Laatste Nieuws Online

Omroep Flevoland

Maatregelen voor veiligheid op kunstwerk

De Gemeente Dronten gaat toch maatregelen nemen voor de veiligheid van bezoekers van Riff, PD#18245. Bezoekers van het kunstwerk kunnen met een trap het 12 meter hoge kunstwerk beklimmen. Dat riep bij veel mensen vragen op over de veiligheid. Er is namelijk geen hek bovenop het kunstwerk. ...

vandaag 11:12 open_in_new
Flevoland koploper met wanbetalers in de zorg

Flevoland had in 2018 de meeste wanbetalers in de zorg. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gemiddeld liep 2,2% van de Flevolanders minimaal een half jaar achter met het betalen van hun zorgverzekering.

Binnen de provincie ging Lelystad aan kop. Ruim 3,1% van de inwoners had nog van meer ...

vandaag 09:06 open_in_new
Meningen verdeeld over aanpak bezuinigingen

De Almeerse politieke partijen verschillen sterk van mening over de manier waarop het college van burgemeester en wethouders wil bezuinigen. Vanaf volgend jaar moet Almere elk jaar 8,3 miljoen euro bezuinigen, maar de gemeente kan dat niet met ingang van 1 januari direct doorvoeren. Burgemeester ...

vandaag 07:00 open_in_new
E.coli, uitkijkpunten en tevredenheid: uitkomsten wateronderzoek

Wat is de stand van de waterkwaliteit van Almere? Die vraag hebben onderzoekers en vrijwilligers afgelopen maanden onderzocht. Woensdagavond presenteerden ze de voorlopige uitkomsten in de Kunstlinie Almere Flevoland in Almere.

In totaal zijn er op dit moment rond de 800 metingen gedaan ...

vandaag 00:42 open_in_new
Geen nieuwe vergunningen Floriade door stikstofproblematiek

Alle vergunningaanvragen voor de Floriade zijn stil komen te liggen. Dat blijkt uit navraag bij de gemeente Almere. Het gaat om zowel het evenement als de woonwijk die gebouwd gaat worden. Volgens de gemeente is niet in te schatten wanneer er meer duidelijkheid is over de vergunningen.

De ...

vandaag 23:39 open_in_new
Van Maanen kijkt tevreden terug op protest

Jeroen van Maanen uit Zeewolde kijkt positief terug op het tweede boerenprotest. De melkveehouder uit Zeewolde is de woordvoerder van Farmers Defence Force. Die partij organiseerde de actie van woensdag. Volgens Van Maanen is de protestactie 'grandioos' verlopen.

De meeste boeren hebben ...

vandaag 23:39 open_in_new
Meer aandacht voor vrijwillige vuurwerkvrije zones

De gemeente Almere neemt maatregelen om vrijwillige vuurwerkvrije zones te verbeteren. Afgelopen jaarwisseling is een proef gedaan met zulke zones en die is volgens het college niet succesvol verlopen. Het project was niet bekend genoeg, waardoor er niet genoeg draagvlak in de wijken was. Toch ...

gisteren 22:36 open_in_new
A6 Almere richting Lelystad weer open na ongeluk

De A6 van Almere naar Lelystad is woensdagavond enige tijd afgesloten geweest. Iets voor 20:00 uur gebeurde vlak na parkeerplaats Lepelaar een ongeluk. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot een uur.

Om hoe veel auto's het gaat en of er ...

gisteren 22:36 open_in_new
A6 Almere richting Lelystad afgesloten door ongeluk

De A6 van Almere naar Lelystad is afgesloten. Dat meldt de ANWB. Iets voor 20:00 uur gebeurde vlak na parkeerplaats Lepelaar een ongeluk. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot een uur.

Om hoe veel auto's het gaat en of er gewonden zijn ...

gisteren 21:33 open_in_new
Teler geeft sperziebonen die niet geoogst kunnen worden weg aan plukkers

Door de hevige regen van de afgelopen weken kunnen de biologische sperziebonen van teler De Olde uit Emmeloord niet machinaal geoogst worden. Het land is te nat, waardoor de machines niet het land op kunnen. De biologische fabrieken die ze normaal verwerken zijn gesloten of overgestapt op ...

gisteren 21:33 open_in_new
Geen digitale reclameborden langs de weg

De gemeente Almere is niet van plan digitale reclameborden met bewegende beelden te plaatsen langs wegen. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen, ingediend door het CDA.

De partij maakte zich zorgen over de verkeersveiligheid, automobilisten zouden afgeleid kunnen worden door de ...

gisteren 20:30 open_in_new
Werkstraf voor bezit illegaal vuurwerk

Een 27-jarige man uit Urk is woensdag door de politierechter veroordeeld tot 240 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Een jaar geleden vond de politie in een loods van de man honderden kilo's gevaarlijk illegaal vuurwerk, waaronder mortierbommen en cobra's.

De verdachte zegt dat ...

gisteren 19:27 open_in_new
Raad blij met uitgebreide ervaring waarnemend burgemeester

Partijen in de gemeenteraad van Noordoostpolder zijn blij met de ruime bestuurlijke ervaring van waarnemend burgemeester Jan Westmaas. De dinsdag door de commissaris van de Koning aangestelde Westmaas was elf jaar burgemeester van Meppel. Daarvoor was hij wethouder in Dronten. De politiek denkt ...

gisteren 18:24 open_in_new
Boeren verlaten Den Haag na protest

De eerste boeren verlaten Den Haag na een demonstratie tegen het stikstofbeleid. De demonstratie verliep woensdagmiddag een tijd onrustig toen boeren in de buurt van het Malieveld tramlijnen blokkeerden en vuurwerk afstaken.

De meeste Flevolandse boeren stonden toen nog in de file op weg ...

gisteren 17:21 open_in_new
Boeren in Den Haag aangekomen voor protest

Flevolandse boeren zijn na een lange rit op de tractor aangekomen in Den Haag. Ze demonstreren daar tegen het stikstofbeleid. Tussen Bilthoven en Den Haag hebben ze veel oponthoud gehad door files.

Honderden boeren die al in de omgeving van het Malieveld waren hebben inmiddels het ...

gisteren 15:15 open_in_new
Boerenprotest: tramlijnen geblokkeerd en vuurwerk afgestoken

Honderden boeren hebben het demonstratieterrein in Den Haag verlaten. Ze blokkeren de tramlijnen en hebben vuurwerk afgestoken. Flevolandse boeren kunnen Den Haag nog altijd niet in vanwege files en blokkades.

De boeren waren woensdagochtend in De Bilt om te demonstreren bij het RIVM. Dat ...

gisteren 14:12 open_in_new
Boerenprotest: Flevolandse boeren naar Den Haag

De Flevolandse boeren zijn van Bilthoven onderweg richting Den Haag. Ze waren in De Bilt om te demonstreren bij het RIVM. Dat protest wordt in Den Haag voortgezet. Er doen er zo'n 200 boeren uit de provincie mee. Maar op dit moment staan ze nog in de file.

Boeren voeren deze week op ...

gisteren 13:09 open_in_new
Boerenprotest: Flevolandse boeren vertrekken naar Den Haag

De Flevolandse boeren vertrekken van Bilthoven richting Den Haag. Ze waren in De Bilt om te demonstreren bij het RIVM. Dat protest wordt in Den Haag voortgezet. Er doen er zo'n 200 boeren uit de provincie mee.

Boeren voeren deze week op initiatief van Farmers Defence Force weer actie ...

gisteren 11:03 open_in_new
Boerenprotest: Flevolandse boeren aangekomen in Bilthoven

De Flevolandse boeren zijn bij Bilthoven aangekomen. Ze willen bij het RIVM praten over de manier waarop stikstofuitstoot gemeten wordt. Er doen er zo'n 200 boeren uit de provincie mee. In totaal zijn er ongeveer 3000 boeren in Bilthoven aangekomen.

Boeren voeren deze week op initiatief ...

gisteren 10:00 open_in_new
Boerenprotest: Flevolandse boeren aangekomen in De Bilt

De eerste Flevolandse boeren zijn in De Bilt aangekomen. Ze willen bij het RIVM in discussie gaan over de manier waarop stikstofuitstoot gemeten wordt. Ook bij Den Haag wordt vandaag geprotesteerd. In totaal doen bijna 200 Flevolandse boeren mee aan het landelijke protest.

Boeren voeren ...

gisteren 08:57 open_in_new
Boerenprotest: eerste Flevolandse boeren aangekomen in De Bilt

De eerste Flevolandse boeren zijn in De Bilt aangekomen. Ze willen bij het RIVM in discussie gaan over de manier waarop stikstofuitstoot gemeten wordt. Ook bij Den Haag wordt vandaag geprotesteerd. In totaal doen bijna 200 Flevolandse boeren mee aan het landelijke protest.

Boeren voeren ...

gisteren 07:54 open_in_new