Laatste Nieuws Den Haag

Headlines
Haagse 'obermishandelaars' weer voor de Tsjechische rechter
DEN HAAG - De Haagse broers Arash en Armin N., die in Praag een ober hebben mishandeld, moeten weer voor de rechter verschijnen. In de Tsjechische hoofdstad dient deze dinsdag het hoger beroep in de zaak. De broers zijn eerder door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring. Mogelijk doet het hof dezelfde dag al uitspraak.
vandaag 06:39
Tram 6, 11 en 12 rijden volgende week om vanwege werkzaamheden
DEN HAAG - Moet je tussen vrijdag 23 augustus en zondag 1 september met de tram in de buurt van de Delftselaan in Den Haag zijn, of je moet er langs om op jouw bestemming te komen, let dan goed op. In die periode vinden daar werkzaamheden plaats waardoor tram 6, 11 en 12 een andere route rijden. Een aantal haltes komt te vervallen.
gisteren 20:09
PvdD: 'Weg met visnetten waar dieren en mensen in verstrikt raken'
DEN HAAG - De Haagse Partij voor de Dieren (PvdD) wil een verbod op staandwantvissen voor de kust. Bij die manier van vissen drijven er opstaande netten in de zee, waar vissen in verstrikt raken en op die manier worden gevangen. Nadat de afgelopen tijd een bruinvis, vogels en surfers in de netten terecht zijn gekomen, is de maat vol voor de partij. 'Weg met dit vistuig dat ellende bij mens en dier veroorzaakt', zegt PvdD-raadslid Robin Smit.
gisteren 18:03
Drie verdachten langer in cel om afpersing, ontvoering en gijzeling Haagse Hengelolaan
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat er meer onderzoek moet komen naar een afpersingzaak in Den Haag, die speelde in februari van dit jaar. Drie verdachten, die ook betrokken zouden zijn geweest bij een mislukte ontvoeringspoging in Den Haag, blijven voorlopig in de cel. Dat bleek vandaag tijdens een pro-formazitting tegen het drietal.
gisteren 17:00
Aangifte tegen NIDA en Partij van de Eenheid vanwege oproep overtreden boerkaverbod
DEN HAAG - De organisatie Femmes for Freedom heeft aangifte gedaan tegen onder meer NIDA en de Partij van de Eenheid omdat zij oproepen tot overtreding van het boerkaverbod. Dat zegt Shirin Musa, de voorvrouw van Femmes for Freedom. De aangifte is afgelopen vrijdag verstuurd aan het OM in Den Haag. Dat kan de ontvangst ervan nog niet bevestigen. NIDA en de PvdE zitten allebei in de Haagse gemeenteraad.
gisteren 17:00
Vermiste Colombiaanse vrouw weer terecht
LEIDEN - De Colombiaanse vrouw die werd vermist in Leiden, is weer terecht. Het is niet duidelijk waar de vrouw is gevonden. Haar dochter schrijft op Facebook dat haar moeder 'oké' is.
gisteren 13:54
Veel schade bij ongeval op de Voorburgseweg

Leidschendam - Een aanrijding tussen twee voertuigen op de Voorburgseweg leidde tot een kettingreactie, waarbj ook andere voertuigen beschadigd raakten.

Rond tien over één wilde een automobiliste vanaf de Dokter van der Stamstraat linksaf de Voorburgseweg op slaan. Zij zag

gisteren 13:36
Beter weer op komst, maar niet overal kan gezwommen worden
REGIO - Nu het weer komende week zomerse trekjes krijgt, is het uitnodigend om een frisse duik te nemen. Maar niet overal kan veilig worden gezwommen: er is voor diverse plaatsen een negatief zwemadvies gegeven in verband met blauwalg. Zwemmen in dat water is niet verboden, maar er is een verhoogde kans op gezondheidsklachten na het zwemmen.
gisteren 12:51
Jongeren zijn Naturalis na twee jaar sluiting 'uit het oog verloren'
LEIDEN - De verbouwing was flink wat werk, maar Naturalis heeft na de heropening op 31 augustus nog veel meer werk te verzetten. Het museum en biodiversiteitscentrum heeft in de afgelopen twee jaar namelijk behoorlijk aan populariteit ingeleverd.
gisteren 08:39
Felle brand in Zoetermeer, omwonenden geëvacueerd
ZOETERMEER - In Zoetermeer heeft brand gewoed in een bedrijfspand aan de Edisonstraat. Als gevolg van de brand moesten negen omwonenden geëvacueerd worden, meldt de brandweer.
gisteren 06:33
Zeer grote brand op bedrijventerrein Edisonstraat in Zoetermeer

Zoetermeer - Een brand in een bedrijfspand aan de Edisonstraat is opgeschaald naar zeer grote brand.

De hulpdiensten werden omstreeks half drie gealarmeerd voor een brand.

Er komt dikke zwarte rook uit het pand en de vlammen slaan uit het dak.

De brandweer heeft

gisteren 03:06
Boskoopse Linda rijdt Mongol Derby uit: 'Geweldig en verschrikkelijk'
BOSKOOP - Linda van Gorkum heeft de finish van de loodzware Mongol Derby bereikt. De Boskoopse legde in tien dagen tijd te paard duizend kilometer af in Mongolië voor het goede doel.
2019-08-18 23:09
Nieuwsflits week 33

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u beelden terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 33 in de regio hebben afgespeeld.

Dinsdag 13 augustus: Den Haag - Op de Laan van Leidschenveen is in een flatwoning vanmiddag een

2019-08-18 20:45
Herinneringen aan prinses Christina
DEN HAAG - Afgelopen vrijdag overleed prinses Christina op 72-jarige leeftijd op paleis Noordeinde in Den Haag. De jongste zus van prinses Beatrix leed al een paar jaar aan botkanker. Wij vroegen bij Paleis Noordeinde hoe u zich prinses Christina herinnert.
2019-08-18 17:54
Leidse Lowlands-wetenschappers onderzoeken doorvertellen van verhalen
LEIDEN - Verhalen vertellen doen we allemaal. Maar hoe verandert een verhaal als het doorverteld wordt van de een naar de ander. Welke details blijven hetzelfde en wat wordt vergeten. Onderzoekers Tessa Verhoef en Max van Duijn van de Universiteit Leiden onderzoeken dit weekend wat er gebeurt met doorvertelde verhalen op het festival Lowlands.
2019-08-18 16:51
Haagse 'obermishandelaars' dinsdag weer voor de Tsjechische rechter
DEN HAAG - De Haagse broers Arash en Armin N., die in Praag een ober hebben mishandeld, moeten dinsdag weer voor de rechter verschijnen. Dan dient in de Tsjechische hoofdstad het hoger beroep in de zaak. De broers zijn door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring. Mogelijk doet het hof op dezelfde dag al uitspraak.
2019-08-18 13:42
Dagelijks Nieuws
'Jamie Foxx en Katie Holmes al maanden uit elkaar'

Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want NU.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor NU.nl, of

vandaag 06:54
Zomervakantie in Rotterdam: Pleinbioscoop, straattheater en salsa

Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want NU.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor NU.nl, of

gisteren 21:27
Subsidiepot hoogheemraadschap voor klimaatbestendig maken woning leeg
REGIO - Het Hoogheemraadschap van Delfland geeft geen subsidies meer aan mensen die maatregelen willen nemen om bijvoorbeeld hun woning klimaatbestendig te maken. De regeling is volgens het hoogheemraadschap zo goed gebruikt, dat de pot leeg is.
gisteren 21:12
Noodgedwongen verhuizing Haagse metaalopleiding pakt goed uit

Haagse jongeren die wat achter lopen in de maatschappij en toch op jacht naar een diploma willen, kunnen hiervoor terecht bij Stichting Trix. Zij moesten recentelijk door nieuwbouwplannen hun oude pand in Scheveningen verlaten voor een locatie op de Binckhorst, maar achteraf wordt daar meer om

gisteren 20:03
Station Delft krijgt na vier jaar weer een piano
DELFT - Sprankelende symfonieën, genadeloos gehamer of de vlooienmars; in heel het land worden reizigers getrakteerd op klanken uit de piano's die op veel treinstations te vinden zijn. Vanaf komende vrijdag is dat ook weer mogelijk in Delft. Dan zal, na een afwezigheid van vier jaar, de stationspiano weer zijn intrede doen op het station.
gisteren 19:06
Stiltegebied in Bieslandse polder: 'Stilte is schaars in Randstad'
DELFT - 'Het is echt vastgelegd, het blijft daar 30 jaar stil'. Josje Duyndam uit Delfgauw 'opent' 1 september Stiltegoed. Een stuk grond van 10 hectare in de Bieslandse polder tussen Delft en Zoetermeer. 'Ik ben er twee jaar mee bezig geweest, nu is het tijd dat mensen weten dat ze er gewoon in kunnen.' Het moet een rustpunt worden in de drukke Randstad.
gisteren 19:06
Femmes for Freedom doet aangifte tegen islamtische organisaties, NIDA Den Haag en Partij van de Eenheid

Vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom heeft aangifte gedaan tegen verschillende islamitische organisaties (De Blauwe Moskee, Centrum Ar Rahma, Stichting de Bekeerling, Abou Ilias) en de Haags politieke partijen NIDA Den Haag en de Partij van de Eenheid. Femmes for Freedom vindt dat de

gisteren 19:00
Naturalis maakt zich geen zorgen om dip in populariteit: 'Logisch na jaar verbouwen'
LEIDEN - De verbouwing is bijna klaar en T-rex Trix staat er al, maar Naturalis heeft na de heropening op 31 augustus toch nog veel werk te verzetten qua PR. Het museum en biodiversiteitscentrum heeft in de afgelopen twee jaar namelijk behoorlijk aan populariteit ingeleverd onder jongeren. Dat blijkt uit een recent marktonderzoek over de populariteit van dagattracties door Hendrik Beerda Brand Consultancy.
gisteren 18:03
Laatste nieuws uit Den Haag
vandaag 06:54 'Jamie Foxx en Katie Holmes al maanden uit elkaar'
vandaag 06:39 Haagse 'obermishandelaars' weer voor de Tsjechische rechter
gisteren 21:27 Zomervakantie in Rotterdam: Pleinbioscoop, straattheater en salsa
gisteren 21:12 Subsidiepot hoogheemraadschap voor klimaatbestendig maken woning leeg
gisteren 20:09 Tram 6, 11 en 12 rijden volgende week om vanwege werkzaamheden
gisteren 20:03 Noodgedwongen verhuizing Haagse metaalopleiding pakt goed uit
gisteren 19:06 Station Delft krijgt na vier jaar weer een piano
gisteren 19:06 Stiltegebied in Bieslandse polder: 'Stilte is schaars in Randstad'
gisteren 19:00 Femmes for Freedom doet aangifte tegen islamtische organisaties, NIDA Den Haag en Partij van de Eenheid
gisteren 18:03 Naturalis maakt zich geen zorgen om dip in populariteit: 'Logisch na jaar verbouwen'
gisteren 18:03 Van surfles tot sneeuwkamp: kinderen worden vermaakt tijdens zomervakantie
gisteren 18:03 PvdD: 'Weg met visnetten waar dieren en mensen in verstrikt raken'
gisteren 17:57 Partij voor de Dieren wil verbod op vissen met staandwantnetten
gisteren 17:15 Waarom wil Trump Groenland kopen? (hint: het zit in je telefoon)
gisteren 17:00 Kaartverkoop Invictus Games 2020 start dinsdag
gisteren 17:00 Drie verdachten langer in cel om afpersing, ontvoering en gijzeling Haagse Hengelolaan
gisteren 17:00 Aangifte tegen NIDA en Partij van de Eenheid vanwege oproep overtreden boerkaverbod
gisteren 16:54 Meer onderzoek naar vermeende afpersing en ontvoering
gisteren 16:12 Meisje (15) overleden na mogelijke steekpartij in woning Breda
gisteren 15:51 Zuiderparktheater zoekt dansers en acteurs voor nieuwe wintervoorstelling Pippi en Pan
gisteren 15:09 Grootste fietsenstalling ter wereld geopend in Utrecht
gisteren 14:48 UIT Festival met Kenny B en Tim Akkerman
gisteren 14:48 10-jarige Zoë loopt Madurodam Marathon ondanks bindweefselstoornis
gisteren 13:54 Zoveel overmatige drinkers wonen er in jouw gemeente
gisteren 13:54 Vermiste Colombiaanse vrouw weer terecht
gisteren 13:36 Veel schade bij ongeval op de Voorburgseweg
gisteren 13:03 Dwayne 'The Rock' Johnson getrouwd met Lauren Hashian
gisteren 12:51 Beter weer op komst, maar niet overal kan gezwommen worden
gisteren 10:45 Kiki Bertens zakt naar zevende plaats op wereldranglijst
gisteren 10:36 Programma Buurtcamping op De Verademing bekend
gisteren 10:36 Tentoonstelling Solo&Happy?! over alleen zijn en eenzaamheid
gisteren 08:51 PAX: Microsofts en Amazons interesse in defensie is 'zeer zorgwekkend'
gisteren 08:39 Tim Coronel uit Zwammerdam in Expeditie Robinson
gisteren 08:39 Staatsbosbeheer werkt aan stuivende duinen: 'Belangrijk voor de diversiteit'
gisteren 08:39 Jongeren zijn Naturalis na twee jaar sluiting 'uit het oog verloren'
gisteren 07:48 Maastunnel maandag na renovatie van twee jaar weer open
gisteren 06:33 Felle brand in Zoetermeer, omwonenden geëvacueerd
gisteren 03:36 'Oud FvD'er Otten richt nieuwe partij op en neemt twee FvD-senatoren mee'
gisteren 03:06 Zeer grote brand op bedrijventerrein Edisonstraat in Zoetermeer
gisteren 23:24 Van Bommel prijst karakter van jongste PSV-ploeg in ruim 4,5 jaar
gisteren 23:03 Haagse ‘obermishandelaars’ dinsdag weer voor de Tsjechische rechter
gisteren 23:03 Russische vrouw na twee weken gevonden
2019-08-18 23:09 Alphenaren Tim Coronel en Thomas Berge in Expeditie Robinson
2019-08-18 23:09 Boskoopse Linda rijdt Mongol Derby uit: 'Geweldig en verschrikkelijk'
2019-08-18 20:45 Nieuwsflits week 33
2019-08-18 18:06 Doelpuntrijk gelijkspel FC Twente en RKC na krankzinnige slotfase
2019-08-18 17:54 Alphense autocoureur Tim Coronel bevestigt deelname aan Expeditie Robinson
2019-08-18 17:54 Herinneringen aan prinses Christina
2019-08-18 17:45 Winactie: Gratis naar LIVE on the BEACH met KEANE op 7 september
2019-08-18 16:51 Leidse Lowlands-wetenschappers onderzoeken doorvertellen van verhalen
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 06:54 Kleur bestaat niet
vandaag 06:54 Opvanghuis voor verweesde planten
vandaag 06:54 Chemische bedrijven werken onveilig
vandaag 06:54 Rabobank wantrouwt eigenaren voetbalclubs
vandaag 06:54 Basketbalshirt van oud-president Obama levert 120.000 dollar op
vandaag 06:54 Epstein verborg zijn fortuin 2 dagen voor zelfmoord in trust
vandaag 06:54 Kijken, zwijgen en beter luisteren
vandaag 06:54 Industrie zakt verder weg: personeelstekort en minder omzet
vandaag 06:54 China is de vijand niet, of in elk geval niet de enige
vandaag 06:54 'Ons niveau is vergelijkbaar met PAOK'
vandaag 06:54 Dure zwembadkaartjes schrikken gezinnen af
vandaag 06:39 Politie is niet milieubewust bezig met afzetlint
vandaag 05:51 Ajax strijdt op Cyprus om Champions League
vandaag 04:48 Billie Eilish stoot Lil Nas X van nummer 1 in hitlijst Verenigde Staten
vandaag 04:48 1 jaar sinds mysterieuze verdwijning cyberexpert Arjen Kamphuis
vandaag 04:15 Billie Eilish lost na 19 weken Lil Nas X af bovenaan Amerikaanse hitlijsten
vandaag 04:15 Epstein tekende twee dagen voor dood testament
vandaag 02:42 Guerrillafoto’s op het Binnenhof
vandaag 02:42 Opinie
vandaag 02:42 Opinie
vandaag 02:42 Hoe gevaarlijk is IS in Afghanistan?
vandaag 02:42 Opinie
vandaag 02:42 Basketbalshirt van oud-president Obama levert 120.000 dollar op veiling
vandaag 01:39 Vader van op Sziget opgepakte atleet: 'boosheid en verbijstering'
vandaag 00:36 Omzet industrie in tweede kwartaal opnieuw iets gedaald
vandaag 00:36 Ruim helft arbeidsongeschikten heeft slaapproblemen
vandaag 00:36 Remy Bonjasky: 'De Audi Q7 is mijn droomauto'
vandaag 00:36 Volkswagen introduceert met open versie van T-Roc een unieke cabriolet
vandaag 00:36 'Rabobank wil professionele voetbalclubs niet meer als klant'
vandaag 00:36 Wat te doen bij slaapproblemen? 'Ik val met een luisterboek in slaap'
vandaag 00:21 15-jarige Megan overleden na steekpartij in Breda
vandaag 23:33 Miljoenenstrop Heineken in Kenia
vandaag 23:33 Politie haalde wietplanten Hasselt weg vanwege stankoverlast
vandaag 23:33 'Game-abonnement Apple Arcade kost 5 dollar per maand'
vandaag 23:33 Slachtoffer A$AP Rocky mogelijk in hoger beroep
vandaag 23:33 'Jamie Foxx en Katie Holmes uit elkaar'
vandaag 23:33 Manchester United verspeelt punten bij Wolves
vandaag 23:33 Sony neemt game-maker Insomniac Games over
vandaag 23:18 7 x heerlijke hotspots voor op Ibiza
vandaag 23:00 'Gaat Apoel de bus parkeren? Dan moeten we ons daarop instellen'
gisteren 22:51 De definitieve wederop­standing van het gevulde eitje
gisteren 22:51 Troostende en uitdagende lofzang op de eenzaamheid
gisteren 22:51 Francine Giskes: ‘De Tweede Kamer bijt in haar eigen staart’
gisteren 22:30 Toptransfer naar Jumbo-Visma biedt Tom Dumoulin perspectief voor de Tour
gisteren 22:30 Opinie
gisteren 22:30 Turkse cellen zijn overvol, sinds Erdogan
gisteren 22:30 Directie federale gevangenissen VS ontslagen na zelfmoord Epstein
gisteren 22:30 Chinese Twitteraccounts ingezet om protesten Hongkong te beïnvloeden
gisteren 22:30 'Juventus mengt zich in strijd om Neymar'
gisteren 22:30 Temptation-Rodanya showt babybuik
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook