Laatste Nieuws Online

NOS

Automobilist rijdt tegen hek van kantoor bondskanselier Merkel

Een automobilist is tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Merkel gereden. Het Bundeskanzleramt ligt aan de rivier de Spree, naast het Duitse parlement, de Bondsdag.

De politie van Berlijn meldt op Twitter dat de bestuurder is opgepakt.

Aan de bestuurderskant ...

vandaag 11:48 open_in_new
Sommige diabetesmedicijnen teruggeroepen vanwege kankerverwekkende stoffen

Enkele partijen diabetesmedicijnen van drie fabrikanten worden teruggeroepen omdat er kankerverwekkende stoffen in zitten. Dat heeft de Inspectie voor Gezondheid en Jeugd bekendgemaakt.

Het gaat om medicijnen voor diabetes-2-patiënten van de producenten Centrafarm, Consilient Health en ...

vandaag 11:48 open_in_new
Nieuwe oproep tot stoppen geweld tegen vrouwen

De coronapandemie heeft geleid tot meer geweld tegen vrouwen en als er niets verandert, verergert de situatie. Dat is de boodschap van de Verenigde Naties, die 25 november hebben uitgeroepen tot 'Internationale dag voor het uitbannen van geweld tegen vrouwen'.

Vandaag is ook de eerste dag ...

vandaag 11:48 open_in_new
Franse fiscus stuurt aanslag naar Amerikaanse techbedrijven

De Franse autoriteiten hebben een nieuwe stap gezet om Amerikaanse techbedrijven meer belasting te laten betalen. Onder meer Facebook en Amazon hebben een aanslag gekregen over het jaar 2020.

Frankrijk stelt dat de Amerikaanse bedrijven te weinig belasting betalen over geld dat ze in ...

vandaag 11:48 open_in_new
Rekenkamer: ministers hielden zich bij leningen niet altijd aan de regels

Het kabinet volgt bij het verstrekken van leningen en garantiestellingen in de coronacrisis niet consequent de regels, concludeert de Algemene Rekenkamer in een nieuw rapport. Het gaat om regels die bedoeld zijn om te voorkomen dat ministers te grote risico's nemen met zulke financiële ...

vandaag 11:48 open_in_new
Meghan Markle verloor tweede kindje door miskraam

Meghan Markle heeft in een ingezonden stuk in The New York Times bekendgemaakt dat ze eerder dit jaar een miskraam heeft gehad. De vrouw van de Britse prins Harry beschrijft hoe ze plots een scherpe kramp voelde, waarna ze werd opgenomen in het ziekenhuis. "Ik zag daar het hart van mijn man ...

vandaag 10:45 open_in_new
Veldslag dreigt in Ethiopië, internationale gemeenschap vreest etnisch geweld

Vandaag praat de VN-Veiligheidsraad over het conflict in de noordelijke regio Tigray in Ethiopië. De bijeenkomst komt terwijl een veldslag dreigt om de regionale hoofdstad Mekelle. Ondertussen zijn 40.000 Ethiopische vluchtelingen in buurland Sudan aangekomen.

EU-buitenlandchef Josep ...

vandaag 10:45 open_in_new
Opnieuw branden en vuurwerkoverlast in Roosendaal

In Roosendaal was het gisteravond opnieuw onrustig. Ondanks een samenscholingsverbod werd er zwaar vuurwerk afgestoken en werden brandjes gesticht.

Het was de tweede avond op rij dat er overlast was in de Roosendaalse wijk Langdonk. Brandweerlieden blusten de branden onder begeleiding van ...

vandaag 09:42 open_in_new
'Agrarische topvervuilers houden Nederland op slot'

Een zeer groot deel van de stikstofneerslag in natuurgebieden wordt veroorzaakt door een handvol agrarische bedrijven in en rond beschermde natuurgebieden. Een van de uitschieters is een kalkoenboer op de Veluwe. Die veroorzaakt meer stikstofneerslag in de natuur dan Nederlandse automobilisten ...

vandaag 09:42 open_in_new
Suriname 45 jaar onafhankelijk: 'Iedereen dacht dat Nederland het beloofde land was'

Klokslag 12.00 uur op 25 november 1975, vandaag precies 45 jaar geleden, werd Suriname onafhankelijk. Het werd groots gevierd in Paramaribo en ook in Amsterdam. Toch besloten in die periode veel Surinamers naar Nederland te emigreren.

De nu 65-jarige Guilly Koster was die dag op beide ...

vandaag 08:39 open_in_new
Wekdienst 25/11: Van Ark gehoord over toeslagenaffaire • Opheldering instorten AZ-stadion

Goedemorgen! Oud-staatssecretarissen Tamara van Ark en Menno Snel verschijnen voor de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. Ook wordt duidelijk hoe het dak van het AZ-stadion vorig jaar heeft kunnen instorten, en speelt Ajax een belangrijke wedstrijd in de Champions ...

vandaag 07:36 open_in_new
Jaar zonder gevechten deert Verhoeven niet: ‘Zoiets moois op m’n pad gekomen’

Hij heeft een jaar lang geen enkele wedstrijd gevochten, toch is er in 2020 het nodige gebeurd in het leven van kickbokser Rico Verhoeven. Hij en zijn partner Jacky Duchenne besloten na dertien jaar een punt achter hun relatie te zetten en Verhoeven had opnieuw een acteerrol te pakken. Hij was ...

vandaag 07:36 open_in_new
Oproep: help ons de algoritmes van Instagram te doorgronden

Welke Instagram-posts van politici komen vaker boven aan een timeline en welke krijgen mensen minder vaak te zien? Samen met datajournalistiek platform Pointer van de KRO-NCRV en weekblad De Groene Amsterdammer doet de NOS daar onderzoek naar. Daarbij hebben we jouw hulp nodig.

We vragen ...

vandaag 07:36 open_in_new
Waarschuwing voor valse webshops: 'Oplichters hebben nepsites al klaarstaan'

Oplichters hebben valse webwinkels klaargezet voor de sinterklaasinkopen en koopjesdag Black Friday, aanstaande vrijdag. Dat vermoedt de politie. Het aantal aangiften van online fraude blijft maar stijgen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart zijn er extra veel mensen die hun ...

vandaag 07:36 open_in_new
'Trump wil voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn gratie verlenen'

Amerikaans president Donald Trump wil zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn gratie verlenen. Hij heeft het hier met mensen in zijn omgeving over gehad, melden Amerikaanse media.

Trump noemde Flynn eerder "een onschuldige man". In maart twitterde hij al dat hij sterk ...

vandaag 06:33 open_in_new
Schotland maakt als eerste land ter wereld menstruatieproducten gratis

Het Schotse parlement heeft unaniem ingestemd met een wet die menstruatieproducten gratis maakt. Daarmee is Schotland het eerste land ter wereld dat deze stap zet. De producten zijn voortaan op openbare plaatsen als apotheken, buurthuizen en jeugdclubs verkrijgbaar.

In 2018 werden ...

vandaag 03:24 open_in_new
Vrouw valt mensen aan in Zwitsers warenhuis, mogelijk terroristisch motief

De Zwitserse autoriteiten onderzoeken een mogelijk terroristische aanslag in een warenhuis. In de zuidelijke stad Lugano werd een vrouw bij de nek gegrepen. De ander werd met een mes in de nek verwond. Een 28-jarige vrouw is aangehouden.

De Zwitserse politie zegt op Twitter dat er een ...

vandaag 01:18 open_in_new
Doelpuntenmachine Haaland schiet Van Nistelrooij uit de recordboeken

Er staat geen maat op Erling Haaland. De 20-jarige Noor was in het Champions League-treffen met Club Brugge (3-0 zege) twee keer trefzeker namens Borussia Dortmund, drie dagen nadat hij er al vier had gemaakt in de competitiewedstrijd tegen Hertha BSC.

Haaland heeft in twaalf Champions ...

vandaag 23:12 open_in_new
Kabinet: kerk is besloten dus geen mondkapjesplicht

Het kabinet is niet van plan om de mondkapjesplicht alsnog ook te laten gelden in gebedshuizen, zoals kerken, moskeeën en synagoges. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie gezegd op vragen van Tweede Kamerleden. Die spraken hun verbazing uit dat de plicht, die op 1 december ingaat, wel ...

vandaag 23:12 open_in_new
Scorende Dest breekt ban en helpt Koemans Barcelona aan volgende ronde

Een coach die onder druk staat heeft overwinningen nodig. En dus zal Ronald Koeman opgelucht halen na de 4-0 zege van zijn FC Barcelona bij Dinamo Kiev. Door de winst zijn de Catalanen na vier groepsduels al door in de Champions League.

In de competitie loopt het met een dertiende plaats ...

vandaag 23:12 open_in_new
Voetganger na ruzie in woonwijk doodgereden, automobilist opgepakt

In Wijchen is vanavond een voetganger om het leven gekomen na een aanrijding met een bestelbus. De bestuurder ging ervandoor, maar is inmiddels aangehouden.

Volgens Omroep Gelderland kregen de automobilist en de voetganger ruzie in een woonwijk. "Daarna vond de aanrijding plaats, maar wat ...

gisteren 22:09 open_in_new