Laatste Nieuws Rotterdam

Headlines
Studenten bouwen campus Erasmus Universiteit na in Minecraft
"Ik miste de campus en ik denk dat veel meer mensen dat hadden," zegt student Darnell Dharmoputro over de gesloten Erasmus Universiteit ten tijde van de coronacrisis. Daarom heeft hij, samen met tientallen andere studenten, het universiteitscomplex in Rotterdam-Kralingen virtueel nagebouwd. Met behulp van het computerspel Minecraft.
gisteren 22:51
Rotterdam krijgt Anderhalvemeter Festival vol muziek, dans en theater
Goed nieuws voor festivalfreaks: als alles blijft meezitten, krijgt Rotterdam eind augustus een groot evenement met muziek, theater en dans. In parken en op pleinen vindt dan het Anderhalvemeter Festival plaats.
gisteren 21:48
Dode bij ongeluk in Berkel en Rodenrijs, auto belandt in sloot
Bij een aanrijding in Berkel en Rodenrijs is donderdagavond een dode gevallen. Het slachtoffer is de bestuurder van de auto die op het Industrieplein in de sloot belandde en rechtop tegen een gebouw kwam te staan.
gisteren 21:48
Directeur Rekenkamer: Gemeenteraad moet in gesprek over noodzaak van nieuw stadion in Feyenoord City
De gemeenteraad en het college moeten in gesprek over de noodzaak van een nieuw stadion in de gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid, rondom Feyenoord City. Dat zegt Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer, op Radio Rijnmond.
gisteren 18:39
Van hovenier naar succesvol visroker: 'Mensen eten 's avonds míjn visje. Daar ben ik trots op'
De geur van vers gerookte vis komt je tegemoet als je het terrein van Hoeks & Heerlijk, net buiten Hoek van Holland, oploopt. De zwarte viskraam met een gigantische rookoven is een uit de hand gelopen hobby van hovenier Johan Leerdam. Z'n heggenschaar hangt inmiddels aan de wilgen.
gisteren 17:36
Rekenkamer kritisch op deelname gemeente Rotterdam aan nieuw Feyenoord-stadion
De Rekenkamer Rotterdam is kritisch op de deelname van de gemeente Rotterdam aan het nieuwe Feyenoord-stadion, een belangrijk onderdeel van het project Feyenoord City. De Rekenkamer vindt dat er onvoldoende publiek belang is om de deelname van de gemeente in de gebiedsontwikkeling op Zuid te rechtvaardigen.
gisteren 17:36
Aboutaleb: politie kon niet verder met informatie klokkenluiders over racistische WhatsApp-berichten van agenten
De leiding van de politie eenheid Rotterdam wist door twee klokkenluiders vorig jaar al dat Rotterdamse agenten in een WhatsApp-groep racistische berichten stuurden. De leiding kon geen verder onderzoek doen, omdat de klokkenluiders zelf een rol in het proces wilden spelen. Dat blijkt na een toelichting van burgemeester Aboutaleb, donderdag in een debat met de gemeenteraad.
gisteren 16:33
Cel en behandeling voor Rotterdamse ‘trouwstoetmepper’
De rechter in Rotterdam heeft de zogeheten trouwstoetmepper anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, opgelegd. Daarna moet hij in een kliniek worden behandeld. De 26-jarige man had vorig jaar augustus een politieman knock-out geslagen.
gisteren 14:27
Man springt van twee hoog naar beneden om ruzie te sussen, maar raakt zwaargewond bij val
Iemand die woensdagavond een ruzie in het centrum van Rotterdam heeft willen sussen tussen twee mannen, is daarbij zwaargewond geraakt. Volgens getuigen zou hij van de tweede verdieping van een parkeergarage naar beneden gesprongen zijn.
gisteren 11:18
Politiechef: 'Niet iedereen die racistische opmerkingen maakt is een racist'
Natuurlijk gaan er wel eens dingen fout, maar de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke wil nog eens benadrukken: de politie is geen racistische organisatie. "We hebben duizenden contacten per dag en in 99,9 procent van de gevallen gaat het wel goed. En als het misgaat, dan zoeken we dat ook tot op de bodem uit."
gisteren 10:15
Locatie 'iconische' Cultuurcampus Rotterdam Zuid bekend: bij ingang Maastunnel
De locatie van de grote 'Cultuurcampus' in Rotterdam-Zuid is bekend: het Charloisse Hoofd, bij de ingang van de Maastunnel. In de Cultuurcampus krijgen 2500 studenten les en door de iconische bouw moet het een toeristentrekker worden. Het is een investering van 300 miljoen.
gisteren 09:12
Het weer van vandaag: wisselvallig zomerweer
Vanochtend start de dag opnieuw met regen. In de middag wordt het vanuit het westen wat droger, maar ook dan is er nog kans op wat regen of een paar buien. Uiteindelijk valt er 5-10 mm neerslag. Heel lokaal breekt de zon even door. De temperatuur loopt op naar 20 graden en er staat weinig wind.
gisteren 07:06
Rotterdamse gemeenteraad hoopt dat maatregelen Tozo nu werken
Rotterdam blijft toch bij de derde betaling van de Tozo-regeling eerst controleren of er niet teveel inkomsten zijn geweest de afgelopen tijd. Ook al kan dat voor vertraging leiden. Dat heeft wethouder Richard Moti gezegd na vragen van gemeenteraadsleden. Wel zal er nog meer personeel worden ingezet op de telefonische helpdesk.
gisteren 07:06
Haar ex bungelde aan een touw uit de woning
Het moet een merkwaardig gezicht zijn geweest: een volwassen man die ondersteboven uit een woning aan de Zwart Janstraat in Rotterdam wordt getakeld. Een touw aan de voeten, tiewraps rond enkels en polsen, een prop in de mond. De verdachten zeggen dat het wat uit de hand is gelopen. "We wilden alleen iets met hem uitpraten."
2020-07-08 20:33
Zeebaarsvissen verveelt Joop ook na 42 jaar nog niet: 'Mensen gaan uit hun panty als ze er één vangen'
Een bonk dynamiet aan een hengel. Zo omschrijft Joop Folkers, fervent baarsvisser, zijn hobby. Hij geeft zelfs cursussen op de pier van Hoek van Holland om de sterke vis binnen te hengelen. "Mensen gaan helemaal uit hun panty als ze er één vangen. Ik had hier vorige week een Belg, die had tranen in zijn ogen. Schitterend joh."
2020-07-08 19:30
Zwaargewonde jongen (14) bij steekpartij Rotterdam-Zuid, 13-jarige verdachte aangehouden
Bij een steekpartij aan de Vonder in Rotterdam-Vreewijk is woensdagmiddag een jongen van 14 jaar zwaargewond geraakt. Een andere jongen van 13 jaar is aangehouden.
2020-07-08 18:27
Dagelijks Nieuws
Rijnmond Expert: hoe herken je een criminele huurder?
Stel dat het huis naast je steeds op vreemde tijden wordt bezocht, vooral 's nachts. Dat niet duidelijk is wie er precies woont. En dat er almaar personen met grote tassen naar binnen gaan. Dan is er een kans dat het huis gebruikt wordt voor criminele activiteiten, zegt politieman Nick van der Vlies.
vandaag 00:57
'Warmtebedrijf had niet zo snel opgericht moeten worden'
Het Warmtebedrijf Rotterdam had nooit zo snel opgericht moeten worden. Dat is de boodschap van de eerste directeur van het Warmtebedrijf Paul Greuter en beleidsadviseur van de gemeente Rotterdam Nel Griffioen-Smit. Beiden zijn verhoord door de enquêtecommissie, die de problemen bij het Warmtebedrijf onderzoekt.
vandaag 23:54
Overvaller met mes vangt bot door weigerende kassa
Op de Mariniersweg in Rotterdam heeft een man geprobeerd een winkel te overvallen. Volgens getuigen kwam de man met een mes de winkel binnen.
gisteren 18:39
Hoeks café wil honderd procent plasticvrij zijn
Een café runnen waarin helemaal geen plastic gebruikt wordt. Dat is het streven van Charlotte Helmond, Robin Durieux en Maxim Joosen. Zij zijn de eigenaren van PLSTK Café bij de Zeetoren in Hoek van Holland.
gisteren 18:39
Sjoerd Pleijsier neemt ons mee naar 'De Hoek' uit zijn jeugd
Acteur Sjoerd Pleijsier, onder meer bekend van zijn rol als Simon Stokvis in 'Toen was geluk heel gewoon', is geboren in Vlaardingen, maar groeide grotendeels op in Hoek van Holland. Hij heeft tal van jeugdherinneringen liggen in het dorp en neemt ons voor de Zomertoer, Bestemming Rijnmond mee naar de plekken uit zijn jeugd.
gisteren 17:36
Nieuwe Rijnmond-serie 'Het beste van 48 hours' trapt af met winnaar van vorig jaar
Deze zomer kijken we op TV Rijnmond terug op de mooiste inzendingen van het 48 Hour Film Project Rotterdam van de afgelopen jaren. Stuk voor stuk pareltjes uit de kweekvijver van de internationale filmwereld, met deze donderdag aflevering 1: Garbage.
gisteren 15:30
Agent schiet agressieve hond in poot
Een agent heeft in Rotterdam-West een agressieve hond in zijn poot geschoten. De hond is overgebracht naar het dierenziekenhuis.
gisteren 14:27
KNVB: Voorlopig geen uitfans welkom
Bij de start van de eredivisie in september mogen de stadions maximaal met 35 procent van de toeschouwers worden gevuld. Dat staat in een van de protocollen van de KNVB. Ook zullen er bij de herstart van de competitie in september geen uitfans welkom zijn bij de wedstrijden in het betaalde voetbal.
gisteren 14:27
Laatste nieuws uit Rotterdam
vandaag 00:57 Rijnmond Expert: hoe herken je een criminele huurder?
vandaag 23:54 'Warmtebedrijf had niet zo snel opgericht moeten worden'
gisteren 22:51 Studenten bouwen campus Erasmus Universiteit na in Minecraft
gisteren 21:48 Rotterdam krijgt Anderhalvemeter Festival vol muziek, dans en theater
gisteren 21:48 Dode bij ongeluk in Berkel en Rodenrijs, auto belandt in sloot
gisteren 18:39 Overvaller met mes vangt bot door weigerende kassa
gisteren 18:39 Hoeks café wil honderd procent plasticvrij zijn
gisteren 18:39 Directeur Rekenkamer: Gemeenteraad moet in gesprek over noodzaak van nieuw stadion in Feyenoord City
gisteren 17:36 Sjoerd Pleijsier neemt ons mee naar 'De Hoek' uit zijn jeugd
gisteren 17:36 Van hovenier naar succesvol visroker: 'Mensen eten 's avonds míjn visje. Daar ben ik trots op'
gisteren 17:36 Rekenkamer kritisch op deelname gemeente Rotterdam aan nieuw Feyenoord-stadion
gisteren 16:33 Aboutaleb: politie kon niet verder met informatie klokkenluiders over racistische WhatsApp-berichten van agenten
gisteren 15:30 Nieuwe Rijnmond-serie 'Het beste van 48 hours' trapt af met winnaar van vorig jaar
gisteren 14:27 Agent schiet agressieve hond in poot
gisteren 14:27 KNVB: Voorlopig geen uitfans welkom
gisteren 14:27 Cel en behandeling voor Rotterdamse ‘trouwstoetmepper’
gisteren 12:21 Maker van videoclip met messen krijgt taakstraf
gisteren 12:21 Oud-collega over Hugo de Jonge: 'We hadden al snel door dat hij verder dacht dan deze Rotterdamse school'
gisteren 12:21 Bijzonder wonen: Anke heeft een huisje óp het strand
gisteren 11:18 Zo ga je goed voorbereid het water in of op
gisteren 11:18 COVID010 in Tarwewijk: 'Door corona voelde ik me heel eenzaam'
gisteren 11:18 Taakstraf gevraagd voor dodelijk ongeluk Katendrecht
gisteren 11:18 Man springt van twee hoog naar beneden om ruzie te sussen, maar raakt zwaargewond bij val
gisteren 10:15 Verhaar, Vriends en De Fockert scoren met populaire Cor Potcast
gisteren 10:15 Politiechef: 'Niet iedereen die racistische opmerkingen maakt is een racist'
gisteren 09:12 Radio Rijnmond op 45 toeren: welke plaat kies jij?
gisteren 09:12 Locatie 'iconische' Cultuurcampus Rotterdam Zuid bekend: bij ingang Maastunnel
gisteren 07:06 CBS: In Zuid-Holland meeste klachten over parkeren
gisteren 07:06 Proef met sms-alarm Kijvelanden en Antes
gisteren 07:06 Het weer van vandaag: wisselvallig zomerweer
gisteren 07:06 Rotterdamse gemeenteraad hoopt dat maatregelen Tozo nu werken
gisteren 06:03 Project om senioren vitaler te maken heeft succes
gisteren 23:45 Kostbare drone van het leger crasht op Maasvlakte
gisteren 23:45 Klein kijkgaatje wordt gesloopte muur bij lekkage-onderzoek
2020-07-08 22:39 Geen bedevaart naar Brielle, herdenking Martelaren van Gorcum dit jaar online
2020-07-08 21:36 Nieuwe lading maskers, jassen en brillen op geheime locaties moet tekort bij tweede coronagolf voorkomen
2020-07-08 21:36 Verpleeghuis De Tweemaster maakt balans op: niet twee maar zes coronadoden
2020-07-08 20:33 Met deze keuzehulp van het Erasmus MC denk je na over het einde voor het te laat is
2020-07-08 20:33 Haar ex bungelde aan een touw uit de woning
2020-07-08 19:30 Agenten niet vervolgd voor mishandeling en discriminatie in Roel Langerakpark
2020-07-08 19:30 Zeebaarsvissen verveelt Joop ook na 42 jaar nog niet: 'Mensen gaan uit hun panty als ze er één vangen'
2020-07-08 18:27 Feyenoord City omstreden? Deze supporters geloven heilig in een nieuw stadion
2020-07-08 18:27 Terminale Amerikaan in hoger beroep tegen celstraf voor seksueel misbruik 12-jarig meisje
2020-07-08 18:27 Zwaargewonde jongen (14) bij steekpartij Rotterdam-Zuid, 13-jarige verdachte aangehouden
2020-07-08 18:27 Huis van Hoekse badmeester Gerrit is één groot museumstuk
2020-07-08 18:27 Bijna geen zittenblijvers ondanks meer leerachterstanden door het coronavirus
2020-07-08 17:24 Hunter Douglas stopt met productie aluminium, Rotterdams personeel op straat
2020-07-08 17:24 Wateroverlast in Dordrecht is volgens wethouder niet op te lossen
2020-07-08 16:21 Luxaflex uit de mode, Rotterdams personeel op straat
2020-07-08 16:21 Geen nieuwe evenementen? Dan kunst in lege reclameborden
Laatste nieuws uit Nederland
vandaag 05:06 Biden komt met economisch reddingsplan van 700 miljard
vandaag 04:57 Tempel
vandaag 04:48 Cruciaal overleg met kabinet over lening aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten
vandaag 03:57 Schouten gaat met experts in gesprek over gezondheidseffecten voermaatregel
vandaag 03:45 Macron wil toch traditionele torenspits Notre-Dame
vandaag 03:45 'ING sluit kwart van de kantoren'
vandaag 03:00 Lakens cel Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen
vandaag 02:51 Knap werk
vandaag 02:51 Boliviaanse interim-president Áñez positief getest op Covid-19
vandaag 02:51 Vakbonden stappen naar Brussel over steunpakket KLM
vandaag 02:42 Advies: kies na coronacrisis voor meer nieuwbouw, minder nieuwe wegen
vandaag 01:57 Nieuwe vijand voor hardrijders: OM test mobiele flitspaal
vandaag 01:51 Frankrijk onderzoekt onethische behandeling van gedoneerde lichamen
vandaag 01:39 Rellen bij betoging in Athene tegen strenge demonstratiewet
vandaag 01:39 Adviesraad: kies na coronacrisis voor duurzaam economisch herstelplan
vandaag 00:54 'Meerderheid Amerikaanse burgers wil politie kunnen aanklagen'
vandaag 00:48 Kun je het korstje van de kaas nu wel of niet eten?
vandaag 00:48 Thuiswerktussendoortje: Pindahummus met snackgroente
vandaag 00:48 Recept: Franse clafoutis met perziken en frambozen
vandaag 00:48 Verstappen vindt kritiek onterecht: 'Hebben onze beste voorbereiding gehad'
vandaag 00:48 Leclerc denkt dat podium niet opnieuw haalbaar is in Oostenrijk
vandaag 00:48 Federatie Indische Nederlanders uit opnieuw kritiek op groot onderzoek
vandaag 00:36 De lach is terug bij Cambuur, waar 198 toeschouwers elf keer klappen
vandaag 00:36 De eerste race voor Schippers na de coronastop is geen eerlijke strijd
vandaag 00:03 Politie valt woning binnen
vandaag 23:51 Oxfam: honger door corona kan meer mensen doden dan het virus zelf
vandaag 23:45 Meghan Markle: 'The Mail dreigt privacy van mijn vriendinnen te schenden'
vandaag 23:45 Smaakmaker Idrissi spreekt vertrekwens uit bij AZ
vandaag 23:45 United loopt dankzij ruime zege in op Leicester, Tottenham morst punten
vandaag 23:45 Bolsonaro 'in goede gezondheid' na positieve coronatest
vandaag 23:45 Mondkapjes vanaf zaterdag verplicht in Belgische winkels, musea en bioscopen
vandaag 23:42 Hoe Wopke Hoekstra vast bleef houden aan zijn zelfbedachte fonds
vandaag 23:33 Manchester United blijft in de race voor vierde plaats in Premier League
vandaag 23:00 Traumahelikopter ingezet voor incident op station
gisteren 22:57 Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel
gisteren 22:48 Onderzoekers wekken energie op uit vallende regendruppels
gisteren 22:48 Zoektocht Vettel duurt voort: 'Wij hebben geen plek voor hem'
gisteren 22:42 Familie Osbourne maakt programma over paranormale verschijnselen
gisteren 22:42 United vergroot voorsprong, Inter in de achtervolging
gisteren 22:42 'Mogelijk paracetamol met kankerverwekkende stof op Nederlandse markt'
gisteren 22:39 Via de drive-in je diploma ophalen
gisteren 22:39 Al twaalf jaar op zoek naar betekenisvolle beelden op Google Street View
gisteren 22:39 Ambtenaar van blaam gezuiverd
gisteren 22:39 Kankerverwekkende stof ontdekt in partijen paracetamol
gisteren 22:30 Koning bezoekt luchtmachtbasis Volkel en vliegt mee in F-16
gisteren 22:30 Stelletjes al maanden van elkaar gescheiden door gesloten grenzen
gisteren 22:30 België verplicht mondmasker in winkels, musea en bioscopen
gisteren 22:30 Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten veevoermaatregel
gisteren 21:57 Man overleden bij zeer ernstig verkeersongeval
gisteren 21:57 Honderden boeren bezetten Vliegveld Lelystad
Bekijk het nieuws van bekende Nederlanders op Facebook