Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Gemeente zoekt bezuinigingsideeën

De gemeente Dronten gaat de hele begroting doorlichten om te kijken op welke zaken bezuinigd kan worden. Daarbij wil het college van B en W niet alleen de gemeenteraad betrekken, maar ook de inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Het idee is dat zij kunnen aangeven 'waar nog geld te ...

vandaag 12:18 open_in_new
Flevolander aangehouden voor betrokkenheid bij crimineel netwerk

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft de afgelopen maanden bij het oprollen van een crimineel netwerk tenminste een Flevolander aangehouden. Dat meldt het AD.

In totaal zijn er zes mensen aangehouden. De andere verdachten komen uit Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Ze ...

vandaag 09:09 open_in_new
Plannen voor zonnepark bij Windpark Noordoostpolder

Er zijn plannen voor de aanleg van een zonnepark tussen de molens van het Windpark Noordoostpolder. Onder meer initiatiefnemers uit de directe omgeving zijn aan het onderzoeken of het oprichten van een zonnepark kans van slagen heeft. NOP Agrowind doet ook mee aan het onderzoek. Dit bedrijf is ...

vandaag 08:06 open_in_new
Flevolanders aangehouden voor betrokkenheid bij crimineel netwerk

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft de afgelopen maanden bij het oprollen van een crimineel netwerk een of meerdere Flevolanders aangehouden. Dat meldt het AD.

In totaal zijn er zes mensen aangehouden. De andere verdachten komen uit Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Ze ...

vandaag 07:03 open_in_new
Politie herkent nepwapens door cameratoezicht

De politie in Almere Stad is met meerdere eenheden uitgerukt omdat vier jongens met wapens door het centrum liepen. Uiteindelijk bleek het om nepwapens te gaan.

De wapens werden gezien door het cameratoezicht. Na het zien van de beelden dacht de politie al dat het niet om echte pistolen ...

gisteren 22:39 open_in_new
Konikpaarden in Spanje krijgen parasietenbehandeling

Een Spaanse dierenarts heeft na onderzoek parasieten aangetroffen in de ontlasting van twee konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die naar Spanje zijn gebracht. Het gaat om een Strongylus-parasiet. Eigenaar Eduardo Cerdá laat weten dat de gehele kudde snel een behandeling krijgt om de ...

gisteren 21:36 open_in_new
Werkstraf voor gewelddadige Zeewoldenaar

Een 21-jarige man uit Zeewolde is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur. De rechter in Lelystad vindt dat hij schuldig is aan geweld tegen zijn ouders en zijn ex-vriendin.

Met zijn moeder mag hij daarom de komende twee jaar geen contact hebben. Verder komt hij onder ...

gisteren 20:33 open_in_new
Forever Young gaat entreebewijzen terugbetalen

Ouderen die een kaartje hebben gekocht voor het afgelaste Forever Young festival in Almere, krijgen hun geld terug. Dat maakt de organisatie woensdag bekend. Het festival zou woensdag gehouden worden, maar werd vanwege onvoldoende belangstelling op het laatste moment afgelast.

De kaartjes ...

gisteren 20:33 open_in_new
Versturen van nare mails bestraft

De politierechter in Lelystad heeft een 54-jarige man uit Dronten veroordeeld tot een deels voorwaardelijke boete van 1.000 euro voor smaad. De man stuurde nare mails rond over een jeugdbeschermer van Samen Veilig Midden-Nederland, die ook raadslid is van de ChristenUnie in Harderwijk.

Die ...

gisteren 19:30 open_in_new
Boete voor nare mails over jeugdbeschermer en CU-raadslid

De politierechter in Lelystad heeft een 54-jarige man uit Dronten veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 1.000 euro voor smaad. De man stuurde nare mails rond over een jeugdbeschermer van Samen Veilig Midden-Nederland, die ook raadslid is van de ChristenUnie in Harderwijk.

Die ...

gisteren 16:21 open_in_new
Wooncoöperatie Diamondiaal failliet

Wooncoöperatie Diamondiaal in Oosterwold in Almere is failliet verklaard. De rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement dinsdag uitgesproken.

Het faillissement is aangevraagd door directeur Stefan van Uffelen van woonfonds Meerwonen. Hij zegt van Diamondiaal 245-duizend euro te ...

gisteren 14:15 open_in_new
Brand verwoest feestzalen vakantiepark Eigen Wijze

Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee feestzalen van camping en vakantiepark Eigen Wijze in Bant volledig verwoest.

De brand brak even voor middernacht uit. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand was. Volgens een woordvoerder van de brandweer ...

gisteren 12:09 open_in_new
Celstraffen tot 7,5 jaar geëist voor dood Jdesse Boerenveen

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist van zestien maanden tot 7,5 jaar voor zes mannen die betrokken waren bij de dood van Jdesse Boerenveen. Ze staan terecht voor gijzeling en ontvoering van Boerenveen in 2016. Het levenloze lichaam van de man werd op in december van dat jaar in het ...

gisteren 12:09 open_in_new
Woonproject Diamondiaal failliet

De stichting achter het voormalige woonproject Diamondiaal in Oosterwold in Almere is failliet verklaard. Dat laat de rechtbank Midden-Nederland weten. In het project werden statushouders en mensen met een te laag inkomen voor een normale woning gehuisvest.

De curator die het faillissement ...

gisteren 12:09 open_in_new
Flevolanders drinken weinig alcohol

Het aantal zware drinkers in Nederland is het laagste in Flevoland. Dat blijkt uit een onderzoek van Afkickkliniek-wijzer. De website heeft zich daarbij gebaseerd op cijfers van het CBS en RIVM.

In onze provincie is vijf procent van de volwassen inwoners een zware drinker. Daaronder val ...

gisteren 07:57 open_in_new
Golfbaan Dorhout Mees wordt 'grootste zonnepark van Nederland'

Een groot gedeelte van golfpark Dorhout Mees in Biddinghuizen wordt een zonnepark. In 2021 wordt 85,5 hectare omgezet naar zonnepanelen. Daarmee wordt het volgens Dorhout Mees het zonnepark met het grootste vermogen van Nederland.

Het grondgebied wordt verkocht aan een ...

gisteren 06:54 open_in_new
Laatste Konikpaarden naar Wit-Rusland

Staatsbosbeheer verhuist vandaag de laatste vijftig konikpaarden van de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland. De NVWA heeft de paarden gisteren gekeurd en geconstateerd dat ook deze groep verplaatst mag worden.

Eerder deze maand werden er al twee groepen van vijftig paarden verhuisd naar ...

gisteren 06:54 open_in_new
Twintig damherten Horsterwold afgeschoten

Tot nog toe zijn in het Horsterwold bij Zeewolde ruim twintig damherten afgeschoten. Dat meldt de Faunabeheereenheid, die in totaal vijftig dieren moet doden.

De populatie in het Horsterwold wordt verkleind, omdat de dieren te veel nieuw aangeplant bos opeten en omdat er geregeld ...

gisteren 23:33 open_in_new
Veel reacties op overlijden "inspirerende" Laura Maaskant

Op social media verschijnen veel reacties op het overlijden van schrijfster Laura Maaskant. De Emmeloordse overleed afgelopen donderdag op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"Wat een klote ziekte is het toch. Ze heeft zo intens geleefd, inspirerend en wijs. Dank dat je er was ...

gisteren 23:33 open_in_new
Gratis treintje op Pieperfestival

Aankomende editie van het Pieperfestival gaat er een treintje rijden tussen de verschillende locaties. Die moet ervoor zorgen dat het Pieperfestival aantrekkelijker wordt, zo laat de organisatie weten.

Dit jaar wordt het festival niet in het centrum op De Deel georganiseerd wegens een ...

2019-08-20 21:24 open_in_new
Al twintig damherten Horsterwold afgeschoten

Tot nog toe zijn in het Horsterwold bij Zeewolde ruim twintig damherten afgeschoten. Dat meldt de Faunabeheereenheid, die in totaal vijftig dieren moet doden.

De populatie in het Horsterwold wordt verkleind, omdat de dieren te veel nieuw aangeplant bos opeten en omdat er geregeld ...

2019-08-20 20:21 open_in_new