Annouk van der Weijden) als de mannen (Koen ...

gisteren 22:48 open_in_new
Gaat trukendoos voor lage belasting dicht? 'Mooie stap, maar beperkt effect'

Nederland moet af van het slechte imago als belastingparadijs, vindt het kabinet. Staatssecretaris Snel van Financiën stuurde vandaag een plan naar de Kamer om belastingontwijking aan te pakken. Is Nederland straks geen toevluchtsoord meer?

"Het is een mooie eerste stap. Maar het effect ...

gisteren 21:45 open_in_new
Vries-advies voor ouderen: 'Hoe overleef ik de kou?'

Het wordt ijzig koud de komende dagen. Het Ouderenfonds en andere organisaties adviseren ouderen daarom om goed voorbereid te zijn op de vrieskou en de omgeving om extra goed op oudere buren en familieleden te letten.

Elk jaar is er weer veel aandacht voor hittegolven en de daarop ...

gisteren 21:45 open_in_new
Olympische Spelen

Een valse start in de laatste rit en een dreigende botsing op de kruising: de gouden race van Kjeld Nuis op de 1.000 meter in Pyeongchang was een ware beproeving voor de zenuwen. Ook voor Nuis zelf.

"Het was zenuwslopend. Bij de tweede start stond ik echt te bibberen. Een poeprace was het. ...

gisteren 21:45 open_in_new
Laatste jaren 28 medewerkers Rode Kruis weg om seksueel wangedrag

De afgelopen drie jaar zijn 28 medewerkers van het Internationale Rode Kruis ontslagen of vertrokken vanwege seksueel wangedrag of de verdenking daarvan. Met het bekendmaken van de cijfers wil de hulporganisatie laten zien dat het serieus omgaat met seksueel wangedrag door medewerkers, zo staat ...

gisteren 21:45 open_in_new
Rutte spreekt nog geen veto uit na eerste gesprekken over EU-budget

Premier Rutte wil nu nog geen veto uitspreken over de voorstellen om de Europese begroting de komende jaren te verhogen. Hij heeft vandaag tijdens de EU-top bij zijn collega's ruimte gevraagd voor de Nederlandse opvatting.

"Het is nu nog niet de tijd om de nucleaire optie in te zetten", ...

gisteren 21:45 open_in_new
Verkiezingsvlog #6: lege winkels in Weert en D66 knakt referendum

NOS-vloggers Vincent Rietbergen en Xander van der Wulp spreken in vlog 6 met vijf lijsttrekkers uit Weert. Waarom? Omdat het een van de meest gemiddelde gemeente is in Nederland. Wat direct opvalt: volop lege winkels in het centrum.

En samen met Joost Vullings bespreken de heren de Haagse ...

gisteren 20:42 open_in_new
Verkeerschaos rond Rotterdam kwam door een defecte printplaat

Een defecte printplaat in het veiligheidssysteem van de Beneluxtunnel heeft tot een verkeerschaos geleid rond Rotterdam. Hoewel de storing rond vier uur was verholpen, heeft het verkeer volgens Rijkswaterstaat tot zeker halverwege de avond last van ernstige vertraging.

Even na het ...

gisteren 20:42 open_in_new
​Wapendebat VS vast, ouders kopen massaal kogelwerende rugzak

Hij hield zich twee uur schuil in een kast toen een schutter zijn middelbare school binnendrong en het vuur opende. Ryan Deitsch kon maar één ding doen: zich angstvallig stil houden en hopen dat het noodlot aan hem voorbij zou gaan. De schutter doodde uiteindelijk zeventien mensen, veel van ...

gisteren 20:42 open_in_new