Laatste Nieuws Online

NOS

Kiki Bertens naar halve finales Cincinnati

Kiki Bertens staat in de halve finales van het WTA-toernooi in Cincinnati. Ze versloeg in de kwartfinales de als vijfde geplaatste Oekraïense Jelina Svitolina in twee sets.

Bertens wist in de eerste set een achterstand van 1-4 om te buigen naar een 6-4 overwinning. In de tweede set, die ...

vandaag 02:51 open_in_new
Boze Chileense passagier ontregelt vliegverkeer met bommeldingen

In Chili is een man van 29 opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor telefonische bommeldingen aan onder meer de Chileense luchtvaartautoriteit. Daardoor moesten donderdag negen vliegtuigen in Chili en Peru een voorzorgslanding maken of terugkeren naar de luchthaven van vertrek.

Volgens ...

vandaag 02:51 open_in_new
Psycholoog bekijkt of Reagan-schutter nog gevaarlijk is

Een psycholoog gaat binnenkort beoordelen of de man die in 1981 de Amerikaanse president Reagan neerschoot, onvoorwaardelijk in vrijheid kan worden gesteld.

De psycholoog moet van een federale rechter bepalen wat de huidige geestesgesteldheid van John Hinckley (63) is en of hij nog een ...

vandaag 02:51 open_in_new
Aretha Franklin op 31 augustus bijgezet in familiegraf

Aretha Franklin wordt op vrijdag 31 augustus naar haar laatste rustplaats gebracht. Nabestaanden hebben laten weten dat de Queen of Soul dan wordt bijgezet in het familiegraf op Woodlawn Cemetery in de Amerikaanse stad Detroit. Daar liggen nu al de resten van haar vader, een broer en twee ...

vandaag 00:45 open_in_new
Ouders verhogen tipgeld kofferbakmoord bij Coevorden met 50.000 euro

Het tipgeld voor het oplossen van de kofferbakmoord, vorig jaar bij Coevorden, is door de ouders van het slachtoffer verhoogd naar 65.000 euro. Het OM had in februari 15.000 euro in het vooruitzicht gesteld. De ouders van de omgebrachte Ralf Meinema leggen daar nu 50.000 euro bij, zeiden ze ...

vandaag 00:45 open_in_new
Medellín: van de moordstad van Pablo Escobar tot hightech-hub

Bij de ingang van de wijk staart de machtigste drugsbaas die de wereld ooit heeft gekend je aan. "Welkom in de wijk van Pablo Escobar" staat er in vette letters naast het gezicht van 'el patrón', de chef. Dit deel van de Colombiaanse stad werd ooit gebouwd in opdracht van de leider van het ...

vandaag 00:45 open_in_new
#18in2018: Kijk hier onze tv-serie over 18-jarigen terug

Ze werden geboren in het jaar 2000 en staan bekend als de generatie Z. Ze maakten de economische crisis mee en de aanslagen in New York (ze waren 1) en Parijs (als 16-jarige). Nieuwsuur volgde tien jongeren die aan de hand van verschillende thema's zelf een beeld schetsen van hun ...

vandaag 23:42 open_in_new
Rechter in zaak-Manafort wordt bedreigd

De rechter in de zaak tegen Paul Manafort, de oud-campagneleider van president Trump, heeft bedreigingen ontvangen. Waar die over gaan en uit welke hoek ze komen, wil hij niet zeggen.

Eerder zei hij wel dat er veel druk op hem wordt uitgeoefend om de namen van de leden van de jury bekend ...

vandaag 23:42 open_in_new
Bittere verwijten bij eerste begrafenissen slachtoffers ramp Genua

Bij de begrafenissen van de eerste slachtoffers van de ramp met de Morandi-brug in Genua waren bij nabestaanden bittere verwijten te horen. Naast verdriet was er veel woede jegens de Italiaanse autoriteiten, die verantwoordelijk worden gehouden voor het instorten van de brug, waardoor 38 mensen ...

vandaag 23:42 open_in_new
Twente en Roda niveau lager voortvarend van start

De degradatiewonden zijn gelikt, de ambities noodgedwongen bijgesteld naar 'zo snel mogelijk promoveren'. FC Twente en Roda JC hadden het liefst nooit meer in de eerste divisie gespeeld, maar konden zich vrijdagavond troosten met het feit dat het weerzien warm was.

Zowel Twente als Roda ...

gisteren 22:39 open_in_new
Willem II van de nul af, Groningen nog niet

Willem II heeft de eerste punten van het seizoen te pakken. In en tegen Groningen werd het 0-1 dankzij een bekeken schot van Daniel Crowley. Voor de Groningers betekende dat het tweede verlies na de zeperd vorige week tegen Vitesse (5-1).

FC Groningen begon enthousiast in het eigen Hitachi ...

gisteren 22:39 open_in_new
Bertens wint van Kontaveit en bereikt kwartfinales in Cincinnati

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Cincinnati. De Wateringse versloeg de Estse Anett Kontaveit in drie sets: 6-3, 2-6, 6-3.

Het duel werd donderdag gestaakt wegens regen. Bertens, de nummer zeventien van de wereldranglijst, had toen al de eerste set gewonnen ...

gisteren 21:36 open_in_new
Premier voelt zich ongemakkelijk bij Turkse weekendscholen

Premier Rutte zegt dat het Turkse plan om weekendscholen in Nederland op te zetten "een ongemakkelijk gevoel" oproept, maar dat het kabinet ze niet op voorhand kan verbieden.

Hij zegt dat Nederland de weekendscholen zal aankaarten in contacten met de Turkse overheid en goed in de gaten ...

gisteren 21:36 open_in_new
Van graffiti in de metro tot een speelkaart: Queen Aretha overal in VS herdacht

Van Los Angeles tot in New York wordt Queen of Soul Aretha Franklin herdacht. Op allerlei manieren brachten fans een eerbetoon aan de gisteren overleden zangeres. Soms heel groot, met concert en billboards, maar vaak ook heel klein.

"Het doet pijn aan mijn hart", zegt een rouwende vrouw ...

gisteren 21:36 open_in_new
Opnieuw geweld Gaza, terwijl gesprekken over akkoord verder gaan

In de Gazastrook hebben opnieuw duizenden Palestijnen gedemonstreerd aan de grens met Israël. De demonstranten gooiden met brandbommen en stenen naar Israëlische militairen, die reageerden met traangas en geweervuur.

Volgens de Palestijnse gezondheidsautoriteiten kwamen daarbij twee ...

gisteren 21:36 open_in_new
Chauffeur ontvoerd, dieven ervandoor met 5 miljoen aan elektronica

Op Schiphol is een chauffeur beroofd van zijn vrachtwagen met een erg kostbare lading. Hij vervoerde voor ruim 5 miljoen euro aan elektronische apparaten. Wat voor spullen het waren, wil de Marechaussee niet zeggen zolang het onderzoek loopt.

Nadat de chauffeur (42) dinsdagmiddag zijn ...

gisteren 20:33 open_in_new
FC Emmen #2: een ongelooflijk eredivisiedebuut

Dit seizoen speelt FC Emmen voor het eerst in de geschiedenis in de eredivisie. De NOS volgt de ontwikkelingen bij de club op de voet in de YouTube-serie FC Emmen: Hier kom ik weg. Vandaag in deel twee: op bezoek bij ADO Den Haag voor de eerste eredivisiewedstrijd ooit. Na 33 jaar ellende in de ...

gisteren 20:33 open_in_new
Waarom seksueel misbruik bijna altijd in het biechthokje blijft

Binnen een paar maanden zijn meerdere ontuchtschandalen bij de katholieke kerk bekend geworden. Zo kwam deze week aan het licht hoe 300 priesters jarenlang ruim duizend Amerikaanse kinderen konden misbruiken. Geestelijken wisten ervan af, maar niemand zei iets.

Dat komt mede door het ...

gisteren 20:33 open_in_new
Hondenvlees eten: het gebeurt veel in Indonesië, maar tegenstanders krijgen nu steun

In Indonesië is het nog heel normaal om hond te eten. Dierenorganisaties proberen daar al jaren wat aan te doen en krijgen nu onverwacht steun van de autoriteiten: het ministerie van Landbouw komt met strengere regels voor het vervoer en de behandeling van honden.

Dierenactivisten wilden ...

gisteren 20:33 open_in_new
Poepbacteriën vormen de Mona Lisa (leuk, maar kan ook best nuttig zijn)

Je herkent haar meteen: de Mona Lisa, het meesterwerk van Leonardo da Vinci. Toch is er met deze afbeelding van de Mona Lisa iets bijzonders aan de hand, want hij is gevormd door E. coli-bacteriën, oftewel de poepbacteriën die in de dikke darm zitten.

Italiaanse wetenschappers ...

gisteren 19:30 open_in_new
Aantal vermisten na instorten brug Genua teruggebracht tot 5

Het aantal vermisten na het instorten van de brug in Genua is teruggebracht tot vijf. Gisteren werd nog uitgegaan van tien tot twintig vermisten, maar de autoriteiten hebben het cijfer vandaag aangepast. De aanleiding daarvoor is niet duidelijk.

Het officiële dodental staat sinds gisteren ...

gisteren 19:30 open_in_new