Laatste Nieuws Enschede

Headlines
Opnieuw bejaarde bewoner vast in Enschedese lift: ‘We zijn het zat’
Om de haverklap heeft de lift in een appartementencomplex van Ons Huis kuren. Maandag zat Lenny Blokhuis (73) een half uur vast. „We zijn het nu écht zat.”
vandaag 23:00
Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken
Rick Brink uit Hardenberg is vanavond uitgeroepen tot minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens een live televisie-uitzending kreeg de Hardenberger de meeste stemmen van het publiek. Brink werd door presentatrice Lucille Werner officieel beëdigd.
gisteren 22:45
Raad Dalfsen zet streep door plan zonnepark aan de Vecht
De gemeenteraad van Dalfsen heeft vanavond het plan voor een zonnepark aan de Vecht verworpen. Een grote meerderheid van de raad, uitgezonderd D66, was tegen het plan om een zonnepark van vijftien hectare groot te realiseren in de buurt van de Hooiweg en langs de Vecht.
gisteren 21:42
FC Twente nog zonder Brama en Aitor
FC Twente kan in de eerste dagen van de voorbereiding nog geen beroep doen op Wout Brama en Aitor. De selectie werkte maandagmiddag de vijfde training in het nieuwe seizoen af.
gisteren 20:54
Doret Tigchelaar beëdigd als burgemeester Wierden
Doret Tigchelaar is vanavond officieel beëdigd als burgemeester van Wierden. Tigchelaar legde de eed af ten overstaan van Commissaris van de Koning Andries Heidema, waarna ze de ambtsketen kreeg omgehangen door loco-burgemeester Johan Coes.
gisteren 20:39
Kenrick uit De Krim grijpt vol in een rattenval tijdens ObstakelSlag Slagharen
Dat zijn bril zaterdag afkukelde tijdens één van de 32 obstakels van ObstakelSlag in Slagharen beschouwt Kenrick Klaassen als een bedrijfsrisico. Dat hij tijdens het zoeken naar die bril vol in een rattenval greep absoluut niet. "Ruim die klem gewoon op. Een jager laat zijn geweer toch ook niet slingeren?"
gisteren 20:39
CDA-Kamerlid blij met aangifte Hengelose jurist tegen bestuursleden verboden 'pedoclub'
Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) is blij dat de Hengelose jurist Yme Drost aangifte heeft gedaan tegen de bestuursleden van de verboden verklaarde ‘pedoclub’ Martijn. De bestuursleden van Martijn zouden weer actief zijn, tot groot ongenoegen van Van Toorenburg. "Die hele verheerlijking van kinderporno, daar moeten we paal en perk aan stellen."
gisteren 18:27
Gemeente Borne: niet botulisme, maar E-coli bacterie oorzaak zieke kinderen
Kinderen in Borne die ziek zijn geworden na een bezoek aan het Beekparkfestival in de wijk Bornsche Maten zijn niet ziek geworden door botulisme in het water. Dat stelt de gemeente Borne die de aanwezigheid van de E-coli bacterie in het water als oorzaak van de klachten geeft. Er ontstond onrust na een bericht van de dierenambulance over een zieke meerkoet.
gisteren 18:27
Meppeler verdachte in moordzaak Halil Erol uit Steenwijk langer vast
De 42-jarige man uit Meppel die afgelopen vrijdag werd opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Steenwijker Halil Erol, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald.
gisteren 17:24
Overijssel wil zo snel mogelijk af van alle onbewaakte overwegen in de provincie
Overijssel wil zo snel mogelijk af van alle onbewaakte overwegen in de provincie. Dat werd vandaag duidelijk op een landelijke bijeenkomst in Zwolle over onbewaakte spoorwegovergangen. De provincie wil daar ook financieel een steentje aan bijdragen.
gisteren 16:21
Kinderen massaal ziek na Beekparkfestival in Borne, mogelijk door zieke meerkoet
Er zijn opvallend veel kinderen ziek geworden die afgelopen zaterdag het Beekparkfestival in Borne hebben bezocht. "Alle kinderen hebben dezelfde symptomen zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, overgeven en/of koorts", schrijft de organisatie in een brief aan onder andere scholen in de omgeving.
gisteren 16:21
Vragen over middengeleider op N36: hoeveel ongelukken zijn er nog nodig?
Hoeveel ongelukken op de N36 moeten er nog gebeuren voor er een middengeleider geplaatst wordt op het traject? Dat wil de PVV weten van gedeputeerde Bert Boerman. Het dodelijk ongeluk van afgelopen donderdag op de N36 had volgens de PVV voorkomen kunnen worden als op het traject een middengeleider was geplaatst.
gisteren 15:18
Overijssel wil af van alle onbewaakte overwegen in de provincie
Overijssel wil zo snel mogelijk af van alle onbewaakte overwegen in de provincie. Dat werd vandaag duidelijk op een landelijke bijeenkomst in Zwolle over onbewaakte spoorwegovergangen. De provincie wil daar ook financieel een steentje aan bijdragen.
gisteren 15:18
Kinderen massaal ziek na Beekparkfestival in Borne
Er zijn opvallend veel zieke kinderen die afgelopen zaterdag het Beekparkfestival in Borne hebben bezocht. "Alle kinderen hebben dezelfde symptomen zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, overgeven en/of koorts", schrijft de organisatie in een brief aan onder andere scholen in de omgeving.
gisteren 15:18
Minister aan Elaine uit Enschede: ‘Staatsexamens kunnen nu niet eerder’
Het vervroegen van de staatsexamens kan in de huidige situatie niet. Daar zijn geen examinatoren voor. Dat antwoordt minister Arie Slob op kritiek van de Enschedese Elaine Elenbaas.
gisteren 14:36
Overijsselse gemeenten in 5 jaar bijna 12 miljoen euro kwijt aan wachtgeld
Gemeenten in Overijssel waren de afgelopen vijf jaar bijna twaalf miljoen euro kwijt aan wachtgeld voor oud-wethouders. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Het landelijk gemiddelde is volgens het onderzoek per provincie 10,5 miljoen euro.
gisteren 14:15
Dagelijks Nieuws
Twentse landbouwsector positief over plannen minister Schouten van Landbouw
De regio Twente is een van vijf experimenteergebieden die Carola Schouten, minister van Landbouw, vandaag heeft aangewezen om de kringlooplandbouw meer vorm te geven. Maar waarom Twente?
gisteren 22:45
Actiegroep tegen verbindingsweg Zenderen gaat verder als stichting
De actiegroep 'Zenderen tegen verbindingsweg' gaat verder als stichting 'Zenderen filevrij'. "Wij blijven strijden tegen de verbindingsweg", vertelt de nieuwbakken stichting. "En we zetten ons ook in om verkeersoverlast en negatieve effecten voor gezondheid van mens en dier tegen te gaan."
gisteren 21:42
Vrienden vermoorde Steenwijker: "We hopen dat de zaak is opgelost"
Vrienden van de in 2010 vermoorde Halil Erol uit Steenwijk hopen dat met de recente aanhoudingen van twee verdachten de zaak eindelijk is opgelost. "Na zoveel jaar zou dat zo'n enorme opluchting zijn." Vanmorgen werd de ex-vrouw van Halil aangehouden, vorige week vrijdag een inwoner van Meppel. De twee waren in 2010 ook al in beeld bij de politie, maar werden toen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. "We hebben altijd vertrouwen gehouden in de politie", zegt een woordvoerder van de nabestaanden.
gisteren 18:27
Auto over de kop geslagen op IJsseldijk, doosje eieren gesneuveld
Een auto is vanmiddag bij een aanrijding met een andere auto over de kop geslagen op de IJsseldijk tussen Deventer en Olst. Hierbij sneuvelde een doos eieren die in het voertuig lag.
gisteren 18:27
Konijnenopvang Maaike moet weg uit woonwijk
Stichting Konijnenopvang Maaike, die sinds vorig jaar in een woonwijk van De Lutte afgedankte konijnen opvangt, moet weg. Lange tijd werd het gedoogd, maar de gemeente heeft besloten dat de opvang weg moet.
gisteren 17:24
Bier en aardappelen! wat wil een mens nog meer op de maandag?
Nieuwe week, nieuwe verhalen. De bolide van Expeditie Oost trok, onder het genot van een stralende zon en een strakblauwe lucht, door de provincie. Dat bracht ons vandaag bij de aardappelboerderij van Gerrit en bij de bierbrouwerij van Gert. Topdag hoor die maandag!
gisteren 17:24
Ondernemers vrezen voor brandstichter in Kop van Overijssel
De schrik zit er goed in bij twee ondernemers uit Steenwijkerland. Bij de Coop in Sint Jansklooster is zondagavond een poging tot brandstichting gedaan. Van een op zondagochtend uitgebrand chalet op een vakantiepark in Vollenhove wordt nog onderzocht of de brand is aangestoken.
gisteren 16:21
Konijnenopvang Maaike moet weg uit woonwijk De Lutte
Stichting Konijnenopvang Maaike, die sinds vorig jaar in een woonwijk van De Lutte afgedankte konijnen opvangt, moet weg. Lange tijd werd het gedoogd, maar de gemeente heeft besloten dat de opvang weg moet.
gisteren 16:21
Laatste nieuws uit Enschede
vandaag 23:00 Opnieuw bejaarde bewoner vast in Enschedese lift: ‘We zijn het zat’
gisteren 22:45 Twentse landbouwsector positief over plannen minister Schouten van Landbouw
gisteren 22:45 Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken
gisteren 21:42 Actiegroep tegen verbindingsweg Zenderen gaat verder als stichting
gisteren 21:42 Raad Dalfsen zet streep door plan zonnepark aan de Vecht
gisteren 20:54 FC Twente nog zonder Brama en Aitor
gisteren 20:39 Doret Tigchelaar beëdigd als burgemeester Wierden
gisteren 20:39 Kenrick uit De Krim grijpt vol in een rattenval tijdens ObstakelSlag Slagharen
gisteren 18:27 Vrienden vermoorde Steenwijker: "We hopen dat de zaak is opgelost"
gisteren 18:27 Auto over de kop geslagen op IJsseldijk, doosje eieren gesneuveld
gisteren 18:27 CDA-Kamerlid blij met aangifte Hengelose jurist tegen bestuursleden verboden 'pedoclub'
gisteren 18:27 Gemeente Borne: niet botulisme, maar E-coli bacterie oorzaak zieke kinderen
gisteren 17:24 Konijnenopvang Maaike moet weg uit woonwijk
gisteren 17:24 Bier en aardappelen! wat wil een mens nog meer op de maandag?
gisteren 17:24 Meppeler verdachte in moordzaak Halil Erol uit Steenwijk langer vast
gisteren 16:21 Ondernemers vrezen voor brandstichter in Kop van Overijssel
gisteren 16:21 Konijnenopvang Maaike moet weg uit woonwijk De Lutte
gisteren 16:21 Overijssel wil zo snel mogelijk af van alle onbewaakte overwegen in de provincie
gisteren 16:21 Kinderen massaal ziek na Beekparkfestival in Borne, mogelijk door zieke meerkoet
gisteren 15:18 Herexamens ook in Deventer begonnen; 'Ik lig liever op Bussloo'
gisteren 15:18 Overijssel kan wat van Limburg leren: eikenprocessierups niet bestrijden maar beheren
gisteren 15:18 Grote Prijs van CSI Twente vrijdag live bij RTV Oost
gisteren 15:18 Vragen over middengeleider op N36: hoeveel ongelukken zijn er nog nodig?
gisteren 15:18 Overijssel wil af van alle onbewaakte overwegen in de provincie
gisteren 15:18 Kinderen massaal ziek na Beekparkfestival in Borne
gisteren 14:36 Minister aan Elaine uit Enschede: ‘Staatsexamens kunnen nu niet eerder’
gisteren 14:15 Rick Brink uit Hardenberg weet het vanavond: wordt hij 'minister' Gehandicaptenzaken?
gisteren 14:15 Overijsselse gemeenten in 5 jaar bijna 12 miljoen euro kwijt aan wachtgeld
gisteren 14:15 Minister plaatst kanttekeningen bij Twentse controle van zorgbureaus
gisteren 12:09 Politie neemt nepvuurwapens in beslag in Almelo
gisteren 12:09 Na man uit Meppel ook vrouw uit Haarlem (40) verdachte in moordzaak Steenwijker Halil Erol
gisteren 12:09 'Bestuursleden verboden pedoclub Martijn weer volop actief': Hengelose jurist doet aangifte
gisteren 11:06 Twee gewonden bij ongeval in Arriën
gisteren 10:03 Meisje op scooter raakt gewond bij aanrijding in Zwolle
gisteren 10:03 Drie gewonden bij ongeval in Arriën
gisteren 10:03 Heel Olst huilt een beetje, Sportclub Overwetering degradeert
gisteren 09:00 In beeld: Fundatie Summerstage 2019
gisteren 09:00 Minister wijst Twente aan als experimenteergebied voor kringlooplandbouw
gisteren 09:00 Rick Brink uit Hardenberg gaat voor het ministerschap Gehandicaptenzaken
gisteren 08:18 Brandstichting vermoedelijk oorzaak nieuwe autobrand
gisteren 08:18 1Twente Enschede beste omroep: ‘Precies op het juiste moment’
gisteren 07:57 Auto botst achterop stilstaande vrachtwagen op N36 bij Vriezenveen
gisteren 06:54 Politie doet inval bij woningen in De Riet in Almelo
gisteren 05:51 Opnieuw autobrand in Enschede, politie gaat uit van brandstichting
2019-06-16 23:30 Het stigma doorbreken: "Ooit ga ik wel dood, ja. Maar niet aan hiv"
2019-06-16 23:30 Beklimming Mont Ventoux levert bijna half miljoen op voor stichting Join4Energy
2019-06-16 22:27 Politie druk met tiental ontsnapte schapen in Vroomshoop
2019-06-16 21:45 SP wil urgentiestatus terug in sociale huursector Enschede
2019-06-16 21:45 Mobiele keuken trekt in Enschede altijd volk naar het park
2019-06-16 20:21 Boze Enschedese buurt plaatst spandoeken tegen komst RIBW-cliënten
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 01:45 Opinie
vandaag 01:45 Streaming en Streep zetten tv op z’n kop
vandaag 01:45 Hond kan triest kijken met typische ‘mensenspier’
vandaag 01:45 Nieuwe celtypen ontdekt in longen
vandaag 01:45 Opinie
vandaag 01:45 Opinie
vandaag 01:45 TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwen
vandaag 01:39 Van Amersfoort tekent bij Cracovia Kraków
vandaag 01:39 Bleekemolen verliest Le Mans-zege na diskwalificatie
vandaag 01:39 Hoe Menno Snel zich steeds dieper in de nesten werkt
vandaag 01:39 Staatssecretaris perkte onderzoek falen fiscus in
vandaag 00:42 Kwart vindt alternatieve geneeswijzen even waardevol als reguliere
vandaag 00:42 ‘Ik ben geen diversiteitstroef’
vandaag 00:42 Renault presenteert opvolger van elektrische Zoe
vandaag 00:42 Dode bij schietpartij Amsterdam, vluchtauto mogelijk gevonden in Zaandam
vandaag 00:36 Arbeidsparticipatie daalt, vooral bij alleenstaande moeders
vandaag 00:36 Dagje minder werken? Dit lever je dan in aan salaris elke maand
vandaag 00:36 Minder werken: vooral vrouwen hebben daar behoefte aan
vandaag 23:51 FIFA WK voetbal (v) 2019
vandaag 23:51 TU Eindhoven opent vacatures voorlopig alleen voor vrouwen
vandaag 23:51 Dode bij schietincident Amsterdam
vandaag 23:39 TU Eindhoven wil alleen nog vrouwen aannemen
vandaag 23:39 Inspectie: financieel wanbeheer bij Haga, maar geen salafisme
vandaag 23:39 Martinez vindt dat Lukaku moet vertrekken bij United
vandaag 23:39 Bleekemolen is zege op Le Mans kwijt vanwege illegale benzinetank
vandaag 23:33 Amnesty wil onderzoek naar dood oud-president Morsi
vandaag 23:33 Nieuw Feyenoordstadion krijgt vast schuifdak en bekende spelerstunnel
vandaag 23:33 Hoofdrol Makkelie bij zege Frankrijk op WK
vandaag 23:18 Rick is de eerste minister van Gehandicaptenzaken
vandaag 23:18 Lees de krant van morgen nu al online!
gisteren 22:48 FIFA WK voetbal (v) 2019
gisteren 22:48 FIFA WK voetbal (v) 2019
gisteren 22:48 Boeren blij met plannen kringlooplandbouw, maar vrezen minder export
gisteren 22:48 Naakte en dronken vrachtwagenchauffeur klemgereden in Uden
gisteren 22:48 Moord op Lübcke gebeurde in 'klimaat van polarisatie' in Duitsland
gisteren 22:36 Opinie
gisteren 22:36 Verenigde Naties: 9,7 miljard mensen op aarde in 2050
gisteren 22:36 Dode bij schietpartij in Amsterdam-Noord
gisteren 22:36 Erfgename die na tragische jeugd nooit uit de roddelpers verdween
gisteren 22:36 De landbouw kan het niet alleen
gisteren 22:36 Van Amersfoort naar Cracovia, FC Emmen haalt topscorer van Wisla Kraków
gisteren 22:33 Dode bij schietpartij in Amsterdam
gisteren 22:30 Broadway-voorstelling over Hillary Clinton stopt voortijdig
gisteren 22:30 Arcade ruim vijftig miljoen keer beluisterd op Spotify
gisteren 22:30 Kylie Jenner volgt voormalig BFF Jordyn weer op Instagram
gisteren 22:30 Dode bij schietpartij in Amsterdam; politie zoekt BMW uit België
gisteren 22:15 Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn
gisteren 22:15 Rick is de nieuwe minister van Gehandicaptenzaken
gisteren 21:45 AS Roma-icoon Totti vertrekt na dertig jaar: 'Het voelt als sterven'
gisteren 21:45 Amsterdam en Hoogeveen willen van overlastgevende asielzoekers af
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook