Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Nog onduidelijk of Overijsselse ziekenhuizen meedoen aan landelijke staking
Als het aan de vakbonden ligt, komt er 20 november een landelijke ziekenhuisstaking. FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU'91 en CNV Zorg en Welzijn hebben vandaag de oproep gedaan om dan 24 uur lang een 'zondagsdienst' te draaien. Het is nog niet duidelijk over Overijsselse ziekenhuizen daaraan meedoen.
vandaag 11:24
Overijsselse gemeenten luiden gezamenlijk noodklok over ernstige tekorten: snel 600 miljoen euro nodig
De Overijsselse gemeenten hebben zich verenigd en luiden gezamenlijk de noodklok. Veel gemeenten kampen met ernstige financiële tekorten. In een brandbrief aan alle Tweede Kamerfracties en enkele ministers wordt gevraagd om een eenmalige bijdrage van 600 miljoen euro, het liefst op korte termijn.
vandaag 11:24
VIDEO | Kruispunt De Graaff in Enschede: 'Levensgevaarlijk'
Het is misschien wel het meest chaotische verkeerspunt in de binnenstad van Enschede: kruispunt de Graaff. Fietsers, voetgangers en bestuurders van busjes en vrachtwagen bewegen zich tegelijkertijd in alle mogelijke richtingen. 1Twente maakte een timelapse van de verkeerschaos. Opvallend: vaak gaat het nét goed.
vandaag 10:03
Verkeersinfarct rondom Zwolle door ongelukken met meerdere auto's op A28 en A50
Door een kettingbotsing op de A50 bij knooppunt Hattemerbroek en een ongeluk op de A28 staat het verkeer rondom Zwolle volledig vast. Op de A28 vanaf Groningen staat een file richting Zwolle die al bij Staphorst begint. 
vandaag 09:18
File in Overijssel door kettingbotsing met zes auto's op A50 bij Hattem
Door een kettingbotsing met zes auto op de A50 bij Hattem is vanaf de A28 ter hoogte van Rouveen een flinke file ontstaan. Op dit moment bedraagt de vertraging ruim veertig minuten.
vandaag 08:15
Geen nieuw onderzoek naar lening Lithium Werks, provincie sluit 'hoofdpijndossier'
De Provinciale Staten van Overijssel willen geen nieuw onderzoek naar de gang van zaken rondom de lening aan Lithium Werks. Daarmee komt een einde aan het 'hoofdpijndossier' van de gesneefde 'accucampus' op voormalig Vliegveld Twente. 
vandaag 07:12
Bijzonder ongeval op N50 bij Kampen: auto 'gesandwicht' tussen vrachtwagens
Een bijzonder ongeval op de N50 bij Kampen vanochtend: daar 'sandwichte' een auto tussen twee vrachtwagens. Mogelijk moest de bestuurder van de voorste vrachtwagen op de rem voor een stilgevallen auto, maar dat voertuig was naderhand nergens te bekennen.
vandaag 07:12
Gedeputeerde Ten Bolscher overleeft motie van treurnis in stikstofdebat
Gedeputeerde Ten Bolscher van de SGP heeft vanavond een motie van treurnis overleefd. Reden voor de motie was het besluit van de Overijsselse gedeputeerde Ten Bolscher om de beleidsregels rond stikstof in te trekken na het boerenprotest afgelopen maandag. De motie werd ingediend door Partij voor de Dieren, SP, GroenLinks en D66. 
gisteren 21:45
Onmachtig FC Twente Vrouwen ruim onderuit bij VfL Wolfsburg in Champions League
Voor FC Twente Vrouwen gaat de achtste finales van de Champions League opnieuw het eindstation worden. De Enschedese dames verloren vanavond de eerste wedstrijd van een tweeluik van tweevoudig winnaar VfL Wolfsburg. In Duitsland werd het 6-0.
gisteren 20:42
Debat over stikstof zet verhoudingen binnen provinciale politiek op scherp
Het debat over het intrekken van de stikstofregels door gedeputeerde Ten Bolscher lijkt de verhoudingen binnen de coalitie in het provinciehuis op scherp te zetten. CDA-Statenlid Karin van der Toorn baarde opzien door te bekennen dat ze op persoonlijke titel niet achter de kabinetsbrief staat die minister Carola Schouten naar de Kamer stuurde over de aanpak van het stikstofbeleid. Collegepartij PvdA toonde zich zeer kritisch over het optreden van gedeputeerde Ten Bolscher.
gisteren 19:39
Toespraken boerenprotest Den Haag ten einde: "Meer of minder stikstofregels?"
Het tweede deel van de boerenprotesten van vandaag is ook ten einde. Nadat vanmorgen duizenden boeren zich vlakbij het RIVM hun onvrede uitten over de stikstofberekeningen, probeerden de boeren vanmiddag in Den Haag de politiek van hun gelijk te overtuigen. 
gisteren 17:33
Doorzoekingen in Zwartsluis in onderzoek naar geïsoleerd gezin uit Ruinerwold
De politie doet op dit moment op twee plekken in Zwartsluis doorzoekingen in het kader van het onderzoek naar het gezin dat deze week in een boerderij in het Drentse Ruinerwold werd ontdekt. De panden zouden gehuurd worden door Josef B., die eerder werd aangehouden in de zaak.
gisteren 17:33
VIDEO | Boerenprotest: verslaggevers van 1Twente live uit Den Haag
Deze week protesteren de boeren weer. Om op tijd bij de RIVM in Bilthoven te zijn, vertrokken de boeren al in de nacht van dinsdag op woensdag. In de middag reden ze via het strand van Scheveningen naar de Tweede Kamer in Den Haag, waar verder werd geprotesteerd.
gisteren 17:15
VIDEO | Scooters weren uit centrum is niet genoeg
Scooters uit de binnenstad weren is niet genoeg, zegt VVD-gemeenteraadslid Joost Nijhuis. “Het gaat ook om die bezorgers op hun opgevoerde e-bikes en om pedelecs. We moeten de snelheid eruit halen. Het gaat niet alleen om scooters.”
gisteren 17:15
Failliete Biodiesel Kampen overgenomen door Sunoil uit Emmen
Het failliete Biodiesel Kampen wordt overgenomen door biodieselproducent Sunoil in Emmen. Biodiesel Kampen werd eind augustus failliet verklaard nadat de eigenaar werd veroordeeld voor fraude met biodiesel en witwassen.
gisteren 16:30
Vliegroute Lelystad Airport langs Zwolle en Kampen gaat veranderen
Minister Cora van Nieuwenhuizen wil de gewraakte vliegroute langs Zwolle, Kampen, Wezep en Hattem veranderen. Dat laat zij weten in een brief aan de Tweede Kamer en aan de betrokken gemeenten.
gisteren 16:30
Dagelijks Nieuws
Soweco-werknemers klampen or-leden dagelijks aan vanwege onzekere toekomst
Er gaat geen dag voorbij of de leden van de ondernemingsraad van sociaal werkbedrijf Soweco worden aangeklampt door verontruste collega's met vragen over de toekomst van hun bedrijf. "Als ik de auto uitstap word ik direct aangesproken", zegt or-lid Miriam Doeschot. Voorzitter Eric Kuipers knikt. "De onzekerheid over de toekomst heeft een enorme impact op de mensen hier."
vandaag 10:21
Boeren trakteren Den Haag na verkeerschaos op ontbijtje
Zuivelproducten, brood en zelfs shoarma. De Hofvijver in Den Haag is door boeren omgetoverd tot een foodfair. En zo wordt een dag van protest gevolgd door een ochtend van 'het gesprek'. Menig Hagenaar laat het zich goed smaken. "Dit is goud!"
vandaag 10:21
AUDIO | Peperdure zonneauto eindigt in greppel: einde Solar Team Twente in zicht?
Met de wereldtitel in zicht strandde Solar Team Twente gisteren in Australië. De peperdure zonneauto belandde op de kop in de greppel: einde World Solar Challenge, einde droom. Wat betekent dat voor de toekomst van het miljoenenproject?
vandaag 10:03
Peperdure zonneauto eindigt in greppel: einde Solar Team Twente in zicht?
Met de wereldtitel in zicht strandde Solar Team Twente gisteren in Australië. De peperdure zonneauto belandde op de kop in de greppel: einde World Solar Challenge, einde droom. Wat betekent dat voor de toekomst van het miljoenenproject?
vandaag 09:00
Van drugssmokkel verdachte trucker na 2,5 jaar terug in Enschede: ‘Ben er nog lang niet’
Vrachtwagenchauffeur Jan van Erkelens (66) is eindelijk terug in Twente. Bijna 2,5 jaar mocht hij Frankrijk niet uit, omdat hij wordt verdacht van drugssmokkel. De Enschedeër zegt onschuldig te zijn en dat hij de dupe is van criminelen.
vandaag 09:00
Dinkelland telt minste wanbetalers van zorgpremie van Nederland
Of de inwoners van de gemeente Dinkelland nu hun administratie het best op orde hebben of dat ze gewoon het bangst zijn voor boetes: zeker is dat Dinkelland de minste wanbetalers van Nederland telt. Tenminste, als het om de zorgpremie gaat.
vandaag 08:15
Na een kwart eeuw gaat azc Azelo eind dit jaar dicht, deze keer écht
De betrokken partijen weten het zeker, eind van het jaar gaat azc definitief dicht. Er komt niet nog een doorstart van het asielzoekerscentrum in Azelo, zoals bijvoorbeeld in 2014 en recent in 2019.
vandaag 08:15
Woonboot brandt uit in Steenwijk
Aan het Steenwijkerdiep in Steenwijk is een woonboot uitgebrand. De bewoner van de boot was vermoedelijk aanwezig ten tijde van de brand, maar niet duidelijk is of hij gewond is geraakt.
vandaag 07:12
Laatste nieuws uit Enschede
vandaag 11:24 Nog onduidelijk of Overijsselse ziekenhuizen meedoen aan landelijke staking
vandaag 11:24 Overijsselse gemeenten luiden gezamenlijk noodklok over ernstige tekorten: snel 600 miljoen euro nodig
vandaag 10:21 Soweco-werknemers klampen or-leden dagelijks aan vanwege onzekere toekomst
vandaag 10:21 Boeren trakteren Den Haag na verkeerschaos op ontbijtje
vandaag 10:03 AUDIO | Peperdure zonneauto eindigt in greppel: einde Solar Team Twente in zicht?
vandaag 10:03 VIDEO | Kruispunt De Graaff in Enschede: 'Levensgevaarlijk'
vandaag 09:18 Verkeersinfarct rondom Zwolle door ongelukken met meerdere auto's op A28 en A50
vandaag 09:00 Peperdure zonneauto eindigt in greppel: einde Solar Team Twente in zicht?
vandaag 09:00 Van drugssmokkel verdachte trucker na 2,5 jaar terug in Enschede: ‘Ben er nog lang niet’
vandaag 08:15 Dinkelland telt minste wanbetalers van zorgpremie van Nederland
vandaag 08:15 Na een kwart eeuw gaat azc Azelo eind dit jaar dicht, deze keer écht
vandaag 08:15 File in Overijssel door kettingbotsing met zes auto's op A50 bij Hattem
vandaag 07:12 Woonboot brandt uit in Steenwijk
vandaag 07:12 Geen nieuw onderzoek naar lening Lithium Werks, provincie sluit 'hoofdpijndossier'
vandaag 07:12 Bijzonder ongeval op N50 bij Kampen: auto 'gesandwicht' tussen vrachtwagens
vandaag 06:09 Snelheid op provinciale weg N351 bij Kuinre waarschijnlijk toch terug naar 50 kilometer
vandaag 23:33 Stroot: ‘Het is hard, maar dit is topsport’
gisteren 22:48 Eurosped wint derby van Regio Zwolle Volleybal, eerste overwinning voor Apollo 8
gisteren 22:48 Squashers Coulisse Twente zegevieren over RIXAX Almere
gisteren 22:48 Boeren uit Weerselo betrokken bij ongeluk op A4 bij Roelofarendsveen
gisteren 22:48 Goud wordt normaal voor Hoogland en Van den Berg: ''Weer de baas in eigen huis''
gisteren 21:45 Stroot na afstraffing tegen VfL Wolfsburg: ''Dit is de top van de wereld''
gisteren 21:45 Raad van State buigt zich over natuurvergunning vaarverbinding Reevediep
gisteren 21:45 Hoogland en Van den Berg prolongeren EK-titel op teamsprint, brons voor Lamberink
gisteren 21:45 Landstede Hammers met speels gemak langs Aris Leeuwarden
gisteren 21:45 Gewapende overval op cafetaria Enschede, politie zoekt drie verdachten
gisteren 21:45 Lees terug | Zo verliep het boerenprotest in Den Haag, Zwolle en bij het RIVM
gisteren 21:45 Gedeputeerde Ten Bolscher overleeft motie van treurnis in stikstofdebat
gisteren 21:27 Roetgering na forse nederlaag FC Twente: ‘Welkom in de wereldtop’
gisteren 21:27 Leeuwin doet FC Twente extra pijn
gisteren 21:27 Wethouder Enschede: ‘Slagman kan open blijven, onrust over zwembaden voorbarig’
gisteren 20:42 Kijk terug | FC Twente Vrouwen tegen VfL Wolfsburg in Champions League
gisteren 20:42 CDA'er Von Martels mocht boeren niet vertellen over inzet voor uniform stikstofbeleid
gisteren 20:42 Kirsten Wild onttroond als Europees kampioene scratch
gisteren 20:42 CDA-Statenlid door het stof in stikstofdebat: heb nog een boel te leren
gisteren 20:42 Zwolle helpt natuur in binnenstad met 60.000 bloembollen
gisteren 20:42 Vaten en jerrycans gedumpt in buitengebied IJhorst
gisteren 20:42 Onmachtig FC Twente Vrouwen ruim onderuit bij VfL Wolfsburg in Champions League
gisteren 20:24 UT-baas over fatale crash zonneauto: ‘Druiven extreem zuur’
gisteren 20:24 FC Twente Vrouwen zwaar onderuit, twee goals Bloodworth
gisteren 19:39 Commissaris van de Koning Heidema: niet gebogen voor geweld en intimidatie
gisteren 19:39 Hoogland en Van den Berg eenvoudig naar EK-finale met teamsprinters
gisteren 19:39 Lees terug | Rijkswaterstaat: houd rekening met een zeer zware avondspits
gisteren 19:39 Debat over stikstof zet verhoudingen binnen provinciale politiek op scherp
gisteren 19:21 Veel vertraging op A35 na ongeluk tussen Enschede en Hengelo
gisteren 19:21 FC Twente verwacht zware avond: ‘3-1 verlies zou al fantastisch zijn’
gisteren 18:36 LIVE | FC Twente Vrouwen tegen VfL Wolfsburg in Champions League
gisteren 18:36 LIVE | Rijkswaterstaat: hou rekening met een zeer zware avondspits
gisteren 17:33 Overijsselse whisky valt in de smaak: het geheim van het succes
gisteren 17:33 Gewonde in Nieuwleusen bij aanrijding tussen scooter en auto
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 11:30 Kabinet moet naar nationaal belang kijken bij bouw onderzeeërs
vandaag 11:30 ‘In Den Haag zijn ze compleet van het pad af’
vandaag 11:21 Opnieuw bokser overleden overleden aan gevolgen knock-out
vandaag 11:21 Iraakse slachtoffers krijgen geen informatie over bombardement met Nederlandse F16’s
vandaag 11:21 ADE tickets - LatinVillage met D-Rashid en meer voor 33,70 euro
vandaag 11:21 In deze auto’s rijden de bekendste dj’s ter wereld
vandaag 11:21 Is laadangst een nieuw obstakel voor elektrisch rijden?
vandaag 11:21 Noord-Ierse gedoogpartij DUP steunt mogelijke Brexit-deal van Johnson niet
vandaag 11:18 Man (18) opgepakt op verdenking neersteken 40-jarige plaatsgenoot
vandaag 11:18 Zo stijlvol zijn lichtstrips in je interieur
vandaag 11:18 Ajax intensiveert samenwerking met Guangzhou
vandaag 11:18 Vitesse tot winterstop zonder Tannane
vandaag 11:18 Te koop: 'trendy' hokje met 'gaaf balkon' in Utrecht voor ruim 2 ton
vandaag 11:18 Lion King breekt opnieuw een record
vandaag 11:18 William Rutten staat vriend Marco Borsato bij in moeilijke tijd
vandaag 11:18 Britt Dekker vond zichzelf raar vergeleken met de rest
vandaag 11:18 Vergunningen Floriade liggen stil door stikstofuitspraak
vandaag 11:18 Boeren niet met tractoren langs ministeries, in groepjes Den Haag uit
vandaag 11:09 DUP: geen steun voor huidige brexitvoorstellen
vandaag 11:03 Robot voltooit monnikenwerk met handgeschreven Statenvertaling
vandaag 11:03 Smouter: RD en ND waren hun tijd ver vooruit
vandaag 11:03 Broer noemt Josef B. egoïstisch
vandaag 11:03 Juristen waarschuwen voor stikstofbeleid
vandaag 11:03 Dirigent Jaap van Zweden krijgt Concertgebouw Prijs 2020
vandaag 11:03 Directeur Agapè: Wat was ik verkeerd bescheiden
vandaag 10:27 Overheidssteun voor zwakke ziekenhuizen is ongewenst
vandaag 10:27 Het verschil tussen linkse en rechtse identiteit
vandaag 10:27 Immigratiestop kan verlichting brengen in oplossen stikstofcrisis
vandaag 10:18 AOW neemt fors toe en compenseert deels verwachte pensioenkorting
vandaag 10:18 Wordt het ‘geen gezicht’ of een waardige raadsvergadering?
vandaag 10:18 Tachtig gewonden bij hevige rellen Catalonië
vandaag 10:18 Kamer eist veel harder optreden tegen Turkije
vandaag 10:18 ADE tickets - TIKTAK met Ronnie Flex en meer voor 43,17 euro
vandaag 10:18 Bezoek het seminar 'Veranderkracht' met Arend Ardon en meer
vandaag 10:18 De verwachte Eurojackpot staat op 39 miljoen
vandaag 10:18 Shop televisies met de laagste prijs op Kieskeurig.nl
vandaag 10:18 Apple TV+-serie For All Mankind krijgt voor start al tweede seizoen
vandaag 10:18 Giel Beelen bestolen van camera en laptop na Amsterdam Dance Event
vandaag 10:18 'Jonah Hill sloeg rol in nieuwe Batman-film af'
vandaag 10:18 Wat is jouw Max Verstappen-moment van 2019?
vandaag 10:18 Gaviria sprint in eerste rit Ronde van Guangxi naar vijfde seizoenszege
vandaag 10:18 Noord-Ierse DUP gaat op laatste moment voor mogelijke Brexit-deal liggen
vandaag 10:18 Kabinet wil telefoonnummer 113 gebruiken voor zelfmoordpreventie
vandaag 10:15 Kabinet wil telefoonnummer 1-1-3 voor suïcidepreventie beschikbaar maken
vandaag 10:15 Boerderij afgezonderd gezin Ruinerwold digitaal gescand
vandaag 10:15 Actrice Helen Hunt betrokken bij auto-ongeluk
vandaag 10:15 Hoe een schilderij Buffon hielp een depressie te overwinnen
vandaag 10:15 Giel Beelen bestolen tijdens Amsterdam Dance Event
vandaag 10:15 Controller van gamedienst Google heeft nog draad nodig
vandaag 10:15 Leeftijdscontrole Britse pornokijkers voorlopig van de baan
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook