Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Verdriet bij Mirjam Pol uit Borne na overlijden Dakarcoureur Edwin Straver
De verslagenheid is groot bij motorcoureur Mirjam Pol uit Borne. Vanmorgen kreeg ze het bericht dat haar Dakar-maatje Edwin Straver is overleden aan de verwondingen die de coureur opliep bij een val in de elfde etappe van de Dakar Rally. "Elke motorcoureur die aan de start van de Dakar Rally staat, kent de risico's", zegt Pol. Toch is het verlies van Straver maar moeilijk te bevatten. 
vandaag 14:36
Medeverdachte Ruinerwold Josef B. toch onderzocht in kliniek
De rechtbank in Assen stuurt Josef B., medeverdachte in de Ruinerwoldzaak, alsnog naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor een gedragskundige observatie. Dat meldt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz vrijdag.
vandaag 13:33
Boeren gaan weer demonstreren: "We nemen Den Haag over als we geen respect krijgen"
Boeren gaan op woensdag 5 februari weer massaal naar Den Haag. Farmers Defence Force roept de boeren op naar de Hofstad te komen, omdat er die dag overleg is tussen het Landbouw Collectief, minister Schouten en premier Mark Rutte over de stikstofaanpak. "5 februari is de dag der dagen, judgement day", schrijft Farmers Defence Force in een oproepbrief aan de achterban.
vandaag 13:33
VIDEO | Wat ‘taalpapa’ Henk uit Enschede en vluchteling Tony van elkaar leren
Henk Verschuren is taalbegeleider en werkte in het onderwijs. Tony Eid is vluchteling en werkte als bouwkundig ingenieur in Syrië. Samen publiceren ze een Arabische vertaling van een Nederlands grammaticaboek. Een middag op taalles in de bieb.
vandaag 12:39
VIDEO | Een laatste keer naar Twente: dromen komen uit in Wensbox van Hedy
Hedy Wijma (70) en haar man Ab ontvingen de Bertus Aschermanprijs voor hun vrijwilligerswerk, waarbij ze wensen bij FC Twente laten uitkomen. 'Hoe ziek ze ook zijn, ze gaan altijd met een lach naar huis.'
vandaag 11:36
OMARM, VIDEO | 053: handhaving op bijstand moet anders
Of je het nu politici vraagt, advocaten, hulpverleners of inwoners: allemaal zijn ze het erover eens dat het huidige handhavingsbeleid van de gemeente Enschede niet meer door de keuring kan. In de nieuwe aflevering van 053, de wekelijkse politiek-maatschappelijke talkshow van 1Twente, was dat de belangrijkste conclusie. Een gezamenlijke conclusie. Wat die eensgezindheid precies gaat betekenen voor nieuw beleid, waar voor de zomer over wordt beslist, valt nog te bezien. Maar dat er iets gaat veranderen, lijkt onontkoombaar.
vandaag 11:36
V1 naast A1 bij Deventer nog grotendeels intact, vervolgonderzoek nodig
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzocht welke resten van de V1 nog in de grond zitten naast de A1 bij Deventer, ter hoogte van Wilp. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de V1 in zijn geheel in de grond ligt met de complete springlading. Gevaar is er volgens de gemeente Deventer niet.
vandaag 11:27
Weekend in Enschede: grote cd-verkoop, concert op Landgoed AlGoed en Winterconcert Symfonia Jong Twente
Het weekend staat weer voor de deur. Dit zijn een aantal activiteiten op een rijtje:
vandaag 10:33
VIDEO | Een laatste keer naar Twente: Hedy (70) laat dromen uitkomen in Wensbox
Hedy Wijma (70) en haar man Ab ontvingen de Bertus Aschermanprijs voor hun vrijwilligerswerk, waarbij ze wensen bij FC Twente laten uitkomen. 'Hoe ziek ze ook zijn, ze gaan altijd met een lach naar huis.'
vandaag 10:33
'Overijssels onderzoek naar snellere treinverbinding Berlijn beïnvloed door Duitse grenssteden'
De provincie Overijssel heeft het schrappen van tussenstops in de Duitse plaatsen Bad Bentheim en Rheine niet meegenomen in een onafhankelijk onderzoek naar een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Dat blijkt uit onderzoek van Reporter Radio. Omdat de Duitse steden meebetaalden, mocht niet onderzocht worden wat het zou opleveren als de trein niet in die plaatsen zou stoppen.
vandaag 09:21
Kwart meer mensen met verward gedrag in Overijssel
Voor het zevende jaar op rij is het aantal meldingen van mensen met verward gedrag in Overijssel gestegen. In 2019 ontving de politie in onze provincie ruim 6.000 meldingen van personen die verward gedrag vertoonden, een stijging van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder.
vandaag 08:18
Zwaar vuurwerk door ruit geparkeerde auto gegooid in Zwolle
Vandalen hebben vannacht in Zwolle zwaar vuurwerk in een geparkeerde auto gegooid. Dat gebeurde rond tien over drie 's nachts in de Staatssecretarislaan in de wijk Ittersumerbroek.
vandaag 06:12
Auto brandt uit op parkeerplaats bij Deventer sportclub, zesde autobrand van 2020
In Deventer is vannacht opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Kort na drie uur brandde een auto volledig uit op de parkeerplaats van voetbalclub Sallandia. De brandweer kon het voertuig niet meer redden.
vandaag 06:12
Verhulst voorkomt bekerblamage na zenuwslopende penaltyreeks tegen IJsselmeervogels
Go Ahead Eagles is door het oog van de naald gekropen. De Deventer ploeg leek uitgerekend tegen de amateurs van IJsselmeervogels de ongeslagen reeks van twintig officiële wedstrijden uit handen te geven, maar zegevierde alsnog over de reuzendoder uit Spakenburg. De equipe van trainer Jack de Gier kwam na 120 minuten voetbal niet verder dan 1-1 en had een zenuwslopende strafschoppenserie nodig. Daarin keepte Hobie Verhulst ijzersterk, waardoor het bekeravontuur weer met een ronde wordt verlengd.
gisteren 22:51
GA Eagles voorkomt bekerblamage na zenuwslopende penaltyreeks tegen IJsselmeervogels
Go Ahead Eagles is door het oog van de naald gekropen. De Deventer ploeg leek uitgerekend tegen de amateurs van IJsselmeervogels de ongeslagen reeks van twintig officiële wedstrijden uit handen te geven, maar zegevierde alsnog over de reuzendoder uit Spakenburg. De equipe van trainer Jack de Gier kwam na 120 minuten voetbal niet verder dan 1-1 en had een zenuwslopende strafschoppenserie nodig. Daarin was Go Ahead Eagles uiteindelijk de sterkste, waardoor het bekeravontuur weer met een ronde wordt verlengd.
gisteren 21:48
Ondanks angst voor vogelgriep nog geen ophokplicht voor pluimvee
Er komt in Nederland nog geen ophokplicht voor pluimvee, ondanks dat de besmettelijke vogelgriep H5N8 in Midden- en Oost-Europa is uitgebroken. Dat heeft minister Schouten besloten, tot teleurstelling van boerenbelangenorganisaties LTO Nederland en NOP Nederland.
gisteren 20:45
Dagelijks Nieuws
Huis onbewoonbaar door woningbrand in Enschede
Aan de Roomweg in Enschede is vrijdagmiddag een woningbrand ontstaan. Oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand heeft flink veel rook veroorzaakt.
vandaag 16:51
Ontroerend: Duits baasje wordt na maanden herenigd met kat in Zwols asiel
Op een ontroerend filmpje van het Dierenasiel Zwolle is te zien hoe een vrouw wordt herenigd met haar kat. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat de kat al maanden van huis was en dat de vrouw en de kat in Duitsland wonen.
vandaag 16:42
Kings of Darts keert zondag terug in Enschede: tweede editie nagenoeg uitverkocht
Na een succesvolle eerste editie keert het evenement Kings of Darts komende zondag terug naar Enschede. Onder meer nummer één van de wereld Michael van Gerwen en dartslegende Raymond van Barneveld zullen aan de oche verschijnen in de nagenoeg uitverkochte Expo Twente.
vandaag 15:48
IJsclub Dedemsvaart blijft hopen op vorst, ondanks voorspellingen
"Het kan nog steeds. Twee jaar geleden hadden we eind maart ook nog ijs." Penningmeester Jan Everhardus van de ijsclub in Dedemsvaart heeft nog hoop op een laagje ijs.
vandaag 15:39
Go Ahead Eagles met Veldmate en Lieftink tegen NAC Breda
Go Ahead Eagles kan tegen NAC Breda beschikken over Elmo Lieftink en Jeroen Veldmate. Beide spelers kampten met lichte klachten, maar trainer Jack de Gier verwacht ze er zondag gewoon bij. Soufyan Ahannach is vermoedelijk speelgerechtigd. 
vandaag 15:39
Werk aan A1 verplaatst zich naar Bathmen-Markelo, afritten enkele dagen dicht
De werkzaamheden aan de A1 verplaatsen zich volgende week naar het traject Bathmen-Markelo. Dat betekent dat het verkeer daar de komende maanden over versmalde rijstroken moet. Vanaf vanavond 21.00 uur tot maandag 5.00 uur zijn bovendien de op- en afritten Deventer-Oost en Lochem dicht.
vandaag 15:39
FC Twente met kleine pijntjes richting Eindhoven
De verwachting is dat iedereen bij FC Twente fit is voor het duel van komende zondag tegen PSV maar toch zijn er wel een achttal spelers met kleine blessures. 
vandaag 15:39
Tubbergen zet in op plek bij meest toegankelijke gemeenten voor mensen met beperking
De gemeente Tubbergen en het Gehandicaptenplatform Tubbergen willen binnen twee jaar een plek in de top vijf van meest toegankelijke gemeenten van Nederland voor mensen met een beperking. In het gemeentehuis van Tubbergen werd daarvoor donderdagavond het manifest 'Iedereen doet mee!' ondertekend. Tubbergen is de eerste Twentse en de derde gemeente in Overijssel met deze overeenkomst.
vandaag 15:39
Laatste nieuws uit Enschede
vandaag 16:51 Huis onbewoonbaar door woningbrand in Enschede
vandaag 16:42 Ontroerend: Duits baasje wordt na maanden herenigd met kat in Zwols asiel
vandaag 15:48 Kings of Darts keert zondag terug in Enschede: tweede editie nagenoeg uitverkocht
vandaag 15:39 IJsclub Dedemsvaart blijft hopen op vorst, ondanks voorspellingen
vandaag 15:39 Go Ahead Eagles met Veldmate en Lieftink tegen NAC Breda
vandaag 15:39 Werk aan A1 verplaatst zich naar Bathmen-Markelo, afritten enkele dagen dicht
vandaag 15:39 FC Twente met kleine pijntjes richting Eindhoven
vandaag 15:39 Tubbergen zet in op plek bij meest toegankelijke gemeenten voor mensen met beperking
vandaag 14:36 Go Ahead Eagles op donderdag 13 februari tegen Utrecht in beker, competitieduel met MVV verplaatst
vandaag 14:36 Wormuth ziet komende wedstrijden als oefenduels: “Terug naar de basis”
vandaag 14:36 IJclub Dedemsvaart blijft hopen op vorst, ondanks voorspellingen
vandaag 14:36 Celstraf voor dronken chauffeur uit Deventer na heftig ongeluk Tilligte
vandaag 14:36 PEC Zwolle-trainer Stegeman kiest direct voor Strieder: "We moeten er een veldslag van maken"
vandaag 14:36 Verdriet bij Mirjam Pol uit Borne na overlijden Dakarcoureur Edwin Straver
vandaag 13:33 Deventer woningbouw flink op stoom; binnenkort woningen in Geertruidentuin en op Aupingterrein
vandaag 13:33 Medeverdachte Ruinerwold Josef B. toch onderzocht in kliniek
vandaag 13:33 Boeren gaan weer demonstreren: "We nemen Den Haag over als we geen respect krijgen"
vandaag 12:39 VIDEO | Wat ‘taalpapa’ Henk uit Enschede en vluchteling Tony van elkaar leren
vandaag 12:30 Uit het paradijs der nutteloze feiten: loodzware duels voor Overijsselse clubs
vandaag 11:36 VIDEO | Een laatste keer naar Twente: dromen komen uit in Wensbox van Hedy
vandaag 11:36 OMARM, VIDEO | 053: handhaving op bijstand moet anders
vandaag 11:27 Olympia's Tour doet ook dit jaar Overijssel aan, derde etappe in Steenwijkerland
vandaag 11:27 Excelsior'31 legt Krijns, Veltkamp en Diks langer vast
vandaag 11:27 V1 naast A1 bij Deventer nog grotendeels intact, vervolgonderzoek nodig
vandaag 10:33 Weekend in Enschede: grote cd-verkoop, concert op Landgoed AlGoed en Winterconcert Symfonia Jong Twente
vandaag 10:33 VIDEO | Een laatste keer naar Twente: Hedy (70) laat dromen uitkomen in Wensbox
vandaag 10:24 PVV Overijssel wil spoeddebat over onderzoek naar snellere treinverbinding naar Berlijn
vandaag 10:24 Boerenbelangenorganisaties bang voor vogelgriep: "Moet het eerst misgaan?"
vandaag 09:30 Steeds minder muskusratten in Twente, waterschap Vechtstromen tevreden
vandaag 09:30 Verwijderen hoogspanningskabels in Enschede stap dichterbij
vandaag 09:21 'Overijssels onderzoek naar snellere treinverbinding Berlijn beïnvloed door Duitse grenssteden'
vandaag 08:18 Kwart meer mensen met verward gedrag in Overijssel
vandaag 07:15 Tweede Kamer bezorgd over vluchten op Lelystad Airport
vandaag 06:12 Zwaar vuurwerk door ruit geparkeerde auto gegooid in Zwolle
vandaag 06:12 Auto brandt uit op parkeerplaats bij Deventer sportclub, zesde autobrand van 2020
vandaag 23:54 Almelose pilot valt landelijk in de smaak: Iris en Mirte uitgeroepen tot Uitvoerder van het Jaar 2020
vandaag 23:54 Man 'overvalt' drogist in Steenwijk en gaat er vandoor met internetbetaalkaarten
gisteren 22:51 Inbreker café in Wijhe slaat op de vlucht als eigenaar hem betrapt
gisteren 22:51 Bekerheld Verhulst ontpopt zich tot penaltykiller: ''Mijn mooiste moment bij Go Ahead Eagles''
gisteren 22:51 Bromfietser na achtervolging en twee valpartijen in Zwolle aangehouden
gisteren 22:51 Overijsselse kinderen lezen namen van holocaustslachtoffers voor in Kamp Westerbork
gisteren 22:51 Verhulst voorkomt bekerblamage na zenuwslopende penaltyreeks tegen IJsselmeervogels
gisteren 21:48 Overvaller tabakszaak in Enschede twijfelt eerst, probeert het dan toch, maar druipt uiteindelijk af
gisteren 21:48 In beeld: inbrekers opslagloodsen Borne maken gereedschap buit
gisteren 21:48 GA Eagles voorkomt bekerblamage na zenuwslopende penaltyreeks tegen IJsselmeervogels
gisteren 20:45 Buurtonderzoek in Zwolle groter dan ooit
gisteren 20:45 Twee Overijsselse projecten blijven in de race voor Appeltje van Oranje
gisteren 20:45 Mike Reuvers gaat voor vijfde seizoen bij Staphorst
gisteren 20:45 Vrouwen met sjaal voor gezicht pinnen met gestolen bankpas, wie herkent ze?
gisteren 20:45 Burak Babuloglu-Uguz verruilt HSC'21 voor SVZW
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 17:18 Tinder introduceert paniekknop
vandaag 17:18 Geen besluit over verhuizing mariniers naar Zeeland
vandaag 17:18 Boeren willen naar het Catshuis voor 'massaal protest'
vandaag 17:15 Winterbanden steeds minder noodzakelijk
vandaag 17:15 Alles is hermeneutiek
vandaag 16:45 Modern appartement in Oude School
vandaag 16:45 Exportrecord voor de landbouwsector
vandaag 16:39 Nederlands marineschip De Ruyter vertrekt naar Golfregio
vandaag 16:39 Oud-bankovervaller Toine: 'Enkelband niet meer dan horloge om je enkel'
vandaag 16:39 Vitesse neemt Noorse middenvelder over van Haugesund
vandaag 16:39 Belgisch OM eist 10 jaar tegen Holland's got Talent-finalist Lars de R.
vandaag 16:39 Stichting mag Texelse paarden niet opvangen, slacht dreigt
vandaag 16:39 Baby in wang gesneden tijdens keizersnee, ziekenhuis moet schadevergoeding betalen
vandaag 16:36 Medeplichtig
vandaag 16:36 Altijd maar linksaf, wat doet dat met een schaatser?
vandaag 16:36 Hoe spreken Friese kinderen hun ouders aan?
vandaag 16:36 Vervuilde kaasdoek hindert zoektocht naar biobrandstof
vandaag 16:36 Nooit meer Auschwitz? Gedraag je ernaar
vandaag 16:36 ‘Het leven als huisman werd wat beperkt’
vandaag 16:36 Beïnvloeden – al te subtiel werkt niet
vandaag 16:36 Van turf tot kiloknaller: goedkoop maken als strategie
vandaag 16:36 Geroyeerde partijvoorzitter hoopt toch te spreken tijdens congres Partij voor de Dieren
vandaag 16:36 Brouwzaal wordt proeflokaal, het resultaat is nogal wisselend
vandaag 16:36 ‘Duitse gemeenten dwongen aanpassingen onderzoek trein Berlijn-Amsterdam af’
vandaag 16:36 New Yorkse winkels verplicht contant geld aan te nemen
vandaag 16:36 Hormuz-missie gaat ondanks gespannen situatie gewoon door
vandaag 16:36 Stereotypen grappig? Laat me niet lachen
vandaag 16:36 Op Instagram: Opvallende handtattoo Tony | Dolly Parton gaat viraal
vandaag 16:36 Nog geen aanvragen voor goedkeuring elektrische step in Nederland
vandaag 16:36 Vitesse legt Noorse middenvelder Tronstad voor 3,5 jaar vast
vandaag 16:36 Valencia-keeper Cillessen niet fit genoeg voor weerzien met Barcelona
vandaag 16:36 Faber heeft geen spijt dat hij is ingestapt als interim-trainer bij PSV
vandaag 16:36 75 jaar na Auschwitz: gezichten van de slachtoffers
vandaag 16:36 De eeuwige winnaars Federer, Nadal en Djokovic: 'Het zijn drie eindbazen'
vandaag 16:36 Hoe het is om een misbruikte Jehova's getuige te interviewen
vandaag 16:36 Bewakingscamera filmt verwoestende explosie in Houston
vandaag 16:36 Maarten van der Weijden staakt wereldrecordpoging 24 uur zwemmen
vandaag 16:36 Lege schappen en doodse stilte: Nederlander zit vast in afgesloten Wuhan
vandaag 16:18 Lood in kraanwater van veel oude woningen
vandaag 16:15 Oud-coffeeshopbaas Van Laarhoven blijft toch in cel
vandaag 16:12 Kabinet houdt vast aan missie in Straat van Hormuz
vandaag 16:12 Zangeres Loes van Schothorst kiest haar muziekstuk: Maria Wiegenlied van Max Reger
vandaag 16:12 RDoutside #22: Wat zegt het “Onze Vader” de mensen in Goes?
vandaag 16:12 Marine loopt achter met opruimen bommen op zee
vandaag 15:42 Sprokkelen om belastingaangifte dragelijk te maken
vandaag 15:42 Waarom ik blij ben dat ik geen man ben
vandaag 15:36 Man krijgt 40 uur taakstraf na beledigen koningin Maxima
vandaag 15:36 Rus bekent runnen site met gestolen creditcarddata
vandaag 15:36 Vriendin Elon Musk bevestigt zwangerschap
vandaag 15:36 Tom Waes voelde zich lange tijd schuldig over scheiding
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook