Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Boeren komen langs bij RTV Oost: "Het moet duidelijk worden waarom we hier staan"
Een groep van 75 boeren kwam dinsdagavond langs bij de redactie van RTV Oost. Luid toeterend kwamen ze het terrein oprijden. "We willen een statement maken. Iemand zei, we gaan naar RTV Oost. En hier staan we", zegt één van de boeren. 
vandaag 00:39
Honderden boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Raalte en RTV Oost
Circa driehonderd boeren voeren vanavond actie bij het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte. In een grote optocht reden de boeren richting Raalte.
gisteren 22:33
CNV Vakmensen kritisch over intrekken concessie Keolis: "Kolossaal, probleem, weten niet waar dit gaat eindigen"
CNV Vakmensen is kritisch op het besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om Keolis de concessie voor het busvervoer af te pakken. "We begrijpen dat de provincies zich bedrogen voelen, maar het intrekken van de concessie heeft verstrekkende en onvoorziene gevolgen voor reizigers en werknemers. We vragen ons echt af of er geen andere mogelijkheden waren om dit op te lossen", zegt onderhandelaar Peter de Ridder van CNV Vakmensen. 
gisteren 21:30
LIVE | Debat over institutioneel racisme bij 1Twente
“99,99 procent van de Nederlanders is geen racist,” stelt voormalig raadslid voor D66 in Enschede Janarthanan Sundaram. Maar hij signaleert wel institutioneel racisme in Nederland. Daarom wil hij in discussie over dit thema, dat wereldwijd de gemoederen bezighoudt.
gisteren 20:33
Heilige Pancratius parochie onttrekt kerk Albergen aan eredienst, gebouw wordt verkocht
De Heilige Pancratius parochie onttrekt de kerk in Albergen aan de eredienst. Dat is vanavond bekend gemaakt. Het afstoten van de kerk wordt gedaan vanuit financieel oogpunt. Door flink te snoeien in het onderhoud van de kerken lukt het de parochie om de begroting voor dit jaar sluitend te krijgen. De kerk wordt verkocht aan een plaatselijk IT-bedrijf.
gisteren 20:27
Honderden boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Raalte
Circa driehonderd boeren voeren vanavond actie bij het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte. In een grote optocht reden de boeren richting Raalte.
gisteren 20:27
VIDEO | Geen Alpe d’HuZes? Dan maar drie dagen traplopen
Door de Alpe d’HuZes ging dit jaar een streep vanwege corona. Het evenement waarbij deelnemers de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen om geld in de zamelen voor onderzoek naar kanker, is doorgeschoven naar volgend jaar. Een groep Enschedese studenten besloot daarom een eigen editie te organiseren. En dat in hun eigen studentenhuis.
gisteren 19:30
VIDEO | Speciale diploma-uitreiking: Saxion-studenten ontvangen hun diploma lopend
Een diploma-uitreiking is een belangrijk moment in je leven. Je viert het met klasgenoten, familie of vrienden. Maar helaas… niet in coronatijd. Hogeschool Saxion heeft daarom een ‘walkthrough-diplomering’ georganiseerd voor zijn studenten. Lopend door het Saxion-gebouw mochten de eerste afstudeerders dinsdag hun diploma’s in ontvangst nemen.
gisteren 19:30
Complete top Vredestein Enschede stapt over naar Twentsche Kabelfabriek
De complete top van bandenfabrikant Apollo Vredestein in Enschede stapt over naar de Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen. Vandaag werd duidelijk dat locatiedirecteur Jeroen Wilbers per 1 september opstapt. Bij de fabrikant staan zevenhonderd banen op de tocht, omdat een groot deel van de productie verhuist naar Hongarije.
gisteren 19:24
Gewonde bij schietpartij Enschede, drie mannen opgepakt in Doetinchem
Aan de Zuidhollandlaan in Enschede is dinsdagmiddag een schietpartij geweest naast de Europaschool. Een man is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Politie is massaal aanwezig en doet onderzoek in de straat. Drie verdachten zijn na een zoektocht opgepakt in Doetinchem.
gisteren 18:27
Keolis teleurgesteld: "We zijn vol vertrouwen geweest over een goede afloop"
Keolis is teleurgesteld in het besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om de concessie voor het streekvervoer terug te willen trekken. "We zijn vol vertrouwen geweest over een goede afloop, juist door openheid te hebben geboden en in te hebben gezet op herstel. Wij zijn van mening dat alle benodigde stappen zijn ondernomen voor herstel", laat de vervoerder in een schriftelijke reactie weten.
gisteren 18:21
Gedeputeerde Boerman laat naam van Keolis-trein halen na aanbestedingsgesjoemel
Gedeputeerde Bert Boerman wil dat zijn naam van de Keolis-trein wordt gehaald. De bestuurder heeft daartoe opdracht gegeven, nadat vanmiddag de concessie IJssel-Vecht werd ingetrokken vanwege 'vals spel' door de vervoerder uit Deventer.
gisteren 18:21
Gewonde bij schietpartij in Enschede, drie mensen aangehouden in Doetinchem
Aan de Zuidhollandlaan in Enschede heeft vanmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Voor basisschool Europa lag een man op straat. Die is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na een zoekactie naar een Citroën zijn drie personen aangehouden, meldt de politie.
gisteren 17:18
Veiligheidsregio Twente: 'Wij gaan niet over demonstratieverbod met landbouwvoertuigen'
De Veiligheidsregio Twente is niet van plan om een verbod in te stellen op demonstraties met landbouwvoertuigen. Volgens plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente Arjen Gerritsen is het aan de individuele burgemeesters om zo'n verbod in te stellen.
gisteren 17:18
Toch extra geld om provinciale wegen door Zwartsluis veiliger te maken
Er wordt tóch extra geld uitgetrokken door de provincie om de N331 en de N334 in Zwartsluis veiliger te maken. De lokale politiek kreeg dat voor elkaar na het nodige lobbywerk.
gisteren 16:15
Gewonde bij schietpartij in Enschede
Aan de Zuidhollandlaan in Enschede heeft vanmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Voor basisschool Europa lag een persoon op straat. Die is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
gisteren 16:15
Dagelijks Nieuws
Afgestudeerde trainees schrijven boek over Twents ondernemerschap
Wat typeert nou dé Twentse ondernemer? Met die vraag gingen twaalf trainees, pas afgestudeerde studenten, aan de slag. Ze interviewden zo'n dertig grote en kleine ondernemers uit de regio en schreven daarover een boek.
gisteren 22:33
Klokkenluider atoomdiefstal in Almelo laakt decennia later vooral gevolgen voor de wereld
Het gebeurde ruim veertig jaar geleden, maar nog altijd maakt klokkenluider Frits Veerman zich er druk om: de diefstal bij Urenco in Almelo van geheime atoominformatie door de Pakistaanse kerngeleerde Abdul Khan begin jaren 70 van de vorige eeuw. Vooral omdat dit in zijn ogen mogelijk werd gemaakt door de overheid en anderen die met deze nucleaire technologie bezig waren. Hij denkt na over een schadeclaim.
gisteren 22:33
HSC'21 wint ook tweede duel, SVZW in doelpuntrijke wedstrijd verslagen
HSC'21 heeft ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op eigen veld was het met 4-2 te sterk voor eersteklasser SVZW. Zaterdag won de derde divisionist al van DZC'68.
gisteren 22:33
Afgestuurde studenten schrijven boek over Twents ondernemerschap
Wat typeert nou dé Twentse ondernemer? Met die vraag gingen twaalf trainees, pas afgestudeerde studenten, aan de slag. Ze interviewden zo'n dertig grote en kleine ondernemers uit de regio en schreven daarover een boek.
gisteren 21:30
Eiwitplan onverstandig volgens wetenschapper: "Iedere koe is anders"
Wetenschapper Jan Dijkstra van de Wageningen University & Research vindt het een onverstandig plan om minder eiwit toe te staan in kracht veevoer.  "Iedere koe is anders. Voor bepaalde koeien heb je meer eiwitten nodig en door deze maatregel van minister Schouten ontneem je de veehouder de mogelijkheid om het rantsoen optimaal vast te stellen. Ik begrijp dat de minister iets wil zoeken om stikstof terug te dringen, maar ik had liever meer tijd gehad voor een juiste maatregel."
gisteren 20:27
Politie maakt zich zorgen om vermiste man uit Ambt Delden
De politie maakt zich zorgen over Hendrik Johan Beld uit Ambt Delden. "Hij is in zorgelijke toestand, met onbekende bestemming, weggegaan en daarom vragen wij jullie hulp", schrijft de politie op Facebook.
gisteren 20:27
Bouw woningen Sibculo mag voorlopig doorgaan
Projectontwikkelaar Buytenhof mag voorlopig doorgaan met de bouw van tien woningen op het kloosterterrein in Sibculo. Dat heeft de Raad van State bepaald in een spoedzaak, die was aangespannen door omwonenden. 
gisteren 19:24
Burgemeester sluit woningen Glanerbrug na drugsoverlast
Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft twee panden in Glanerbrug gesloten. Volgens de gemeente zorgden de panden voor drugsoverlast.
gisteren 18:21
Laatste nieuws uit Enschede
vandaag 00:39 Boeren komen langs bij RTV Oost: "Het moet duidelijk worden waarom we hier staan"
gisteren 22:33 Afgestudeerde trainees schrijven boek over Twents ondernemerschap
gisteren 22:33 Klokkenluider atoomdiefstal in Almelo laakt decennia later vooral gevolgen voor de wereld
gisteren 22:33 HSC'21 wint ook tweede duel, SVZW in doelpuntrijke wedstrijd verslagen
gisteren 22:33 Honderden boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Raalte en RTV Oost
gisteren 21:30 Afgestuurde studenten schrijven boek over Twents ondernemerschap
gisteren 21:30 CNV Vakmensen kritisch over intrekken concessie Keolis: "Kolossaal, probleem, weten niet waar dit gaat eindigen"
gisteren 20:33 LIVE | Debat over institutioneel racisme bij 1Twente
gisteren 20:27 Eiwitplan onverstandig volgens wetenschapper: "Iedere koe is anders"
gisteren 20:27 Politie maakt zich zorgen om vermiste man uit Ambt Delden
gisteren 20:27 Heilige Pancratius parochie onttrekt kerk Albergen aan eredienst, gebouw wordt verkocht
gisteren 20:27 Honderden boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Raalte
gisteren 19:30 VIDEO | Geen Alpe d’HuZes? Dan maar drie dagen traplopen
gisteren 19:30 VIDEO | Speciale diploma-uitreiking: Saxion-studenten ontvangen hun diploma lopend
gisteren 19:24 Bouw woningen Sibculo mag voorlopig doorgaan
gisteren 19:24 Complete top Vredestein Enschede stapt over naar Twentsche Kabelfabriek
gisteren 18:27 Gewonde bij schietpartij Enschede, drie mannen opgepakt in Doetinchem
gisteren 18:21 Burgemeester sluit woningen Glanerbrug na drugsoverlast
gisteren 18:21 Keolis teleurgesteld: "We zijn vol vertrouwen geweest over een goede afloop"
gisteren 18:21 Gedeputeerde Boerman laat naam van Keolis-trein halen na aanbestedingsgesjoemel
gisteren 17:18 Affaire failliete bewindvoerder AproPlus: cliënten eisen 3,3 ton terug
gisteren 17:18 Schaatsster Carlijn Achtereekte enkele weken uit de roulatie door schouderoperatie
gisteren 17:18 Gewonde bij schietpartij in Enschede, drie mensen aangehouden in Doetinchem
gisteren 17:18 Veiligheidsregio Twente: 'Wij gaan niet over demonstratieverbod met landbouwvoertuigen'
gisteren 16:15 Veiligheidsregio Twente bespreekt mogelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen
gisteren 16:15 Toch extra geld om provinciale wegen door Zwartsluis veiliger te maken
gisteren 16:15 Gewonde bij schietpartij in Enschede
gisteren 16:15 Keolis verliest busvervoer IJssel-Vecht vanwege 'vals spel'
gisteren 15:12 Acties van boeren over eiwitten in voer gaan om dieren én geld
gisteren 15:12 Voetbalkampen in Overijssel? Nee hoor, soccer camps noemen we dat tegenwoordig
gisteren 15:12 Voormalig brandweerman Vroomshoop veroordeeld voor verduistering
gisteren 15:12 Transferproat: De laatste ontwikkelingen bij de Overijsselse clubs
gisteren 15:12 Verlenging fietssnelweg Oldenzaal begint na de bouwvak
gisteren 15:12 Verdachte ontvoering meisje (5) Glanerbrug blijft vast tot aan rechtszaak
gisteren 14:09 Vuurwerkramp: tweede aangifte tegen onderzoeker Van Buitenen
gisteren 14:09 Veiligheidsregio Twente overweegt verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen
gisteren 14:09 Acties boeren over eiwitten gaat om dieren én geld
gisteren 13:06 Moordpand Enschede vrijgegeven en verkocht
gisteren 13:06 Draait deze Enschedese (28) straks op het grootste dancefestival ter wereld?
gisteren 12:03 Zwolse Van Wijhe Verf opent onderzoekslab in Groningen
gisteren 11:00 Politie houdt man aan na brand bij woning in Deventer
gisteren 11:00 Wereldreizigers maken de grote oversteek: 'Al met al epische tocht van 42 dagen'
gisteren 09:00 Zes studenten Universiteit Twente besmet met coronavirus
gisteren 08:54 Arriva en andere regionale vervoerders vechten monopolie NS aan
gisteren 07:51 Het is d-day voor Keolis uit Deventer
gisteren 06:48 Drie personen naar ziekenhuis na inademen rook bij brand in Hengelo
gisteren 23:27 Zes UT-studenten besmet met coronavirus
2020-07-06 23:30 Politie rolt hennepkwekerij op in Stroinkslanden
2020-07-06 23:30 Scooters per 1 september verboden in Enschedese binnenstad
2020-07-06 23:24 Vrijspraak voor militair uit Olst die zou hebben laten schieten met militairen op de baan
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 04:42 Menselijke resten van verdwenen Mexicaanse student gevonden
vandaag 03:45 Voorlopig geen dwangsommen meer voor asielzoekers die op IND wachten
vandaag 03:39 Meeste sectoren vertrouwen weer in voortbestaan, horeca blijft somber
vandaag 03:36 Ondernemers positiever over hun toekomst dan maand geleden
vandaag 02:42 Hardloopster vindt afgehakt hoofd langs kant van de weg in Florida
vandaag 02:42 'AIVD en politie hadden infiltrant bij extreemrechtse partij NVU'
vandaag 02:36 'Politie en AIVD hadden infiltrant bij extreemrechtse partij NVU'
vandaag 02:33 Geheimzinnig techbedrijf Palantir wil naar de beurs
vandaag 02:33 Bolsonaro is besmet
vandaag 02:33 ‘Leger Burkina Faso doodt burgers in strijd tegen jihadisme’
vandaag 02:33 Servisch parlement bestormd vanwege zwalkende president
vandaag 02:24 Mensen onwel bij douanekantoor Schiphol door stof uit in beslag genomen koffer
vandaag 01:39 Verenigde Staten stappen officieel uit WHO
vandaag 01:39 Facebook belooft haatberichten sneller te verwijderen
vandaag 01:33 Demonstranten bestormen parlement in Belgrado vanwege nieuwe lockdown
vandaag 01:30 Het varken
vandaag 01:30 Zwarte man, witte vrouw
vandaag 01:30 Een beschaafd land koestert zijn multinationals
vandaag 01:30 Kleine dingen
vandaag 01:30 Curaçao snakt naar de toeristen
vandaag 01:30 ‘Eindexamen moet anders door virus’
vandaag 01:21 'Politie en AIVD hadden infiltrant in top extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie'
vandaag 00:45 Meer elektrische auto’s? Dan ook meer groene stroom
vandaag 00:36 Vijf mensen onwel op Schiphol na openen koffer
vandaag 00:30 We missen het roddelen op kantoor: 'Over elkaar praten heeft een functie'
vandaag 00:30 Digi domina: 'Met mijn 'slaven' onderzoek ik hun ware verlangens'
vandaag 00:30 Klimaatverandering kleurt Italiaanse Alpen roze
vandaag 00:30 Leicester raakt derde plaats kwijt aan Chelsea door gelijkspel bij Arsenal
vandaag 00:30 Deutsche Bank schikt voor 150 miljoen dollar als voormalige bank Epstein
vandaag 00:30 VS trekt zich in juli 2021 formeel terug uit WHO
vandaag 00:18 Boeren overhandigen brief aan 'aanstichter' stikstofmaatregelen
vandaag 23:45 Scooterrijdster gewond na aanrijding met auto
vandaag 23:33 Volleybalinternational Bongaerts naar Polen
vandaag 23:33 Griekse zeilbond klaagt olympisch surfkampioen Kaklamanakis aan
vandaag 23:33 Boeren voeren weer actie en bezetten redactie van RTV Oost
vandaag 23:27 Thandie Newton over samenwerking met Tom Cruise: 'Ik was bang voor hem'
vandaag 23:27 Titel verder uit zicht voor Lazio na verrassend verlies tegen Lecce
vandaag 23:27 Spectaculaire comeback AC Milan tegen Juventus
vandaag 23:27 Medewerkers douane Schiphol onwel door onbekende stof in ingenomen koffer
vandaag 23:24 De coronacrisis heeft ons brein uitgeput
vandaag 23:24 Kabinet past coronanoodwet ingrijpend aan na forse kritiek
vandaag 23:24 AIVD-infiltrant bij extreem-rechts: ‘Het was spannend, verslavend zelfs’
vandaag 23:15 Petrovic verheugt zich op herkansing in De Kuip: 'Als Dick belt, ga ik'
vandaag 23:15 Opnieuw boerenprotest en aangifte tegen minister Schouten
gisteren 22:30 Op de Balkan leeft het coronavirus weer op: 'Er is geen goede strategie'
gisteren 22:30 Meiland-ruzie valt Nadège zwaar: 'Ik slik nu antidepressiva'
gisteren 22:30 Haagse ambtenaar ontslagen op verdenking van miljoenenfraude
gisteren 22:24 Lazio loopt nieuwe dreun op in titelstrijd na verlies tegen Lecce
gisteren 22:24 Ibrahimovic tegenover Ronaldo bij Milan-Juventus, Arsenal leidt
gisteren 22:24 RIVM: Blootstelling aan corona kan via zwevende druppels, risico onbekend
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook