Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Spieren op spanning tijdens armworsteltoernooi

De sterkste krachtpaters uit heel Europa kwamen zaterdag samen in Emmeloord. Armworstel Vereniging Urk organiseerde in Cultuurbedrijf Emmeloord de tweede editie van de 'Armed Battle'.

Zo'n tachtig sporters uit 13 landen streden om de eer. Er waren deelnemers uit onder meer Kazachstan, ...

vandaag 11:33 open_in_new
Selman haalt 8000 euro op voor vluchtelingen in Libanon

De Almeerse Aya Selman heeft ruim 8000 euro opgehaald voor haar hulpactie voor Syrische vluchtelingen in Libanon. Dat is 3000 euro meer dan ze hoopte binnen te krijgen.

De 25-jarige Almeerse, die van oorsprong uit Libanon komt, zegt dat vrienden daar vertellen dat veel vluchtelingen te ...

vandaag 08:24 open_in_new
Respect! wil nacht- en vrachtvluchten

Lelystad Airport moet in de toekomst verder worden uitgebreid met nacht- en vrachtvluchten. Ook voor grotere reguliere vluchten moet ruimte worden gemaakt. Dat zegt Respect! Flevoland, een van de 16 partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen in maart.

Volgens de partij is het ...

vandaag 08:24 open_in_new
Gewonde bij vecht- en schietpartij

In de Almeerse wijk De Hoven heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een vecht- en schietpartij plaatsgevonden bij de Middenhof. Er zouden zeker vijf schoten zijn gelost. Een gewonde is naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn.

De politie heeft ...

gisteren 21:54 open_in_new
Urk weer aan kop na zege op Berkum

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Hoofdklasse B een uitduel in Zwolle tegen Berkum met 1-2 gewonnen. Bij de rust stond de ploeg van trainer Richard Karrenbelt al met 0-2 voor. Door puntverlies van de concurrentie is SV Urk opnieuw koploper in de Hoofdklasse ...

gisteren 17:42 open_in_new
Urk boekt eenvoudige zege op Berkum

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Hoofdklasse B het uitduel in Zwolle tegen Berkum met 1-2 gewonnen. Bij de rust stond de ploeg van trainer Richard Karrenbelt al met 0-2 voor.

In de 32e minuut werd William de Boer onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Riekelt Jan Brands ...

gisteren 16:39 open_in_new
Flevo Boys met 10 man ten onder tegen CSV Apeldoorn

In de Hoofdklasse B heeft Flevo Boys zaterdagmiddag op eigen veld verloren van CSV Apeldoorn. Op sportpark Ervenbos waren de gasten uiteindelijk met 2-3 te sterk voor de formatie van trainer Kevin Waalderbos

Bij rust leidde Flevo Boys nog met 1-0 dankzij een prima goal van Johan Tiems. CSV ...

gisteren 16:39 open_in_new
SGP wil af van accent op wind en zon

De SGP verzet zich tegen de focus van het provinciebestuur op windmolens en zonne-energie. De partij wil inzetten op thoriumcentrales, een schonere vorm van kernenergie. Dat zegt SGP-lijsttrekker Sjaak Simonse in het programma Over Flevoland Gesproken.

Het stoort Simonse dat sommige ...

gisteren 15:36 open_in_new
Beuling zesde op 1000 meter

Schaatstalent Femke Beuling uit Emmeloord is zesde geworden op de 1000 meter tijdens het WK junioren. Ze reed een tijd van 1:19:89 op de ijsbaan van Baselga di Piné.

De Nederlandse Michelle de Jong was ruim 2 seconden sneller dan Beuling en won met een tijd van 1:17:68, gevolgd door ...

gisteren 15:36 open_in_new
Schietpartij na ruzie

In de Almeerse wijk De Hoven heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een schietpartij plaatsgevonden bij de Middenhof waarbij zeker vijf schoten zijn gelost. De politie is op zoek naar twee verdachten tussen 20-30 jaar. Eén van hen zou gewond zijn geraakt. 

De politie meldt dat er is ...

gisteren 23:51 open_in_new
Doorvaarthoogte nieuwe Roggebotsebrug definitief 7 meter

De nieuw te bouwen brug over de Roggebot, tussen Dronten en Kampen, krijgt definitief een doorvaarthoogte van 7 meter. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde Plan op Hoofdlijnen. Dit betekent dat de nieuwe brug niet meer omhoog hoeft voor de meeste binnenvaartschepen. Voor ...

2019-02-15 23:48 open_in_new
Vermoedelijke schietpartij na ruzie

In de Almeerse wijk De Hoven heeft vrijdagavond vermoedelijk een schietpartij plaatsgevonden. De politie doet onderzoek.

Mogelijk is er geschoten na een uit de hand gelopen ruzie. Getuigen denken minstens drie schoten gehoord te hebben. Ook zijn er mensen die kort na het incident een auto ...

2019-02-15 23:48 open_in_new
Almere City FC wint bij RKC Waalwijk

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen. In Brabant waren de Almeerders met 0-1 te sterk voor de formatie van oud trainer Fred Grim. De enige goal van de wedstrijd viel voor rust en kwam op naam van aanvoerder Tim Receveur. Het was alweer de derde zege op ...

2019-02-15 23:48 open_in_new
Live: RKC Waalwijk - Almere City FC 0-1

Vanaf 20.00 uur spelen de profs van Almere City FC de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. 

Wedstrijdverloop: 

Rust 0-1

40. Oud Almere City FC linksback Paul Quasten schiet van grote afstand snoeihard op de lat namens RKC. Wat een geluk weer.

28. Aanvoerder Tim ...

2019-02-15 21:42 open_in_new
Live: RKC Waalwijk - Almere City FC

Vanaf 20.00 uur spelen de profs van Almere City FC de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. 

...
2019-02-15 20:39 open_in_new
PvdA: Flevolanders gratis naar Floriade

Als het aan PvdA Flevoland ligt mag iedere inwoner van de provincie gratis naar de Floriade. De partij schrijft dat in het verkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen in maart.

Volgens de PvdA moet heel Flevoland van het evenement in 2022 kunnen profiteren. De partij verwacht dat ...

2019-02-15 18:33 open_in_new
Zorgen over internationale inzendingen Floriade

Het binnenhalen van buitenlandse inzendingen voor de Floriade 2022 in Almere heeft momenteel hoge prioriteit. Dat zeiden zowel wethouder Loes Ypma als de nieuwe directeur van de Floriade BV, Peter Verdaasdonk, donderdagavond op de politieke markt tijdens de bespreking van de halfjaarlijkse ...

2019-02-15 16:27 open_in_new
Brand verwoest volledige collectie bruidswinkel

De volledige collectie van bruidswinkel EMB Fashion uit Lelystad is vrijdag in vlammen opgegaan. Rond het middaguur brak er brand uit in het vrijstaande gebouw aan de Zuiveringweg op bedrijventerrein Noordersluis.

De schade is groot. Eigenaresse Evelien Vredeveldt: ''Ik moet de ...

2019-02-15 15:24 open_in_new
GGD: 45-minuten-norm is slechts papieren werkelijkheid

De 45-minuten-norm waarbinnen patiënten per ambulance in een ziekenhuis moeten zijn, is slechts een theoretisch model. Dat zegt de GGD Flevoland, die in onze provincie het ambulancevervoer uitvoert. 

Wettelijk gezien wordt de GGD alleen verplicht te voldoen aan een aanrijtijd ...

2019-02-15 14:21 open_in_new
Brand in bruidswinkel op bedrijventerrein Noordersluis

In een bruidswinkel aan de Zuiveringweg in Lelystad brak vrijdagochtend brand uit. Het ging om een vrijstaand gebouw op bedrijventerrein Noordersluis. 

Meerdere brandweerwagens werden opgeroepen om te blussen. Bij aankomst zag de brandweer dat de vlammen uit het dak van het pand ...

2019-02-15 14:21 open_in_new
Grote brand in pand op bedrijventerrein Noordersluis

In een pand aan de Zuiveringweg in Lelystad woedt een grote brand. Het gaat om een gebouw op bedrijventerrein Noordersluis.

Meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen om te blussen. 

Volgens een getuige slaan de vlammen uit het dak en is er veel rookontwikkeling. 

...
2019-02-15 13:18 open_in_new