Laatste Nieuws Breda

Headlines
Fotoboek van Reinout van den Berg verkozen tot één van de tien mooiste van 2020
BREDA - Het boek Eboundja van Reinout van den Bergh is verkozen tot één van de tien mooiste fotoboeken van Nederland van 2020.  De curator van BredaPhoto bezocht voor dit boek het gelijknamige dorp. Hij is vanaf 2011 ieder jaar zo’n zes weken het vissersdorpje geweest. Als vanzelfsprekend is hij enorm blij met deze uitslag.
gisteren 19:42
Van Hooijdonk vanavond afwezig bij NAC door ongeluk met douchedeur
BREDA - NAC-spits Sydney van Hooijdonk zal de wedstrijd van vanavond tegen TOP Oss aan zich voorbij moeten laten gaan. De jeugdige aanvaller blesseerde zich vanmiddag na een onhandige worsteling met de deur van zijn douche. Hij liep hierbij meerdere snijwonden op.
gisteren 17:36
Nieuw oversteek-silhouet in Breda: ‘Witte auto’ waarschuwt voetgangers
BREDA - De gemeente Breda breidt de typisch Bredase familie van witte verkeerssilhouetten uit met een witte auto. Het nieuwe silhouet attendeert voetgangers extra op  de voorrangssituatie. Deze week plaatste de gemeente de autosilhouetten bij het kruispunt Heerbaan/Kapelstraat en de Julianalaan.  
gisteren 16:33
Anneke Kempen (86) ruimt al vijf jaar afval op in de buurt: ‘Soms ligt het de volgende dag alweer vol’
BREDA - Zwerfafval is een doorn in het oog van veel mensen, zo ook voor Anneke Kempen (86). Zij ruimt al ruim vijf jaar vuilnis op in de buurt van haar huis in de Haagse Beemden. Minimaal één keer per week gaat ze met een afvalzak naar buiten en deze is vol bij binnenkomst.
gisteren 15:30
Miljoenen voor ProRail: ‘In Breda moeten 4000 extra fietsparkeerplekken komen’
BREDA - ProRail breidt het aantal fietsparkeerplekken bij Nederlandse stations de komende jaren flink uit. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft hiervoor tientallen miljoenen aan ProRail beschikbaar gesteld. Eén van die stations is station Breda, waar uiteindelijk 4000 extra plekken moeten komen.
gisteren 12:21
Nieuwe drempels moeten voor veiligheid zorgen bij fietsbrug Bavel
BAVEL - Het was voor veel mensen uit Bavel al langer een doorn in het oog: de kruising van de Schoutenlaan en de Molenakker. Die is sinds de aanleg van de fietsbrug naar Nieuw Wolfslaar erg druk geworden, wat voor een gevaarlijke verkeerssituatie zorgt. Sinds deze week zijn er daarom werkzaamheden aan het kruispunt.
gisteren 11:18
Vandalen vernielen chemisch toilet en zetten kledingcontainer in brand in de Hoge Vucht
BREDA - Er waren donderdagavond wederom ongeregeldheden in de Hoge Vucht. Vandalen hadden het gemunt op een kledingcontainer en een chemisch toilet. Er is niemand aangehouden.
gisteren 08:09
Lancering van Bredaas Heldenmagazine: Mensen motiveren om vrijwilliger te worden
BREDA - Burgemeester Paul Depla lanceert morgen om 18.30 uur het Bredaas Heldenmagazine. Het magazine is bedoelt om mensen te motiveren om vrijwilliger te worden.
2020-11-26 20:33
Bredase winkelpuien vol met aanbiedingen: Black Friday verspreid om drukte te voorkomen
BREDA - Overgewaaid uit Amerika, maar ook in Breda inmiddels iets waar mensen naar uitkijken: Black Friday. Morgen is het zo ver. Veel winkels delen op die dag fikse kortingen uit. Met de feestdagen in het vooruitzicht voor velen de kans om hun slag te slaan. Maar door het coronavirus hebben veel Bredase winkeliers ervoor gekozen om de actie over meerdere dagen uit te spreiden. Zo proberen zij grote drukte tegen te gaan.
2020-11-26 19:30
VVD Breda uit zorgen over vandalisme in Hoge Vucht: ‘Hoe moet dit tijdens oud en nieuw?’
BREDA - De brandweer had vannacht de handen vol aan het blussen van kliko’s in Hoge Vucht. Ook werd een bushokje vernield door vandalen. Het is al het zoveelste incident in Breda waarbij brand wordt gesticht of waar vuurwerk bij betrokken is. VVD Breda maakt zich zorgen over het aantal toenemende incidenten en stelt vragen aan het college.
2020-11-26 17:24
Brandweer rukt uit voor mogelijke brand, toegesnelde politie rijdt paal uit de grond
BREDA - De brandweer is vanmiddag uitgerukt naar de Vijfhagen voor een mogelijke brand. Uiteindelijk bleek het niet om een brand te gaan, maar om rookuitstoot van een kachelsysteem in het flatgebouw. Een toegesnelde politie reed ter plaatse een paal uit de grond.
2020-11-26 15:18
Assistent-trainers NAC niet mee naar TOP Oss: mogelijk besmet met corona
BREDA - Assistent-trainers van NAC, Edwin de Graaf en Hans Visser zullen morgen niet meereizen naar Oss. Uit een bron- en contactonderzoek is gebleken dat het tweetal mogelijk in aanraking is geweest met personen die met het coronavirus besmet zijn. Dat meldt NAC op de website. 
2020-11-26 14:15
Persoon gewond geraakt bij bouwproject bij de Klokkenberg
BREDA - Bij een bouwproject bij de klokkenberg in Breda is donderdagochtend een persoon gewond geraakt. Vermoedelijk gaat het om een bedrijfsongeval. Drie ambulances en meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse. 
2020-11-26 13:12
122 Bredase gezinnen werden slachtoffer van toeslagenaffaire: ‘Gun hen een fijne kerst’
BREDA - 122 Bredase gezinnen zijn de afgelopen jaren het slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire. Zij werden onterecht bestempeld als fraudeurs, waardoor hun kindertoeslag werd stopgezet. 
2020-11-26 12:09
Brandweer heeft handen vol aan reeks brandjes in Hoge Vucht
BREDA - De brandweer heeft het afgelopen nacht behoorlijk druk gehad met het blussen van een reeks aan brandjes in Hoge Vucht. Ook werd er een bushokje vernield.
2020-11-26 10:03
Dagelijks Nieuws
Dit moet je weten voor je begint met beleggen
Breda - Nu steeds meer banken negatieve rente in rekening brengen, zijn veel mensen op zoek naar alternatieven. Net daarom wordt beleggen in financiële producten als aandelen, CFD’s of cryptocurrency steeds populairder. Denk je erover na om je eerste stappen te zetten in de beleggingswereld? In dit artikel word je geholpen en wordt je alles vertelt over wat je moet weten voordat je van start gaat.
gisteren 17:36
Vierduizend mondkapjes voor de Bredase voedselbank: ‘Bezuinigen op je gezondheid mag niet nodig zijn’
BREDA -  Wethouder armoedebestrijding Boaz Adank heeft vandaag de eerste lading van in totaal 4000 mondkapjes naar de Voedselbank aan de Koele Mei in Breda gebracht. De mondkapjes zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt door de medewerkers van ONS label. De mondkapjes zullen de komende dagen per twee verstrekt worden aan de minima die een beroep doen op de Voedselbank in Breda.
gisteren 16:33
Black Friday bij Auto Indumij: De allerbeste private lease acties vanaf 219 euro
(advertorial) - Tijdens het Black Friday weekend zet Auto Indumij hun nieuwste Renault modellen extra in de spotlights! Kies voor de sportieve Twingo, de zuinige Clio Bi-Fuel of de nieuwe Captur en je profiteert nu van supervoordelige Private Lease Deals vanaf slechts 219 euro per maand.
gisteren 12:21
Kleurrijke sokken voor het personeel van Amphia dankzij Helden van Breda
BREDA - De organisatie Heldopsokken schonk vandaag 88 paar ‘flitsende’ sokken aan het personeel van het Amphia. Team ‘Helden van Breda’ overhandigde ze namens hen aan Adrienne Mol, de teamleider van de corona-afdeling. Dankzij een bijzonder samenwerking van het Haarlemse Heldopsokken en Helden van Breda komen de sokken nu bij het Amphia terecht. 
gisteren 10:15
Dit moet je weten voor je begint met beleggen
(Advertorial) - Nu steeds meer banken negatieve rente in rekening brengen, zijn veel mensen op zoek naar alternatieven. Net daarom wordt beleggen in financiële producten als aandelen, CFD’s of cryptocurrency steeds populairder. Denk je erover na om je eerste stappen te zetten in de beleggingswereld? In dit artikel word je geholpen en wordt je alles vertelt over wat je moet weten voordat je van start gaat.
2020-11-26 12:09
Koning Willem-Alexander bezoekt corona-verpleegafdeling bij Amphia Langendijk
BREDA - Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan een verpleegafdeling voor coronapatiënten in Breda en aan het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) in Tilburg.
2020-11-25 19:21
Kleurrijke sokken voor het personnel van Amphia dankzij Helden van Breda
BREDA - De organisatie Heldopsokken schonk vandaag 88 paar ‘flitsende’ sokken aan het personeel van het Amphia. Team ‘Helden van Breda’ overhandigde ze namens hen aan Adrienne Mol, de teamleider van de corona-afdeling. Dankzij een bijzonder samenwerking van het Haarlemse Heldopsokken en Helden van Breda komen de sokken nu bij het Amphia terecht. 
2020-11-25 15:09
Koffiemax levert de lekkerste koffie: ‘Altijd een schepje erbovenop’
(Advertorial)  – Als dienstverlenend bedrijf heeft Koffiemax BV in haar 12-jarig bestaan een grote klantenkring opgebouwd. Veel MKB-ondernemers en een aantal grote winkelketens kozen Koffiemax als dè leverancier van dranken als koffie, thee en daarbij behorende apparaten.  Omdat het aan het ‘Minervum’ uit zijn jasje groeide, verhuist Koffiemax binnenkort naar een in eigen beheer gebouwd pand op het bedrijventerrein ‘Rithmeesterpark’. “Hier kunnen wij nog beter onze klanten van dienst zijn,” zegt eigenaar Dennis Mulder bij het betreden van het nieuwe energiezuinige pand. 
2020-11-25 12:00
Laatste nieuws uit Breda
gisteren 21:48 Franks Filmtip: ‘Deze film is van een bijzonder kaliber’
gisteren 19:42 Fotoboek van Reinout van den Berg verkozen tot één van de tien mooiste van 2020
gisteren 17:36 Dit moet je weten voor je begint met beleggen
gisteren 17:36 Van Hooijdonk vanavond afwezig bij NAC door ongeluk met douchedeur
gisteren 16:33 Vierduizend mondkapjes voor de Bredase voedselbank: ‘Bezuinigen op je gezondheid mag niet nodig zijn’
gisteren 16:33 Nieuw oversteek-silhouet in Breda: ‘Witte auto’ waarschuwt voetgangers
gisteren 15:30 Anneke Kempen (86) ruimt al vijf jaar afval op in de buurt: ‘Soms ligt het de volgende dag alweer vol’
gisteren 12:21 Black Friday bij Auto Indumij: De allerbeste private lease acties vanaf 219 euro
gisteren 12:21 Miljoenen voor ProRail: ‘In Breda moeten 4000 extra fietsparkeerplekken komen’
gisteren 11:18 Nieuwe drempels moeten voor veiligheid zorgen bij fietsbrug Bavel
gisteren 10:15 Kleurrijke sokken voor het personeel van Amphia dankzij Helden van Breda
gisteren 08:09 Vandalen vernielen chemisch toilet en zetten kledingcontainer in brand in de Hoge Vucht
2020-11-26 20:33 Lancering van Bredaas Heldenmagazine: Mensen motiveren om vrijwilliger te worden
2020-11-26 19:30 Bredase winkelpuien vol met aanbiedingen: Black Friday verspreid om drukte te voorkomen
2020-11-26 17:24 VVD Breda uit zorgen over vandalisme in Hoge Vucht: ‘Hoe moet dit tijdens oud en nieuw?’
2020-11-26 15:18 Brandweer rukt uit voor mogelijke brand, toegesnelde politie rijdt paal uit de grond
2020-11-26 14:15 Assistent-trainers NAC niet mee naar TOP Oss: mogelijk besmet met corona
2020-11-26 13:12 Persoon gewond geraakt bij bouwproject bij de Klokkenberg
2020-11-26 12:09 Dit moet je weten voor je begint met beleggen
2020-11-26 12:09 122 Bredase gezinnen werden slachtoffer van toeslagenaffaire: ‘Gun hen een fijne kerst’
2020-11-26 10:03 Brandweer heeft handen vol aan reeks brandjes in Hoge Vucht
2020-11-26 09:00 Ook dit jaar gewoon een pakketactie van Valerie: ‘Creatief moeten zijn’
2020-11-25 21:27 Bredase Fightclub wint prestigieuze prijs ‘Beste bureau van Nederland’
2020-11-25 20:24 Bredanaar (18) aangehouden voor betrokkenheid bij ernstige vuurwerkoverlast in Roosendaal
2020-11-25 19:21 Koning Willem-Alexander bezoekt corona-verpleegafdeling bij Amphia Langendijk
2020-11-25 19:21 Grote Kerk kleurt oranje voor ‘Orange the World’
2020-11-25 17:15 Zestal verstekelingen aangetroffen in vrachtwagen bij Hazeldonk
2020-11-25 15:09 Kleurrijke sokken voor het personnel van Amphia dankzij Helden van Breda
2020-11-25 15:09 Stolwerk Sloopwerken B.V. na ruim 6 decennia failliet
2020-11-25 13:03 Bredanaar verkoopt vuurwerk vanuit busje in Heusdenhout: 480 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen
2020-11-25 12:00 Koffiemax levert de lekkerste koffie: ‘Altijd een schepje erbovenop’
2020-11-25 10:57 Kleurrijke expositie vervangt tijdelijk de terrassen bij ‘t Sas
2020-11-25 09:54 Elektrische fiets vat vlam in garagebox aan Sabastraat
2020-11-24 22:21 Tweede termijn voor Depla als burgemeester van Breda: ‘Ik ben heel blij met dit besluit’
2020-11-24 20:15 Winnaar van bijna 12.000 euro gezocht: Wie kocht het winnende lot in Princenhage?
2020-11-24 17:06 Bredase William van Olst wint titel ‘Beveiliger van het Jaar’
2020-11-24 16:03 Peter van der Velden neemt afscheid als voorzitter van Vrienden van Amphia
2020-11-24 12:54 Meisje (12) vermist in Breda-Noord, ze vertrok te voet
2020-11-24 12:54 Persoon gewond op station Breda: Ambulance, politie en traumahelikopter aanwezig
2020-11-24 11:51 Man gewond op station Breda: Ambulance, politie en traumahelikopter aanwezig
2020-11-24 10:48 Rode Kruis verhuist naar nieuw onderkomen: ‘Meer ruimte en meer mogelijkheden’
2020-11-24 09:45 Vrienden van Amphia steunt het personeel en de patiënten met lichtjesactie
2020-11-23 22:12 Stichting samen voor NAC komt met 3D puzzel van het Rat Verlegh stadion
2020-11-23 20:06 Bredase Arian is plussize model: ‘Ik wil jonge meiden laten zien dat wat voller zijn ook goed is’
2020-11-23 16:57 Breda krijgt eigen cadeaukaart: ‘Zo helpen we de lokale middenstand’
2020-11-23 14:51 Opnieuw twee autobranden in Breda-Oost
2020-11-23 13:48 Jan Kluytmans schuift niet meer aan bij talkshows: ‘Wil de polarisatie en verwarring niet vergroten’
2020-11-23 11:42 Nieuwe campagne om ondernemers te steunen: ‘Haal het beste uit Breda’
2020-11-23 10:39 VdBuijsInstall is dé West-Brabantse totaalinstallateur: ‘Wij bieden klanten de beste service’
2020-11-23 10:39 De Baas van Breda komt met wintereditie: ‘Een quiz die werkt als adventskalender’
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 05:12 Belgische winkels vanaf 1 december weer open en één knuffelcontact met Kerst
vandaag 05:12 Diverse broodproducten Jumbo uit de schappen vanwege stukjes plastic
vandaag 05:12 'Engelse ziekenhuizen krijgen coronavaccin van Pfizer vanaf 7 december'
vandaag 04:54 'Aantal fraudemeldingen Belastingdienst spectaculair gestegen'
vandaag 04:09 'Politie maakt eind aan coronafeest in Den Haag'
vandaag 04:03 Oproer in politiek Jeugdland: opera buffa bij Forum, banden bij GroenLinks
vandaag 04:03 Schrijver Martijn Knol is geen pleaser, toch lees je door
vandaag 04:03 De Amerikaanse obsessie met ‘ras’
vandaag 04:03 De grimmige toekomst van het milieu
vandaag 04:03 Wij waren zelf de wegbereiders van Baudet
vandaag 04:03 ‘We hebben de hele crisis moeten improviseren’
vandaag 04:03 Hoe Nederland met ondeugdelijke informatie de strijd met IS aanging
vandaag 03:06 Plan fiscus: elke vordering vanaf 3.000 euro al het label Opzet/Grove Schuld
vandaag 03:06 RIVM: Lager opgeleiden voelen coronacrisis het ergst, ook na de pandemie
vandaag 03:06 Preventief fouilleren en brieven aan ouders in strijd tegen vuurwerkoverlast
vandaag 03:06 VN maant tot kalmte na moord op Iraanse atoomgeleerde, Iran wijst naar Israël
vandaag 02:48 Cubaanse kunstenaars blijven zich verzetten tegen de arrestatie van collega's
vandaag 02:03 Polen en Hongarije blijven dwarsliggen bij EU-begroting
vandaag 02:03 VN roept op tot kalmte na moord op Iraanse atoomwetenschapper
vandaag 01:57 De week waarin Haagse verloederingamusementswaarde bleek te hebben
vandaag 01:45 Cambuur gedeeld koploper na puntenverlies Almere City in Volendam
vandaag 01:45 Arrestaties en inbeslagnames bij grote internationale drugsactie
vandaag 01:45 Macron: beelden politiegeweld tegen zwarte man beschamend
vandaag 01:00 Prominente Iraanse atoomwetenschapper omgekomen bij aanslag
vandaag 01:00 Ozzy Osbourne heeft spijt van vreemdgaan: 'Ik doe dat niet meer'
vandaag 01:00 'Britse ziekenhuizen krijgen coronavaccin van Pfizer binnen tien dagen'
vandaag 00:54 Reclame
vandaag 00:54 Cubirds: drie eenden voor één ekster
vandaag 00:42 Secure Van Gerwen langs Labanauskas, Zonneveld verrast Wade
vandaag 00:42 VN maant tot kalmte na liquidatie Iraanse atoomgeleerde
vandaag 00:00 Brief aan ouders na vuurwerkoverlast: 'Boete van 4350 euro voor uw kind'
vandaag 00:00 Petitie tegen 'uitbuiting medewerkers door Amazon'
vandaag 00:00 Wright na thriller naar volgende ronde, Aspinall en Anderson ontsnappen
vandaag 23:57 Zo verbeter je het energielabel van je woning waardoor je energierekening daalt
vandaag 23:57 Nieuwe badkamer? Volg dit stappenplan
vandaag 23:57 Weghorst helpt Wolfsburg met twee goals in spektakelstuk langs Bremen
vandaag 23:57 Ozzy Osbourne heeft spijt van vreemdgaan: 'Ik doe het niet meer'
vandaag 23:57 André van Duin plaatst rouwadvertentie in NRC voor overleden Corrie van Gorp
vandaag 23:51 ‘We hebben de hele crisis moeten improviseren’
vandaag 23:51 Wereldwijd 45 arrestaties rond internationaal drugsnetwerk
vandaag 23:39 78-jarige fietser in Drenthe overlijdt na aanrijding
vandaag 23:18 Mercedes compleet onderwater
vandaag 23:18 Verdachten aangehouden in strafrechtelijk onderzoek
gisteren 22:57 FC Twente op eigen veld kansloos tegen RKC
gisteren 22:57 Principe-akkoord Barcelona met spelers over salarisverlaging
gisteren 22:57 Van Gerwen overtuigend voorbij Labanauskas
gisteren 22:57 Treffers Weghorst helpen Wolfsburg aan zege
gisteren 22:54 Rotterdam sluit alle winkels om drukte, in andere steden waarschuwingen
gisteren 22:54 RKC bezorgt subtopper FC Twente verrassend tweede nederlaag in Eredivisie
gisteren 22:54 Cambuur weer aan kop dankzij gelijkspel Almere City, NAC verspeelt punten
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook