Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Woensdag uitspraak RvS over buitendijkse haven

De Raad van State doet woensdag uitspraak in de zaak rondom de buitendijkse haven bij Urk. De IJsselmeervereniging verzet zich tegen de komst van de haven en is daarom tegen het inpassingsplan in beroep gegaan bij de Raad van State.

Dit plan biedt de mogelijkheid om gebouwen van 30 meter ...

vandaag 21:00 open_in_new
Nieuwe beelden vuurwerkbom in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de ontploffing van een vuurwerkbom in een woning op Urk. Er worden nieuwe camerabeelden getoond.

Naar aanleiding van de vorige uitzending zijn bij de politie tientallen tips binnengekomen. Op basis van die ...

vandaag 21:00 open_in_new
Onderzoek fataal ongeval Larserdreef loopt nog

Het onderzoek naar het dodelijke ongeval in Lelystad van eind november loopt nog. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Twee auto's botsten 29 november op elkaar op het kruispunt van de Larserdreef met de Delfland. Daarbij kwamen een man van 67 en zijn 4-jarige kleinzoon om het leven. De ...

vandaag 19:57 open_in_new
'10 tot 20 procent autonome groei op Lelystad Airport'

Als Lelystad Airport daadwerkelijk opengaat voor vakantievluchten dan is waarschijnlijk 10 tot 20 procent van die vluchten niet afkomstig vanaf Schiphol. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie dat maandag is vrijgegeven.

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft ...

vandaag 17:51 open_in_new
Buitenplaats Horsterwold wil in gesprek met gemeente

De eigenaren van vakantiehuizen op Buitenplaats Zeewolde willen met het gemeentebestuur en gemeenteraad van Zeewolde in gesprek over de toekomst van hun park aan de Bosruiterweg. Ze sturen hiervoor deze week een uitnodiging aan de gemeente.

De vereniging van eigenaren wil uit de jarenlange ...

vandaag 17:51 open_in_new
Manege gaat weer open, geen rhinovirus meer

Manege Lelystad gaat dinsdag weer open. Er zijn geen paarden meer besmet met het rhinovirus. Alle 86 paarden zijn zondagavond getest. De manege ging half oktober dicht. Vijf paarden zijn aan de ziekte overleden.

De uitbraak van het virus zorgde voor een grote schadepost. Lessen konden ...

vandaag 16:48 open_in_new
Inwoners Marknesse aangehouden na vechtpartij Laren

De politie heeft drie inwoners uit Marknesse aangehouden, omdat ze worden verdacht van een zware mishandeling in Laren. Ze waren zondagavond betrokken bij een grote vechtpartij op het terras van café Het Bonte Paard.

Toen de agenten wilden ingrijpen keerden enkele verdachten zich tegen ...

vandaag 15:45 open_in_new
Drie verdachten met wapens aangehouden in centrum

De politie heeft zondag drie verdachten aangehouden in het centrum van Almere Stad voor verboden wapenbezit. De verdachten liepen donker gekleed in het centrum en hadden meerdere messen en een boksbeugel bij zich.

Bij De Corridor werden de drie opgepakt door de politie. De agenten werden ...

vandaag 15:45 open_in_new
Kopers appartement van hot naar her door failliete aannemer

‘Betaalbaar wonen in een nagelnieuw appartement. Met zonnig, ruim balkon.’ Dat was het vooruitzicht van de toekomstige Almeerders Jenny en Ronald van der Sluis, maar in plaats daarvan leven ze nu als nomaden: na een paar maanden in de caravan wonen ze nu tijdelijk in een vakantiehuisje op de ...

vandaag 14:42 open_in_new
Echnaton zamelt producten in voor VoedselLoket

Op middelbare school het Echnaton in Almere is maandag een inzamelpunt geopend voor het VoedselLoket Almere. Met de kerstdagen voor de deur is het loket op zoek naar extra producten om hun schappen mee te vullen.

Het Echnaton koppelt de inzameling aan een actie van Echnaton FM, de ...

vandaag 13:39 open_in_new
Tussenring weer open na aanrijding

Bij een ernstige aanrijding op de Tussenring in Almere zijn volgens de politie twee gewonden gevallen. Zeker twee auto's zijn maandagochtend rond 9:00 uur op elkaar gereden.

De hulpdiensten waren maandagochtend massaal ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

De ...

vandaag 12:36 open_in_new
Organisator Bevrijdingsfestival enthousiast over locatie Lumièrepark

De mogelijke verhuizing van het Bevrijdingsfestival van de Esplanade naar het Lumièrepark in de Almeerse Filmwijk maakt Barry Bouquet enthousiast. "Het is een hele mooie plek met veel gras en bomen", vertelt de organisator van het evenement.

Doordat de Esplanade verbouwd wordt, kan het ...

vandaag 10:30 open_in_new
Tussenring afgesloten na aanrijding

Bij een ernstige aanrijding op de Tussenring in Almere zijn volgens de politie twee gewonden gevallen. Zeker twee auto's zijn op elkaar gereden.

De hulpdiensten zijn ter plaatse. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen.

De Tussenring is vanaf afslag De Vaarten tot de Hogering ...

vandaag 10:30 open_in_new
Tractor geschaard op Hannie Schaftweg

Een geschaarde tractor met een aanhanger vol uien heeft maandagmorgen voor vertraging gezorgd op de Hannie Schaftweg in Emmeloord.

Het gevaarte bleef op de rotonde bij de Pilotenweg haken, waardoor de tractor een draai van 180 graden maakte. Het linker achterwiel draaide zich daarbij diep ...

vandaag 09:27 open_in_new
Capaciteit hoogspanningslijnen omhoog vanwege duurzame energie

Netbeheerder Tennet is in het noorden van Flevoland kilometers hoogspanningslijnen aan het vervangen, zodat er meer stroom doorheen kan. Dat is nodig omdat er meer duurzame energie wordt opgewekt met windmolens en zonnepanelen.

Deze energie is minder gelijkmatig dan die van ...

vandaag 07:21 open_in_new
Meer stroom door hoogspanningslijnen vanwege duurzame energie

Netbeheerder Tennet is op dit moment in het noorden van Flevoland de hoogspanningslijnen aan het vervangen. Kilometers kabels worden verwisseld, zodat er meer stroom doorheen kan. Dat is nodig, omdat er meer duurzame energie wordt opgewekt.

Deze energie wordt opgewekt door zonnepanelen en ...

vandaag 06:18 open_in_new
KFC wil duidelijkheid over stroomstoring

Fastfoodrestaurant KFC in Lelystad wil opheldering over de verschillende stroomstoringen van dit jaar. Johan Tijink van het restaurant vermoedt dat er technisch iets niet in orde is, waardoor de storingen zich blijven voordoen. Tijink heeft daarom contact opgenomen met het hoofdkantoor van KFC, ...

vandaag 06:18 open_in_new
Stroomstoringen voorbij

Lelystad heeft zondagmiddag en -avond te maken gehad met meerdere stroomstoringen. Volgens netbeheerder Liander hadden in eerste instantie postcodes 8218 en 8226 er mee te maken. Hieronder vallen bedrijven op het Larserplein en aan de Larserpoortweg. Onder meer de McDonald's en de KFC kwamen ...

gisteren 20:51 open_in_new
Zonnebloemschool start WAT!-huis om jeugd aan baan te helpen

De Zonnebloemschool voor speciaal onderwijs in Emmeloord is een nieuw project gestart. Het heet WAT! en dat staat voor Werken aan Toekomst! Het is een huis in het centrum van Emmeloord van waaruit het de bedoeling is dat leerlingen makkelijker en sneller aan een baan komen. Dat gebeurt volgens ...

gisteren 19:48 open_in_new
Meerdere stroomstoringen, ook in stadscentrum

Op dit moment zijn er meerdere stroomstoringen aan de gang in Lelystad Volgens netbeheerder Liander hadden in eerste instantie postcodes 8218 en 8226 er mee te maken. Hieronder vallen bedrijven op het Larserplein en aan de Larserpoortweg. Onder meer de McDonald's en de KFC zijn door de storing ...

gisteren 19:48 open_in_new
Stroomstoring op gedeelte industrieterrein

Op dit moment is er een stroomstoring in een gedeelte van Lelystad. Volgens netbeheerder Liander hebben postcodes 8218 en 8226 er mee te maken. Hieronder vallen bedrijven op het Larserplein en aan de Larserpoortweg.

Onder meer de McDonalds en de KFC zijn door de storing in de problemen ...

gisteren 17:42 open_in_new