Laatste Nieuws Den Haag

Headlines
Toch introweek studenten, maar wel versoberd: 'In lijn met wat we al in gedachten hadden'
DELFT - De introductieperiode waarin eerstejaarsstudenten kennismaken met hun universiteit of hogeschool, hun nieuwe woonplaats en hun medestudenten, wordt flink versoberd. De meeste activiteiten worden online gehouden of in kleine groepjes, zodat altijd anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
gisteren 20:57
Buitenzwembaden compleet volgeboekt: 'Iedereen zoekt verkoeling'
GOUDA - Het is zeker de moeite waard, zegt Marjolein Traas van Sport Gouda, de organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor het Groenhovenbad. Ze moeten hier een flink aantal voorzorgsmaatregelen nemen en vragen ook heel wat van de bezoekers. Maar het werkt. En naar tevredenheid. 'Normaal gesproken zitten we op dagen als deze veel voller. Helaas kan dat nu niet. Maar we zijn toch blij dat we iedere dag 250 mensen de kans kunnen bieden om te komen zwemmen.'
gisteren 20:57
Bestuurder gewond na botsing Vrijenbanselaan

Rijswijk - Een automobilist is vanavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Vrijenbanselaan.

De bestuurder van de zilvergrijze auto kwam met zijn auto vanuit de richting van de Kfar-Savaweg en botste tegen een witte auto die vanaf de afrit van de A13 kwam. Na de eerste melding

gisteren 20:48
Nick wil zijn eigen Apple-museum: 'Mijn hobby is uit de hand aan het lopen'
LEIDERDORP - Verzamelen is van alle tijden. De een spaart miniatuur-auto's of roze olifantjes. De ander spaart geld. Maar de 21-jarige Nick Corpel uit Leiderdorp verzamelt computers. Dat begon vier jaar geleden, toen hij Apple-computers ging verzamelen. 'In eerste instantie stonden ze bij mijn ouders, maar mijn hobby is een beetje uit de hand aan het lopen', zegt Nick lachend. 'Dus ben ik inmiddels aan een opslag toe.'
gisteren 19:54
Volg live de persconferentie van Rutte en De Jonge over de coronacrisis
DEN HAAG - Na zes weken is er donderdagavond weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de coronacrisis. Het virus laait weer op, waaronder in onze regio, waardoor de premier en minister eerder dan verwacht een nieuwe persconferentie houden.
gisteren 19:54
Rutte waarschuwt: coronavirus is bezig met gevaarlijke opmars
DEN HAAG - Het coronavirus is bezig met een 'gevaarlijke opmars'. Dat zei premier Mark Rutte donderdagavond tijdens een ingelaste persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over de coronacrisis.
gisteren 19:54
Scheveningen en Duindorp doen aanvraag voor vreugdevuren
DEN HAAG - Voor zowel Scheveningen als Duindorp is bij de gemeente Den Haag een officiële aanvraag binnengekomen om tijdens de komende jaarwisseling een vreugdevuur te ontsteken. Dat blijkt uit de aanvragen voor een ontheffing op grond van de Wet Milieubeheer, die mediapartner Den Haag FM op het stadhuis heeft ingezien.
gisteren 17:48
Waarom er te weinig plaatsen zijn in de specialistische jeugdzorg in de Randstad
KATWIJK - Voor de autistische Jan Knetsch uit Katwijk komt er geen kleinschalige jeugdvoorziening in de buurt van zijn woonplaats Katwijk. Donderdag besliste de rechter dat de gemeente Katwijk voldoet aan haar zorgplicht door een plek in Gelderland voor hem te verzorgen en dat dichterbij niet hoeft. In de buurt van Katwijk is namelijk geen geschikte instelling voor Jan zijn problematiek. Voor Jan en zijn familie blijft het dus op en neer pendelen tussen Katwijk en Barneveld. Maar hoe komt het nou dat er zo weinig plekken in onze regio zijn voor de complexe specialistische jeugdzorg?
gisteren 16:45
Drukte op de stranden, parkeerplaatsen grotendeels vol
DEN HAAG - Het is druk op de stranden in de regio. In Katwijk en Wassenaar wordt opgeroepen om niet meer naar het strand te komen. Ook op andere plekken in de regio is het druk bij de stranden. Zo zijn de parkeerplaatsen in Noordwijk en Westland vol en kunnen mensen het strand alleen nog per fiets bereiken.
gisteren 16:45
Overvaller Haagse snackbar krijgt 14 maanden cel
DEN HAAG - De overvaller van een snackbar in Den Haag mag van de rechter veertien maanden achter de tralies van de jeugdgevangenis gaan nadenken over zijn daden. Daarvan zijn twee maanden voorwaardelijk. De Hagenaar is volgens de rechtbank in Den Haag schuldig aan diefstal met geweld en verboden wapenbezit. De officier van justitie eiste eerder ook al veertien maanden cel.
gisteren 15:42
'Introductieweken studenten mogen toch doorgaan'
DEN HAAG - De introductieweken voor studenten op universiteiten en hogescholen mogen toch doorgaan. Haagse bronnen melden aan NOS dat het kabinet dat donderdagavond bekend zal maken. De organisatoren moeten zich wel aan bepaalde beperkingen houden.
gisteren 15:42
Fietser zwaargewond na ongeval Machiel Vrijenhoeklaan

Den Haag - Een fietser is vanmorgen zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Machiel Vrijenhoeklaan.

De fietser kwam rond negen uur in botsing met een personenauto op de rotonde op de kruising met de Muurbloemweg. De fietser kwam daarbij tegen de voorruit en het dak van de auto terecht.

gisteren 13:27
Voordeur en auto in brand bij Zoetermeerse woning, politie gaat uit van brandstichting
ZOETERMEER - Bewoners van een woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Zoetermeer werden donderdagmorgen gewekt door hun brandalarm. Het bleek dat de voordeur van de woning en een auto in de brand stonden. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken.
gisteren 12:33
Stranden stromen vol: Katwijk roept op niet meer naar strand te komen
KATWIJK - De stranden in Katwijk lopen vol. De gemeente roept daarom strandgangers op om niet meer naar de badplaats te komen. Ook op andere plaatsen in de regio is het druk bij de stranden. Zo zijn de parkeerplaatsen in Noordwijk en Westland vol en kunnen mensen het strand alleen nog per fiets bereiken.
gisteren 12:33
Studenten boos om mogelijk verbod introductieweken: 'Trots op versoberde introductieweek'
REGIO - De introductieweken voor studenten gaan hoogstwaarschijnlijk niet door. Haagse bronnen melden aan diverse media dat het kabinet deze weken donderdagavond gaat verbieden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Carol Stolker, rector magnificus in Leiden hoopt dat het niet zover komt. 'Universiteiten, hogescholen en hun burgemeesters hebben alle vertrouwen in hoe studenten en verenigingen alles organiseren.'
gisteren 11:30
Studenten boos op mogelijk verbod introductieweken: 'Trots op versoberde introductieweek'
REGIO - De introductieweken voor studenten gaan hoogstwaarschijnlijk niet door. Haagse bronnen melden aan NOS dat het kabinet deze weken donderdagavond gaat verbieden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Carol Stolker, rector magnificus in Leiden hoopt dat het niet zover komt. 'Universiteiten, hogescholen en hun burgemeesters hebben alle vertrouwen in hoe studenten en verenigingen alles organiseren.'
gisteren 10:27
Dagelijks Nieuws
Twee jaar cel geëist voor brandstichting in flat Katwijk
KATWIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist tegen de vrouw die op 18 februari haar flat in Katwijk in brand zou hebben gestoken. Het zou een zelfmoordpoging zijn geweest. De vrouw zei dat ze dat 'no way' gedaan had, maar kon zich weinig meer herinneren. Ze had die avond een black-out.
gisteren 22:00
Grote drukte op de stranden in onze regio
DEN HAAG - Het was donderdag weer druk op de stranden. Katwijk riep zelfs strandgangers op niet meer naar de badplaats toe te komen. Het Westland heeft na Den Haag ook maatregelen genomen om de toestroom van auto’s naar de stranden in goede banen te leiden. Vanaf donderdag worden er niet alleen verkeersregelaars ingezet, maar zijn er ook betaalcoaches op de parkeerplaatsen.
gisteren 20:57
Introductieweken studenten mogen toch doorgaan

De introductieweken voor studenten op universiteiten en hogescholen mogen toch doorgaan. Haagse bronnen melden aan NOS dat het kabinet dat donderdagavond bekend zal maken. De organisatoren moeten zich wel aan bepaalde beperkingen houden, meldt mediapartner Omroep West .

Het leek er

gisteren 18:42
Aanvragen voor ontsteken vreugdevuren Scheveningen en Duindorp

Voor zowel Scheveningen als Duindorp is bij de gemeente een officiële aanvraag binnengekomen om met de jaarwisseling van 2020-2021 een vreugdevuur te mogen ontsteken. Dat blijkt uit de aanvragen voor een ontheffing op grond van de Wet Milieubeheer die Den Haag FM op het stadhuis heeft

gisteren 17:39
Loco-burgemeester Bredemeijer deelt in Laak waterflessen uit

Loco-burgemeester en wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) deelde vanochtend in Laak samen met het Rode Kruis en GGD Haaglanden waterflessen uit om het belang te benadrukken van voldoende drinken bij extreme hitte. Dit is vooral belangrijk voor senioren.

Zelf moeite met voldoende

gisteren 17:39
Door coronamaatregelen geen Oh Oh Intro voor nieuwe studenten in Den Haag

Volgens Haagse bronnen overweegt het kabinet ernstig een streep te zetten door de introductieweken voor studenten . Gevreesd wordt dat de coronamaatregelen tijdens deze evenementen onvoldoende zullen worden nageleefd. “Het is natuurlijk voor iedereen en alles dat het jaar loopt zoals het

gisteren 15:33
Dit weekend zeilschip bark Europa te bezoeken in Scheveningen

Na een indrukwekkende zeilreis vanuit Antarctica is zeilschip bark Europa terug in de haven van Scheveningen. Samen met de Clipper Stad Amsterdam liggen ze aan de Adriaan Maaskade in Scheveningen. Dit weekend, op 8 en 9 augustus, kun je de schepen bezoeken.

De crew van de bark Europa

gisteren 14:30
ADO Den Haag krijgt ton voor transfer Nathan Aké

Manchester City heeft de komst van Nathan Aké bevestigd. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag komt over van AFC Bournemouth en heeft woensdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet, meldt mediapartner Omroep West .

Manchester City doet geen mededelingen over de

gisteren 13:27
Laatste nieuws uit Den Haag
gisteren 22:00 Twee jaar cel geëist voor brandstichting in flat Katwijk
gisteren 20:57 Grote drukte op de stranden in onze regio
gisteren 20:57 Toch introweek studenten, maar wel versoberd: 'In lijn met wat we al in gedachten hadden'
gisteren 20:57 Buitenzwembaden compleet volgeboekt: 'Iedereen zoekt verkoeling'
gisteren 20:48 Bestuurder gewond na botsing Vrijenbanselaan
gisteren 19:54 Nick wil zijn eigen Apple-museum: 'Mijn hobby is uit de hand aan het lopen'
gisteren 19:54 Volg live de persconferentie van Rutte en De Jonge over de coronacrisis
gisteren 19:54 Rutte waarschuwt: coronavirus is bezig met gevaarlijke opmars
gisteren 18:42 Introductieweken studenten mogen toch doorgaan
gisteren 17:48 Scheveningen en Duindorp doen aanvraag voor vreugdevuren
gisteren 17:39 Aanvragen voor ontsteken vreugdevuren Scheveningen en Duindorp
gisteren 17:39 Loco-burgemeester Bredemeijer deelt in Laak waterflessen uit
gisteren 16:45 Waarom er te weinig plaatsen zijn in de specialistische jeugdzorg in de Randstad
gisteren 16:45 Drukte op de stranden, parkeerplaatsen grotendeels vol
gisteren 15:42 Overvaller Haagse snackbar krijgt 14 maanden cel
gisteren 15:42 'Introductieweken studenten mogen toch doorgaan'
gisteren 15:33 Door coronamaatregelen geen Oh Oh Intro voor nieuwe studenten in Den Haag
gisteren 14:30 Dit weekend zeilschip bark Europa te bezoeken in Scheveningen
gisteren 13:27 ADO Den Haag krijgt ton voor transfer Nathan Aké
gisteren 13:27 Fietser zwaargewond na ongeval Machiel Vrijenhoeklaan
gisteren 12:33 Oud-ADO-trainer Henk Fraser blijft een jaar langer bij Sparta
gisteren 12:33 Voordeur en auto in brand bij Zoetermeerse woning, politie gaat uit van brandstichting
gisteren 12:33 Stranden stromen vol: Katwijk roept op niet meer naar strand te komen
gisteren 12:24 Oud-ADO-trainer Fraser jaar langer bij Sparta
gisteren 11:30 Henk Fraser blijft een jaar langer bij Sparta
gisteren 11:30 Studenten boos om mogelijk verbod introductieweken: 'Trots op versoberde introductieweek'
gisteren 10:27 Studenten boos op mogelijk verbod introductieweken: 'Trots op versoberde introductieweek'
gisteren 09:24 USAR-team voor reddingsoperatie aangekomen in Beiroet na enorme explosie
gisteren 09:15 Straat Consulaat: “Ook dak- en thuislozen moeten goed drinken bij tropische temperaturen”
gisteren 09:15 ‘In hittegolf rijdt half miljoen auto’s nog op winterbanden’
gisteren 08:12 Kabinet bespreekt aanpak hernieuwde opmars coronavirus
gisteren 07:18 Maatregelen kustgemeenten vanwege drukte: 'Schouder aan schouder feesten kan niet’
gisteren 00:51 Kind gewond na val van speeltoestel
gisteren 23:48 STRAATVRAAG: Mondkapjesplicht in Den Haag? ‘Die komt er toch wel!’
2020-08-05 22:51 VVD schiet studenten in bloedhete flats te hulp: 'Veertig graden is niet goed leefbaar'
2020-08-05 22:51 Overlastgevende sportschool vertrekt uit Delftse Breestraat
2020-08-05 22:42 Motorrijder scheurt met 139 km per uur door de stad
2020-08-05 21:48 Manchester City bevestigt komst van Nathan Aké
2020-08-05 21:48 Minder zuivel verkocht, maar streekzuivel zit in de lift
2020-08-05 21:48 USAR-team voor reddingsoperatie naar Beiroet na enorme explosie
2020-08-05 20:36 Botsing tussen auto en scootmobiel Erasmusweg
2020-08-05 19:42 Motorrijder scheurt met bijna 140 km/u door Haagse binnenstad
2020-08-05 19:33 ‘Zee bij Zuiderstrand nu te gevaarlijk voor zwemmers’
2020-08-05 19:33 Brand in de kelder van Hotel Corona
2020-08-05 18:39 VS verzekeren zich van honderd miljoen doses 'Leids' coronavaccin
2020-08-05 18:39 Roofvogels hebben positieve invloed op autistische jongeren
2020-08-05 17:36 Haagse reddingsbrigade: ‘Zeer gevaarlijke zee bij Zuiderstrand, ga niet de zee in’
2020-08-05 17:27 Wielrenner zwaargewond na botsing met persoon
2020-08-05 16:33 'Eén wespensteek kan al fataal zijn'
2020-08-05 16:33 Hitteplan en smogwaarschuwing voor de komende dagen
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 23:00 Wethouder Urk legt taken voorlopig neer
vandaag 23:00 Zestien medewerkers haven Beiroet aangehouden na explosie
gisteren 22:48 Apple legt blokkade gamediensten Stadia en Game Pass uit
gisteren 22:48 Verstappen niet gefrustreerd: 'Velen zouden in mijn positie willen zitten'
gisteren 22:48 Zestien medewerkers van haven Beiroet aangehouden na explosie
gisteren 22:45 Geri Halliwell krijgt schilderij van Ronnie Wood
gisteren 22:45 Monique Smit open over heftige kraamtijd: 'Ik dacht: is dit het nou?'
gisteren 22:45 Actrice Zoe Saldana biedt excuses aan voor haar rol als Nina Simone
gisteren 22:45 'Arthur Mélo keert toch terug bij Barcelona'
gisteren 22:45 FC Basel zeker van kwartfinales, Wolves verdedigt voorsprong
gisteren 22:45 De extra coronamaatregelen op een rij
gisteren 22:45 KNRM heeft dit jaar handen vol aan watersporters in problemen
gisteren 22:39 Virtuele fietser zet verkeerslicht op groen
gisteren 22:39 Nog een gijzelaar in bank Le Havre, vijf personen vrijgelaten
gisteren 22:30 Bekijk hier de bevrijdingsjournaals over het einde van WOII
gisteren 22:30 Aboutaleb in gesprek met Feyenoord over toestaan 7.000 fans bij oefenduel
gisteren 22:30 OM New York wil wapenlobbyist NRA ontbinden wegens wanbeheer
gisteren 22:30 Eerste arrestaties in onderzoek naar explosie Beiroet
gisteren 22:00 Schade na kop-staartaanrijding
gisteren 21:57 Gijzelnemer bank Le Havre laat opnieuw iemand vrij
gisteren 21:48 Ruttes buitenland- en defensieman David van Weel naar NAVO
gisteren 21:45 Politie slaat er behoorlijk op los bij overtreding coronaregels
gisteren 21:45 Hulpdiensten zoeken naar vermist persoon in vijver
gisteren 21:45 Gewapende man houdt in Franse bank mensen gegijzeld
gisteren 21:45 Planckaert vreest einde loopbaan Jakobsen én Groenewegen
gisteren 21:45 Depay is even geen vrienden met De Ligt in achtste finales CL
gisteren 21:45 'Google verkoopt nieuwe slimme speaker later deze maand'
gisteren 21:45 Nederlands reddingsteam Beiroet: 'Het is een onwerkelijke situatie'
gisteren 21:45 Trainer Bosz met Leverkusen naar kwartfinale
gisteren 21:45 Sevilla naar kwartfinale van Europa League
gisteren 21:45 Aboutaleb in gesprek met Feyenoord over zingende supporters
gisteren 21:42 'Microsoft wil TikTok niet alleen in de VS, maar wereldwijd overnemen'
gisteren 21:42 Rutte: 'Hartstochtelijk zingende Feyenoord-fans tegen de regels'
gisteren 21:42 FC Groningen vindt met Joosten tweede aanvallende versterking na Robben
gisteren 21:42 Bosz en Leverkusen overtuigend door naar kwartfinales EL, ook Sevilla verder
gisteren 21:42 Hamilton wil vanwege coronacrisis nog niet onderhandelen over contract
gisteren 21:42 Dost moet met Eintracht Frankfurt voltooien, Wolves snel voor
gisteren 21:42 Reisbranche juicht extra maatregelen toe, maar vreest omzetverlies
gisteren 21:42 Wat Rutte en De Jonge zeiden in de coronapersconferentie
gisteren 21:42 Onderzoekers begrijpen iets beter hoe het coronavirus zich vermenigvuldigt
gisteren 21:42 Zomernieuws-update: Extra coronaregels | Wielrenner Jakobsen langer in coma
gisteren 21:42 Horeca moet gasten vragen om contactgegevens, antwoorden niet verplicht
gisteren 21:42 Reddingmaatschappij heeft handen vol aan watersporters in problemen
gisteren 21:36 Via een omweg is Nathan Aké tussen de elite van Engeland beland
gisteren 21:36 Beiroet wil hulp, maar wel buiten de eigen elite om
gisteren 21:27 Renners Ronde van Polen staan in tweede etappe stil bij valpartij Jakobsen
gisteren 21:27 Politici vol onbegrip over 'speculaties aanslag op Rutte'
gisteren 21:27 'Driekwart schapen heeft geen schaduw', verschillende partijen werken aan hitteplan
gisteren 21:27 Rutte na opmars coronavirus: burgemeesters kunnen voetbalfans weren
gisteren 21:27 Oppositie vindt dat het kabinet te weinig doet: 'Oproep aan jongeren volstaat niet'
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook